• DUCH ma 100% racji Autor: ~xz [5.60.246.*]
    duch ma 100% racji, - a to potwierdzenie tego, co Wam na tym forum pisze. Ja też pisałem w tym tonie to mnie opluliście i postraszyliście prawem, dlatego też b.rzadko zabieram na tym forum głos.
    http://www.forbes.pl/inwestorzy-na-gpw-traca-pieniadze-warszawska-gielda-w-kryzysie,artykuly,199892,1,3.html
  • Re: DUCH ma 100% racji Autor: ~xz [5.60.246.*]
    pomyłkowo wkleiłem od str.3. Poniżej poprawny link. Ursus uhonorowany został i od niego zaczyna się artykuł Forbes'a
  • Re: DUCH ma 100% racji Autor: ~xz [5.60.246.*]
    http://www.forbes.pl/inwestorzy-na-gpw-traca-pieniadze-warszawska-gielda-w-kryzysie,artykuly,199892,1,1.html, - ale ze mnie gapa
  • Re: DUCH ma 100% racji Autor: duch- [89.228.255.*]
    Dzięki kolego i wielki szacunek.
    Ten art winien przekonać również i moich najzagorzalszych przeciwników. Bo to nie duch jest winien tylko ci co obiecują, deklarują i bez słowa PRZEPRASZAM zmieniają strategiczne decyzje! A co to znaczy? Znaczy, że nie mają dla nas szacunku i traktują drobnych inwestorów jako zwykłych dawców kapitału.
    Jak tu inwestować? Jak planować? W oparciu o co? Może o ten długi nos?
    Można przechytrzyć speulę, ale ich już się raczej nie da bo oni wiedzą wszystko i do tego manipulując wyprawiają CUDA.
    Przecież to co jest było dla nich wiadome (scenariusz wręcz klasyka) i ... dlatego z ciekawością czekam wyników.

A co do FORUM :
    Coraz więcej porządnych ludzi ubywa z tego forum bo bardzo często są atakowani przez jakiś pogromców i im podobnych. Nie chce się pisać gdy zamiast merytorycznej dyskusji to w większości wyzwiska i epitety.
    Ze mną jest inaczej. Czym bardziej mnie atakują to mają odwrotny skutek i tym bardziej odpowiadam prawdą. Chyba, że ole.wam i się śmieję bo czasem te ataki są po prostu więcej żałosne.
    Za to często milknę na prośbę kolegów z forum, albo jak nie mam potrzeby pisać. Trzyma mnie tu jeszcze świadomość, że są tu normalni ludzi (których znam od lat) ...

Trzeba pamiętać, że ci atakujący pogromcy itp to mogą być podstawieni przez długie nosy (a tylko udają takich malo roz.gran.ietych). Ich rolą jest zniechęcić i zagłuszyć prawdę

Tu na Ursusie w zasadzie wszystko jest napisane i jasne. Nie będę się za bardzo powtarzał... .
    Pozdrawiam.

.........................Nie czekać zarabiać na RUCHACH.....II......... 
    Autor: duch- [89.228.255.*]2015-11-08 15:47

