• INFO Autor: ~kunograjca [178.43.130.*]
    12.01. Warszawa (PAP/EBI) - Raport Bieżący nr 2/2015

Zgodnie z punktem 16 Załącznika do Uchwały Nr 293/2010 Zarządu Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie S.A. z dnia 31 marca 2010 r. Zarząd DEPEND S.A. przekazuje raport miesięczny:

1) informacje na temat wystąpienia tendencji i zdarzeń w otoczeniu rynkowym Spółki, które w ocenie Spółki mogą mieć w przyszłości istotne skutki dla kondycji finansowej oraz wyników finansowych DEPEND S.A.

W ocenie Emitenta, w okresie objętym raportem, nie wystąpiły w otoczeniu rynkowym DEPEND S.A. tendencje i zdarzenia mogące mieć negatywny wpływ na wyniki finansowe Spółki.

2) zestawienie wszystkich informacji opublikowanych przez Spółkę w trybie raportu bieżącego w okresie objętym raportem

Zestawienie raportów bieżących i okresowych opublikowanych w grudniu 2014 roku:

- EBI RB nr 32/2014 z dn. 10.12.2014 r. - Informacja na temat linii kredytowej

- EBI RK nr 33/2014 z dn. 12.10.2014 r. - Raport miesięczny - listopad 2014

3) informacje na temat realizacji celów emisji, jeżeli taka realizacja, choćby w części, miała miejsce w okresie objętym raportem

Spólka czeka na otrzymanie harmonogramu finalnego zakończenia transakcji. Ze względów niezależnych od Bank of America i Prometheus Capital Group, publikacja wspomnianego harmonogramu została przesunięta pierwotnie na grudzień 2014 r. Wyjaśniono, że powodem opóźnienia publikacji finalnego harmonogramu wypłat były konsekwencje sankcji nałożonych na Federację Rosyjską, co w wyniku spowodowało wykluczenie części z rosyjskich klientów syndykatu i koniecznością zrestrukturyzowania tegoż syndykatu..

4) kalendarz inwestora, obejmujący wydarzenia mające mieć miejsce w nadchodzącym miesiącu, które dotyczą Emitenta i są istotne z punktu widzenia jego interesów.

Kalendarz inwestora, obejmujący wydarzenia mające mieć miejsce w styczniu 2015 r. (daty raportów okresowych, planowanych WZ, otwarcia subskrypcji, spotkania z inwestorami i analitykami, termin publikacji raportu analitycznego).

- 12 stycznia 2015 r. Publikacja raportu miesięcznego za grudzień 2014 r.

Podstawa prawna: Pkt 16 Załącznika nr 1 do Uchwały nr 293/2010 Zarządu Giełdy Papierów Wartościowych w Warszawie S.A. z dnia 31 marca 2010 r.
  • Re: INFO Autor: ~Aleks [195.117.219.*]
    [ url=http://g2.gangsters.pl/?ref=953 ] Nowy [ /url ]

Nowy
  • Re: INFO Autor: ~Fifarafa [31.178.67.*]
    Spólka czeka na otrzymanie harmonogramu "finalnego zakończenia transakcji"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Re: INFO Autor: ~forex [83.13.176.*]
    tzn: CHYBA KREDYT PRZYZNANY
  • Re: INFO Autor: ~masej [188.147.95.*]
    dzisiaj rano dzwoniłem do firmy i Oczywiście jest oczywistym że bezpośrednio nikt nie może mnie poinformować po za komunikatami ebi o wspomnianej linii kredytowej tak więc takiej informacji nie uzyskałem z tego co się dowiedziałem informacja która się miała pojawić w firmie do 22.12.2014 się nie pojawiła dlatego DEPEND w tej sprawie wysłała zapytanie - na pytanie czy dostał odpowiedź na to zapytanie: " zaraz po uzyskaniu odpowiedzi lub informacji na temat linii kredytowej firma automatycznie poinformuje akcjonariusz co może nastąpić w najbliższych dniach a nawet godzinach" rozmowa odbieram bardzo pozytywnie.
  • Re: INFO Autor: ~łajza_meneli [37.248.254.*]
    czyli zbajerowali Cię
  • Re: INFO Autor: ~teretet [46.250.168.*]
    cierpliwosci. kwestia kilku dni i dowiesz sie czy zbajerowali czy nie.
  • Re: INFO Autor: ~borys [89.72.22.*]
    Dnia 2015-01-12 o godz. 16:44 ~Fifarafa napisał(a):
    > Spólka czeka na otrzymanie harmonogramu "finalnego zakończenia
    > transakcji"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

