• Ile tu straciliscie ??? Autor: ~Bankier [193.104.239.*]
    j.w

• Re: Ile tu straciliscie ??? Autor: ~JW [37.47.1.*]
    250 tys, srednia cena zakupu 2,14 za 140tys. akcji.
  • Re: Ile tu straciliscie ??? Autor: ~łajza [79.188.233.*]
    majatek zycia całego
  • Re: Ile tu straciliscie ??? Autor: ~Balon [83.28.140.*]
    70koła i już wyleczyłem się z GPW na dobre kilka lat
  • Re: Ile tu straciliscie ??? Autor: ~kazik [195.182.52.*]
    zarobionych zapraszam na monnari
  • Re: Ile tu straciliscie ??? Autor: ~wi-fi [31.61.136.*]
    polecam newag , koncóka roku bedzie na dużym PLUSIE
  • Re: Ile tu straciliscie ??? Autor: ~giełdowy_as [176.109.50.*]
    20 patyków (dla mnie to sporo), średnia 3,11 bo brałem wysoko, a od dłuższego czasu nie uśredniałem na szczęście...
    Co w połączeniu z wtopą na CEDC oznacza, że jestem niezłym leszczem i też się już z giełdy wyleczyłem. Myślę, że bananowej wszystko niedługo umrze śmiercią naturalną, a ostatni skończą jak ja...
    No dawać dalej, potraktujmy ten wątek jako terapię. Pochwaliłem się i już mi trochę lepiej ;)
  • Re: Ile tu straciliscie ??? Autor: ~gracz [91.223.52.*]
    -9% z 15k w porę się wycofałem :)
  • Re: Ile tu straciliscie ??? Autor: ~krasnal [37.47.0.*]
    Gdyby na goownie można było zarobić, to nie istaniałaby tzw. giełda i fora internetowe ;-)))
  • Re: Ile tu straciliscie ??? Autor: ~dominik [83.27.216.*]
    18 tyś.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [95.108.89.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Ile tu straciliscie ??? Autor: ~drobny [83.27.48.*]
    jeszcze nic, bo nie sprzedałem :P
  • Re: Ile tu straciliscie ??? Autor: ~stefanoo [176.111.126.*]
    Jak akcje wycofają z giełdy (po ewentualnym bankructwie np.) to moze sie tak zdazyc ze do końca życia nie sprzedaż :)
  • Re: Ile tu straciliscie ??? Autor: ~drobny [79.191.216.*]
    Dnia 2015-09-07 o godz. 15:17 ~stefanoo napisał(a):
    > Jak akcje wycofają z giełdy (po ewentualnym bankructwie np.) to moze sie tak zdazyc ze do końca życia nie sprzedaż :)

Mam stratę 130 tyś. Jeśli teraz sprzedam, to uratuję jedynie 17 tyś. Pitolę te 17 tysia, czekam na to, co się wydarzy. To się nazywa - pogodzić się ze stratą.
  • Re: Ile tu straciliscie ??? Autor: ~utopiony [109.199.73.*]
    Szacun ze wytrzymałeś ja niestety popłynąłem :(
  • Re: Ile tu straciliscie ??? Autor: ~qurwamać [77.91.60.*]
    -120 tys. 60k średnia 2,55
  • Re: Ile tu straciliscie ??? Autor: ~Yetti [46.170.188.*]
    strata ok. 22tyś, 6700akcji po 3,90zł ale jak to mówią nie straciłeś puki nie sprzedałeś!!!
  • do drobnego Autor: ~lawina [81.190.158.*]
    Dnia 2015-09-07 o godz. 15:14 ~drobny napisał(a):
    > jeszcze nic, bo nie sprzedałem :P

Aktywa wycenia się po cenie RZECZYWISTEJ (po tyle po ile faktycznie możesz sprzedać). A nie po cenie zakupów.
    A Ty dalej bujaj w obłokach.

