Dzisiaj zaczeła się korekta wzrostowa na tym papierze. To nie jest zmiana trendu ! To wzrosty zrobione po to, aby złapać tłum na szczytach. Należy bardzo uważnie obserwować zwłaszcza wolumen i wychodzić z tych akcji podczas wzrostów, zwłaszcza jeśli jakieś nowe rekomendacje pozytywne pokazały się w sieci.
Powiedz chodzik jacy ludzie są wredni,zamiast traktować Ciebie jako doskonały antywskażnik to narzekają a z Ciebie to kawalarz jest!To na ile teraz spadnie MIT
Wzrost na takim wolumenie to bardziej brak cierpliwości maluczkich niż jakaś poważna decyzja grubej ryby.
Jednakże, brak komunikatów ze Spółki - constans, czyli neutralnie. Zmiana w Radzie Nadzorczej - też neutralnie, aczkolwiek przewija się ta sama "sitwa" co w MNI i w obecnym jej największym akcjonariuszu com.Investment Sp. z o.o.; więc coś mili państwo szykują... Komunikaty pozytywne? -hmm... to pewnie jakieś tam newsy z Lark'a... ale może to być równie dobrze bullshit.
Jak wiadomo, kurs jest manipulowany od długiego czasu, aby utrzymywał się nisko i coraz niżej. Brak komunikacji właśnie tej manipulacji sprzyja. Właścicielowi nie zależy na tym, żeby wchodziły fundusze, żeby rozwijać biznes. On chce go ewidentnie zwinąć. Wypompowali już kapitał z rynku, więc po co tą farsę ciągnąć? Trzeba cenę ustawić tak, żeby jak najkorzystniej z giełdy wyjść.
Ma to jeden wiążący skutek - mianowicie, jeżeli będzie wezwanie to nie za 1zł, czy po jakiejś tam cenie zbliżonej do WK. Ewentualne wezwanie będzie po kursie zbliżonym do średniorocznego, czyli coś ok. 0,30 zł. Innymi słowy "śmiech na sali". Gdyby spółka była trupem, albo miała trupy w szafie, to one by wypadały do tej pory regularnie. Obowiązki informacyjne nad spółką są, a KNF na nią spogląda cyklicznie. Spółki z listy alertów są pod stałym nadzorem i to jest kwestia czasu, kiedy KNF będzie miała wolne zasoby, żeby akurat wsiąść na MIT, czy MNI.
Coś się szykuje, ale tylko państwo z "sitwy" wiedza co. Bo to oni szykują.
Z moich doświadczeń z innej bajki - Monnari kiedyś było za 1zł i w upadłości układowej, a ja miałem wątpliwości... cóż z perspektywy czasu nie był sensu dywersyfikować ryzyka... Tutaj na MIT'ku, jeżeli rzeczywiście WK jest warta chociaż połowę tego co w księgach, to niech ogłaszają upadłość i rozsprzedają ten majątek w pi*du! Też będzie dobrze :)
Long story short - poczekajmy, niech sytuacja się rozwija. To na pewno będzie kolejne ciekawe doświadczenie.
czy ten kamerdyner, nie jest kamerdynerem tego profesora co robił eksperymenty na parówkach aby udowodnić teorie zamachu???? Jak Ci sie chłopie pisać takie brednie
Ach, i jeszcze jedna refleksja - Spółki: EL2 Sp. z o.o., MNI Premium S.A., Navigo Sp. z .o.o. oraz Scientific Services Sp. z o.o. mają jednego prezesa - człowieka z rady nadzorczej com.Investment Sp. z o.o, czyli w tej chwili głównego akcjonariusza MNI. Jak ten człowiek to wszystko ogarnia? Patrząc po obecnej wycenie rynkowej MIT - słabo.