czeka i czeka i czeka i czeka i czeka .jak się doczeka,ale jak się doczeka to będzie w kosmos wyjxxxna.
  • Re: INFO Autor: ~znachor [89.67.84.*]
    Czas spolki Depend powoli nadchodzi. Mimo wielkiego zniecierpliwienia i wymeczenia, przedluzajacych sie procedur spowodowanych czynnikami zewnetrznymi jak i wewnetrznymi, nieuchronnie zblizamy sie do momentu wielkiego przesilenia. Przeszlismy juz tyle etapow zwiazanych z losem linii kredytowej dla Depend SA, ze sprawy wydaja sie byc na finiszu. Ciezko wyrokowac jaki czas zajmie to finiszowanie?
    Nauczony doswiadczeniem nie podejmuje sie tego wyrokowac, jednak moj gieldowy nos podpowiada mi ,ze niedlugo wreszcie prezkroczymy kredytowy Rubikon. Co moze sie dziac potem - popusccie wodze fantazji.
    pozdrawiam, wierna stara gwardie jak i nowy narybek
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [37.248.254.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: INFO Autor: ~4-5-procent [82.139.164.*]
    ani prometeusz ani bank of amerika nie są odpowiedzialni za ściemy.
    Kto tam rządzi? sena9?
  • Re: INFO Autor: ~celtic [213.158.221.*]
    Starzy akcjonariusze wracają na forum, dyżurne kreatury i mongoly w natarciu. Dobrze to wszystko zaczyna wyglądać.
  • Re: INFO Autor: ~1916 [89.228.21.*]
  • Re: INFO Autor: ~zasiedzialy [82.169.130.*]
    To prawda, że pojawiają się osoby, które na Depie są już od dawna. Część osób pamiętam z okresu kiedy podejmowałem decyzję o zakupie pierwszych akcji Dependa czyli przed dwoma laty :D w tej chwili mój pakiecik 150 k sprzedam w przedziale od 3 zł w góre- zbyt długo na tą spółkę czekałem!
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [89.228.21.*]
  • Re: INFO Autor: ~Lol [178.180.109.*]
    Nie wiem czy sie doczekasz bo spolka według mnie nie poda informacji o przyznanym kredycie Nigdy. Wtedy bedą odpowiadać za nieprawdziwe informacje ktore mozna sprawdzić.
    Tak to napiszą ze sie nie udało z "przyczyn niezależnych" :) i po sprawie.

Z tego co sie orientuje to sankcje zostały nałożone na osoby i instytucje blisko związane z putinem i rządem a nie na spolki ktore szukają finansowania w USA w takiej formie.
    Kluba was karmi tekstami a płatni naganiacze tylko podsycają nadchodzące tuż tuż przyznanie kredytu. Ile to juz? 3 czy 4 lata?

Ten kto dzwonił do spolki niech zapyta czy BoA zaczął budować księgę popytu i znalazł inwestorów ktore obejma papiery wartościowe w zamian za kasę o która podobno stara sie Depend bo BoA przecież nie bedzie kredytował tegoż syndykatu.
  • Re: INFO Autor: ~wawiak [95.49.73.*]
    Myslisz,ze BoA nie ma nic innego do roboty tylko bawic sie w kotka i myszke ze spolkami
    aplikujacymi o kredyt? Zatrudniac wszelkiej masci specjalistow, slono im placic, tracic czas na zabawe w kredyty i na koncu ich nie udzielac? Zakonczyli by ta zabawe jak najszybciej i odmowili aby nie marnowac czasu i pieniedzy, nie widzac mozliwosci wspolpracy. Chyba,ze amerykanie praktycznie zajmuje sie tylko nierealna bankowoscia i na tym polega ich zysk, prowadzac z uporem maniaka korespondencje, wysylajac pisma, umowy do podpisania itd.
  • Re: INFO Autor: ~masej [37.30.253.*]
    do Lol - może kumasz co nie co na temat inwestycji, ale w polityce nie siedzisz. Zastanawiałeś się dlaczego zamknęli mac McDonald's w Moskwie ?
  • Re: INFO Autor: ~kron [87.206.167.*]
    a czytaliście link który wam podesłałem na początku października? Pan K. powiedział na poczatku października ze jak się nie uda teraz to już się nie uda.
  • Re: INFO Autor: ~sceptyk [209.58.130.*]
    Dnia 2015-01-12 o godz. 23:46 ~wawiak napisał(a):
    > Myslisz,ze BoA nie ma nic innego do roboty tylko bawic sie w kotka i myszke
    > ze spolkami
    > aplikujacymi o kredyt? Zatrudniac wszelkiej masci specjalistow, slono im
    > placic, tracic czas na zabawe w kredyty i na koncu ich nie udzielac?
    > Zakonczyli by ta zabawe jak najszybciej i odmowili aby nie marnowac czasu i
    > pieniedzy, nie widzac mozliwosci wspolpracy. Chyba,ze amerykanie
    > praktycznie zajmuje sie tylko nierealna bankowoscia i na tym polega ich
    > zysk, prowadzac z uporem maniaka korespondencje, wysylajac pisma, umowy do
    > podpisania itd.