Swojego czasu wprost prosiłem gdy było 3 zł byście sprzedawali. Twoi kolesie mnie wyzywali, a i Ty się wymądrzałeś.
    Nie można tu zarobić? A podać Wam linki?
  • Re: do drobnego Autor: ~stary [83.5.13.*]
    dobra terapia. Każdy coś stracił, tylko albo odrobił, albo upadł jeszcze niżej. Właściwie nie znam nikogo ,co by nie stracił. Najgorsza rzecz, jak bierzesz kredyt z banku na grę na giełdzie, to jest dziadostwo, a znam takich co oddali domy, rozwiedli się,zostali menelami.
  • Re: Ile tu straciliscie ??? Autor: ~roman [87.56.92.*]
    kupowałem po 56gr a dziś mnie wywaliło sl i jestem w plecy 48tys, na gpw już nie da zarobić, też opuszczam gpw
  • Re: Ile tu straciliscie ??? Autor: ~lechu [91.225.135.*]
    Szczescie ,ze  tylko "bawiłem się na Hawe (
  • Re: Ile tu straciliscie ??? Autor: ~xyx [78.88.176.*]
     Bo to je..a szulernia przy rządach platfusów .....
  • Re: Ile tu straciliscie ??? Autor: ~Fix-Fax [83.144.68.*]
    Dnia 2015-09-07 o godz. 15:56 ~roman napisał(a):
    > kupowałem po 56gr a dziś mnie wywaliło sl i jestem w plecy 48tys, na gpw już nie da zarobić, też opuszczam gpw

==============================================
    Przykro mi kolego. Popełniłeś błąd łapania rozpędzonego obrotami spadającego noża.
    SPADEK + OBROTY = STRATA

Trzeba było kupić spokojny PXM, który tę fazę co jest tutaj zaliczył w 2013 r. A teraz daje regularnie co kwartał zarobić około 20% minimum ( tzn. bez większej aktywności )

• Re: Ile tu straciliscie ??? Autor: ~Ninabor [178.43.2.*]
    Kupiłam w 2013r. po 3,45 zł, sprzedałam w marcu 2015r. po 2,00 zł. To była moja największa porażka inwestycyjna przez 9 lat pobytu na giełdzie.
  • Re: Ile tu straciliscie ??? Autor: ~kiler [84.39.117.*]
    zdrowia, nerów czy pieniędzy?
  • Re: Ile tu straciliscie ??? Autor: ~roman [87.56.92.*]
    może lepiej było polimex, gorzej się w...r jak po 15.09 z tych 2 kontraktów które opiewają na sumę pond 600mln spłacą wszystkie zobowiązania i obligacje i będzie nagle super spółka
  • Re: Ile tu straciliscie ??? Autor: ~robi [164.127.129.*]
    15000 akcji średnio po 2,75, ostatni zakup był po 2,04...

czekam na wykup menadzerski po 4,50 za akcje :).. świetny mamy "zarząd".. nic im nie wyszło
  • Re: Ile tu straciliscie ??? Autor: ~bb [195.20.110.*]
    qr.... 75%. 1,4 na 0,36.
    Jak to qr....a możliwe żeby GPW dopuściła do tego żeby taki śmieć był notowany w WIG40? Q.... tTa spółka już przy poprzednich przekrętach na kursie powinna być wywalona. Cała POlska.
    Zarządowi pogratulować - powinni mieć wilczy bilet do zarządzania jakąkolwiek firmą.
  • Re: Ile tu straciliscie ??? Autor: ~123 [78.10.84.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Ile tu straciliscie ??? Autor: ~pol [87.207.48.*]
    współczuje ludziska
    nie mam i nie mialem hawe ale stracilo sie gdzie indziej
    w tym kraju nie powinno byc czegos takiego jak giełda
    tyle w temacie
  • Re: Ile tu straciliscie ??? Autor: ~heniu [78.10.84.*]
    ZAUWAZCIE JAK TENS OBKOW I PALUCHOWSKI KLAMIA!

I JESZCZE JNF SIE NEIMI NEI ZAJMUJE PRZYKLAD

TO INFORMACJA O BRAKU PROBLEMOW SPOLKI ZDEMENTOWANA PRZE NICH NA STRONIE HAWE I NASTEPNIE W PARKEICIE A PO PARUNASTU DNIACH...........!!!!!WYCHODZI ZE SA PROBLEMY!!!!

