tylko w usa moga byc takie uczciwe dane ha haaaaaaaaa w ub mcu 38 tys a w tym270tys prawie srednio bylo od 150do 170 i tak sie gra swiatem i danymi ciekawe czy 1,1 im styknie
a dzis to juz wyjatkowo widac jaki wplyw maja dane w ktore tez juz chyba malo kto rozsadny wierzy. tak jak pisalem wczesniej, dane sa takie jakie im sa potrzebne i tyle...
dane to mit, cyferkami , czy nastrojami spolecznymi (patrz: ankiety przed brexitem) mozna grac pod publiczke dlugoterminowa spekulacja odchodzi w kąt, bo teraz liczy się kto w odpowiednim momencie pchnie w rynek więcej siana ; wyciac stop lossy, zasiać strach i panikę, sprowokować do grania w przeciwnym kierunku - tak wygląda nowy świat spekulacji
to nie ja ale wyraznie popieram tekst Wprawdzie Fed nie będzie podnosił stóp w najbliższym czasie, ale z drugiej strony mamy Europejski Bank Centralny, który może dalej luzować swoją politykę pieniężną w związku z zamieszaniem dotyczącym opuszczenia Unii Europejskiej przez Wielką Brytanię. Wręcz przeciwnie dolar amerykański w zestawieniu z euro, czy funtem szterlingiem może zyskiwać.
O widze ze cos doo mniee :-) tylko czekaj czekaj czy ty przypadkiem nie miales L z 1.107 a Tp na 1.12? a nie widzialem dzisiaj 1.12. A ty o moje depo sie nie martw a na demo.to.gralem jak jeszcze uczyles sie chodzic.
w ogóle nie przykładam wagi do jakichkolwiek danych , wszystko jest ustawione i zawsze ! .... teraz zacznie się gra pod zaskoczenie z FED czyli "a może jednak podniosą %" :) , oczywiście , że podniosą ale we wrześniu 2016 w ramach akcji "nie wybierajcie Trumpa" połączonej z akcją dla UK wybierajcie pro unijnych! bo jak nie to będziecie biedniejsi ! na indeksach wyłącznie S , na walutach - raczej mocniejszy dolar US ale bez szaleństwa jeszcze z miesiąc
Bardzo szanuję wasze poglądy optymistyczne, ale po danych z USA to scenariusz został jeden. Koniec rynku walutowego i pompowanie cen już bliski. Dlaczego tak sądze , bo obserwując od 2006 roku rynki handlu obligacjami i walutą można tylko jedno stwierdzić , to hazard sterowany. Jak BAX słusznie zauważa wrózenie z fusów i szklana kula steruje decyzjami inwestorów. Tak prawdę mówiąc nikt nie zrobi rachunku sumienia ile utopił. Oczywiście to własny kapitał i kazdy wie co robi rzecz oczywista. Z badań wynika że Forex uzależnia bardziej niż granie na maszynach. Reasumując kupiłeś za drogo nigdy nie sprzedawaj ze stratą przeczekaj, oczywiście jesli dysponujesz takim kapitałem aby zamrozic gotówke na jakis czas.
Dnia 2016-07-08 o godz. 16:47 ~USD napisał(a): > . Reasumując kupiłeś za drogo nigdy nie sprzedawaj ze stratą przeczekaj, oczywiście jesli dysponujesz takim kapitałem aby zamrozic gotówke na jakis czas.
Bardzo mądra refleksja. Proszę o szczegółową pomoc : W grudniu kupiłem funta po 6,09 PLN. Aby wyjść na zero musi być kurs 6,15 PLN. Ile mam czekać ?
Sprzedasz za 4,75 ? To tylko kwestia jakie kwoty i ile utopiłeś. Ile mam czekać ? To właśnie zamrożenie kapitału, a ruchy na walucie aby kupowac sprzedawać z zyskiem to 8gr. Takie transakcje w realu spontaniczne ale się zdarzają. Moja rada wytrzymaj do roku 2017 i wspomnij mój post.
Nie wiem ja nie wróż. Ale w twojej sytuacji to bym raczej poczekał na rozwoj wydarzen bo moze odkreca brexit [w co watpie ale wszystko mozliwe] i funt sie umocni albo np obniza rating PL i tez funt podskoczy wzgledem pln. Inna opcja to wymiana na inna walute ktora jest obecnie slaba a rokuje do wzrostu lepiej niz funt. Cos z surowcowych... opcji jest wiele ale ja bym sie palil i poczekal jeszcze. Chyba ze to mala kwota to nie ma co d...y rozdzierać...