Siema Braciaszki, Jak tam nastroje?, dziś się trochu walorek KETY korekci, oby nie zjechał poniżej 400. Echo - chyba w ostatniej chwili opuściłem pokład, będzie szansa odkupić poniżej 5?, jak myślicie? Ciech no cóż szkoda że sprzedałem skoro zakup po 59 miałem, zarobiłem i tak a mogłem dwa razy więcej mieć. 59 to juz tu nie zobaczymy. Ciekawe jak długo się będzie ślizgać PZU i PKOBP przy obecnych poziomach, aż mnie ręka swędzi by spuścić walory ale ze stratą?, oj nie poczekamy na odpał. Asbisik, myślicie że będzie okazja zrobić kółeczko?, w końcu musiałoby kiedyś zjechać powiedzmy do poziomu 3,10, można by małym kosztem powiększyć pakiecik, a i makler niech zarobi na piwo he he he
Siema Cwaniak, Załadowałeś się na PKOBP?. Jeden kumpel prosił mnie o cynk na jakiś zarobek bo za Asbisa już podziękował. Zameldował się jeszcze po 29.61. Na Asbisie do kiedy zamierzasz posiedzieć?, decyzja po info czy będzie dywidenda?. Wszyscy są pewni tam fajnych wyników, wszyscy ten entuzjazm mnie trochu martwi.
Asbis trzymam , teraz Ukraina modna Kernel KSGAgroton i inne jest w czym wybierac . Na Clnpherma tez super ! Ogólnie az zielono w oczkach - oby tak dalej
Myślałem że się zameldowałeś na PKOBP, trochu za mocno wczoraj rosło i to mnie martwi. PKN - dziś koniec promocji?, docelowo 88 w tydzień?. Myślałem że od 30.01. będzie rosnąć a to już chyba dziś będzie
Sprzedałem dziś PZU i za połowę zameldowałem się na PKN, reszta na uśrednianie. PKOBP nie sprzedam teraz bo byłoby to głupotą da jeszcze sporo zarobić.
Cwaniak Gdzie jesteś?, dochodzę do wniosku że jak chcę z kimś inteligentnym popisać to już chyba sam do siebie!!, bo aleks to chyba na Lesbos wypoczywa, a Ty to kupony od zysków odcinasz. Czytasz te forum asbisa?, dzieciarnia tam ma takie adhd że chciałoby dochodzić 7 razy bez wyciągania, musi w końcu odpocząć i dać szansę dokupu, a oni tego nie rozumieją. Dziś jeden kumpel co dał mi się namówić na Energe zaprosił mnie do swojego baru, tak z radości stawiał mi kawusię smirnoff espresso że nie wiem jak się po tym lodzie do chałupy doślizgałem, dobrze że wierny Golden mnie za płotu wyniuchał i za uszy do łóżka przytuchał bo rano to mógłbym grać ze śp Lui w hibernatusie II wydanie. Wczoraj banki dziś energetyki, jutro może paliwa?, ajć usadowiłęm dupe na orlenie. Radość taka na wigu jakby było info że karakana razem z kotem zaciukali, a tu tylko info że antek siódemką po toruniu nie umie jeździć. Ale tak to jest jak się z furmanki na bryczki przesiada
na lesbos to odpoczywaja ci z SYRII , ja teraz duzo UKRAINY jak pisalem .Kernel mam duzo , wszystkie moje to ; AGROTON , Asbis , Clnpherma . Kernel , KETY , Impexmetal , Echo , Orlen , PGE , Wielton = od poczatku stycznia jako calosc mam + 9.60 % Nawet niezle , na razie nic nie bede zmienial . Pozdrowionka
Dnia 2017-01-27 o godz. 17:45 ~cwaniak napisał(a): > na lesbos to odpoczywaja ci z SYRII , ja teraz duzo UKRAINY jak pisalem .Kernel mam duzo , wszystkie moje to ; AGROTON , Asbis , Clnpherma . Kernel , KETY , Impexmetal , Echo , Orlen , PGE , Wielton = od poczatku stycznia jako calosc mam + 9.60 % Nawet niezle , na razie nic nie bede zmienial . Pozdrowionka
Jak się zaczną spadki nie zdążysz sprzedac i nici z zysku
Jak bedà spadki to nie tylko na wyzej wymienionych , ale i na tych ktore ty posiadasz . Kupujemy ryzyko i liczymy sie z ewentualnymi spadkami . Prawdopodobieństwo ze wszystkie naraz spadná jest bliskie zeru .