Ty "wawiak" o tym jak działa Bank of Ameryka poczytaj sobie poniżej

https://www.bankier.pl/wiadomosc/Bank-of-America-zaplaci-17-miliardow-dolarow-kary-3185861.html

Bank of America zapłaci 17 miliardów dolarów kary!
    To rekordowa ugoda zawarta między amerykańskim rządem, a pojedynczym przedsiębiorstwem. Bank of America zgodził się zapłacić 17 miliardów dolarów za swoje nieetyczne działania przed wybuchem kryzysu w 2008 roku.
    Chodzi o sprzedaż swoim klientom papierów wartościowych zabezpieczonych kredytami hipotecznymi wysokiego ryzyka.
    Pieniądze zostaną podzielone między Departament Sprawiedliwości, kilka stanów oraz klientów Bank of America, a także przejętego przez niego banku Merrill Lynch.

Dzięki ugodzie bank uniknie cywilnych procesów sądowych w sprawie narażenia swoich inwestorów na straty.
    Wcześniej podobne porozumienie zawarły: JP Morgan, który zgodził się zapłacić 13 miliardów dolarów oraz Citigroup, które przystało na kwotę 7 miliardów dolarów.

Informacyjna Agencja Radiowa (IAR)/usa today/wcz./vey/łp
  • Re: INFO Autor: ~1916 [46.186.1.*]
    członek z IQ ameby . STARY KOTLET jak Lehman Brothers . Banki w stanach inwestują a nie jak w POLSCE zyją z twojej matki lokaty i twojego kredytu.
  • Re: INFO Autor: ~sceptyk [104.152.45.*]
    Synku kotlet nie jest stary bo zaledwie sprzed sześciu miesięcy.
    Dla ciebie profesjonalizm i siła amerykańskiej bankowości polega na inwestowaniu w takie spółki jak DEPEND? :))))
    Może ty się lepiej zajmij produkcją ziemniaka.
    Nie było, nie ma i nie będzie żadnego kredytu dla DEPEND z USA. To jest fikcja i manipulacja marnych w swoim fachu oszustów którzy nabrali niestety trochę ludzi powodując u nich realne straty finansowe.
    Komunikat o sprzedaży akcji przez Prezesa tej Spółki był zarazem komunikatem o tym, że żadnego kredytu nie będzie. Nauczcie sie myśleć i kojarzyć fakty.
  • Re: INFO Autor: ~wawiak [95.49.73.*]
    sceptyk!
    Idz do notariusza z dokumentami, ktore posiadasz ,ze Depend kredytu nie dostanie skoro piszesz o tym calkowicie przekonany. Niech ci to poswiadczy. Info o BoA to rzeczywiscie stary kotlet. Bank nie inwestuje w spolke tylko w biznes, ktory ta zamierza prowadzic. Depend de facto nie bedzie zarzadzal kasa na inwestycje, stworzono systemy zabezpieczen, kontrolingu decyzji - wszystko musi byc zaakceptowane przez aranzera. Przynajmniej takie wnioski plyna z oficjalnych komunikatow. Reszty nie wiemy, wiec nie pieprz kolego o czyms, o czym ani ty ani ja nie mamy w tej chwili pojecia.
    Dnia 2015-01-13 o godz. 10:14 ~wawiak napisał(a):
    Bank nie inwestuje w spolke tylko
    > w biznes, ktory ta zamierza prowadzic.