widać wyraźnie że coś w spółce szykują, według mnie wezwanie, dużo wysiłku włożyli w to aby inwestorzy o tej spółce zapomnieli - nie puszczając prawie żadnych informacji i pokazując bardzo przecietne wyniki choc to spółka dochodowa. Musieli też zatrudnić dobrego fachowca który przez lata zbija fachowo kurs a te spadki pasują nawet do różnbch wykresów i średnich kroczących AT itd itp... robią to naprawde umiejętnie nie angażując za dużych nakładów finansowyck. Podejrzewam że bedzie wezwanie a cena bedzie oscylowała gdzieś w granicy 40-45gr ,,,,, pożyjemy zobaczymy
ludzie ale ma byc jeszcze scalenie, wic nie piszcie o wezwaniu na poziomie 40 gr, a poza tym co Wy z tym wezwaniem, po co robic wezwanie gdy spółka MNI jest w upadłości układowej ???? snujecie jakies niestworzone historie I tyle
I jeszcze jedno, Jestem obecny na Sfinksie, bo tam mam swoją stałą siedzibę. To oczywiście nie znaczy wcale, że posiadam akcje Sfinksa, bo od dawna nie posiadam żadnych. Kiedy pod koniec ubiegłego roku, pisałem, że widmo bessy jest już wyraźnie widoczne, wielu śmiałło się ze mnie i podskakiwało z uciechy. Cóź, skakać każdy może. Jestem na giełdzie od 20 lat i w odróżnieniu od was jestem profesjonalistą, to taki facet, co utrzymuje się z oskubywania innych. Zamieszczam tu mój ostatni wpis ze Sfinksa, a jak ktoś mnie chce bliżej poznać, to wiecie gdzie jestem.
Ale, przecież wielu z was, to moi ,,przyjaciele,, a przyjacół nie zostawia się w biedzie, bo inaczej oskalpują was apacze. Powiem wam to i wbijcie sobie te słowa do mózgownicy. Jeśli jutro zostanie na kontraktach terminowych na wig 20 przełamane dzisiejsze dno ( a na to niestety wyglada po zamknieciu) to od razu możecie kupować linkę w wiadomym celu. Stanie się tak dlatego, że będziemy mieli wtedy do czynienia z falą piatą wydłużoną pierwszego impulsu spadkowego. Tak jak napisałem jeśli chodzi o analiże techniczną rynku, to wiecie. Najpierw ja, potem mój pies a wszyscy co zostali na akcjach dostaną ode mnie prezent noworoczny. Ile to razy pisałem, że pierwszy i drugi kwartał 2015 roku będzie mocno spadkowy. Pozdrawiam wszystkich i wierzcie mi, że gdyby chodziło tylko o tych co mi tu dokuczają, nie spunąłbym nawet.
Po pierwsze jak bys byl taki dobry to nie pislabys tutaj nic, tylko liczył swoje miliony itd. Po drugie znam sto przypadków, że indeksy giełdowe spadają, ale posczególne spółki rosną lub stoja w miejscu lub jakos tam się poruszaja się w ramach pełnych widełek. Po trzecie dzisiaj są spadki indeksów przez franka w dodatku szwajcarskiego, a tego najlepsi analitycy nawet nie przewidzieli, bo podstawa jest dec. banku Szwajcarii. Prawdopodobnie dzisiajszą decyzja jeszcze odbije się na indeksach I niektórych spółkach zwłaszcza tych które mają kredyty we frankach, analiza techniczna to nie wszystko. Strzałka łaziku, nie łaź tyle zwłaszcza po księzycu tylko zejdz na ziemie