Dnia 2017-01-28 o godz. 12:57 ~Cwaniak napisał(a): > Jak bedà spadki to nie tylko na wyzej wymienionych , ale i na tych ktore ty posiadasz . Kupujemy ryzyko i liczymy sie z ewentualnymi spadkami . Prawdopodobieństwo ze wszystkie naraz spadná jest bliskie zeru .
Każdy ma swoją filozofie inwestowania i zarabiania
Juras Ja staram się grać tak żeby zawsze portfel sumarycznie świecił na zielono. Niektórzy mają 10 spółek inni 3, część trzyma ileś %na spekółę reszta na dywidendę itd itd. Nie ma opcji żeby wszystko leciało w dół no chyba że znowu wszystkie lewary siądą, trzeba wiedzieć kiedy gdzie się załapać i zawsze trzeba mieć to wyczucie kiedy imprezę opuścić. Od dłuższego czasu mamy tutaj taką sytuację na bananowej że wystarczy tylko kupić i patrzeć, trzeba być totalnym ignorantem lub karakanem dzielącym łoże z kotem aby stracić.
Jesteśmy w dobrym miejscu i o dobrej porze!
Wszystko zależy teraz od tego by wyczuć sytuację, wykorzystać koniunktórę pomiędzy spółkami wydusić z tego ile się da, podzielić się tym z US i nawiać przed wysypą. Czytając wpisy niektórych na forum bankiera stwierdzam że dla niektórych US to Urząd Skarbów i chętnie by na niego zrobili napad. A kto chce spokojnie spać to niech se kupi zółty metal, dla niedowiarków: po i przed 1900r 20$ było bite na monecie 1 uncja złota i był to pełnoprawny środek płatniczy, a teraz ile $ trzeba dać za 1 uncję?, wiem wiem to nie są lata dla nas ale teraz to mijające się fale pomiędzy giełdą papiera a złota (tylko mam na myśli te złoto co w garści trzymasz). Mógłbym jeszczsze dużo napisać ale szkoda czasu - są przyjemniejsze rzeczy.
PS. Cwaniak, widzę że na orlenie się pojawiłeś, GUT Bbratok, cenimy opinie ryszarda. Pewnie jakieś forumowe karakany co śpią z kotem i konta w banku nie mają, a ich wiedza o bankach kończy się na SKO będą pluć jadem. Po Naszym ubezpieczycielu PZU musiałem se kupić białe kalesony z podkoszulkiem i nauczyć się tańczyć czajkowskiego Przy banku widzę muszę się nauczyć stać na jednym palcu jak to gada Kotarski, u mnie najlepszy ten najmocniejszy u nogi, ale potrzebuję dobrą kontówkę do paznokci co by dziur w skarpecie nie narobić. A po paliwach no cóż będę musiał chyba auto nauczyć jeździć na wódę - HE HE HE
Na PZU juz mi kasy zabrakło . Przeczytałem twoj wykład powyzej - podpisuje sie pod nim dwoma rękami . Pozdro i całego tygodnia na zielono źyczę sobie i Wam wszystkim . Piter tam blisko Ciebie bo w Sosnowcu to jakieś gangi autobusy ostrzeliwujà czy co?
Sosnowiec?, Sory dla mnie to było zawsze inne województwo, nawet rejestracje mają SO - Somalia. Na świecie mamy trójkąt bermudzki a w Polce mamy trójkąt trzech cesarzy, wszystko co za nim to Gustaw Herling Gruziński "Inny Świat" A ja z tych od kilku wieków w Hajmacie i Faterlandzie, nawet paszport mam tego państwa za Odry jako że dziadek w AK służył - Afrika Korps. A wiesz co znaczą rejestracje KOS? Koło Śląska.