Wawiak,
    to może wzorem banku zainwestuj, np. w muzykę i dobry instrument na którym grać podejmuje się głuchy
    Argumenty rzadkie jak uzębienie u seny9.

Ktoś na zachodzie wpadł na pomysł nowego modelu finansowego, ale co z tego, skoro nie wypalił.

Ps.
    Pytał który Klubę, w jakiej szkole tłumaczyli mu sens określenia NIE PÓŹNIEJ NIŻ ?
    to miało wejść przed sceptykiem

Sceptyk, piątka za głowę i myślenie.
    Dzięki "4,5"
    Tobie też szacun za realną ocenę sytuacji w postach które tu zamieszczasz.
    Ta sytuacja jest niewiarygodna, dowodzi jak słabe jest to nasze Państwo. Po co w ogóle jest KNF? Jak można dopuszczać żeby na GPW w biały dzień interesy robili oszuści kosztem inwestorów?
  • Re: INFO Autor: vanitues [195.69.80.*]
    Do sceptyka i 4,5cm ----- Panowie to już żenadą zalatuje jak sami do siebie piszecie i jeszcze sie klepiecie po plecach ( oby nie niżej )....
    Mniej żenujące są komunikaty Kluby na temat "aranżacji linii kredytowej" ukazujące się "nie później niż" od trzech lat. :))))))
  • Re: INFO Autor: ~masej [213.158.222.*]
    przestań człowieku sie błaźnić bo ty chyba myslisz że przy takiej kwocie są identyczne procedury ja w twoim przypadku kiedy bierzesz 100 z providenta
    Dnia 2015-01-13 o godz. 10:25 ~masej napisał(a):
    > przestań człowieku sie błaźnić bo ty chyba myslisz że przy takiej
    > kwocie są identyczne procedury ja w twoim przypadku kiedy bierzesz 100 z
    > providenta

Buahahahahahahahaha Buahahahahahaaha Buahahahahaha,
    Dobre kużwa dobre Buahahahaha
    Napisz jeszcze coś synek Buahahahaha
  • Re: INFO Autor: ~lork [62.233.251.*]
    Ile Ty masz lat człowieku ? 14 ? :)
    Czy jesteś kolejnym tworem wielonicka 4,5% ? :)
    Piszesz takie bzdury, że głowa boli.
    Mogłeś zarobić już dużo kasy tutaj, a nie zarobiłeś i wyładowujesz swoja frustrację ?
    W sumie to mi nawet nie odpowiadaj, bo znikniesz niebawem jak reszta forumowych trolli :)
    sceptyk.. cieszy mnie twoja bezinteresowna krytyka..ile zaciecia i zawziecia. aż milo popatrzeć jak ktos tak bardzo sie stara w imie szczytnego uswiadamiania durnowatego spoleczeństwa. Dostajesz ode mnie order samarytanina razem z 4,5cm -- do odbioru w sklepie warzywnym - w worku z ziemniakami.
    Chlopie.. myslisz ze sa tutaj osoby ktore nie maja swiadomosci co sie dzieje?
    Odpusc sobie swoja misje - chyba ze ci za nia placa to rzucaj sie dalej.
    Wiele osob ma pełna swiadomosc ryzyka zwiazanego z NC i spolkami ktore probuja sie przebic albo zgarnac kapital.
    Twoje wywody prowadza do nikad - podobnie jak i tych ktorzy sa za kredytem. Poprostu albo maasz cohones i kupujesz liczac sie ze strata albo nie. Pierdzielenie w kolko o tym samym nie zmienia niczego.
    Żadna ze stron nie ma 100% argumentow na tak lub nie.
    Można przybliżyć sie do stanowiska zwolenników w oparciu o sprawdzone informacje przez KNF i faktyczne komunikaty za ktore karnie moga odpowiedziec wladze spolki.

A wasze ujadanie ze nie ma kredytu podobne jest do biadolenia starej babci jak to jest zle i jak gorzej bedzie. Bez podstaw...tylko domysły.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [104.152.45.*]
  • Re: INFO Autor: ~masej [37.30.37.*]
    teraz całe forum bedzie mu tłumaczyło a on i tak nie zrozumie bo ma klapki na oczach i ograniczone pole myślenia
    Działkę mam nad jeziorem..
    Pewność że wiesz o wszystkim i jest to 100% pewne okresla tylko poziom twojej indolencji.
    Nie odmawiam prawa krytyki --- byle była ona konstruktywna a nie oparta na domysłach i domniemaniach.