• Re: DUCH ma 100% racji Autor: ~Krzych [37.47.7.*]
    Może warto wyszukiwać spółki gdzie zarzadzajacy zaczynaja krecic i zajmowac na nich pozycje krótkie. Ty dosyc udanie ich przeswietlasz .
  • Re: DUCH ma 100% racji Autor: ~Krzych [37.47.7.*]
    Dodam jeszcze ,że zamiast tych spółek na GPW dużo łatwiej i uczciwiej grać na walutach Wlasciwie to drobni gracze czy inwestorzy powinni swój czas i wysiłek tam kierowac .na GPW najwieksza płynnośc to na FUSD i ja tam pogrywam
  • Re: DUCH ma 100% racji Autor: iron-man [81.190.140.*]
    Dnia 2015-11-09 o godz. 11:08 duch- napisał(a):
    > Dzięki kolego i wielki szacunek.
    > Ten art winien przekonać również i moich najzagorzalszych przeciwników. Bo to nie duch jest winien tylko ci co obiecują, deklarują i bez słowa PRZEPRASZAM zmieniają strategiczne decyzje! A co to znaczy? Znaczy, że nie mają dla nas szacunku i traktują drobnych inwestorów jako zwykłych dawców kapitału.
    > Jak tu inwestować? Jak planować? W oparciu o co? Może o ten długi nos?
    > Można przechytrzyć speulę, ale ich już się raczej nie da bo oni wiedzą wszystko i do tego manipulując wyprawiają CUDA.
    > Przecież to co jest było dla nich wiadome (scenariusz wręcz klasyka) i ... dlatego z ciekawością czekam wyników.
    >
    > A co do FORUM :
    > Coraz więcej porządnych ludzi ubywa z tego forum bo bardzo często są atakowani przez jakiś pogromców i im podobnych. Nie chce się pisać gdy zamiast merytorycznej dyskusji to w większości wyzwiska i epitety.
    > Ze mną jest inaczej. Czym bardziej mnie atakują to mają odwrotny skutek i tym bardziej odpowiadam prawdą. Chyba, że ole.wam i się śmieję bo czasem te ataki są po prostu więcej żałosne.
    > Za to często milknę na prośbę kolegów z forum, albo jak nie mam potrzeby pisać. Trzyma mnie tu jeszcze świadomość, że są tu normalni ludzi (których znam od lat) ...
    >
    > Trzeba pamiętać, że ci atakujący pogromcy itp to mogą być podstawieni przez długie nosy (a tylko udają takich malo roz.gran.ietych). Ich rolą jest zniechęcić i zagłuszyć prawdę

.......................................
    I tyle w temacie.

• Re: DUCH ma 100% racji Autor: ~what [132.244.72.*]
    Duchu gdzie się podziewałeś? Brakowało na forum merytoryki i zdystansowanego podejścia.
    Inna sprawa, że na URSUSIE merytoryka ma się nijak do rzeczywistości;)
  • ... spółki, próbując działać na bakier z przepisami ... Autor: duch- [89.228.255.*]

,,Zgodnie z przepisami zarząd powinien przedstawić akcjonariuszom proponowaną cenę emisyjną albo sposób jej ustalenia."

,,Najmniej transparentne spółki, próbując działać na bakier z przepisami, starają się forsować zapisy, które mówią jedynie, że to zarząd ustali przyszłą cenę emisyjną. W takiej sytuacji mamy do czynienia oczywiście z naruszeniem kodeksu spółek handlowych, bo spółka wskazuje jedynie organ, który ustali tę cenę, a nie wskazuje w żadnej mierze sposobu jej ustalenia. Tego typu uchwała niesie dla akcjonariuszy największe zagrożenie,..."

link 

http://www.parkiet.com/artykul/32,1286259-Emi-sje-ak-cji-bez-pra-wa-po-bo-ru.html
  • Re: ... spółki, próbując działać na bakier z przepisami ... Autor: ~Alidrisi2 [178.217.193.*]
    Duchu a jakiej chcesz merytorycznej dyskusji na tematy nie merytoryczne?
    Merytorycznie nie to wygląda tak, ze robisz analizę makto, fundamenty i jak kto lubi to technikę.
    Makro wygląda tak, że w Afryce i w Azji się otwiera ogromny rynek na którym Ursus już jest i ma dobra markę oraz poparcie rządów oraz środki z UE na badani i zakupy dla rolników
    Fundamenty są takie, ze odnotowuje ogromne wzrosty przychodów i zysków.
    Co byś nie powiedział o zarządzie to spranie się w tym wszystkim porusza pozyskuje i realizuje zamówienia.
    Więc odpowiedz merytorycznie dla czego uważasz że to zła inwestycja?
  • Re: ... spółki, próbując działać na bakier z przepisami ... Autor: duch- [89.228.255.*]
    Wszystko co (od chwili ogłoszenia emisji i kolejnych po tym wydarzeń) miałem do tej pory do napisania na temat Ursusa i długich nosów to napisałem.
    Jeżeli jeszcze nie zapoznałeś się z moim stanowiskiem, a Cię ono interesuje to poszukaj i przeczytaj.
    Powtarzanie tego i dalsze wałkowanie nie ma sensu.
    Będzie o czym to może jeszcze napiszę. A może i nie...
    Niech każdy robi jak sam uważa. Ja po prostu wyraziłem swoje zdanie (zdanie człowieka którego spotkał ogromny zawód i rozczarowanie).
    Pozdrawiam.