Cwaniak nawet jakby gadać o regionalizmie to wchodzimy w szemrane interesy finansowe. Gliwice - pierwsze miasto na Śląsku gdzie się tramwaje pojawiły i pierwsze gdzie znikły - odpowiedź dlaczego?. Prezydent G ma udziały przez rodzinę w KZK - bo cały ruch przejąły autobusy tego pana - WOT i tu pies pogrzebany. A torowiska jak mordowały resory aut tak dalej je mordują, w autobusy ze zielonymi spalinami już dawno nie wierzę.
A teraz gwóźdź programu!!!!! Czemu Mirbud z 0,81 tak ostatnio wystrzelił???????, bo kur..a pomnik prezydenta Gliwic (za kilkaset mln) buduje co ma być większy jak pustostan Spodek w Katowicach i same dobre aneksy ostatnio podpisali. Czyżby znowu udziały rodziny?????, a pier.. ABW jest od walki wrogami politycznymi.
Całym sercem i duszą jestem z Kanadyjczykami: 1.Historycznie za to że nam oddali szczerbiec, bo ciapate brytole kazały se złotem z lwowskiego banku płacić za spity którymi takie kozaki jak Skalski broniły ich cherbaciannych dup. 2. Za to że wiedzą, iż muslimy nie tylko świń nie żrą, ale też poznali smak zamachów - oj te info to miód na moje serce. Miałem kiedyś nieprzyjemność pracować z wyznawcami tej wiary miłującej pokój.
PS. Modek? skasujesz wypowiedź? czy jutro ktoś z dziwnym napisem na kamizelce wjedzie mi na chatę? - tylko niech wcześniej zapuka bo ja strasznie cenię sobie prywatność - prawie jak Teksańczycy: "Z powodu wysokich cen amunicji, strzałów ostrzegawczych nie oddaję"
Kanada z jednej strony strzela a z drugiej tylko w ubiegłym roku przyjeli 42 tys. Syryjczykow . Premier ogłosił wszem i wobec ze przyjma kazdego ktorego nie wpuszcza do USA , kraj gdzie policja prowincjonalna nosi turbany jesli jestes Sikhem . Kontrasty
PKOBP - na dziś już mam 4,9% - trzymać dalej?, czy wytrzymać do 33,50 Orlen - na dziś 2,67% - hmmm?, w obrotach już przeskoczył miedziaka dzisiaj, będzie królem wzrostów?, może te 105 jednak wpadnie. Zakupy w obie spółki z ostatnich dwóch tygodni. ASBIS - 13,09% - chyba nie wytrzymam do końca, prawdopodobnie się wyhuśtam
No i co dalej?, śniegi topnieją stal na fundamenty rdzewieje, smutne panie ze spółdzielni gdzie mam własnościowe mnie wkur...(bo wymiana instalacji gazowej), trza robić tak by było jak w Teksasie "Z powodu wysokich cen amunicji strzałów ostrzegawczych nie będzie", wara smutasy od własności. Ajć przyjeżdżaj koparko i kop tą dziurę pod chałupę bo mnie nosi.
Echo już nie mam byłem od 5,3 do chyba 5,8 - nie pamiętam już (widzę ładnie urosło). Długo nie umiem usiedzieć na jednej spółce prócz Asbisa. Teraz mam: PKOBP 73% od 30,01 Orlen 11% od 81,87 Asbis reszta od 2,91 Jeden Druid z lasu Panoramiksa gada że ostatnie dwie sesje w tym tygodniu na orlenie powinny być wzrostowe a zasięg 86-87. PKOBP w tym miesiącu 32,5-33,5 I jeden Tatar z Krymu dał właśnie cynk na Taurona, wychodzi mi 15% ale nie umiem wyczaić w jakim okresie czasu, a Tatara czasami ciężko zrozumieć bo je nieświeży tatar chyba. Miałbym maila do CB to bym wysłał bo tu za dużo do wklejania i linkowania. No i JSW też taki kolega Winiek specjalista od Koksu pisze o trójkącie, ale ja JSW mijam szerokim łukiem od walnego w grudniu - wyszedłem z zyskiem, ale niepoważnie akcjonariat w pamiętny wtorek potraktowali.
