• Jak położyć firmę w 9 miesięcy- spece od tego Autor: ~Rozsądny [89.76.97.*]
    Pamiętacie 9 miesięcy temu Alma zatrudniła tego "speca" Macieja Wojciechowicza ... do tej pory nie znalazłem nigdzie merytorycznych przesłanek dla czego... poza tym że go chcieli wyrzucić z Makro(również prawie upadającą firmę)...
    http://www.dlahandlu.pl/tagi/Maciej-Wojciechowicz,15552,0.html
    ... a 9 miesięcy później sanacja/bankructwo???
    W biedronce za kiełbasę powinni go wymienić... byłby przynajmniej jakiś zysk z odsprzedaży... a tak ściągnął kolegę/ kolegów (był artykuł na portalu spożywczym-komenarze były najciekawsze) speców od kładzenia firm... i efekt wszyscy widzą... a za ile??- za dziesiątki tyś miesięcznie !.
    A Propos Biedronki.... zatrudnili też Jacka Sobczyka(- pisali swego czasu o jego "kompetencjach" na jakimś portalu), pamiętacie denne paletowiska i głupie pomysły z gazetkami... wcześniej tego nie było więc to zapewne "pana" zasługa... i tym samym odpływ klientów... .
    Konsekwencją działania "speców" od kładzenia firm.... jest ucieczka zarządu ....
    http://www.dlahandlu.pl/handel-wielkopowierzchniowy/wiadomosci/alma-market-traci-czlonka-zarzadu,55168.html
    Wnioski i poziom kursu gdzie te nazwiska się pojawią sami możecie ocenić.... bo tu zaraz będzie 0,1-0,15zl za akcję.
  • Re: Jak położyć firmę w 9 miesięcy- spece od tego Autor: ~dio [94.254.179.*]
    Nie analizowałem u nich kadry zarzadzajacej a widac trzeba bylo... Ale z drugiej strony wiadomo przecież że ryba psuje się od głowy, dla tego w sanacji się ich łatwo i bezkosztowo pozbędą. I faktycznie od niecalego roku robili głupie ruchy i odstarzali od zakupów. Cierpliwi na pewno tu jeszcze zyskają!
  • Re: Jak położyć firmę w 9 miesięcy- spece od tego Autor: ~DostawcA [89.78.122.*]
    Ten z makro to wyjątkowy gość nie wiem gdzie akcent kretynczykretacz ale był jeszcze dyr finansowy pan łukaszmagiera który zarządzał ta firma od kilku lat w ramach jakiegoś projektu z PwC. To był dopiero niekompetentny człowiek-tobyldebil co z nim teraz awansował ?
  • Re: Jak położyć firmę w 9 miesięcy- spece od tego Autor: ~aura [95.171.198.*]
    Za fatalną sytuację alma market odpowiedzialność ponosi przede wszystkim zarząd, rada nadzorcza oraz kupcy.
    To Ich niekompetencja doprowadziła do tego, iż firma jest na granicy upadłości, i jakakolwiek próba ratowania
    firmy z "tymi" ludźmi mija się z celem...
  • Re: Jak położyć firmę w 9 miesięcy- spece od tego Autor: ~Cloud [188.146.1.*]
    To prawda zarząd i rn a kupcy?tylko ze tymi kupcami ktoś zarządza/ł i jeżeli zostało wdrożone zarządzanie projektowe /priorytet najwyższy ? To tez szef projektu tak?
  • Re: Jak położyć firmę w 9 miesięcy- spece od tego Autor: ~aura [46.134.31.*]
    Oczywiscie! Przepraszam za przeoczenie, kadra zarzadzajaca "siedzaca" miedzy zarzadem a kupcami...
  • Re: Jak położyć firmę w 9 miesięcy- spece od tego Autor: ~byłydostawca [78.11.174.*]
    Widzę że emocje na tym forum biorą górę . Nie ma się co dziwić ale nie osądzajcie tak bez skrupułów i bez całkowitej wiedzy na tematy które nawet w samej firmie były mocno utajnione. Zgadzam się że to kadra zarządzająca jest winna takiej sytuacji ale już
    nie pokusiłabym się o identyfikację personalną . Jedyne co widoczne na pierwszy rzut oka to zbyt rozbudowana kadra zarządzająca
    w porównaniu z ilością zwykłych pracowników (poza działem księgowo-rozliczeniowym który był moim zdaniem "przeludniony").
    W temacie kupców - różnie bywało (znam większość) ale uważam że to dobrzy specjaliści jeśli potrafili mimo trudnych warunków pracy (niespójne, nierzadko złe  decyzje kadry zarządzającej  ) odnaleźć się w tym bałaganie i działać do końca . Część z nich znam od lat , byli to ludzie wiernie oddani swojej firmie . Firmy które ich teraz zatrudnią , mogą tylko zyskać.
