ależ dostałem wpier... tutaj. Ale z niecierpliwością oczekuje na dalszy ciąg historii Pana Zorientowanego. Ja bym sie skupil na Celmie a wszystko inne sprzedal moze za wyjatkiem complexu i zinngera
Szkoda ze na obudowach urzadzeń nie ma WYTŁOCZONEGO loga celmy jak to ma w przypadku makity. To wielka strata na przyszłość a troche tego nawet sprzedaja: http://allegro.pl/listing/listing.php?order=qd&string=celma&bmatch=base-relevance-popul-hou-1-3-0408
Myślę że jest Pan w błędzie , Celma nie ma marki. Mógłby ją kupić tylko majsterkowicz urodzony za czasów Gomułki głównie z uwagi na nostalgie do PRL , ale nie wytrzyma ceny tych produktów. Ludzie kupują tanie rzeczy albo drogie. Celama jest w grupie drogich produktów ale nie ma szans konkurować z najlepszym na świecie produktem jakim jest 50 zł droższa Makita czy Bosch. Jeśli Nowacki liczył na sprzedaż patriotyczną , to jak we wszystkim się przeliczył. Najważniejsze jednak jest to że ludzie są pragmatyczni , jak coś kupują za większe pieniądze to chcą mieć pewniaka z gwarancją i serwisem. A poczucie bezpieczeństwa w tym zakresie dają markowe produkty. W branży narzędzi Celma nie ma szans. Ile to trzeba sprzedać produktów żeby zarobić na koszta a co dopiero rozwój. Musiałaby zdobyć rynki zagraniczne , a na to nie mają ani pomysłu ani kasy no i jak pisałem cenę zbyt wysoką. Zero potencjału. Tak dla jasności , producent mający miesięczne koszty na poziomie 100 tys. musi na same koszty sprzedać 1000 produktów na których zarabia po 100 zł na każdym. Mniej więcej 1000 wiertarek miesięcznie trzeba sprzedać na same koszty. A co to jest 100 tys kosztów miesięcznie , jak Nowacki płacił miesięcznie 50 tys, Euro za wynajem piętra w CrosPoint tylko po to żeby było prestiżowo.
Jestem tu pierwszy raz na tym forum, ale widzę, że to jakieś kółko psychoterapeutyczne. Po przeczytaniu dużej liczby wpisów usmiałam się strasznie i uważam, że przyda się tu jakaś grupa wsparcia psychicznego. Chyba że to zwyczajne zgromadzenie życiowych nieudaczników. To chyba wina tej mody na pi........ć u mężczyzn. A potem się dziwicie że kobiety zaczynają rządzić światem.
logo celmy jest super poszedlbym w kierunku rozowego jako znak rozpoznawczy np rozowa(jakaś fajna odmiana ciemny różowy) baterii ale dopoki nie bedzie pewności że to nie upadnie ... gdybym wiedzial ze tu jest szansa usrednilbym a tak nie stac mnei na takie ryzyko
Kurcze wczoraj sprzedałem z 50%
i tak miało zostać jednak postanowiłem dzis spróbować za (całe szczęście )mniejszą pulę i się przejechałem tak czy siak w ogólnym rozliczeniu na plusie
każdy dzień uczy czegoś nowego pozdrawiam
"początkujący"