• Re: ... spółki, próbując działać na bakier z przepisami ... Autor: ~Krzych [37.47.7.*]
    Rozumie Ciebie. Najlepiej jest inwestować w coś rozwojowego z posmakiem patriotycznym i URSUS nadal wydaje sie taka spółka . Ja swego czasu kupowałem jego akcje w ok 2 zł i czekałem 2 lata na wieksze zyski ,ale moje prawdziwe zaangażowanie jest we własnym niewielkim biznesie gdzie efekty sa z dnia na dzień. Jesli masz taka determinacje to najlepiej inwestuj w jakis własny interes .Bedziesz mial sukces bo nie brak Ci zaangażowania. A zreszta najlepiej popatrzeć na dotychczasowe życie i zobaczyć co nam w nim najlepiej wychodziło i... tego sie trzymac. To pisze z pozycji 50 latka.
  • Re: ... spółki, próbując działać na bakier z przepisami ... Autor: ~hm [193.19.125.*]
    naruszają przepisy i żadnych konsekwencji .co robi KNF..tutaj Antka M. potrzeba albo Kudłatego z tego forum

• Re: ... spółki, próbując działać na bakier z przepisami ... Autor: alidrisi2 [79.191.159.*]
    Moment moment Duchu chciałeś merytorycznej dyskusji to się musisz wysilić. Takie uwagi o długich nosach i Twoje opinie to żadna meteorytyka. Wykaż, że ta droga pozyskiwania kapitału jest zła to będzie się do czego merytorycznie odnieść bo na razie to nie widzę merytorycznego powodu żeby tych akcji nie kupić poza garścią pomówień i spekulacji.
  • Re: DUCH ma 0% racji Autor: ~Pogromcaduchow [141.0.12.*]
    On lubi tylko zmieniać nazwy tematów i wklejac cudze cytaty a merytorycznie to beton
  • Re: DUCH ma 100% racji Autor: ~Kazik [80.72.34.*]
    Witam Państwa. Czy już Rozumiecie coś z tej gry na GPW. Kto Pamięta jak rdziłem Ursus sprzedać i wandalex nabyc za część kasy. O jakim papierku jeszcze wspominałem. Ursus był do sprzedania po 3,20 WDX mozna było nabyć po 5,30 nawet Pozdrawiam Ducha.
    Duchu prosze czy możesz odnalez moje wypociny jak namawiam na sprzedaz ursusa 3,26 i kupno WDX oraz Orzeł opony. Jakoś nie mogę znalezc taki bałagan tu
  • Re: DUCH ma 100% racji Autor: ~kaermorhen [78.9.100.*]
    i po co Ci to? chcesz dostać standing ovation czy jak? Zarobiłeś na innych spólkach,szacun. Tutaj piszemy o URS.
  • Re: DUCH ma 100% racji Autor: ~kaziuk [46.182.98.*]
    Nadaj kazik , po ile i co , teraz kupić! Jesteś wielki !
  • Re: DUCH ma 100% racji Autor: duch- [81.190.138.*]
    Dnia 2015-11-12 o godz. 10:44 ~Kazik napisał(a):
    > Duchu prosze czy możesz odnalez moje wypociny jak namawiam na sprzedaz ursusa 3,26 i kupno WDX oraz Orzeł opony. Jakoś nie mogę znalezc taki bałagan tu

.................................................................................................................

