• Głupi i głupszy Autor: ~Zorientowany [85.89.176.*]
    Ciekawi mnie wasze podejście , spóła od czterech lat notuje spadki. Zaliczyła resplit po którym spadła jeszcze niżej , a wy naganiacie na kupowanie. Nawet spekulanci mają swój rozum , ale tu widać że nie jesteście spekulantami tylko naciągaczami. Wyjaśnię w prosty sposób , potrzeby tego holdingu są milionowe. Żeby ta spółka się podniosła potrzeba powiedzmy tylko 10 milionów , żeby pozyskać 10 milionów z giełdy ( a to jedyne źródło) trzeba sprzedać 5 mionów akcji po cenie 2 zł. Obecny kurs wynosi 1.40 zaokrąglając , a wszystkich akcji spółka ma 2.5 miliona , czyli wszystkie akcje w tej cenie są wart 3.5 bańki. Może inaczej , gdybyście wykupili wszystkie akcje czyli całe 2.5 miliona po 2 zł , do spółki trafi 5 milionów złotych które nie starczą na długi. Ile akcji jest w obrocie ? Mniejsza o to bo chyba każdy wie , a więc nawet gdyby cudem ktoś kupił po 2 zł wszystko , to spóła nie jest wstanie inwestować bo nie ma czym. Czy potrzeba to jaśniej wytłumaczyć. Czy może liczycie na dywidendę której nie będzie bo spółka nie generuje zysków ? A może wy mnie przekonacie ?
  • Re: Głupi i głupszy Autor: ~Jostina [188.146.134.*]
    Nudny jesteś !!!
  • Re: Głupi i głupszy Autor: ~habilitowany [94.254.170.*]
    'wasze' podejście, czyli CZYJE? rozmawiasz z wyimaginowanym kolegialnym rozmówcą? wobec tego uczciwe jest ząłożenie, iż ty również reprezentujesz szerszy krąg? Sądząc po głębi twych 'analiz', to krąg chlorów nalewki spod trzepaka.

A serio. KASIU. Ustaliliśmy już że boli serducho. To naturalne. Daj sobie nawet kilka miesięcy na zapomnienie o Misiu. Misio nie mówi całej prawdy w raportach - uwierz, że o tym wiemy. Misio łże inwestorom, rynkowi, bankom, kontrahentom - naprawdę to nic nowego. Jakoś nic ci to nie przeszkadzało dopóki w ciebie inwestował część doli. Dostałaś czerwoną kartkę od Misia - przemyśl sprawę. Redwood się podniesie. A ty ?
  • Re: Głupi i głupszy Autor: czesio1 [92.239.170.*]
    tzn mam rozumieć, że to ty jesteś tym misiem. I tak sobie tu dyskutujecie z kasią?
  • Re: Głupi i głupszy Autor: ~Kasa [46.77.124.*]
    Pragnę uspokoić wszystkich zatroskanych o mnie i moje zycie, a szczególnie Ciebie empatyczny habilitowany, ze mam sie dobrze i nie musze sie podnosić bo nigdy nie upadłam.pozdrawiam i życzę wiecej szczescia w domysłach i przypuszczeniach dotyczących mojej osoby i mojego zycia. Proponuje melisę i skupienie sie na własnym życiu. Kasia Nowacka:)
  • Re: Głupi i głupszy Autor: ~Steciak [5.60.10.*]
    Odpowiadajac - nawet jak kupimy wszystkie akcje do spółki nie trafi nawet złotowka . Gdyby firma była zdrowa kurs byłby pewnie w okoliach 0,5-0,7 wk - dwadzieścia pare złoty
    Nie wiem jak wyliczyłeś , ze spółka potrzebuje dokładnie 10 mln PLN, - firma ma kłopoty, ale tez spory majątek i opcji jest kilka
    1. Przejęcie (fund, a najlepiej firma z branży)
    2. Fundusz , z mniejszowym pakietem, ktory dokapitalizuje firmę , zrestrukturyzuje i sprzeda
    3. zarząd zatrudni sam specjalistów od restrukturyzacji , banki zatwierdza plan , bedą bacznie pilnować realizacji, orać podpiszą standstil i firma się wyliże
    4. Upadłość
    A układowa - konieczna redukcja wierzytelności - mało realne ze względu na zabezpieczenia banków , dla spółki dobre rozwiazanie
    B likwidacyjna - biorąc pod majątek minus dług sporo zostanie , potencjalny kąsek dla fnudów/ firm restrukt

