• uratują się czy .......... Autor: ~vivaldi [188.146.64.*]
    Ratują jak mogą, ale czy uda się uratować? Wyniki i tak nie mają większego znaczenia, choć i tak pewnie będą do niczego. Znaczenie ma jedynie wzrost kursu akcji i następnie ucieczka dotychczasowych akcjonariuszy z biznesu. Nikt sensowny nie widzi w tym maszynki do zarabiania pieniędzy, BO TO JEST CHYBIONY POMYSŁ i pieniędzy z tego nie będzie. Pieniądze, potencjalne, tkwią jedynie we wzroście akcji,, tak jest właśnie tu . Mnożenie tego pomysłu w następnych fabrykach jest kosmicznym nonsensem (choć wymogiem do podtrzymania finansowania i w ogóle życia pomysłu). Ktoś już tę "technologię" dokładnie opisał, więc nie ma sensu udowadniać, że to niewypał. Tu trzeba obrotu o 180 stopni. Nowa technologia, wreszcie jakiś sensowny katalog produktów (rynkowych a nie studyjnych), inny zarząd i rada, wielkie pieniądze na zmianę i rozsądni ludzie do zarządzania. Nic z tych rzeczy nie widać na horyzoncie, poza potencjalnym inwestorem, który nabędzie szafę z trupami i pasztet do zjedzenia (jeśli zainwestuje). A my , maluczcy, jesteśmy karmieni super wizjami o potędze, innowacyjnymi rozwiązaniami. Nieudane projekty idą do kasacji.........

• Re: uratują się czy .......... Autor: ~Krzysiek [78.11.162.*]
    Vivialdi wylali cię z roboty w LS tech czy straciłeś kasę na akcjach które kupiłeś na kredyt?

W kółko powtarzasz to samo, to jakaś paranoja.....
  • Re: uratują się czy .......... Autor: ~vivaldi [188.146.11.*]
    Nie trafiłeś, ale "polubiłem" z czasem tę spółkę i takich jak Ty, bo robicie z ludzi wiatrak. Ludzi, którzy często ślepo wierzą w papkę ideologiczną. No i dla "sportu" jak mawiają, dla sportu. No może trochę dla własnego case study. Chętnie słucham argumentów, ale skoro jedynym argumentem jest "posiadanie potencjału" to pusty śmiech mnie ogarnia i nie mogę się powstrzymać przed skomentowaniem. Osobiste wycieczki niczego nie zmienią, a raczej pogarszają sytuację i pokazuje jak brakuje argumentów a dominują emocje. Wniosek podajesz sam, nie uratujecie się.
  • Re: uratują się czy .......... Autor: ~znawca [94.254.129.*]
    Jak myslicie kiedy wniosek o upadlosc??? W tym roku czy jeszcze moze dociagna do nastepnego???
  • Re: uratują się czy .......... Autor: ~Kaska [94.254.145.*]
    To zależy, jak przekonają inwestora to się uratuja, jak nie, to .... szybka ucieczka. Ale w dłuższej perspektywie i tak upadna, vivaldi ma trafną diagnozę (choć go nie lubię )
  • Re: uratują się czy .......... Autor: ~Duda [83.7.250.*]
    Mam ścianę z płyt LS i są zaje***te ;)
  • Re: uratują się czy .......... Autor: ~vivialdi [188.146.136.*]
    No właśnie, "masz ścianę". I na nic więcej się nie nadają, a jak powszechnie wiadomo, ściana to jeszcze kilometry do budynku. Ciesz się zatem chłopie :) choć przypomina to kawałek z Misia ..."... jestem wesoły Romek , mam na przedmieściu domek...". Sam widziałem kawałek płotu z takich płyt, wyglądały normalnie....... jak płot. Masz rację Duda, są za****te...... powalająca technologia.
    Stawiam że ten kurs będą wyciągać pod 1pln, zawsze tak robią. Przerzucają akcje między sobą tego gorącego kartofla. Na kogo wypadnie, na tego bęc!!
  • Re: uratują się czy .......... Autor: ~mistrz [31.174.45.*]
    vivaldi napisz coś jeszcze o tej spółce za pół roku twoje wpisy będą bezcenne wówczas zobaczymy kto miał racje
  • Re: uratują się czy .......... Autor: ~vivaldi [188.146.7.*]
    Obawiam się, że LS może do tego czasu utonąć. Nie będzie o czym pisać.
    Pół roku to za dużo, jak teraz nie znajdą pacjenta by mu kasę wygolic, do końca roku plajta.