Wiem Kazik, że pisałeś. Od tamtego czasu obserwuję WDX, ale na razie nie kupiłem. Choć może szkoda.
    Zrobiłem się jeszcze bardziej ostrożny. Siedzę z gotówką i czekam okazji. Tauron mnie dziś rano kusił, ale przemyślałem i nie skusił - i dobrze ; )
    Oto poniżej co dziś (między innymi) na KGHM napisałem.
    Teraz nigdzie nie piszę tylko czasem na KGHM no i jak chodzika ,,gonię" ; )
    Pozdrawiam.

Re: Zachęcali : Kup i trzymaj Autor: duch- [81.190.138.*]2015-11-12 09:15
    Masz rację. Tym bardziej, że na rynkach może być nieciekawie. To wszystko jest jak balon. A nasz giełda to już w ogóle lipa.
    A jak dobiorą się do OFE to będzie masakra... . Teraz to tylko grać i to b. ostrożnie.
    Może i trzeba by poczekać na krach (bo ten na świecie raczej nieunikniony - kwestia czasu) i wtedy kupić. Wtedy to są zyski.
    Orzeł Opony uważam że bedzie ok. jest w upadłości układowej wszytko idzie jak zarząd chce. bez kasy bedą mieli wspaniałą fabryke. Tylko cierliwości trzeba ja mam od kwietnia i co jakiś czas coś kupuję.
  • Re: DUCH ma 100% racji Autor: ~Alidrisi2 [178.217.193.*]
    Też popatrzyłem na ten Wandex i dech mi zaparło. Obroty w porywach 40k! To ileś tam zarobił 1000zł czy 2000? Leszcze bytują w jeziorach i dużych rzekach może przejdź się nad Wisłę
    NA WANDALEX NAMAWIAŁEM PO 3,25 BYŁO DUŻO DO BRANIA. pOTEM SPADŁO JESZCZE DO 2,70. Kupowałem sam może jeszcze ze dwie Osoby były w lutym. Urosło na 8 z hakiem spadło a teraz nastepna fala . Znajdz sobie poczatek roku na wandalex . Najlepsza Spółka na rynku zysk coraz lepszy dywidenda i rozwój . Teraz mają sprzedać nieruchomości i podzielić się z nami.
    Orzeł natomiast bez własnych środków stworzył olbrzymią fabrykę i wszytko robi w majestacie prawa. Kto da upaść spółce która zyje i jest jedną z najnowocześniejszych. Ludzie którzy tam są to specjaliści od wyciągania kasy. teraz kurs jest tak nisko że nie ma wyjścia musi rosnąc. oczywiście nie dzisiaj nie jutro ..................
    Dnia 2015-11-12 o godz. 11:47 ~Alidrisi2 napisał(a):
    > Też popatrzyłem na ten Wandex i dech mi zaparło. Obroty w porywach 40k! To ileś tam zarobił 1000zł czy 2000? Leszcze bytują w jeziorach i dużych rzekach może przejdź się nad Wisłę

......................................................................................................................
    Oszem obroty tam małe. I to mnie też zniechęciło. Ale właśnie najciekawsze jest to, że się tam niewiele inwestuje, a sporo wyjmuje. Ale ... można i stracić kupując na górce... . I nikt nie mówi żeby tam nie wiadomo ile ładować.
    Rysiek (z tego co wcześniej wiem) i po 3 zl kupował. To policz wkład i zysk.
    Gdybym po te 5,30 wtedy trochę kupił to dziś pewnie bym sprzedał...
    Orzeł Opony nie dla mnie.