NIE INFORMUJA RYNKU O ILOSCI SRODKOW JAKIE BEDA ZA TE 2 KLUCZOWE KONTARKTY DLACZEGO??

JAK MYSLICIE?!

NIEJAKI DOMINIKI DROZDOWSKI SIE JZU NEIKOMUNIKUJE I TU ZLOTA ZASADA PHILA FISHERA

zwroc uwage czy zarzad spolki osoba odp za komunikacje z iwnestorami komunikuja sie keidy wszystko jest dobrze w firmi i nie odpowidaja na pytania,nie komunikujas ie keidy jest zle"!!!!

pozniej jakies pti bez pienidzy z facetem co jest typowym spekulantem zreszta pti jzu swoje miejsc ena smietniku gpw znalazlo!

pozniej jaks tele polska i znowu ciemne typy niejaki wisniewski i "interesy" bedace oszuswami wiarygodnosc ponziej 0!

i jeszcze ci dwa goscie sa odp prezeseami i vice z jakiej racji kogo rezprentuja?? dlaczego ing nie dzial i wyminiea zarzadu i rady w rn nawet goscia z psl zatrudnili po co??

Tu wsyztsko jest z gory usatwione jakby swdiomie dziali na prjecie za dasrmo czytaj dlugi zbyt duzo niejanosci,ludzi od komunistow z po,psl,pis wszytsko z gory usatwione!

To nie sa przyadki!

skoro podaja w komunikacie ze dla aliorazosatlo 32mln do splaty to skad wzieli reszte z z\bepiczniem akcji kotre pewnie sa na rynku?? czy alio nie powinnien podac informacji o sprzedazy to byl ponad 5% udzial?

• Re: Ile tu straciliscie ??? Autor: ~xyz [178.37.246.*]
    masz rację! też tak uważam, zarząd działa na szkodę
  • Re: Ile tu straciliscie ??? Autor: ~hej [80.245.177.*]
    qr..de współczuję
    podam Wam tu link, choć wątpliwe to pocieszenie.

Za obecnej koalicji Wisła wysycha i prądu brakuje, teraz najprawdopodobniej w ruinę pójdzie też warszawski parkiet giełdowy. Mimo, że walą się rynki giełdowe na świecie, od początku tego tygodnia to jednak notowania polskich dużych spółek tzw. „blu chipów”, a zwłaszcza banków i spółek surowcowych dołują od wielu miesięcy. To już prawdziwy dramat dla inwestorów, którzy tracą na niektórych z nich 30-50 proc. Nic dziwnego, że niektóre banki tracą nawet kilkadziesiąt procent, a więc miliardy złotych na swej wycenie i to zaledwie w ciągu pół roku, których kapitalizacja na GPW wynosi 5 czy 7mld zł, gdy każdy z nich zaszalał z tzw. kredytami frankowymi na kwotę 15 czy 17mld zł.

https://januszszewczak.wordpress.com/2015/08/25/polska-w-budowie-gielda-w-ruinie-polski-dlug-zagraniczny-coraz-bardziej-przypomina-ten-grecki/
  • Re: Ile tu straciliscie ??? Autor: ~leszcz [81.190.69.*]
    20% portfela :( :( :(
  • Re: Ile tu straciliscie ??? Autor: ~Gregor [88.199.104.*]
    Na Hawe straciłem stosunkowo niewiele bo wycofalem sie jak pewnego dnia odbijal po infie o sprzedazy akcji przez Falente. W porównaniu do Was moje minus 2,5 k to drobniaki. Poleglem jednak na innych społkach i w powiedziałem sobie dość. Po co ładować kasę w GPW bez opamiętania. Kupiłem 3 mieszkania i je właśnie remontuje Wam również jeśli macie z czym pojść w stronę nieruchomości, ziemi lub złota. Mieszkanie nie zbankrutuje najwyżej mi ściany albo podłogi poniszczą ale ryzyko wydaje mi się dużo mniejsze...
[x]
HAWE 3,45% 0,30 2018-05-18 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.