• Konris Autor: ~Romano74 [94.254.146.*]
    "konris" :)
  • Re: Konris Autor: ~Romano74 [94.254.146.*]
    użytkownik "konris" to..."wykres".

Dlaczego tu występujesz pod innym "PSEUDONIMEM"?
  • Re: Konris Autor: ~wykres [78.28.33.*]
    brawo, za dociekliwość!
    długo szukałeś...;)
    a czy jest obowiazek pisania na wszystkich forach pod tym samym nickiem?
    nawet tu jasiu zmienia nicki, gdy tylko nie dostał dywidendy

ja nie bawię sie w forumowego detektywa
    co z odpowiedzią na moje pytanie?
    odpowiesz wykresowi czy konrisowi?

znajdź mnie jeszcze na innych forach - jak znajdziesz, zniknę z bankiera ;)

• Re: Konris Autor: ~Realista7201 [213.241.9.*]
    proszę nie karm już trolla. Ten troll to też "prezes" i parę innych. Nie karm go. Zlewka - i rozmawiamy merytorycznie. Troll nie karmiony umiera sam :) Zaraz ci napisze, że masz sam sto nicków. Nie ważne, że ich nie masz- to trolling. Nie karm go :)
    Dnia 2017-05-17 o godz. 12:29 ~Realista7201 napisał(a):
    > proszę nie karm już trolla. Ten troll to też "prezes" i parę innych. Nie karm go. Zlewka - i rozmawiamy merytorycznie. Troll nie karmiony umiera sam :) Zaraz ci napisze, że masz sam sto nicków. Nie ważne, że ich nie masz- to trolling. Nie karm go :)

o, nie - nigdy nie używałem nicka "prezes" i z byle kim proszę mnie nie utożsamiać...

a przy okazji - gdzie ten prezio pisał? sprawdzę sobie, czy miał podobny styl...

jasiu - co z twoja dywidendą?
    Pytam "wykres'a" o jego wiarygodność.

1030 wpisów na forum Stockwatch.pl i ani jeden pozytywny na temat ABC DATA

i tak od maja 2013 roku!

Czy ktoś taki może być wiarygodny?

:)

Moja dociekliwość, hmm...taką mam pracę :)

Wykres, już Ci pisałem, że media się Tobą zajmą?
    przecież nie wypieram się, ze piszę na innych forach...

tam przynajmniej są merytoryczne rozmowy o spółce
    a tu... jak widać...

i czy ja zabiegam o wiarygodność? piszę, co widzę...
    a skoro nie widzę nic do uznania za pozytywne - co mam pisać?

nikomu nie podlizuję się ani nie błagam: uwierzcie mi...

dawaj te media media! - nie moge doczekać się...
    a policji i prokuratora nie dorzucisz?

a teraz serio:
    no i mam rozumieć, ze złamałeś umowę?
    ja ci zaufałem i uprzejmie zapytałem...

pytam teraz o twoją wiarygodność...
    mam rozumieć, że chcesz wrócić do poprzednich pogawędek?
    no, określ się...
    jesteś facet honorowy czy nie?
    Policja i Prokuratura niczego nie stwierdzą, bo nie dochodzi do czynu posiadającego znamiona przestępstwa.

A pytam o wiarygodność, bo ktoś kto od 2013 roku pisze o ABC i pisze tylko negatywnie musi posiadać jakikolwiek żal, albo...no właśnie, jakiś może mieć w tym biznes.

Jeśli Tobie sprawia przyjemność nic nie wnoszący bełkot to proszę bardzo. Dla mnie nadal będzie to żałosny słowotok i wolę merytorykę (mimo, iż wielokrotnie mnie obrażałeś).

A teraz ja pytam na serio:
    1. czy masz choćby jedną akcję ABC DATA?
    2. skąd Twoje tak szczególne zainteresowanie ABC DATA?

