Pytanie teraz czy przejęcie dtp nie jest zagrożone po anulowaniu fuzji besta z kredytin? Kredytin wydaje się być dużo ciekawszym, ale też dużo droższym kąskiem dla PRA.
To nie byłby problem. Wystarczy, że zrobiliby wezwanie na ponad 50%. Problemem jest to, że nie będą chcieli na miejscu Besta z 30%, bo im będzie mieszał szyki. A BEST jak się nie dogada co do parytetu, to 90 MPLN kredytu i wezwanie na 18%, tak to widzę.
Wygląda to na tarcia na linii zarząd - właściciele. Przyczyna? Nie wiem, nie jestem blisko spółki :) http://biznes.pl/kraj/zamieszanie-na-gieldzie-kuriozalna-pomylka-czy-konflikt-w-spolce/5xtm3
Ta firma ma takich "dluznikow" ze strach. Az prezes boi sie odpowiedziec ile tych naleznosci przeterminowanych maja. Co wiecej przeterminowane nie oznacza ze jest to dlug. Ta firma nabyla jakies watpliwe portfele i teraz "windykuje". Nawet nie staraja sie wyjasnic kto, co i za co. A co wiecej nie wiedza za ile. Przypomina mi to fuzje bankow i kreatywna ksiegowosc u sprzedawanych
Ciekawe o co chodzi. Może potencjalny spór dotyczy warunków przejęcia spółki. Podobna sytuacja ma miejsce na Vindexusie. Tam jeden z głównych akcjonariuszy sprzedał swój pakiet. Kto wie czy obie spółki nie padną łupem tego samego podmiotu...?