Ja sprzedałem Orlen i dokupiłem dzis Kety , mam tez Asbis , Echo , wielton , CLN,PBG i duzo ukrainy ( KSG , Agroton , Kernel ) ja zdecydowanie mniej skacze po spòłkach niz ty , ale twoja strategia zdaje sie przynošic solidne profity !
6% z orlena starczy w dwa tygodnie. Zapakowany po sufit (dokupiłem za kasę po paliwku orlenowskim) w pkobp ze średnią 30,24, teraz należy się 10% Oj dziś będzie taniec indianina
Cwaniak gdybym miał więcej mamony to kupiłbym i po prostu czekał aż urośnie. Mamy takie czasy od października że trzeba być analfabetą aby stracić na naszej bananowej. Wystarczyło tylko kupić parę spółek o mocnych podwalinach i czekać. A tak to muszę gonić zajączki po parkiecie, DT mi kiepsko wychodziło więc gram na kilka tygodni. Wczoraj gadałem o Tauronie przy 2,82 i już dał 3%, ciekawe czy da 15%, tam już te 3 złocisze strasznie męczą kilka razy. Firma z Gliwic - trochu znam toż to moje ziomale, ale będzie w końcu te 3,30 tylko kiedy? Po cichu liczyłem że przy tych dwóch pkobp i orlen uda mi się z jednej wyjść na szczycie by na drugiej zrobić to samo. W łożu z lubą nazywa się to dwa razy bez wyciągania!!! I trafiło dziś, orlenikowi podziękowałem a zwiększyłem pakiet w pkobp, coś pięknego, mało co paznokci mi ze szczęścia nie wykrzywiło gdy na pkobp puściło 32. Strategia na najbliższe dni? Wydusić z pkobp te 33 lub więcej i do środy w przyszłym tygodniu załadować się w orlena. Pozdro
Tauron ! Jestem płatnikiem spòłki bo na ślásku opolskim sa monopolistami nie ma tu innych dostawcow . Ja juz mam zamknięte pozycje na jakis czas , nic nie bede zbierał , tylko szczególna uwage bede miał na moje ukrainki jakby co , inne trzymam długodystansowo . Odbudowałem obie troszke Ket ( nie jest tego tyle co miałem ) ,no ale poprzednie miałem z średnia blisko 300 zł a teraz moja średni to 401 zł . Pozdrawiam . P.S gościu pokasował 2 wpisy - moze za bardzo odbiegały od tematu ! A , zapomniałem napisac ze wkurzyłem sie ze sprzedałem Lotos i Orlen po ostatnich wzrostach ale potrzebowałem na Kety !
Wywaliłem 25% pkobp po 33,20, po cichu liczę że może dziś przetestujemy 33,80, docelowo dziś redukuję pkobp do 20%. W środę w przyszłym tygodniu będę znowu na orlenie i będziemy testować 90-91. Dziś nic nie kupuję w poniedziałek też
Cwaniak, Już nie kasują naszych postów tutaj. Dziś tak upłynniałem pkobp że już mi chyba tylko 10% portfela z rana zostało. Teraz w środę usadowię się chyba na orlenie tylko nie wiadomo czy po 84 czy po79. Kęty pięknie dają już masz gut
Orlen juz sporo jednak urosło , spòlka nie korzysta tez tak znacznie na wzroscie cen ropy bo zaimuje sie tylko jej przetworzeniem i z tego ma marże - trzeba byc ostroźnym co nie oznacza ze nie pòjdzie jeszcze troszke do gory . Nie pamietam czy miałeś Asbis ale sa przed wynikami i moze byc interesujaco . Nastepny tydzien tez moze być cacy - nic ale to nic nie wskazuje na jakàs głebszà korekte . Golden ages !!!! Pozdrowionka . Szykujesz sie na sezon budowlany ???