O ile wymijankę słowną na pierwsze pytanie zrozumiem, o tyle nie przyjmę niczego co by obrażało średnio inteligentną postać i było wymijające.
    romano, błagam, trochę logiki...
    czy jeśli ty zawsze tylko dobrze mówisz wszystkim o np. teściowej, to zaraz znaczy, ze ja uwielbiasz i nic krytycznego o niej nie myslisz?

twoje wnioski co do mnie są całkowicie nietrafne i teraz to czekam na te twoje media, bo nie tylko to wykażę, ale i wskażę na... jaki jest łagodny synonim na słowo "donosiciel"?...

na razie wciąż jednak jeszcze traktuję cie poważnie...
    prawda jest taka, ze boisz sie moich postów i mego wpływu na innych...
    ciekawe dlaczego?
    bo mam rację?
    bo piszę na tyle przekonujaco, ze inni wezmą to pod uwagę?

tak, piszę dużo, ale o dacie, o ile nie jestem zaczepiany ad personam...
    nie dbam tu o nikogo i nie interesuje mnie, kto zarabia, a kto traci - to kwestia kazdego z inwestorów

ty wciąż nie rozumiesz jednego - ja tu po prostu podstawiam się pod ostrzał innych, by zdobywać wiedzę o spółce i akcjonariacie, a raczej o postrzeganiu spóki przez akcjonariat

to dlatego, poza nieustanną obserwacją transakcji - mam przewagę wiedzy nad toba i wielu innymi
    i to dlatego od dawna tak trafnie często przewiduję, bo widzę więcej od inncyh, jakie startegie i taktyki kiedy sa realizowane...

nie mam zwyczaju i nigdy na forach nie informuję wiochmeńsko, co mam, co miałem i co zamierzam mieć...
    piszę o spółkach, a nie o swoich akcjach, bo nikomu nic do tego i mnie nic do czyichś akcji
    to tyle na pierwsze pytanie

a na drugie odpowiedź brzmi prosto i juz ci o tym pisałem:
    - szukam wyjaśnienia, dlaczego data, niby tak dobra fundamentalnie spółka, wciąż spada i jest ignorowana przez rynek
    - na bieżącej obserwacji daty poznaję taktyki stosowane przez fundy i drobnych - po prostu nieustannie uczę się, a nie ma lepszego sposobu do nauki dla mnie od prowokacji intelektualnej i ottrzymywania kontrargumentów na moje pytania i watpliwości
    - wielu juz to dawno odkryło i piszę ze mną oraz mnie bez złosci, a nawet z sympatią i szacunkiem oraz rozumieją doskonale konwencje mego pisania (oblałbys u mnie egzamin z wielu przedmiotów)...
    - wreszcie ostatni powód mego zaintersowania datą jest czysto ambicjonalny: chcę być pierwszym, który odkryje moment, ze z datą juz będzie tylko lepiej i dumnie to tutaj z przekonaniem ogłoszę...

a teraz czekam na twoją odpowiedź na moje pytanie...
    pokaż, ze masz jaja i jesteś honorowy...

No tak, widzę, że masz dużo czasu na naukę skoro od maja 2013 roku niewątpliwie prowokujesz dokonując wpisy na różnych forach dyskusyjnych.

Wiesz co, gdybyś się wziął za inwestowanie, a nie za kiepskie opowieści to przez te 4 lata sporo byś zarobił. No ale cóż, jedni zarabiają, a drudzy w tym czasie się uczą, bo chcą wyłapać SYGNAŁ do zmiany na ABC (haha).

Szukaj więc sygnałów.

