30gr mowisz? ja bym wolal po 10gr kupic choc i tak sie boje to tykac i po te 10 a gdzie po 30?! musze to przemyslec jeszcze, ale jakies odbicie po wiekszym spaku pewnie tu bedzie pozniej tylko trzeba sie wstrzelic w dolek idealnie jak zawsze xd
Obserwuję od kilku lat jeszcze jak to się Complex nazywało. Z całym szacunkiem dla dokonań tego holdingu, ale w zakresie produkcji nic mu się nie udało (całkowity brak kompetencji i porywanie się z motyka na księżyc), w zakresie nieruchomości - kompletna klapa, handel zastawiony z coraz gorszymi wynikami. Zyski netto od niepamiętnych czasów z przeszacowań wartości aktywów - kreacja księgowa. Cały pomysł na biznes to wyciąganie z firmy czego się da bardzo różnymi metodami. Teraz jest koniec i nawet kilku mln brakuje by obronić się przed wyprzedażą akcji z rach. maklerskiego. KNF, prokurator powinni mieć już dawno co robić.
dlatego czekam na 30gr jak zaczna wyprzedawac na maksa z rachunkow maklerskich to moze i o 10gr zachaczy na chwile ludzie znow potraca majatki co teraz kupuja myslac ze juz koniec sypania ale to ich sprawa, ich kasa i ja to rozumiem choc zal mi ich ale takie zycie
A pamietasz o ZHS, ktore bedzie najprawdopodobniej robilo przekladnie hydrokinetyczne do nowego Ursusa, a ten z koleji wygral duzy przetarg na bliskim wschodzie? Pamietasz o Complex Logistic? Rowniez szykuja sie kontrakty, wiec w koncu wykorzystaja ten swoj pustostan na magazyn. To sa wszystko firmy Redwood, choc jedno trzeba przyznac, PR maja fatalny. Nie zakopujcie tego zywcem, a zorientujcie sie troche bardziej nie tylko czytajac te forum
Complex kupił ZHS za 6 mln. W halę w Strykowie władował wielokrotnie więcej. A efekty z tego jakie? Nie zapinamy także o Celmie i paru innych. Ten pan był bardzo niekompetentny do prowadzenia spółek przemysłowych i wszystkie one razem z nim pójdą na dno. Wcale bym się nie zdziwił jak by biegły w końcu realnie przeszacował wartość aktywów i wykazał stratę jakieś kilkadziesiąt milionów. Czy jeszcze znajdzie się jakiś frajer który klepnie raport roczny w dotychczasowej formule? Bardzo wątpię. A potem będzie wypowiedzenie umów kredytowych ze względu na złamanie konwenantów (które i tak są już złamane) i wtedy będzie koniec holdingu. Tyle w temacie!
No i co długo nie trzeba było czekać. Ile lat można było picować raporty i twórczo je audytować. Teraz banki dokończą rozwój holdyngu. Można jedynie gdybać kiedy to nastąpi. Wydaje mi się że nie zajmie im to więcej niż tydzień.