Siema, Asbisa mam niezmiennie od początku i trzymam bo nie spadnie mi poniżej ceny zakupu, a zawsze jak coś nowego kupuję to dzięki tej spółce portfel sumarycznie świeci na zielono przy starcie. PKOBP zostawiłem se tylko parę akcji z sentymentu, szkoda że zostawiło mi te dokupione w czwartek (31,77) za kasę z orlena, grałem na mobilnej i nie widzę tam ceny zakupu bo bym wszystko wywalił. Generalnie upłynniłem w okolicach 33,20 a średnią zakupu miałem 30,24. Orlena miałem ze średnią coś 81,70 a upłynniłem w czwartek w przedziale 87-88. Orlen na przyszły tydzień, nasz Druid gada że spadnie do 84-83 (bardziej prawdopodobne) lub 79-80, a potem wzrost na 89-91. Spróbuję kupić znowu orlena może złapię Pana Boga za nogi. Na teraz mam 70% kasy wolnej a nie w walorach, ja przeczuwam chwilowe spadki.
Co do budowy, muszę Dziennik budowy załatwić, kupić jeszcze trochu szałówki, giętarę pod druty bo stół już zrobiłem w zimowe wieczory (ciężki jak cholera bo z kątowników 120x120 ścianka 10). No i czekam na Wielkanoc, potem wpuszczam geodetę i koparkę. Jak tak dalej dobrze mi pójdzie tu to może se firmę zamówię za ugraną kasę na ten rok - he he he. Oby dobrze poszło na bananowej, a firmy nie wpuszczę bo i tak bym musiał cały czas patrzeć na ręce. Zastanawiam się jeszcze czy se alarmu na garażu tam nie założyć bo namnożyło się ostatnio takich !@#%4, jeden znajomy 2 razy elektrykę musiał kłaść. Za drugim razem zamontował wcześniej okna jedno od strony lasu zostawił uchylone a pod nim w pokoju na podłodze położył płytę osb nabitą gwoździami widok rano był bezcenny.
Dziennik budowu a Starostwie z tego co pamietam to ceny w zaleznosci od ilosci stron 48 / 32 lub 16 stron - ten najtanszy chyba 20 zł . Geodeci tez potrafià przesunać budynek , lepiej zeby na koniec podjechał kierownik budowy i sprawdził wszystkie punkty w osiach . Trochę zabawy jest ale i frajdy z budowy domu tez
Nic się nie bój, postawiłem parę domów w ramach luzów po pracy. Trwało to średnio po 2-3 lata na dom, ale nie wszystkim się śpieszyło. Skromny nie jestem więc murarka szałowanie i tynkowanie nie jest mi obce. Za czasów studenckich nawet robiłem z Twoimi ziomalami u niemiaszków na budowach. Gorzej ze zbrojeniem, ale płytę mam zbrojoną podwójną siatką więc luz jak na początek, dołożę jedynie z własnej inicjatywy wieniec obwodowy (uzgodnione z kierow). Masz rację zdarzyło mi się raz gdy wpadłem na budowę rozpoczętą (miałem tylko strop na piwnicy zaszałować i zalać oraz mury wyciągnąć) iż brakowało na jednej ścianie 30cm, wyszło przez przypadek dopiero gdy szałunki zamykałem i zrobiłem oba blaty te same a z jednej strony wystawał te 30cm, dobrze że poprzednicy zostawili ławice bo wiatru w polu byś szukał. Dzieją się cuda na budowach. Na ostatnią fuchę jaką polazłem to było zrobienie prostego dwuspadowego dachu z deskowaniem i opapowaniem, przy okazji wyszło że wszystkie betonowe nadproża trzeba wycinać bo janusze budownictwa wylewek nie ujęli, już pomijam fakt krokwi pośredniej na osi komina bo se przesunęli - przykładów można mnożyć.