Odpowiem ci tak piszę, bo lubię. Jedni biegają inni śpiewaja a ja sobie od czasu do czasu piszę. Po drugie. Masz rację, że spadek rynku jako całości nie jest jednoznaczny z tym, że dana spółka spada czy rośnie, z jednym wszak wyjatkiem. Jeśli mamy falę C Elliotta cyklu podstawowego to w 99% spółek spada wraz z indeksem. Oczywiscie wymieniają się raz jedne raz drugie, bo ci co rynkiem rządzą ni jak nie chcą przestraszyć amatorów, tylko ich oskubać do kości. Jeśli chodzi o MIT to aby podnieść te notowania, potrzebny jest kapitał. Ani ty go nie masz, ani nie maja go twoich koledzy, chyba, że pomnożyłbyś to przez 1000% a i tak nie wiem czy by wystarczyło. MIT spłynął z notowań ciągłych na fixing. Kto się tym badziewiem zainteresuje skoro nie można handlować tymi akcjami w ciągu dnia. Wiesz znalazłbym jeszcze kilka powodów, ale obiad na stole a temat nie wart pisania. Masz te akcje i wcale się nie dziwię, że myślisz tak jak myślisz. Taka to natura ludzka ALE.... Najwiekszym błędem jaki popełniacie jest trwanie w błędzie jaki popełniliście. Pozdrawiam
a ja mysle skarbie, że MIT fale Eliota, C czy jaka kolwiek inną ma juz za sobą spadając z 60 na 12 gr w ciągu ostatniego roku, jak spadnie jeszcze to wlasnie moze ewentualnie w okolice 12 gr jeszcze raz, ale bardzo wątpie, musiało by się coś fundamentanie podziać, za duzo ta spółka spadła aby teraz dalej dołować jezcze niżej Strzałka
ja opowiadań o skupie nie odbieram pozytywnie, jesli nawet chcieli by skupowac to to jest dla mnie raczej sygnał negatywny bo beda chcieli skupowac jaknajtaniej, a nie jaknajdrożej, czyli moga dołować kurs. Ja podejmujac decyzje o kupnie czy sprzedazy nie myslałbym o jakims tam skupie
Przekopiuję moją wypowiedź dzisiejszą ze Sfinksa, bo uważam, że ma duże znaczenie w analizie technicznej
Powiem wam dzisiaj dlaczego ( w przypływie szczerości może nieuzasadnionej) DLACZEGO wielu z was nie umie rozliczać fal w teorii Elliotta i uważa, że to jakieś bzdury, tymczasem to język w jakim rozmawiają ze sobą duże profesjonalne pieniądze. Tak jak angielski, czy rosyjski, albo mineta. Nie umiecie rozliczać prawidłowo korekt i dlatego wychodzą wam totalne bzdety. A skoro wychodzą bzdety, to kaplica i nic poza tym. Oto przykład. Teraz po ty spadku na rynku tworzy się korekta i już widać, że po niej rynek dalej przejdzie do spadku. Więc jaka to korekta ? W tej chwili możliwe, że z pięciu podstawowych korekt jakie istnieją utworzy się albo korekta nieregularna, albo pędząca.. Lecz teraz jak korekta utworzy się w fali B, która jest korektą w korekcie. Już widać, że tam się utworzyła korekta pędząca. Czyli mamy razem dużą korektę pędzącąm bądź nieregularną w której to w jej wnetrzu a dokładniej w jej fali b mniejszego stopnia utworzyła się korekta pędząca. Powiem tak, oczywiście wszystko można a najwięcej w czasie hossy, bo zawsze każdy następny szczyt i dołek jest wyższy od poprzedniego, ale teraz szanowni koledzy ( i koleżanki też) mamy bessę.
Chodzik Księżycowy To o czym napisałem, jest tekstem o najwyższym znaczeniu w analizie technicznej. Dla wielu z was to mimry z mamrami i nic poza tym. Dla tych co będą chcieli, to klucz do tajemnicy.
a gdzie ta twoja bessa skończy się na mit, to co spadnie jeszcze poniżej 10 gr Ty jak piszesz sprzedałes wczoraj po 19 gr czy jak spadnie na 7gr odkupiłbyś swoje sprzedane akcje
Mit to jedna (jedyna) spółka którą przypadkiem trafiłeś. A pisałeś, że spadnie nie dlatego, że coś tam widziałeś, ale tylko i wyłącznie po ZŁOŚCI. Reszta twoich ,,analiz" to TOTALNA WTOPA.
