Ktos na tym forum pisał, (nie wiem czy nie BAX), ze obecnie na wykresie USD/PLN tworzy sie abc, przy czym obecnie jesteśmy na b. czy ktoś mógłby mi to rozrysować? bo ja sie dopiero uczę.
dzieki u mnie to samo a od speca ze stooq uslyszalem ze zrobili mi bardziej bezpieczne wykresy innymi slowy juz ich nie budiet bo ja dostepu tez nie mam dobrze ze choc dolce wywalilem wiekszosc bo mi popsuli humor dzis dobrej nocccy jak nie wyjda wyzej to wlaczac kontrolke bo to jak zwykle z dolcem
Witaj szuler ! Fajnie i miło, że pamiętasz. Coś mi dzisiaj stooq szwankuje ale z załączonego przez Ciebie wykresu wynika, że to klin kończący. Byłbym pewniejszy gdyby jego czub liznął 1250- 1290 / lub jak kto woli 3-ci punkt zwrotny klina przy górnej krawędzi przebił cenowo szczyt fali a ruchu /1190/ czyli zniesienie 50% ruchu brexitowego/. Wtedy szulerze byłoby pięknie. Na Edwardzie dół a na papierze winda. Kilka a nawet kilkanaście procent zysku. Jestem cały czas w pogotowiu i obserwuje rynek. Martwi mnie, że rynek nie zrobił minimum 1260 bo specjalnie nisko nie zejdzie. Planuję przy 1030-1050 wyskoczyć/ częściowo/ z papieru i na ruchu powrotnym, jak to był klin, odkupić papier ale jest bardzo duże ryzyko bo w realu można się nie zmieścić. ?Jeżeli klin się jeszcze kształtuje/ dobrze wiesz, że może wyjść też trójkąt rozszerzający/ to trzymam rękę na cynglu. Mam jeszcze 1/5 kapitału to ew. dokupię. Ogólnie na Edwardzie rynek jest spadkowy więc na papierze winda.
http://stooq.pl/q/a/?s=usdpln&i=1&u=d7auh496qgo27zaxle05pb96 z dolu 4 a z gory 4,037 jak wykres wszelkie wyjscia o grosz to raczej juz szybka sprzedaz lub odkup ale tu juz trzeba myslec dlaczego spada i tylko na fx taka gra