Ale do rzeczy, można by nadać nowy wątek z nowym tematem: Don Kichot z Pcimia a Wiatraki z Pomorza Ja pierdziele, poznałem kiedyś tego faceta jak przeczytałem newsa podczas zjazu na wekend do lali to myślałem że się pociąg relacji Katowice - Gliwice wykolei. Jedyne co ma fajne to tą lalę co ze sobą wozi. partia Podpierdzielimy I Słońce pewnie wpadła na pomysł że skoro facet uwielbia wiele zieleni (do moich niechlubnych czynów należało kiedyś przytachać z największej giełdy na śląsku największą palmę do jego gabinetu bo lubi dużo zieleni), to się nadaje na prezia potentata zielonej energii w polsze. Energa to była zawsze moja pechowa spółka, a teraz zmiana kapitana. A co do spółki którą oboje posiadamy Asbisa masz jakieś przemyślenia?, chyba część akcjonariuszy skuszona możliwościami szybkich zarobków na innych walorach z tamtąd ucieka na inne walory, albo ktoś czuje jakąś przykrą niespodziankę. AT się słabo sprawdza przy tym papierze, średnie kroczące i fale eliota też. Ostatnia moja wróżba odbicie od 3,50 i zjazd na 3,10 walnęła się o kilka groszy. Jeden bratok sprzedał po 3,4 chciał odkupić jak gadałem po 3,10 niestety zjechało do 3,15. Masz jakieś przemyślenia?
TRZYMAM do wynikow , jakos koniec lutego , potem sie zobaczy , ja raczej trzymam dlugodystansowo wiec czasami spadki sa obojetne . Kety dokupilem a one sie kisza ale boje sie ze jak sprzedam i przeskocze na inne spolki to Kety zaczna rosnac. Teraz duzo inni skacza bo jak Asbis sie kisi to mysla ze na innych urosna szybciej - niektorzy maja taka strategie .JESLI chodzi o budowe u nas chyba najtansze dachowki ceramiczne BRASS jakos 30zl \ m2. Teraz mam dom na sprzedaz mozesz go znalesc na Nysa Finans Nieruchomosci 279 000 zl / 128m2 w tej cenie tylko jeden taki , mozesz kuknac , dzialka 6,6 ara Jedrzychow dzielnica Nysy . poprzedni sprzedalem w miesiac ten juz sie kisi od listopada '16 . stan surowu otwarty , moze dlatego .
E to nie wiedziałem że się w deweloperkę zabawiasz. Dom bardzo prosty konstrukcyjnie do wykonastwa - jak dla mnie za łatwy he he he. Ale dokładnie takie schody będę miał w całej klatce. Też kiedyś myślałem żeby tak po jednym co dwa lata budowac i sprzedawać, ale już ceny gruntów takie wysokie że za dużo kasy trzeba na takie ruchy, i pomyśleć że w 1996 mogłem mieć hektary po 3zł/m2, w 2001 kupowałem już po 17, a ostatnio sprawdzałem ceny i chodzą po 120-160 - wszystko w tej samej lokalizacji. Nie wiem czy Tobie pisałem kiedyś o Mirbudzie i hali imienia Frankiewicza w Gliwicach jak kurs był po 0,80. Ajć ale wysoko już - szkoda że nie kupiłem. Polujemy dziś na orlena jak to nasz Druid z lasu Wercyngetoryksa gada
tylko dom y proste konstrukcyjnie moga byc tanie a chodzi o cene bo te sprzedaja sie szybciej , schody prefabrykowane - przyjechal dzwig wlozyl i zamontowal , kosz tylko znaczny ok 3600zl ale chodzi o profil pod nimi jest mala lazienka pod spodem sa idealnie gladkie czego szalowanie nie zastapi . Wybudujesz 3 - 4 domy i nastepny juz twoj . Marze dosyc wysokie nawet 30 -35 % zysku , tylko jeden warunek musi sie szybko sprzedac.
A nie robię już nerwowych ruchów, wczoraj na orange byłem już do przodu bo liczyłem na -8 było -8,6 i pazerność mi obcięła łapki. Poczekam ze spokojem, odpocznę chwilę.
Orlen - Ja znowu ja, przesunęło mi się wszystko w dniach i myślałem że straciłem trop, ale węch dobrze podpowiedział i dziś się rano ubrałem. Ajć jadymy dalij - a co jest z czego oddawać
Dość!!! Puściłem Orlena wolno, niech se teraz Wizgun biega swobodnie po łąkach, znów się na niego zaczaję - dziękuję mu jazda piękna. Teraz stoję stabilnie na Asbisie i CDP - długi termin. Reszta kapitału czeka luźna bo korekta jak nie teraz to na dniach...
Te ktòre wysprzedałem + 5% , a te ktore zostawiłem + 0.50 %. Najbardziej to mnie w... ył. Orlen wymieniłem na Kety i od tego czasu Orlen + 10 % a Kety - 1% .