Romano74 - bez jaj ;)
    Dnia 2017-05-17 o godz. 13:17 ~Romano74 napisał(a):
    > No tak, widzę, że masz dużo czasu na naukę skoro od maja 2013 roku niewątpliwie prowokujesz dokonując wpisy na różnych forach dyskusyjnych.

no widzisz...
    włąśnie dlatego, ze zarabiam, mam nieosiągalny dla ciebie komfort - mam tyle czasu na inwestowanie, naukę i pisanie...
    tak, na wielu forach i na wielu spółkach tak pisuję
    i dzieki temu zarabiam na gpw lub w porę wychodzę z walorów...
    a ty - wściekasz się i węszysz na wykresem w necie, dając mi tylko uciechę i usmiech pobłażania...

zrozum, ja nie jestem twoim ani daty wrogiem...
    to ty dzieki mnie wiesz wiecej o dacie niż ja od ciebie

znów fantazjujesz o jakichś sygnałach, przypisujac mi coś, co odnosisz do siebie (tj. co ty bys robił na moim miejscu)...

no i skompromitowałeś niehonorowym zachowaniem...
    przykre, ale bez zaskoczenia - było do przewidzenia...
    i jeszcze coś...
    nie musisz mnie lubić, nie musisz szanować, nie musisz zgadzać się ze ze mną, ale nie kompromituj sie prostacka logiką, ze mam w tym interes lub nie lubie daty czy prezeski...

spróbuję to wyjaśnić na przykładzie - znasz serial o dr. Housie?
    zakładam, ze znasz...

otóż nie mam zadnego emocjonalnego stosunku do daty, a prezeskę nawet lubię za jej ciepły uśmiech,

ale mnie data interesuje jako intelektualne wyzwanie, jako przypadek...

tak jak dr. Housa jakiś pacjent budzi zainteresowanie nie jako człowiek, ale jako ciekawy przypadek chorobowy do zdiagnozowania

kumasz to?

data jest fantastycznym przypadkiem edukacyjnym do rozumienia i zarabiania (lub uchronienia kasy) na niepłynnych spókach nie tylko z branzy IT

ty do swoich inwestycji podchodzisz emocjonalnie i tacy sceptycy jak ty, to dla ciebie zaraz wrogowie, jacyś płatni naganiacze i takie tam...
    wyjdź poza schematy, a wtedy moze inaczej spojrzysz na siebie, na swe inwestycje, na swe sukcesy i porazki...

obwiniasz mnie o to, ze data spadła na 1,66?...

to nie pod mnie jest mielenie walorem i podbitki, ale pod takich jak ty - zawiedzionych, zniecierpliwionych nierozumiejacych, co sie dzieje i dlaczego...
    "pod mnie"?

Liczę, że to tylko przypadkowo i ze zdenerwowania - taki mały wypadek przy pracy.
    oczywiscie - miało być "pode mnie"

szybko piszę i czasem litery nie wskakują...

ale mam nadzieje, że jednak cokolwiek do ciebie dotarło...
    Tak, kiedy piszesz do mnie bez sarkazmu i obrażania mnie Twoje argumenty bywają do przyjęcia.
    Dnia 2017-05-17 o godz. 13:39 ~Romano74 napisał(a):
    > Tak, kiedy piszesz do mnie bez sarkazmu i obrażania mnie Twoje argumenty bywają do przyjęcia.

nigdy pierwszy nikogo nie zaczepiam...
    a zaczepiany lub wyzywany - też nie mam problemu z ripostą...
    (i dlatego nawet ucieszyłem się trochę, gdy wspomniałeś o tych mediach)

potrafię ripostować wedle przysłowia - z panem po pańsku, a z chamem (to teraz nie jest do ciebie!) po chamsku...

ironia, sarkazm i kpina jest elementem mej konwencji, stylu pisania - taki mam zawód... ;)

tu celowo jej używam, bo to fantastycznie skuteczne filtry pokazujace, kto jest bystrzak i rozumie moją konwencje, ma dystans do siebie, do mnie, do spółki i potrafi nie reagować na tę konwencję...

i jest tu kilku gosci, z którymi merytorycznie pisuję od lat...
    (a wcześniej też ścinaliśmy, nawet bardziej niż teraz z tobą)

pytam więc jeszcze raz: od tej chwili traktujemy się serio i merytorycznie bez trzepakowych docinków?
    możemy być partnerami w dyskusji, nawet o skrajnie odmiennych ocenach spółki, a nie musimy być wrogami...

wybór nalezy do ciebie...
    Zastanowię się...dam Ci znać w odpowiednim czasie.