Sam musiaż odp sobie na pytanie - czy spółka warta więcej niż 3,5 mln - wg mnie tak, podobnie było na rankprogres
    Każda wymienia wyżej opcja z korzyścią dla akcjonariuszy

• Re: Głupi i głupszy Autor: ~habilitowany [94.254.170.*]
    @Kasia

Kasiu, nawet gdybyśmy 'wykupili wszystkie akcje po 10 zł' , to DO SPÓŁKI nie trafi ANI ZŁOTÓWKA..

przestań się pindrzyć przed lusterkiem, poczytaj coś dla odmiany, pomyśl

i nie zadręczaj się już tym że zostałaś odstawiona na głęboką ławkę rezerwowych

w świetle twoich fochów to było nieuniknione
  • Re: Głupi i głupszy Autor: ~Steciak [5.60.10.*]
    Przed komentarzem przeczytaj cały post
  • Re: Głupi i głupszy Autor: ~Mac [188.146.69.*]
    Zorientowany ma racje.10 mln podane jest przykladowo.Oczywiscie rozwiazania Steciaka sa mozliwe ale nierealne przy tym wlascicielu.Niektore byly juz zreszta trenowane ale bez skutku.Firma leci na morde,widac to w kazdym raporcie a dywagacje co musi sie stac zeby uratowac firme to zajecie dla pisarzy s-f.
  • Re: Głupi i głupszy Autor: ~Jostina [188.146.157.*]
    Byłym akconariuszom już dziękujemy.
  • Re: Głupi i głupszy Autor: ~Zorientowany [85.89.176.*]
    Odpowiadając na wasze pytanie , przede wszystkim Zorientowany to nie Kasia. Panią Kasię chętnie poznam i myślę że prędzej czy później do tego dojdzie. W drugiej części odpowiem tak , jestem tu żeby chronić ludzi przed dwoma darmozjadami Nowackim i Jankowskim. Do sprawy Jankowskiego jeszcze wrócę , a nawet będę wracał tak długo aż otrzyma zakaz zajmowania stanowisk w zarządach. Ty Jankowski wiesz co jest grane i wiem że zmieniasz pampersy. Co do Nowackiego sprawa jest prostsza , nie znoszę go bo jest fra...rem , wiedziałem o jego firmie więcej niż on sam , gdyż ponieważ jedyne co robił żeby się tą firmą zainteresować to wycieczka autem wokół budynku. Prezesi z łapanki których zatrudniał ( takie niemoty jak Jankowski) okradali go razem z szeregowymi pracownikami. Sam Jankowski zaś był najlepszy bo dojeżdżał kontrahentów holdingu , żeby potem im proponować lichwiarskie pożyczki na 10 % miesięcznie. Ujmując rzecz najprościej Jankowski to koleś który nic nie umie , ale jest poukładany z komornikiem z którym niszczy ludzi. Tak holding stracił klientów. Układ z komornikiem jest taki że jak wjadą to zabiorą ci coś co jest warte 10 tys. i sprzedadzą to za 1000 zł po rodzinie. Rodzina ma komisy pootwierane więc zawsze Jankowski wybiera sprzedaż komisową i zabierają towar do Zgierza. Tak położyli wielu ludzi , mała gangsterka ale powyżej trzech osób. Jankowski wiesz co to znaczy ,prawda ? Wiesz co znaczy powyżej trzech? Tak więc naciągacze nie naciągajcie , bo stoję na straży tego żeby chronić uczciwych ludzi i do tego nie dopuszczę żeby tych dwóch bazarowych biznesmenów wyciągnęło od ludzi następne pieniądze. No to tyle i Panie Jankowski miłej rozmowy z Nowackim po tym jak przeczyta ten mail. P.S Macie jeszcze tego elektryka , który kradnie kable i styczniki z szaf i obciąża tym najemców. A nadal podłączacie do podliczników wasze maszyny i wali prąd po 2000 zł na koszt najemcy ? To be continued....
[x]
REDWOOD -15,25% 0,05 2019-04-30 11:15:56
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.