Wszystko o tym pseudo analityku jest na Sfinksie. __________________________________________________
Cena z chwili rekomendacji (24.11.2014 godz 10): PBG = 1,90 zł , SFINKS = 1,32 zł ................................................................................................................................ prorocze słowa Autor: kamerdyner-profesora [87.207.76.*] 2014-11-24 09:59 Dzisiaj w poniedziałek 24 listopada 2014 roku, mogę już wam pokazać, co mnie interesowało w ostatnich tygodniach i dlaczego tu do was na frytki zaglądać nie chciałem. Ponieważ teraz możecie jedynie wspierać kupione i bezpieczne już akcje, moje akcje oczywiście więc podam wam ponownie na srebrnej tacy, cacy rodacy, to co warte jest zainteresowania, a nie tam jakiś przypalony kotlet. Motto na nadchodzące tygodnie brzmi: Sprzedaj Sfinksa, nawet ze stratą kup... PBG Jak zwykle pozdrawiam Chodzik Księżycowy bez wątpienia najlepszy analityk techniczny na forum bankiera
po prostu Chodzik Księżycowy Autor: ~chodzik księżycowy [89.68.164.*], 2014-02-04 14:25 Moi drodzy koledzy (i koleżanki też) w dniu dzisiejszym tj. 04.02.2014 mój kolega mr.kuchar zwrócił moją uwagę na PKN ORLEN jako na papier, który czeka bardzo mocna przecena. Ponieważ to nie ja , że tak powiem odkryłem możliwość zarobienia tu sporej kasy, po jakże spektakularnej przecenie, więc niejako nie mam nic więcej do powiedzenie, bo to nie mój temat. Ale zgadzam się z mr. kucharem co do joty. Od siebie natomiast dodam jedynie, że niebawem zobaczycie tu DWA z przodu. Nie podaje adresów sklepów, gdzie możecie zaopatrzyć się w spadochrony, listę znajdziecie bez problemów w sieci. Pozdrawiam, życząc miękkiego lądowania. Chodzik Księżycowy
Nie będę wklejał reszty przykładów poczytajcie na Sfiksie co to za osz olom. Tam jest wszystko. Nawet to, że jakaś pani pisała błędne analizy z jego laptopa I poszywała się pod niego (gdy on wyjechał)... - buhahaha
co najmniej od sierpnia 2011 mamy trend boczny na WIG 20, to samo jest na WIGu, wiec nie pisz o Bessie, MOŻNA POWIEDZIEĆ ZE WYKRESY WYGLĄDAJĄ KSIĄŻKOWO NA TREND BOCZNY, A NIE NA BESSE zejdz na ziemie z księzyca
Jeszcze można znaleźć jak gdzieś w listopadzie 2013 namawiał do zakupu Sfinksa, bo to kontynuacja trendu i jego jakieś tam fale. Kurs później poszedł w dół i tak sie poruszał przez rok. Inny przykład to Hydrobudowa też oczywiście genialnie przewidział. Wczoraj poświeciłem na ta tego gościa 10 min i poszperałem w google. NIe powiem, żargon techniczny to ma dobry ale ogólnie to można traktować go jako antywskaźnik (zaprzeczeni przyszłych ruchów). Wchodze na te forum bo czasami ktoś poda jakieś info lub link który jest dobry. Tak około 95% postów to bełkot a tak z 5% to jakiś rosądek. Na tego kosmite z księżyca nie warto marnować czas. Kurs MIT jest w dużej mierze zależny od sentymentu rynku. Ale jestem pewien że spółka to nie bankrut, rozmawaiałem bezpośrednio z ludźmi którzy tam pracują. Wątpie żeby spadło na 10 groszy lub poniżej. Wszyskto jest możliwe ale wydaje mi się że są na to nikłe szanse.
