• Super wskażniki! Autor: ~nox [77.254.51.*]
    Ciekawe, czy PEX pobije rekord wskaźnikowy na gpw. Obecnie c/wk 0,05, a c/z 0,4. Jak kursik spadnie do 0,2/0,3 zetka, to będziemy mieli 0,01 c/wk i 0,1 c/z. Jak spadnie jeszcze niżej to bankierowi skończy się skala, bo notują chyba tylko do 2 miejsc po przecinku ;-)
  • Re: Super wskażniki! Autor: ~zyx [217.99.113.*]
    Dodajmy jeszcze do tego np. cena/wartość nominalna =0.28 itd. Peixin już od długich miesięcy jest notowany jak bankrut. Obecny kurs już nie ma żadnego znaczenia, jest tylko potwierdzeniem tego faktu. Pytanie brzmi już nie czy ale kiedy trup wyleci z szafy. Myślę że Peixin już niebawem po prostu porzuci notowania. Bo po co miałby skupić swoje akcje, nawet po groszowym kursie? Kapitału już i tak nigdzie nie dostanie, nawet na najbardziej egzotycznych giełdach. Zresztą, jeśli wierzyć ich raportom, to tak naprawde nigdy go nie potrzebowali. Chyba już odrobili lekcję, że nie można inwestorów traktować jak idiotów.
  • Re: Super wskażniki! Autor: ~Kosiba [31.175.168.*]
    Dużo straciłeś? Czy to tylko zwykłe ADHD ?
  • Re: Super wskażniki! Autor: ~zyx [217.99.136.*]
    Dnia 2016-08-01 o godz. 09:16 ~Kosiba napisał(a):
    > Dużo straciłeś? Czy to tylko zwykłe ADHD ?

Pytanie brzmi: ile Ty straciłeś? Czy to tylko zwykła złośliwość?
  • Re: Super wskażniki! Autor: ~Kosiba [31.175.168.*]
    ...mam zamiar dużo zarobić !
  • Re: Super wskażniki! Autor: ~fun [37.47.44.*]
    Nie wiem kto to zbija wycenę ,ale trzeba przyznać że ma rozmach.Już tylko ponad 3 mln euro za firmę.Jak utrzymają tempo to za tydzień,dwa ten milion akcji co u nas chodzi może przejąć byle leszcz.Na razie mnie nie stać.
  • Re: Super wskażniki! Autor: ~Kosiba [5.173.204.*]
    Spokojnie podchodzę do zbijanej ceny. Mam dłuższą perspektywę.
    Staram się czasem podłączyć. I zbić i dokupić.

Za 2013 dywidendy było 0,5 zł a to tylko 10% zysku.
    Za 3-4 lata dywidenda 2-4 zł jak najbardziej możliwa
  • Re: Super wskażniki! Autor: ~Roman [217.99.135.*]
    Dnia 2016-08-02 o godz. 10:43 ~Kosiba napisał(a):
    > Spokojnie podchodzę do zbijanej ceny. Mam dłuższą perspektywę.
    > Staram się czasem podłączyć. I zbić i dokupić.
    >
    > Za 2013 dywidendy było 0,5 zł a to tylko 10% zysku.
    > Za 3-4 lata dywidenda 2-4 zł jak najbardziej możliwa

Hahaha, oczywiście ci którzy sprzedają teraz w panice duże pakiety za grosze tego nie wiedzą bo to kretyni są i tylko ty jesteś taki cwany i bedziesz bogaaaaty :)))))
  • Re: Super wskażniki! Autor: ~sarmata54 [95.160.158.*]
    Dziwi mnie postawa sprzedających. W obozach koncentracyjnych zawierano tak rozpaczliwe transakcje,że za brylant kupowano kromkę chleba. Ale przecież nikt tu w takiej sytuacji nie jest. Przy tej absurdalnej wycenie po prostu trzymać Pexina i zapomnieć,że się go ma. Spółka długie lata miała dobre zyski i mało prawdopodobne,żeby nagle stała się bankrutem. Niech cena powróci do nawet tylko 2-3 zł,to oznacza 100-200% zysku wobec notowań dzisiejszych. Bank za 10 lat tyle procentu nie da. Apeluję więc - ci co mają,niech zapomną,a ci co nie mają niech podbierają nieduże ilości. Warto zaryzykować kupno.
  • Re: Super wskażniki! Autor: ~xfx [83.11.174.*]
    w ostatnim info jest podane ze wyniki beda slabsze ,niewiadoma powoduje panike( choc dzis juz spokojniej)
  • Re: Super wskażniki! Autor: ~dohtór [88.156.158.*]
    Dnia 2016-08-02 o godz. 15:25 ~xfx napisał(a):
    > w ostatnim info jest podane ze wyniki beda slabsze ,niewiadoma powoduje panike( choc dzis juz spokojniej)

Znajdź proszę to info i udowodnij !
    Brawo Kosiba !!!