Póki co na ABC jest +4 %.

Według Ciebie taka "tendencja" do końca tygodnia może się utrzymać?

odpowiem w ten sposób, który sam stosuję:
    do ilu spadłby kurs, gdybym wywalił pekacem to co mam...

https://gragieldowa.pl/spolka_arkusz_zl/spolka/abc

zauważ, ze jest znów mega wolumen i pompowanie balonika...

typowe zagranie pod tych, co myslą, że teraz jest dołek

tu nie jest gra "do końca tygodnia", ale pod to, by zwabić jak najwięcej świeżych kapitałodawców na kupnie

chcesz mojej rady:
    ustawiaj SL 2-3 gr poniżej bieżacego kursu, ale bądź przyklejony do kompa i na bieżąco je przesuwaj w obie strony zależnie od transakcji...

miej świadomość, ze to nie ty masz zarobić, ale ktoś tak bawi się kursem i wolumenami, by zarobić na tobie...

wiele razy widziałem takie gierki tutaj - i chyba znów dziś jest dzień zastawiania pułapki na optymistów...

bo tak to dotąd działąło:
    http://at.biznesradar.pl/770e62acc05bcd14df1942eec6d69340.png
  • Re: Konris Autor: ~jo_anna_ori [109.243.55.*]
    szacun, wykres! masz klasę!
    dzięki! ;)
    komenty z innych portali:
    (nie są moje)

deogracias - to gość, który na SW omawia raporty i ma wiedzę niekwestionowalną:

Krótkoterminowo (nawet licząc w dniach) zmiany kapitału obrotowego (i w ślad za nimi przepływy operacyjne) są kompensowane wykorzystaniem limitów w rachunkach bankowych/kredytami krótkoterminowymi. Dzienna sprzedaż to kilkanaście milionów złotych, podobnie też zmieniają się należności i przychody. Stan na konkretny dzień bilansowy jest pewnie dość losowy. Było to wskazywane w omówieniach.
    Dopóki nie ma problemów z płatnościami po stronie odbiorców i z dostępem do kredytów bankowych analiza CF niewiele mówi. Raczej należy patrzeć na koszty oraz na wielkość i rentowność sprzedaży. Tu rentowność trochę rośnie, ale sprzedaż mocno spada. Optymizm i propaganda sukcesu z komunikatu spółki brzmi trochę surrealistycznie.

i jeszcze dwa komenty z podłogi:

Grupa ABC Data prognozuje, że jej skonsolidowany zysk netto w 2017 roku wyniesie 27,7 mln zł, a EBITDA 50,6 mln zł - podała spółka w komunikacie. Według prognozy przychody grupy mają wynieść w tym roku 4,468 mld zł

To już są objawy paniki Tomka i Ilony. Wcześniej nie podawali prognoz i teraz nagle się zdecydowali. Zupełnie niezależnie od całkowitego braku wiarygodności takiej prognozy gdy po jednej czwartej roku zrealizowali zaledwie 5% planowanego zysku. Być może prognoza przychodów się sprawdzi. Zysk i EBITDA sprawdziłyby się wyłącznie w sytuacji braku jednorazowych syfów. Ale te są od dawna w każdym kwartale. BTW Reno ma całkowitą rację. Tomek strzelił sobie dzisiaj w kolano publikując tą prognozę (która prawdopodobnie zatrzyma spadki). Trzeba było brać całość ABC Daty po taniości (może nawet 1.5 byłoby OK). Na giełdzie ten podmiot wielkiej kariery raczej nie zrobi i kurs niepotrzebnie obniża cenę jaką można by dostać od Chińczyka.

