• KIedy zaczną się wzrosty? Autor: ~raf [213.192.67.*]
    Na co czeka akcjonariat? jak myślicie? kiedy zaczną się wzrosty? tylko merytoryczne odpowiedzi, bez bełkotu
  • KIedy zaczną się wzrosty? Autor: ~raf [213.192.67.*]
    Ruch na akcjach mizerny..jak widzicie tutaj kolejne miesiące, posiadacze akcj? jednego już mnie giełda nauczyła, że cierpliwość popłaca. oby tutaj było tak samo.
  • Re: KIedy zaczną się wzrosty? Autor: ~darek [89.70.156.*]
    Wszystko zależy od banków. Spółka miała do 30 maja termin na spłatę lub przedłużenie umów o kredyty z kilkoma bankami. Gdyby nie spłaciła albo się nie dogadała z bankami o przedłużenie umów, to dzisiaj mielibyśmy podobną sytuację do tej z przed 3 miesięcy, czyli sprzedaż akcji prezesa przez banki, a tego nie było. Myślę również, że prezes nie może już sobie pozwolić na to, żeby bank sprzedawał jego akcje, bo przestanie być większościowym udziałowcem i straci po prostu firmę. Myślę że przez te 3 miesiące zrobił wszystko, żeby dogadać się z bankami, i przynajmniej częściowo spłacił kredyty. Pierwszym sygnałem dla banków było WZA na którym obniżył sobie i radzie nadzorczej pensje. Dlatego widzę tutaj bardziej optymistyczny scenariusz niż pesymistyczny. Być może już niebawem będzie jakiś komunikat w tej sprawie. Już jest dużym plusem, o czym wcześniej wspominałem, że nie ma sypania przez banki akcjami prezesa, mimo że wczoraj minął termin spłat dosyć sporej części zadłużenia.
  • Re: KIedy zaczną się wzrosty? Autor: ~miki [62.156.251.*]
    jak sie w jego rodzinie ulozy i dojda do porozumienia - bo w glowie ma wiele ale jego rodzina musi tez funkcjonowac
  • Re: KIedy zaczną się wzrosty? Autor: ~Mac [78.10.198.*]
    Scenariusz optymistyczny?
    Grubo się mylisz przyjacielu,jest zupełnie na odwrót.
    Informacja pójdzie już niedługo.
  • Re: KIedy zaczną się wzrosty? Autor: ~darek [37.47.169.*]
    Po pierwsze nie jestem twoim przyjacielem, bo nawet  się nie znamy, a po drugie scenariusza być może jeszcze nie zna sam prezes, a już na pewno nie znasz go Ty. Różnica między mami polega na tym, że ja przypuszczam jaki może być scenariusz a Ty udajesz "mądrego"  i  już wiesz co będzie,  mimo że g....wiesz..
    Twoje przypuszczenia przyjacielu są naiwne i błędne,ja mam wiedzę i w przeciwieństwie do Ciebie, nie wróżę z fusów.
    Daj sobie czasu a przekonasz się że mam rację.
  • Re: KIedy zaczną się wzrosty? Autor: ~darek [89.70.156.*]
    Tak. Tak, masz rację Ja wróżę z fusów, a Ty jesteś bardzo mądrym człowiekiem, który ma wiedzę i tego się trzymajmy :)))

Oto moje "fusy";

cytat:
    "W okresie objętym raportem Emitent ani jednostki od niego zależne nie podpisali nowych umów kredytów ani pożyczek, nie zostały im również wypowiedziane żadne umowy dotyczące kredytów i pożyczek. Jednocześnie w okresie objętym raportem Emitent oraz jednostki od niego zależne prolongowały terminy obowiązywania umów kredytów oraz pożyczek zawartych we wcześniejszych okresach."

cytat:
    "Nieruchomości stanowią znaczący udział w strukturze majątku Grupy. W 2015 roku Grupa w znacznej mierze poprawiła wskaźnik ich komercjalizacji. Z racji wysokiego poziomu kosztów stałych związanych z utrzymaniem obiektów, sprawnie prowadzony proces ich dalszej komercjalizacji powinien się w silnym stopniu przekładać na poprawę rentowności Grupy, przy umiarkowanym w skali Grupy wzroście przychodu."

cytat:
    "Równolegle z komercjalizacją, Emitent podejmuje działania mające na celu zbycie części posiadanego  portfela inwestycyjnego, którego główną część stanowią nieruchomości. Większość nieruchomości Grupy jest oferowana do sprzedaży zarówno bezpośrednio jak i za pośrednictwem biur nieruchomościowych. Celem sprzedaży nieruchomości jest ograniczenie poziomu zadłużenia Grupy Kapitałowej oraz zwiększenie wartości kapitału obrotowego. 
    W dniu 20 listopada 2015 r. spółka z Grupy Kapitałowej Emitenta sprzedała jedną z nieruchomości, zlokalizowaną w Gnieźnie za cenę 2,4 mln zł. Całość kwoty pozyskanej z zapłaty została przeznaczona na spłatę części limitu umowy kredytowej podpisanej z ING Bankiem Śląskim S.A. Nieruchomość stanowiła zabezpieczenie przedmiotowego kredytu. 
    Po dniu bilansowym, 15 lutego 2016 r. spółka z Grupy Kapitałowej Emitenta sprzedała część jednej z nieruchomości, zlokalizowanej w Opolu za cenę 0,476 mln zł. Całość kwoty pozyskanej z zapłaty została przeznaczona na spłatę części limitu umowy kredytowej podpisanej Bankiem Zachodnim WBK S.A. Nieruchomość stanowiła zabezpieczenie przedmiotowego kredytu.  