  • Re: Jak położyć firmę w 9 miesięcy- spece od tego Autor: momotaro [89.228.74.*]
    Nie najlepszą ocenę wystawia się temu który wszystkich tych ludzi zatrudniał. Tak to o panu tu  mowa  panie MAZGAJ. Ale w końcu to pana zabawki więc baw się pan nimi do szybkiego końca.
  • Bezzasadna krytyka Autor: ~Gość [46.112.165.*]
    A czy któraś/któryś z tak tu krytykujących sam z sukcesem prowadził 21 lat jedną firmę? Jeśli tak - chylę czoła kompetencjom i doświadczeniu - jest Pani/Pan partnerem do rozmowy. Jeśli nie - zapraszam do tworzenia firmy - spotkajmy się za 21 lat i porozmawiajmy. Tak na marginesie - na dużym rynku w RFN też luksusowe sklepy spożywcze jak Mayer&Beck zakończyły działalność. Domów towarowych w stylu w stylu Karstadt, czy sklepów wysyłkowych jak Quelle już nie ma. Zapraszam do banku - gdzie znajdziecie naprawdę indywidualną obsługę - wynegocjujecie każdy parametr obsługi? Słucham? W odniesieniu do handlu - powiecie, że w sklepiku osiedlowym? Błąd - sam próbowałem w kilku sklepach zamówić coś spoza oferty. Zawsze słyszałem tylko - nie ma w hurtowni. I tyle. Standardy obsługi się niestety obniżyły. Takich sklepów jak Bomi, czy Marcpol już nie ma. A często tylko w nich byl określony towar. Wygląd sklepu, kultura obsługi, atmosfera - też były inne. Ja podziwiam ludzi, którzy przez 21 lat walczyli o utrzymanie tego standardu w Almie. Podjęli słuszne działania - wprowadzili markę własną - tańszą, ale w znakomitej części b. dobrą - czego o wielu innych markach własnych nie powiemy. Kawa to była kawa, przecier pomidorowy to przecier pomidorowy. Niestety - o problemach sdecydowało schematyczne milczenie typu - Alma - to drogo. Konkurent Pior i Paweł zastawiony w sklepach tak, że nie da się przejść w aktualnej gazetce ma tylko towary marki własnej. A na pieczywo nie ma nawet papierowych torebek. Zresztą - porównajcie ostatnie gazetki Piotra i Pawła i Almy. To zupełnie inne podejście. Wniosek: mam nadzieję, że mniejsza Alma przetrwa i wróci do formy.

• Re: Bezzasadna krytyka Autor: ~w_zielonym_gaju [83.27.189.*]
    Po raz drugi czytam na forum post który podpisał niejaki "gość". Wyraźnie stara się być czyimś sprzymierzeńcem i próbuje poprawiać "na siłe" wizerunek bankrutującej spółki.
    Tylko kto to jest i jaki ma w tym cel?
  • Re: Jak położyć firmę w 9 miesięcy- spece od tego Autor: ~krakus [83.30.199.*]
    W Almie nowy dyrektor już po trzech miesiącach dorobił się ksywki - Maciuś Pierdolewicz. Jest to bardzo dobre określenie dla tego super mitomana - nawet taki sprytny facet jak Mazgaj dał się na jego pieprzenie nabrać. Szkoda firmy, którą Pierdolewicz w 8 miesięcy rozłożył.
  • Re: Jak położyć firmę w 9 miesięcy- spece od tego Autor: ~jm [94.254.230.*]
    A może na tym właśnie polegał geniusz Mazgaja że sprytnie zwalił winę na swoich menadżerów? Doskonale wiedział jak wygląda sytuacja firmy i potrzebował parawan, bufory ? To w jego stylu!! On niewinny. On nic nie wie. On dał władze dyrektorom. G prawda! O wszystkich sam decydował. Typowe ręczne sterowanie z tekstem że nie wie ale tak czuje.
    A może sam Mazgaj pisze te posty zwalajac na innych całą rozp....chę w firmie. On jest wyłącznym sprawcą tej sytuacji!!!
  • Re: Jak położyć firmę w 9 miesięcy- spece od tego Autor: ~Pier [178.9.118.*]
    Czy ktoś wie ile może pracować w jednym sklepie Almy pracowników .Ja myślę że nie więcej ja 20-30 to i tak dużo Ja podzielicie sobie 1300osób do zwolnienia to daje zamknięcie ok 50 sklepów a ile ma alma wszystkich sklepów Cos mi się wydaje że to jest całkowite zwijanie biznesu .Na odprawy będzie potrzeba ok 10mln zł minimum Czy to będzie powtórka z Bomi zobaczymy jak silny jest Pan Prezio który swój majątek zdołował o 90% w ciągu roku Brawooooo za kompetencje. Jedynym wyjściem jest mega emisja co najmniej 30-50 mln akcji po 1zł a to wiadomo co znaczy dla obecnego kursu Radze się trzymać z daleka póki co.