Mam wrażenie, że pani Ilona sobie żartuje link Czy to możliwe, że gdy mówi o konsekwentnym realizowaniu strategii ma na myśli jej własną strategię w której mowa o kapitalizacji Daty na poziomie 1mld zł w 2018r link 
    Czy może powstała jakaś nowa strategia, której ja nie znam link

Merytorycznie:

Zauważyłeś, że kwestionujesz wszystkich i wszystko co jest dla ABC na plus?

Niby próbujesz uzasadnić swój tok myślenia, ale zobacz ilu "wrogów" sam sobie robisz. I to tylko dlatego, że stajesz w opozycji.

To co oni (Tomek, do którego w ogóle nie mam zaufania i Pani Ilona) sobie napiszą, a co zrobią to może być rzeczywiście "insza inszość". Natomiast Twój odbiór jest zawsze negatywny. Możesz mi wytłumaczyć ten fenomen? Ewidentnie "płyniesz pod prąd" i może się obrazisz, ale faktem jest, że tak się dzieje od 2013 roku.
    Dnia 2017-05-17 o godz. 16:32 ~Romano74 napisał(a):
    > Merytorycznie:
    >
    > Zauważyłeś, że kwestionujesz wszystkich i wszystko co jest dla ABC na plus?
    >
    > Niby próbujesz uzasadnić swój tok myślenia, ale zobacz ilu "wrogów" sam sobie robisz. I to tylko dlatego, że stajesz w opozycji.
    >
    > To co oni (Tomek, do którego w ogóle nie mam zaufania i Pani Ilona) sobie napiszą, a co zrobią to może być rzeczywiście "insza inszość". Natomiast Twój odbiór jest zawsze negatywny. Możesz mi wytłumaczyć ten fenomen? Ewidentnie "płyniesz pod prąd" i może się obrazisz, ale faktem jest, że tak się dzieje od 2013 roku.

nie kwestionuję wszystkiego, bo widzę co się dzieje i nieraz pisałem o pozytywach oraz nawet możliwosciach zmiany trendu

przyjaciół tu nie szukam, ale tych, co potrafią mysleć nieżyczeniowo i dostrzegać zagrozenia a nie tylko pisać ochy i achy o spółce

też nie ufam ani tomkowi ani prezesce

piszę od dawna, bo od dawna obserwuję spółkę i zawsze interesuje mnie najsłabsze ogniwo łańcucha, a nie najsilniejsze

zachwalanie spółki zostawiam innym

myślisz, ze teraz codziennie będa takie fajerwerki podbitkowe i wolumenowe?
    chłopcy z fundów pieknie sie bawią...

prawie 800 K i kurs w miejscu...

robienie w puzon drobnych trwa w najlepsze
    chyba że jeden fund poubierał innego...
    to dopiero byłby numer...

ale wątpię, by pojawiło sie info o zmianach w akcjonariacie...

to znowu myk pod dalsze wywalanie...
    romano, jak sądzisz, co jest dla mnie ważniejsze?
    wrzaski jasio-martołków lub jakies wypłakiwanio-wyzwiska pod moim adresem
    czy raczej czyjeś niewymuszone wyrazy zrozumienia i szacunku?

narzekania na wykresa sa zrozumiałe przecież, ale napisać do mnie czy o mnie pozytywnie - na to trzeba mieć odwagę, szacunek dla innych, nieuleganie pozorom...

gdyby chciał szukać poklasku - bez problemu pisałbym inaczej i pewnie dla wielu bybym forumowym guru...

ale nie chcę tak, wolę sprawdzać sam siebie i swe przypuszczenia pod publicznym pręgierzem...

no to do jutra, zostawiam forum dzis dla tych, co będa pisać o rakietach i takie tam... ;)
[x]
ABCDATA 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.