Dnia 2015-09-23 o godz. 10:35 duch- napisał(a):
> Jeszcze w maju pan z długim nosem obiecywał ogromne zyski i zapowiadał, że nie planuje emisji.
>A ile jest zysków które też szumnie zapowiadał? A ile będzie na koniec roku? Jak z IIQ nic nie naciągnęli na IIIQ to będą straty.
> Ogromne wydatki, szastanie pieniędzy na lewo i prawo na rozwój i różne nazwijmy to ,,eksperymenty i fachowców-myślicieli" to i zysów nie za wiele.
> A jak się zaczęło brnąć to trzeba skończyć, ale aby skończyć co jest potrzebne? Pieniądze.
> Więc macie odpowiedź dlaczego ta NAGŁA (nieplanowana) potrójna emisja.
> Nie piszę tu by straszyć i zniechęcać, ale wciąż szukam odpowiedzi skąd na nagła emisja?
> Wielu z nas czuje się oszukanych i tak jest w istocie.
> Populizm tu ogromny, nawet Wałęsa wstęgę przecinał, artykuły, wywiady i obiecanki...
> Ciekawe czy to wypali bo na razie to WYBUCHŁ, ale NIEWYPAŁ - potrójna emisja bo przeinwestowali.
> Nie napisałem po to by straszyć, napisałem samą prawdę. Nawet dzisiejsze info nie zachęciło mnie do odkupienia tych akcji. To nie tak miało być... (gdzie zwykła ludzka uczciwość i szacunek do drobnych inwestorów).
> Co będzie dalej czas pokaże.
> Powodzenia życzę.
>
> 2015-05-13
> Wyniki II kwartału spółki Ursus będą lepsze niż za I kwartał - ocenił dla PAP prezes spółki Ursus Karol Zarajczyk. Dodał, że także 2015 r. powinien okazać się lepszy rdr. Spółka nie planuje w 2015 r. dodatkowych emisji obligacji ani akcji.
> "Jesteśmy bardzo zadowoleni z przebiegu II kwartału, wszystko wskazuje na to, że zarówno wyniki sprzedaży, jak i samego zysku netto okażą się lepsze niż pokazał to I kwartał" - powiedział w środę w rozmowie z PAP Zarajczyk.
> "Całość środków z I transzy z Etiopii przeznaczamy na rozwój. Całość tej kwoty, 25 mln zł, ma pochodzić ze środków własnych oraz kredytów bankowych. Nie planujemy natomiast emisji akcji czy obligacji" - powiedział.
>
> https://www.bankier.pl/wiadomosc/Wyniki-II-kw-beda-dla-Ursusa-lepsze-niz-I-kw-wywiad-3340642.html
.......................................................................................
Sorry Salvador, ale sam widzisz. duch miał smutną rację. Oszukali i oszukują...
duch znika, a Ty trzymaj się.
Po tym super raporcie pewnie znów pogromców szukających winnych swoich strat przybędzie.
A może nie? Bo rozum i honor im wróci.