  • Re: Jak położyć firmę w 9 miesięcy- spece od tego Autor: ~POINFORMOWANY [89.250.200.*]
    ALMA MA 48 SKLEPOW MIALA BO RZESZOW OPOLE I ZIELONA GORA JUZ ZAMKLI W KAZDYM SKLEPIE OD 30 DO NAWET 100OS ZALEZY OD POWIERZCHNI
  • Re: Jak położyć firmę w 9 miesięcy- spece od tego Autor: ~ZATRUDNIENIE [89.250.200.*]
    ZATRUDNIENIE W ALMACH OKOLO 2900- 3100 OD POLOWA NA BRUK
  • Re: Jak położyć firmę w 9 miesięcy- spece od tego Autor: ~DoS [46.165.216.*]
    Hej.
    Sprawdziłem Twoje informacje... i faktycznie ... dziś sprzedałem większość akcji... Ci Panowie tz. Maciek WOJCIECHOWICZ i coś tam Kudrycki bo o nim pisałeś to niezłe kuglarstwo... obydwoje byli na wylocie w Makro właśnie dla tego... tam ich się chcieli pozbyć odrazu bo psuli firmę- subtelnie to ujmując. Ten drugi położył jeszcze jedną sieć!!! To mi wystarczy!! Ku PRZESTRODZE !!! GDZIEKOLWIEK BĘDĄ PRACOWAC - U C I E K A Ć !!!!
  • Re: Jak położyć firmę w 9 miesięcy- spece od tego Autor: ~Gosciu [89.70.7.*]
    uzupełnienie dot. Zbyńka Kudryckiego http://www.portalspozywczy.pl/forum/126876_0.html
    najlepsze są komentarze, już w marcu AD 2016 wieszczono rychły upadek Almy
  • Re: Jak położyć firmę w 9 miesięcy- spece od tego Autor: ~wroclove [141.0.12.*]
    sami specjalisci:
    "
    - Taaa..Geant zbankrutował...
    - potem był w Fruttaviva...czy jakoś tak...ale sie nienadawał...
    - w Aholdzie onanizował się słowami i zadnego projektu nie zrobił bo platforma juz byla zorganizowana,
    - a ze w Carrefour to nie przeszło więc..dał nogę...
    - naściemniał w Makro...a ze ostanie lata w Makro to bicie piany...wiec go wreszcie posuneli...
    - no i teraz Alma...hmmm...jak sie zatrudnia takie ściemy..to Alma ma niezbyt dobra przyszłość..."
  • Re: Jak położyć firmę w 9 miesięcy- spece od tego Autor: ~ktk [213.155.191.*]
    Znaczy się facet był od brudnej roboty. Pytanie tylko kto mu ja zlecił. Obstawiam, że jednak nie pan M. Robotę wykonał b. dobrze i nie zostanie mu to zapomniane. I zapewne na tym nie straci.
  • Kaufland zainteresowany kupnem sieci sklepów Alma? Autor: ~taa [31.6.152.*]
    czyzby coś sie kroiło ...
  • Re: Kaufland zainteresowany kupnem sieci sklepów Alma? Autor: ~as [78.133.207.*]
    nie
  • Re: Kaufland zainteresowany kupnem sieci sklepów Alma? Autor: ~taa [31.6.152.*]
    ktoś ich zamierza kupić , chodzą już nieoficjalnie plotki , kurs dołowany jest ewidentnie pod przyszłe info, które oczywiście będzie pozytywne, spekulacja jawna. Jak dotąd nie widziałem żeby postępowanie sanacyjne odmówiono komuś ...
  • Re: Jak położyć firmę w 9 miesięcy- spece od tego Autor: ~vadim [83.29.222.*]
    Dziś wyleciał Wojciechowicz - teraz kolej na Sobczyka. Może jeszcze uda się uratować tę firmę, gdy da się szansę starym i znającym firmę i warunki działania na tym rynku pracownikom. Dość farbowanych menagerów - w Almie jest wielu mądrych ludzi na średnim szczeblu zarządzania, którzy mogą tę sieć ratować!!!
  • Re: Jak położyć firmę w 9 miesięcy- spece od tego Autor: ~Dostawca [89.78.122.*]
    Tych ludzi coraz mniej
  • Re: Jak położyć firmę w 9 miesięcy- spece od tego Autor: ~edi [93.105.103.*]
    Ciekawe , kto jeszcze trzyma ten papier.Pewno ludzie, którzy mają też petrolinvest jako wyprawkę dla swoich dzieci w dorosłe życie.
  • Re: Jak położyć firmę w 9 miesięcy- spece od tego Autor: ~MK [91.206.26.*]
    "Codziennie niskie ceny" nie tylko w stonce ;)
  • Re: Jak położyć firmę w 9 miesięcy- spece od tego Autor: ~Migeul [77.243.183.*]
    Czyli jednak... Wyrzucili Macieja Wojciechowicza i kurs podskoczył... zostało jeszcze dwóch - KUDRYCKI ten od upadających spółek i Sobczyk -odrzut w z Biedry -------------- i będziemy tu mieć kolejne +10% ?! Zapinać Pasy i czekać na info!!!!!!
[x]
ALMA -40,00% 0,03 2018-06-01 15:29:25
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.