Autor: ~Chodzik Księżycowy [31.61.129.*], 2014-06-10 17:03 .... Gdybyś był oficerem, to przynajmniej dodałbyś w tej wypowiedzi, że to nie ty ale Chodzik Księżycowy dał sygnał kupna po 0.37 zł. Tak więc nie przypisuj sobie tego, co do ciebie nie należy. Przy cenie 0.70zł CK napisał sprzedawać, a przy 0.37 zł kupować. Basta, kropka, finito! Chodzik Księżycowy
Kamerdynerze, podaj link do wykresu, na ktory patrzysz bo chyba patrzymy na dwa rozne wykresy generalnie jest tred boczny strzałka, moje jest teraz w fazie spadkowej, ale w ramac trendu bocznego a nie bessy, mówie oczywiście o WIGach a MIt spadł tyle bo jest upadłośc układowa na MNI, skup akcji przez spoke itd Strzałka
Autor: ~Chodzik Księżycowy [31.61.129.*], 2014-06-10 17:03 .... Gdybyś był oficerem, to przynajmniej dodałbyś w tej wypowiedzi, że to nie ty ale Chodzik Księżycowy dał sygnał kupna po 0.37 zł. Tak więc nie przypisuj sobie tego, co do ciebie nie należy. Przy cenie 0.70zł CK napisał sprzedawać, a przy 0.37 zł kupować. Basta, kropka, finito! Chodzik Księżycowy
No dobra, to wklej tu ten tekst w którym napisałem aby kupić MIT po 0.35, tylko jeśli już to w całości. Co do wykresów, to korzystam z serwisu i wykresów dostarczanych na mojej platformie przez Dom Maklerski banku PKO SA, ale możesz wykresy zobaczyć również na bossa.pl http://bossa.pl/notowania/wykresy/. Ja natomiast chciałbym cię zapytaj Szwejk, abyś mi napisał, dlaczego kupiłeś akcje MIT. Natomiast czy coś jest, czy nie w upadłości, to tłumaczenie tego faktu takim spadkiem kursu MIT uważam za usprawiedliwianie swojej głupoty. Ja mógłbym np. napisać, nie kupiłem MIT, bo to zwykły KIT. Zapewne zastanawiacie się dlaczego jestem na forum tak atakowany. Odpowiedź na to pytanie jest niezwykle prosta i każdy kto się nad tym chwilke zastanowi bez trudu znajdzie odpowiedź.
Dnia 2015-01-21 o godz. 17:34 kamerdyner-profesora napisał(a): > No dobra, to wklej tu ten tekst w którym napisałem aby kupić MIT po 0.35, tylko jeśli już to w całości. > Co do wykresów, to korzystam z serwisu i wykresów dostarczanych na mojej platformie przez Dom Maklerski banku PKO SA, ale możesz wykresy zobaczyć również na bossa.pl http://bossa.pl/notowania/wykresy/. > Ja natomiast chciałbym cię zapytaj Szwejk, abyś mi napisał, dlaczego kupiłeś akcje MIT. > Natomiast czy coś jest, czy nie w upadłości, to tłumaczenie tego faktu takim spadkiem kursu MIT uważam za usprawiedliwianie swojej głupoty. Ja mógłbym np. napisać, nie kupiłem MIT, bo to zwykły KIT. > Zapewne zastanawiacie się dlaczego jestem na forum tak atakowany. > Odpowiedź na to pytanie jest niezwykle prosta i każdy kto się nad tym chwilke zastanowi bez trudu znajdzie odpowiedź. > > CK
To ja ci odpowiem: - EBIDTA 20-25 mln rocznie zblizajaca sie do wyceny spółki. - kurs na 10-letnim min i za bardzo nie ma juz z czego spadac (wiem, wiem, moze spasc na 0,01 pln...) - W nieodleglej perspektywie scalenie akcji, a 90proc. spolek ostro odbija po scaleniu (wiem, MIT bedzie nalezec do tych 10 proc.) - bo siedzi na tym forum klilka ch...w, ktorzy " nie maja akcji" i dlatego 24h na dobe, tak z dobrego serca, uczą pozostalych co trzeba zrobuc, aby nie stracic calej kasy na MIT tj. sprzedać!