Nie Rysiek, a Kazik (sorry)
  • Re: DUCH ma 100% racji Autor: ~Alidrisi2 [178.217.193.*]
    A co to za wskaźnik wkład/ zysk? Zysk to zysk. Kupie tam 100k akcji to nie sprzedam abo sprzedam ze stratą zwalając kurs. Jak chcecie dyskutować o tym jak zarobić kieszonkowe na bilet do kina to macie fora każdej z firm.
    Tu jest Ursusu tu można sprzedać akcje z 5mln w ciągu dnia. Dostrzegacie różnicę?
    To juz wiadomo czemu Ursus spada. Jak Sternikowi zabrałeś za 5 milionów to bedzie spadac aż Oddasz. W dekoniunkturze trzeba być niewidocznym dla Sternika. Brac z lewej i obserwowac. Trzeba również mieć spółki dobre perspektywiczne i przemyślane. Nie wolno kupować za więcej niż 20% jeden walor . W portfelu musi przeważać gotówka . Pozdrawiam i Walcz z tymi milionami.
    Czasem bujasz się wielką kwotą i cieszysz gdy zarobisz 2000 zł, a na tym WDX zainwestowane raptem 10 tys przyniosło w niedługim czasie 24 tys (ja Ci to mało) to obracaj milinami.
    Zobacz na KGHM jak dziś miliny idą (tylko mocno w plecy).
  • Re: DUCH ma 0% racji Autor: ~Pogromcaduchow [188.146.68.*]
    Ładnie jesteś w plecy na kghm a to dopiero początek spadków
  • Re: DUCH ma 0% racji Autor: duch- [81.190.138.*]
    Dnia 2015-11-12 o godz. 14:58 ~Pogromcaduchow napisał(a):
    > Ładnie jesteś w plecy na kghm a to dopiero początek spadków

smieszny człowieczku gdybyś był bardziej rozumny i uważny to byś dawno wyczytał i na forum KGHM, a i tu, że dawno nie mam akcji KGHM. Nie mam żadnych akcji.
    Ale co cie to zresztą obchodzi : )
    Pochwal się ty swoimi niewątpliwymi sukcesami.
    Spełniłeś się tym nickiem, dowartościowałeś? To zdrowia życzę - hahahah
    Pochwal się lepiej TY swoimi osiągnięciami tanio sprzedałeś Urs i teraz tanio oddales kgh. Nie masz akcji więc z tej rozpaczy zostało Ci tylko forum żeby naganiac i wylewac żale to jest śmieszne
  • Re: DUCH ma 0% racji Autor: duch- [81.190.138.*]
    hahaha
    Tak - oddałem tanio i jedno i druge ; )
    Do Tworek mistrzu : )
    Mały czlowieczku idź na spacer bo nerwy ci puszczają
  • Re: DUCH ma 100000000000000% racji - hahahaha Autor: duch- [81.190.138.*]
    I dodam ci na zakończenie, że to ty mi wygladasz na mocno ubranego bo te ataki to takie odreagowanie ... nieszczęsnego czlowieka.
    Napisałbym ci dobitniej, ale zaraz usuniesz posta.
    Ja żegnam.

A ty asie podaj tu ludziom linki niech ocenią te twoje sukcesy, albo chciaż merytoryczne wypowiedzi.

smiecisz tu i nic poza tym.

• Re: DUCH ma 100000000000000% racji - hahahaha Autor: ~Pogromcaduchow [94.254.198.*]
    To ty atakujesz a ja śmieje ci się prosto w twarz hehehhe
  • Re: DUCH ma 100000000000000% racji - hahahaha Autor: ~desperado [69.113.174.*]
    pozdro
  • Re: DUCH ma 100000000000000% racji - hahahaha Autor: ~Jan34 [94.254.230.*]
    Jaka to jest liczba naPisz literami no ja niewiem ile to co napisales.
  • Re: DUCH ma 100% racji Autor: tututek [78.9.3.*]
    Polmed też jest ciekawy a teraz tani.