Kurcze przecież były na Orlenie fale: 81 ->88 88->85,45 85,45->91 no i wczoraj wolna amerykanka wszystko co powyżej. Ja wczoraj wskoczyłem na 92 i puściłem po 96 Teoretycznie teraz powinno spaść na 79-81. Druid pisze że jest teraz na BZWBK i się zastanawia czy przebije 360 , dziś dali raporty. Czytałeś?, ja mam mało czasu
Widze źe ta Twoja strategia wskoczyc i wyskoczyc przynosi lepsze efekty niż moja długoterminowa , ale Kent juz nie sprzedaje bo na drugi dzień jak znam życie wystrzeli do gòry .Zostawiam wszystko na 2-3 miesiace bez zmian . Ja bankami raczej sie nie interesuje , wtopiłem jakis czas temu na MBanku jak było blisko 500 . Od poczatku lutego giełda rośnie a u mnie całosc - 2 %
Nie do końca wierzę aby moja strategia przynosiła bardzo dobre wyniki. Miałem 07.11 prawie za całość KGHM i co? wystarczyło zostawić, to byłby mój strzał życia tutaj, a sprzedałem 10.11 i zadowoliłem się 19%. Te skakanie po spółkach przypomina przechodzenie przez strumień po mokrych kamieniach, nie raz umoczyłem nogawicę. Energę też miałem przy 7,40 i też wystarczyło zostawić. Tak jak kiedyś pisałem czasy mamy takie by kupić i trzymać bo wszystko rośnie. Twój portfel jest nastawiony na długoterminowe powolne wzrosty i dywidendy - to jest dobra strategia przy sporych środkach i nerwach na postronku. Zawirowania się tam teraz robią bo ludzie widzący co się dzieje wychodzą złudzeni szybkim zarobkiem gdzieś indziej z nadzieją że powrócą na swoje matczyne spółki obładowani worami kasy. Trzymaj się swojej strategii, a tylko z drobnymi wpadaj do kasyna. Ja jak to ja wpadłem tu przypadkiem w październiku ubiegłego roku zielony jak trawa, zaczynałem z drobnymi potem sporo doładowałem, teraz już jestem na takim poziomie że nie wyjdę ze stratą bo mam psychiczne bariery nastawione na wyjście bez żalu. Trochę poznaję spółki i zasady aby może kiedyś wrócić tu w innych czasach i zagrać za więcej. Powiem Ci szczerze że bardziej mnie cieszy to że poznałem tu parę fajnych życzliwych osób, niż te kilka k zarobku - choć nie powiem jak dobrze pójdzie to z zabawy na gpw będę miał może zapłacony cały beton na budowę w tym roku.
Rozsådnie napisane ! Moja strategia potwierdza poglãd że czym człowiek starszy tym ostrożniejszy w inwestycjach . Co do Ciebie - to życze zarobku nie tylko na beton ale i na strop i może choč połowe dachu ! A jako ciekawostkę to napisze ci ze wieksze profity zaczołem osiāgać od momentu kiedy bez oporow pozbywałem się spòłek na minusie ( na stratach ) , wczesniej miałem opory sprzedać spòłke ktorā trzymałem ze strata , myšlałem ze urosnie . Teraz jak mam --10 / 15 % sprzedaje !
Siema Bratok! Sprzedałem w piątek BZWBK ze stratą, bo jakoś straciłem wiarę w papier. Zająłem pozycję za całość na asbisie bo miałem bazę do której mogę uśredniać. Postawiłem wszystko na jedną kartę, miałem wcześniej +14% na pakiecie startowym z ubiegłego roku, teraz mam +1,5%. Jest ostro, noc będzie ciekawa bo mogą mi się śnić koszmary na księżycowej. Ale srania po kalesonach nie ma bo nawet jak po 2,72 sprzedam, to bez straty wyjdę po zabawie na naszej bananowej.. Choć w głębi ducha wierzę że ta karta będzie mieć siłę i nośność PERI lub DOKA. Na Asbisie mamy 50/50 szans - bez koła ratunkowego i fona do przyjaciela