cytat:
    "W minionym roku dokonaliśmy rozliczenia ważnego etapu prowadzonego od kilku lat procesu restrukturyzacji Grupy. Podjęliśmy decyzję o zaprzestaniu kontynuowania działalności w części spółek zależnych i mniej rentownych obszarach działalności, koncentrując się na podstawowych i rentownych segmentach operacyjnych. 
    W wyniku procesu restrukturyzacji poziom skonsolidowanych kosztów rodzajowych  Grupy spadł od 2011 roku z ponad 80 mln PLN do 44 mln, a kosztów pracy z 27 mln PLN do 16 mln PLN. Zatrudnienie w Grupie zostało ograniczone z blisko 500 osób do około 200 osób na zakończenie 2015.  Zawężanie zakresu działalności operacyjnej do najbardziej rentownych obszarów działalności było konsekwencją przyjętej wcześniej strategii restrukturyzacji Grupy i zaskutkowało utworzeniem szeregu odpisów aktualizujących związanych z zaniechanymi segmentami działalności.  
    W roku 2016 REDWOOD HOLDING będzie koncentrował się na zwiększeniu rentowności zawężonego obszaru działalności oraz pełnym wykorzystaniu posiadanych aktywów w tym nieruchomości , stanowiących znaczący udział w majątku Grupy. 
    Struktura Grupy zostanie bardzo uproszczona i skoncentrowana w docelowej strukturze zaprezentowanej w sprawozdaniu z działalności Grupy. Takie rozwiązanie wyeliminuje część kosztów związanych z poprzednio stosowaną , zdywersyfikowana strukturą holdingową.  
    W efekcie podjętych w poprzednich okresach działań restrukturyzacyjnych spodziewamy się wzrostu efektywności zarówno poszczególnych spółek jak i całej Grupy"

a teraz czekam na twoją wiedzę, mądry człowieku:))

Widzę ża mam przyjemność wymiany pogladów z pokoleniem ctrl c+ctrl v ,ale nie szkodzi.
    Treści które cytujesz to w części ich pobożne życzenia podawane cyklicznie w raportach a podane kwoty za sprzedaży nieruchomości które sa kroplą w morzu ich potrzeb.
    Mimo Twojego optymizmu doszli już do sciany i zostało im tylko wyjście.
    Jakie?Domyśl się.Nie moge Ci podpowiedzieć,bo będe jak egzorcysta ciągany po różnych instytucjach na które nie mam czasu a prezes pilnie śledzi forum.
    Nie chce pisać niedopowiedzeniami i sugestiami bo za chwilę kurtyna opadnie i dowiesz się również co wiem Ja.
    Wtedy wrócimy do naszej korespondencji.

• Re: KIedy zaczną się wzrosty? Autor: ~cierpliwy [46.112.149.*]
    Od razu mi się przypomniała sroczka z bajki Miś Uszatek. Cytat "A ja coś wiem ale nie powiem". Dajcie sobie chłopaki spokój bo to trochę dziecinne jest. Jak będzie to się okaże. Prawda jest taka, że każdy z nas obstawia jakąś wersję. Kto dobrze obstawi ten wygrywa.
    Na pewno nikt z Was nawet jeśli coś wie to się tym nie podzieli bo to by znaczyło, że jest idiotą. Jak masz wiedzę, która pozwoli Ci zarobić sporo grosza to pożyczasz od kogo się da i kupujesz po korek a nie trąbisz na forum jaki to dobry towar. W druga stronę to samo, jak nie zamierzasz w to wejść to też z troski o innych nie informujesz ich (nawet w zawoalowany sposób) jaki to niby straszny syf.
    Ja poczekam. Spólka jest MOIM ZDANIEM więcej warta niż jej obecna kapitalizacja i tyle.
    Pozdrawiam cierpliwych
  • Re: KIedy zaczną się wzrosty? Autor: ~darek [37.47.153.*]
    Jesxze tylko jedno Mac do Ciebie. Jesteś mało przekonujący i jeszcze miej wiarygodny,do tego niedorzeczny. Z jednej strony zakładasz wątek na którym wlasnie piszemy i pytasz się kiedy zaczynają się wzrosty i na co czeka akcjonariat, a z drugiej strony piszesz ze juz nedlugo kurtyna tu opadnie. Określ się i bądź choć trochę konkretny. Albo wzrosty, albo bankructwo "madry" człowieczek. Wcześniej miałeś akcje i pytałem się o wzrosty, teraz sprzedałem i juz kurtyna będzie opadac
  • Re: KIedy zaczną się wzrosty? Autor: ~as [178.43.41.*]
    taka spółka , jak akcjonariat , i jeszcze ten błazen o bubaju tu rządzi
  • Re: KIedy zaczną się wzrosty? Autor: ~mariusz [37.47.234.*]
    szału tu nie ma
  • Re: KIedy zaczną się wzrosty? Autor: czesio1 [92.239.170.*]
    gdy mieliśmy szalone wzrosty do 2,6 zeta obroty były nawet powyżej pół miliona złotych i to na wzrostach. Natomiast na spadkach obroty były całkiem mizerne. Co znaczy, ze ktoś wyjął z rynku sporo akcji i je teraz kitra a tylko spekulanctwo teraz się tu bawi po parę tysięcy zeta dziennie
[x]
REDWOOD -15,25% 0,05 2019-04-30 11:15:56
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.