Ukryte kupno widzieli na wdx czy gapy
  • Re: DUCH ma 100% racji Autor: ~MK [178.43.21.*]
    Kaziu Graty ale Tracisz czas tu juz Większość to Golay i o kupnie to Myślą ale nie akcji tylko coś do gara aby jeść
  • Re: DUCH ma 0% racji Autor: ~Pogromcaduchow [94.254.198.*]
    Czytałem forum kgh tam to dopiero duch spamuje jest płacz bo drogo kupował
  • Re: DUCH ma 100000000000000000000000% racji Autor: ~tańczący-z-wilkami [81.190.138.*]
    Dnia 2015-11-13 o godz. 16:10 ~Pogromcaduchow napisał(a):
    > Czytałem forum kgh tam to dopiero duch spamuje jest płacz bo drogo kupował

.......................................................................................................................

To masz jakieś kłopoty z tym czytaniem, a na pewno już mocne z zrozumieniem - hahahahaha
    Zawiści żal ... sciaska?
    Oj - jak mi przykro - hahahaha
    bujaj się przegrancu czekający na kolejną emisję : )
    Długo nie trzeba czekać kolejna emisja w przyszłym roku. Żal mi ciebie bo zostałeś wielkim przegranym
  • Re: DUCH ma 100000000000000000000000% racji Autor: ~tak-po-prostu [81.190.138.*]
    Dnia 2015-11-13 o godz. 18:08 ~Przegraniecduchow napisał(a):
    > Długo nie trzeba czekać kolejna emisja w przyszłym roku. Żal mi ciebie bo zostałeś wielkim przegranym

............................................................................................................................................

Bezsensowna jest dyskusja z chorym który tworzy rzeczywistość zastępczą : )
     * Urojenia to zaburzenia myślenia, czyli przekonanie chorego o istnieniu rzeczy, zjawisk czy wydarzeń wokół niego, które naprawdę nie istnieją. Pewne zdarzenia mogą co prawda mieć miejsce, ale chory nadaje im nieadekwatne znaczenie, nadbudowuje wokół nich chorobowe treści, tzw. system urojeń.

Te kozak jak byś Pana Ducha jak byś zobaczył to zrobil w spodnie, ale nie ze śmiechu : )
    Mam dziś dobry dzień więc mogę się pośmiać : )
    I to by było właściwie na tyle.
    Miłego odreagowywania w swojego nieszczęścia życiowego w wirtualnym świecie : )
    Pa pa : )
  • .......................I wszystko jasne............................... Autor: ~do-pogromcy [89.228.70.*]
    pogromcoduchów - widzisz już jest wiadome kto ty jesteś. Oto poniżej twój wpis gdy wszedłeś po 3,60 zł i sam wtedy naganiałeś i widziałeś PERSPEKTYWY.
    Teraz winisz ducha za swoją stratę? A nie winisz zarządu za oszustwo?
    Widać straty ci rozum nadwyrężyły. ROZUMIEM twój ból i można ci dlatego wybaczyć, ale swój żal zwróć na prawdziwego winowajcę.
     Nie ty jeden zostałeś przez prezesa oszukany.
    Nadto szkoda, że zdecydowałeś się na zakupy samej górce, a nie po 2 zł bo wtedy tu się duch pojawił i pisał, że to czas na Ursus.
    Gdy oszukali duch wyszedł i ostrzegał i ty też mogłeś wyjść po 3,30 bo po tyle jeszcze można było wyskoczyć (po infie o kontrakcie).
    Piszesz z dwóch IP, a poniżej to jeden z nich.

Re: DUCH ma 0% racji 
    Autor: ~Pogromcaduchow [94.254.198.*]2015-11-13 16:10

Re: URSUS - PERŁA W KORONIE- spółka o ogromnych perspektywach .... 
    Autor: ~widzniewdz [94.254.198.*]2015-05-28 20:30
    Ok. Kupuje to naten czas Duchu. Sam też mocno kibicuje URSUSOWI i wierze w ta spółkę. Wiare podparlem "paroma" akcjami i tak leci. Perspektywy są, zaangażowanie zarządu, wyniki co rusz to lepsze, nic tylko tak dalej trzymac...