A tych ixów, zyxów to już czytać nie można. To chyba jakiś jeden frustrat.
  • Re: Super wskażniki! Autor: ~xyz [89.67.132.*]
    Towarzystwo wzajemnej adoracji na razie to ten gniot jest bez zarządu a nasz knf może go cmoknąć w pompke
  • Re: Super wskażniki! Autor: ~zyx [217.99.135.*]
    Dnia 2016-08-02 o godz. 13:57 ~sarmata54 napisał(a):
    > Dziwi mnie postawa sprzedających. W obozach koncentracyjnych zawierano tak rozpaczliwe transakcje,że za brylant kupowano kromkę chleba. Ale przecież nikt tu w takiej sytuacji nie jest. Przy tej absurdalnej wycenie po prostu trzymać Pexina i zapomnieć,że się go ma. Spółka długie lata miała dobre zyski i mało prawdopodobne,żeby nagle stała się bankrutem. Niech cena powróci do nawet tylko 2-3 zł,to oznacza 100-200% zysku wobec notowań dzisiejszych. Bank za 10 lat tyle procentu nie da. Apeluję więc - ci co mają,niech zapomną,a ci co nie mają niech podbierają nieduże ilości. Warto zaryzykować kupno.

Śmieszna argumentacja. Wysuwana przez kogoś: kto /tu możliwości/
    1. nigdy nie grał na giełdzie
    2. grał może raz i póki co wygrał
    3. grał i przegrał i teraz chce by to samo spotkało innych
    Kurs nigdy nie spada bez powodu. Oczywiście nikt nie jest w sytuacji więźnia obozu koncentracyjnego, ale przecież nie musi, by podejmować takie decyzje. Może to np. insider, który wie, że spółka zostanie wycofana z obrotu i tu dla Twojej wiadomości: lepiej sprzedać za 1,10 PLN niż nie sprzedać wcale. Może to np. zarządzający funduszem inwestycyjnym, który po prostu redukuje straty, bo musi to robić - jemu właściwie wszystko jedno, bo ryzykuje nie swoimi pieniędzmi, a PEX po prostu jest wśród całej masy innych spółek w portfelu. Itd. itp. Apeluję o ostrożność! To wszystko. Jeśli ktoś chce podejmować szaleńcze ryzyko, jego sprawa.
  • Re: Super wskażniki! Autor: ~sarmata54 [95.160.158.*]
    Kolego zyx. Jestem na giełdzie od 1996 r. czyli od 30 lat. Niejedno przeszedłem. W tym, co napisałem powyżej jest apel o ostrożność. Napisałem - podbierać NIEWIELKIE ilości. Jeżeli ktoś otworzył dużą pozycję dawno temu,sam jest sobie winien. Spółka oczywiście może być wycofana z giełdy,ale jeżeli powróci do lepszych wycen,to zysk będzie spory. Peixina można kupić tylko tyle,ile można stracić bez żalu. 100 lub 200% nie zarabia się bez ryzyka utraty środków. Kontrakty są tego najlepszym przykładem. Na 20-30% zysku,to bierze się spółki z pierwszych stron gazet. Tyle w temacie.
  • Re: Super wskażniki! Autor: ~dohtór [88.156.158.*]
    Od 20 lat. Mam taki sam staż.
    Ale co do reszty absolutna zgoda
  • Re: Super wskażniki! Autor: ~Kama [164.127.181.*]
    A wskaźnik c/z niezagrożony !!! Na wielu spółkach nie istnieje latami.....
    A tu po zakończonych inwestycjach poprawi się diametralnie.
    Najprawdopodobniej.
  • Re: Super wskażniki! Autor: ~ugoczukwu [37.248.166.*]
    W końcu wrócą do płacenia dywidend, bo i tak głównie będą płacili sobie. Mają 80% akcji wiec gdyby nie chcieli płacić dywidend to przede wszystkim sobie zabierają kase. Wrócą do stałego płacenia bo zyski są lawinowo rosnace. Wejdą fundy i kurs zrobi nowe szczyty. Zresztą teraz we współpracy z amerykanami mają ochote opanować świat, tworzy sie światowy lider. do 2020 roku mogą zarabiać rocznie w przeliczeniu 1 mld PLN !!! A dywidenda to nie musi być 2-3 zł tylko 30 - 50 zł ( tak tak, to nie błąd ! około 10 euro)
    Policzcie ilość akcji i mnożąće sie zyski, to musi wywrzeć wrazenie, Wksźniki zgaszone na maxa, będą poprawione
[x]
PEIXIN 14,81% 1,02 2019-04-29 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.