Co w połączeniu z wtopą na CEDC oznacza, że jestem niezłym leszczem i też się już z giełdy wyleczyłem. Myślę, że bananowej wszystko niedługo umrze śmiercią naturalną, a ostatni skończą jak ja...
Dnia 2015-09-07 o godz. 15:17 ~stefanoo napisał(a): > Jak akcje wycofają z giełdy (po ewentualnym bankructwie np.) to moze sie tak zdazyc ze do końca życia nie sprzedaż :)
Mam stratę 130 tyś. Jeśli teraz sprzedam, to uratuję jedynie 17 tyś. Pitolę te 17 tysia, czekam na to, co się wydarzy. To się nazywa - pogodzić się ze stratą.
Dnia 2015-09-07 o godz. 15:14 ~drobny napisał(a): > jeszcze nic, bo nie sprzedałem :P
Aktywa wycenia się po cenie RZECZYWISTEJ (po tyle po ile faktycznie możesz sprzedać). A nie po cenie zakupów. A Ty dalej bujaj w obłokach.
Swojego czasu wprost prosiłem gdy było 3 zł byście sprzedawali. Twoi kolesie mnie wyzywali, a i Ty się wymądrzałeś. Nie można tu zarobić? A podać Wam linki?
dobra terapia. Każdy coś stracił, tylko albo odrobił, albo upadł jeszcze niżej. Właściwie nie znam nikogo ,co by nie stracił. Najgorsza rzecz, jak bierzesz kredyt z banku na grę na giełdzie, to jest dziadostwo, a znam takich co oddali domy, rozwiedli się,zostali menelami.
Dnia 2015-09-07 o godz. 15:56 ~roman napisał(a): > kupowałem po 56gr a dziś mnie wywaliło sl i jestem w plecy 48tys, na gpw już nie da zarobić, też opuszczam gpw
Trzeba było kupić spokojny PXM, który tę fazę co jest tutaj zaliczył w 2013 r. A teraz daje regularnie co kwartał zarobić około 20% minimum ( tzn. bez większej aktywności )
może lepiej było polimex, gorzej się w...r jak po 15.09 z tych 2 kontraktów które opiewają na sumę pond 600mln spłacą wszystkie zobowiązania i obligacje i będzie nagle super spółka
qr.... 75%. 1,4 na 0,36. Jak to qr....a możliwe żeby GPW dopuściła do tego żeby taki śmieć był notowany w WIG40? Q.... tTa spółka już przy poprzednich przekrętach na kursie powinna być wywalona. Cała POlska. Zarządowi pogratulować - powinni mieć wilczy bilet do zarządzania jakąkolwiek firmą.
TO INFORMACJA O BRAKU PROBLEMOW SPOLKI ZDEMENTOWANA PRZE NICH NA STRONIE HAWE I NASTEPNIE W PARKEICIE A PO PARUNASTU DNIACH...........!!!!!WYCHODZI ZE SA PROBLEMY!!!!
NIE INFORMUJA RYNKU O ILOSCI SRODKOW JAKIE BEDA ZA TE 2 KLUCZOWE KONTARKTY DLACZEGO??
JAK MYSLICIE?!
NIEJAKI DOMINIKI DROZDOWSKI SIE JZU NEIKOMUNIKUJE I TU ZLOTA ZASADA PHILA FISHERA
zwroc uwage czy zarzad spolki osoba odp za komunikacje z iwnestorami komunikuja sie keidy wszystko jest dobrze w firmi i nie odpowidaja na pytania,nie komunikujas ie keidy jest zle"!!!!
pozniej jakies pti bez pienidzy z facetem co jest typowym spekulantem zreszta pti jzu swoje miejsc ena smietniku gpw znalazlo!
pozniej jaks tele polska i znowu ciemne typy niejaki wisniewski i "interesy" bedace oszuswami wiarygodnosc ponziej 0!
i jeszcze ci dwa goscie sa odp prezeseami i vice z jakiej racji kogo rezprentuja?? dlaczego ing nie dzial i wyminiea zarzadu i rady w rn nawet goscia z psl zatrudnili po co??
Tu wsyztsko jest z gory usatwione jakby swdiomie dziali na prjecie za dasrmo czytaj dlugi zbyt duzo niejanosci,ludzi od komunistow z po,psl,pis wszytsko z gory usatwione!
To nie sa przyadki!
skoro podaja w komunikacie ze dla aliorazosatlo 32mln do splaty to skad wzieli reszte z z\bepiczniem akcji kotre pewnie sa na rynku?? czy alio nie powinnien podac informacji o sprzedazy to byl ponad 5% udzial?
qr..de współczuję podam Wam tu link, choć wątpliwe to pocieszenie.
Za obecnej koalicji Wisła wysycha i prądu brakuje, teraz najprawdopodobniej w ruinę pójdzie też warszawski parkiet giełdowy. Mimo, że walą się rynki giełdowe na świecie, od początku tego tygodnia to jednak notowania polskich dużych spółek tzw. „blu chipów”, a zwłaszcza banków i spółek surowcowych dołują od wielu miesięcy. To już prawdziwy dramat dla inwestorów, którzy tracą na niektórych z nich 30-50 proc. Nic dziwnego, że niektóre banki tracą nawet kilkadziesiąt procent, a więc miliardy złotych na swej wycenie i to zaledwie w ciągu pół roku, których kapitalizacja na GPW wynosi 5 czy 7mld zł, gdy każdy z nich zaszalał z tzw. kredytami frankowymi na kwotę 15 czy 17mld zł.
Na Hawe straciłem stosunkowo niewiele bo wycofalem sie jak pewnego dnia odbijal po infie o sprzedazy akcji przez Falente. W porównaniu do Was moje minus 2,5 k to drobniaki. Poleglem jednak na innych społkach i w powiedziałem sobie dość. Po co ładować kasę w GPW bez opamiętania. Kupiłem 3 mieszkania i je właśnie remontuje Wam również jeśli macie z czym pojść w stronę nieruchomości, ziemi lub złota. Mieszkanie nie zbankrutuje najwyżej mi ściany albo podłogi poniszczą ale ryzyko wydaje mi się dużo mniejsze...