• .......................I wszystko jasne............................... Autor: ~do-pogromcy [89.228.70.*]
    06.11.2015 06:00

link
    Redakcja
    Zobacz profil autora na:
    Filip Kowalik  
    Dziennikarz

Słabnące obroty na akcjach i ogólny marazm, jaki ogarnął GPW, to nie tylko rezultat osłabienia OFE czy przejaw rynkowej dekoniunktury. Kto cztery lata temu uwierzył w projekt akcjonariatu obywatelskiego i wziął udział w prywatyzacji JSW, dziś zachował zaledwie 10 proc. kapitału. Zarówno Skarb Państwa, jak i wielu prywatnych właścicieli notowanych na warszawskiej giełdzie firm zbyt często traktują inwestorów jak dawców bezzwrotnego kapitału.

Powracający z wakacji inwestorzy nie mieli ciepłego przyjęcia na giełdzie. Najpierw 10 września główni akcjonariusze Ursusa, wschodzącej gwiazdy polskiego przemysłu, ogłosili emisję akcji dla wybranych inwestorów, czym złamali daną w marcu obietnicę, że nie będą więcej rozwadniać kapitału spółki. Na domiar złego nie podali ceny, po jakiej sprzedadzą nowe akcje, co spowodowało falę spekulacji, że będzie znacząco niższa od rynkowej. Efektem była gwałtowna wyprzedaż walorów spółki, które staniały od razu o jedną piątą.

http://www.forbes.pl/inwestorzy-na-gpw-traca-pieniadze-warszawska-gielda-w-kryzysie,artykuly,199892,1,1.html
    Nie wiem o czym pisałeś bo belkotu powyżej 2 zdań nie czytam bo zasypiam
  • .......I wszystko jasne............................... Autor: ~łowca-pogromców [89.228.70.*]
    pogromcoduchów - Oto powyżej twój post gdy wszedłeś po 3,60 zł (i wtedy go napisałeś) i sam wtedy naganiałeś i widziałeś PERSPEKTYWY.
    Przypominasz sobie jak kupiłeś i naganiales na kupno? Nie? To przeczytaj swój powyższy post .
    A i inne pisałeś.
    Wszyscy byli pewni marszu w górę (na tych perspektywach), nie tylko ty i duch. 
    Widać straty ci rozum nadwyrężyły.
    ROZUMIEM twój ból i można ci dlatego wybaczyć, ale swój żal zwróć na prawdziwego winowajcę.
    Nie ty jeden zostałeś przez prezesa oszukany. Ale nikt nie zachowuje się tak jak przedszkolak.
    Nadto szkoda, że zdecydowałeś się na zakupy samej górce, a nie po 2 zł bo wtedy tu się duch pojawił i pisał, że to czas na Ursus.
    Gdy oszukali duch wyszedł i ostrzegał i ty też mogłeś wyjść - po 3,30 bo po tyle jeszcze można było wyskoczyć (po infie o kontrakcie).
    Piszesz z dwóch IP, a powyżej to jeden z nich.