  • Re: uratują się czy .......... Autor: ~znawca [94.254.209.*]
    Chyba nawet szybciej jak juz Rada Nadzorcza sie pozbywa akcji
  • Re: uratują się czy .......... Autor: ~vivaldi [94.254.145.*]
    Ucieczka oczywista. Będą następni zapewne i za chwilę ucieczka pewnie przyspieszy.
    vivaldi sam sobie odpowiadasz na swoje tezy -no cóż fajnie -ale napisz proszę skąd wiesz już teraz że biznes nie wyjdzie budują hale to fakt niepodważalny -3 zakłady ,okres gdzie ich technologia może się sprawdzić w dobie kryzysu migracyjnego jest dobry ,giełda to trochę kupowania kota w worku który może okazać się diamentem tak mówił Buffet a on na tym się trochę znał co pokazał skutecznie inwestując- więc proszę napisz na czym opierasz swoje tezy -czy podparte są jakimiś faktami czy tylko chciejstwem
  • Re: uratują się czy .......... Autor: ~vivaldi [94.254.145.*]
    Mistrzu! Rozmowa z "miszczem" mnie już bawi. Chciejstwo, tezy, co jeszcze mi chcesz przypisać? Odpowiem na argumenty a nie przypowiastki o kupowaniu na giełdzie (o Buffecie też nie znasz całej wypowiedzi, a ją przytaczasz) a nie śmieszne zaczepki. Z resztą na kilka moich "tez" miałeś okazję odpowiedzieć i ........... nic. Jeśli nie umiesz zachęcić do zakupu argumentami, znaczy ich nie ma. Za to jest cała sterta argumentów świadczących o mizerii biznesowej LS popieranej przez papkę marketingową (słabą). Na koniec, czy LS ma jakakolwiek orientację, co robi konkurencja? Jestem przekonany, że LS jest tak skoncentrowany na sobie, że nie ma zielonego pojęcia, że konkurencja LS przewyższa ich o góry. I dlatego, również dlatego, nie przetrwa.
    Chcesz namówić na kupno kota w worku, tylko czemu zdechlego? Dalej sobie wmawiajcie geniusz pomysłu i budujcie puste zakłady, ale jak długo tyłek wstrzyma? Kanapka ze styropianu to ma być ta cudowna technologia dla uchodźców? Porażka. Równie dobrze można wyprodukować miliony konfesjonalow z tej kanapki i sprzedać kościołowi. Na czasie. W tazbir czego pomysł autorski.
  • Re: uratują się czy .......... Autor: ~wojtek [84.10.55.*]
    LS zmarnował niesamowitą okazję. Można było spokojnie kolekcjonować doświadczenia wielu inżynierów na świecie, testować je, składać na próbę, tworzyć coś nowego. Coś co niesie wartość dodaną.
    Tymczasem firma skupiła się na pomyśle prostym jak drut, wręcz prymitywnym w sumie - dwie tablice i styropian w środku - i wokół tego taniego pomysłu wybudowała gigantyczne jak na nich koszty stałe. Pomysł jest do de, nikt tego nie kupuje, firma miota się od Brazyli przez Emiraty aż do USA, pokazując zerowe wyniki sprzedaży i całkiem znaczące koszty. Ta firma nie ma zaplecza intelektualnego i to jest jej prawdziwy problem. Tam nie ma "szalonego geniusza" który nocami w piwnicy coś tworzy zajadając suchą bułką i popijając wodą. Ta firma to błąd i strach przed tym aby do tego błędu się przyznać. Najpierw przed samym sobą. My tu na sieci za psy robimy, to prawda, a karawana jedzie dalej - na cmentarz oczywiście. Pochowajcie wreszcie tego trupa bo śmierdzi.
    karawana jak piszecie mili jedzie a kurs +11 % no cóż koledzy na giełdzie by zarabieć trzeba umieć inwestować w wizje a nie być ciągłym malkontentem jak wielki vivaldi i inni
  • Re: uratują się czy .......... Autor: ~vivaldi [94.254.146.*]
    Oj mistrzuniu. Im więcej zainwestujesz w tę wizję, tym więcej stracisz. Jeśli myślisz, że jeden rajd o 10% (i to jeszcze sztucznie wpompowany) to jest umiejętność gry na giełdzie, to moje gratulacje! Są równe tym wizjom.
    zobaczymy vivaldi na 1 -2 lata kto miał wizje a kto snuł dywagacje
  • Re: uratują się czy .......... Autor: ~vivaldi [94.254.146.*]
    Jeśli LS przetrwa te 1-2 lata............... I jak już dawno twierdziłem, tylko, gdy się dużo, PRAWIE WSZYSTKO w LS zmieni, a tego nie widać (jak do tej pory).
  • Re: uratują się czy .......... Autor: ~Kaska [94.254.146.*]
    Atakują forum i myślą że w ten sposób uratuja ten spalony biznes. Chyba mocno sie denerwują, oj bardzo. Mają czym, bo zaraz okaże się, że plajta.
  • Re: uratują się czy .......... Autor: ~ddd [89.79.139.*]
    zmień choć numer IP nieuku , jeśli w ogóle wiesz o czym piszę :)
  • Re: uratują się czy .......... Autor: ~Kaska [94.254.146.*]
    No, nerwy puszczają? Tryska uszami hehe :) piszesz, nawet nie wiesz o czym, faktycznie. Podciagnij poetki :) od poniedziałku, bo juz spadają!
  • Re: uratują się czy .......... Autor: ~ddd [89.79.139.*]
    do szkoły dzieciaku.. :) po nauke, bo znowu będzie bolała kolejna strata..
[x]
LSTECHHOM 0,00% 0,10 2021-05-12 12:53:03
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.