• Re: .......I wszystko jasne............................... Autor: ~do-Salvadora [89.228.70.*]
    Dnia 2015-09-23 o godz. 10:35 duch- napisał(a):
    > Jeszcze w maju pan z długim nosem obiecywał ogromne zyski i zapowiadał, że nie planuje emisji.
    >A ile jest zysków które też szumnie zapowiadał? A ile będzie na koniec roku? Jak z IIQ nic nie naciągnęli na IIIQ to będą straty.
    > Ogromne wydatki, szastanie pieniędzy na lewo i prawo na rozwój i różne nazwijmy to ,,eksperymenty i fachowców-myślicieli" to i zysów nie za wiele.
    > A jak się zaczęło brnąć to trzeba skończyć, ale aby skończyć co jest potrzebne? Pieniądze.
    > Więc macie odpowiedź dlaczego ta NAGŁA (nieplanowana) potrójna emisja. 
    > Nie piszę tu by straszyć i zniechęcać, ale wciąż szukam odpowiedzi skąd na nagła emisja?
    > Wielu z nas czuje się oszukanych i tak jest w istocie.
    > Populizm tu ogromny, nawet Wałęsa wstęgę przecinał, artykuły, wywiady i obiecanki...
    > Ciekawe czy to wypali bo na razie to WYBUCHŁ, ale NIEWYPAŁ - potrójna emisja bo przeinwestowali.
    > Nie napisałem po to by straszyć, napisałem samą prawdę. Nawet dzisiejsze info nie zachęciło mnie do odkupienia tych akcji. To nie tak miało być... (gdzie zwykła ludzka uczciwość i szacunek do drobnych inwestorów).
     > Co będzie dalej czas pokaże.
    > Powodzenia życzę.
    >
    >  2015-05-13
    > Wyniki II kwartału spółki Ursus będą lepsze niż za I kwartał - ocenił dla PAP prezes spółki Ursus Karol Zarajczyk. Dodał, że także 2015 r. powinien okazać się lepszy rdr. Spółka nie planuje w 2015 r. dodatkowych emisji obligacji ani akcji.
    >  "Jesteśmy bardzo zadowoleni z przebiegu II kwartału, wszystko wskazuje na to, że zarówno wyniki sprzedaży, jak i samego zysku netto okażą się lepsze niż pokazał to I kwartał" - powiedział w środę w rozmowie z PAP Zarajczyk.
    >  "Całość środków z I transzy z Etiopii przeznaczamy na rozwój. Całość tej kwoty,  25 mln zł, ma pochodzić ze środków własnych oraz kredytów bankowych. Nie planujemy natomiast emisji akcji czy obligacji" - powiedział.
    >
    > https://www.bankier.pl/wiadomosc/Wyniki-II-kw-beda-dla-Ursusa-lepsze-niz-I-kw-wywiad-3340642.html

.......................................................................................

Sorry Salvador, ale sam widzisz. duch miał smutną rację. Oszukali i oszukują...
    duch znika, a Ty trzymaj się.
    Po tym super raporcie pewnie znów pogromców szukających winnych swoich strat przybędzie.
    A może nie? Bo rozum i honor im wróci.

• Re: DUCH ma 100% racji Autor: ~łowca-pogromców [89.228.252.*]
    Dnia 2015-11-08 o godz. 20:10 ~xz napisał(a):
    > duch ma 100% racji, - a to potwierdzenie tego, co Wam na tym forum pisze. Ja też pisałem w tym tonie to mnie opluliście i >postraszyliście prawem, dlatego też b.rzadko zabieram na tym forum głos.

http://www.forbes.pl/inwestorzy-na-gpw-traca-pieniadze-warszawska-gielda-w-kryzysie,artykuly,199892,1,1.html

.....................................................................................
    Chcesz śmieszny pogromco bez honoru to masz.

Wszyscy byli pewni marszu w górę (na tych perspektywach), nie tylko ty i duch. 
    Widać straty ci rozum nadwyrężyły.
    ROZUMIEM twój ból i można ci dlatego wybaczyć, ale swój żal zwróć na prawdziwego winowajcę.
    Nie ty jeden zostałeś przez prezesa oszukany. Ale nikt nie zachowuje się tak jak przedszkolak.
    Gdy oszukali duch wyszedł i ostrzegał i ty też mogłeś wyjść - po 3,30 bo po tyle jeszcze można było wyskoczyć (po infie o kontrakcie).
    Piszesz z dwóch IP...

[x]
URSUS -4,91% 0,01 2022-10-14 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.