Po co to napisałem - żebyś się opanował i przedstawiał konkretne dokumenty w dziedzinie krytyki. Ryzyko jest wliczone w grę giełdową. Działanie na szkodę też jest okreslone w KK.
    Można pisać różne rzeczy ale nie zalewać forum swoimi wypocinami - tyczy sie to też 4,5cm. Krytyka ok - ale konstruktywna.
    Wiemy że wiele żeczy nie jest tutaj jasnych, wiemy jakie jest ryzyko. Mielenie tego w kólko niczego nie zmieni.

Dlaczego więc takiego tekstu nie wstawisz Klubie? Pasuje jak ulał do jego żałosnych komunikatów które dla ciebie stały się religią.
  • Re: INFO Autor: ~jarek [89.67.89.*]
    cała rozmowa bez sensu, jedni uznali że akcje mieć warto inni że nie. jaki będzie finał kiedyś się dowiemy. przepychanie się ciągle na te same argumenty do niczego nie prowadzi.
    Dnia 2015-01-13 o godz. 10:34 vanitues napisał(a):
    > sceptyk.. cieszy mnie twoja bezinteresowna krytyka..ile zaciecia i
    > zawziecia. aż milo popatrzeć jak ktos tak bardzo sie stara w imie
    > szczytnego uswiadamiania durnowatego spoleczeństwa. Dostajesz ode mnie
    > order samarytanina razem z 4,5cm -- do odbioru w sklepie warzywnym - w
    > worku z ziemniakami.
    > Chlopie.. myslisz ze sa tutaj osoby ktore nie maja swiadomosci co sie
    > dzieje?
    > Odpusc sobie swoja misje - chyba ze ci za nia placa to rzucaj sie dalej.
    > Wiele osob ma pełna swiadomosc ryzyka zwiazanego z NC i spolkami ktore
    > probuja sie przebic albo zgarnac kapital.
    > Twoje wywody prowadza do nikad - podobnie jak i tych ktorzy sa za kredytem.
    > Poprostu albo maasz cohones i kupujesz liczac sie ze strata albo nie.
    > Pierdzielenie w kolko o tym samym nie zmienia niczego.
    > Żadna ze stron nie ma 100% argumentow na tak lub nie.
    > Można przybliżyć sie do stanowiska zwolenników w oparciu o sprawdzone
    > informacje przez KNF i faktyczne komunikaty za ktore karnie moga
    > odpowiedziec wladze spolki.
    >
    > A wasze ujadanie ze nie ma kredytu podobne jest do biadolenia starej babci
    > jak to jest zle i jak gorzej bedzie. Bez podstaw...tylko domysły.

Możesz tak zwyczajnie po ludzku napisać w jakim celu napisałeś tekst powyżej?
    Kluba pospołu z wami na prawo pisać bzdury na temat "aranżacji linii kredytowej" a nam odmawiasz prawa do wyrażenia swojej sceptycznej opinii {zresztą prawdziwej)???
    Jaki medal należy sie tobie za twoją postawę?
    Dostaniesz od działkę z tego co ci oszuści zarobią na tym procederze?
    Oj scaptyk...żebyś ty wiedział czym jest religia i jakie wartości jej przyswiecają to może bym o tym z toba porozmawiał.
    Ale o Dependzie już skonczyłem ...
    Rzucaj się dalej w wir swoich rozważań..
    Ja wiem jedno....temat dyskusji z Toba i 4,5cm został wyczerpany.
    Pozdr
    Rozumiem, "aranżacja linii kredytowej dla Depend" to dla ciebie dogmat a jak wiadomo z dogmatem się nie dyskutuje i nie podważa.
    Ja chłopczyku w krótkich majteczkach nie rozważam czy kredyt będzie czy też nie.
    Ja nie mam dylematu, Ja wiem, że go nie będzie bo to zwykłe oszustwo.
    Rozważania to ty robisz licząc, że stanie się cud kredyt będzie i odzyskasz zainwestowane w ten cyrk pieniądze, Ja ci zaś powiadam, nie odzyskasz niestety, nad czy również i ja boleję bo żal mi naturalnie każdej oszukanej osoby, nawet takiej jak ty.
    inwektywy zostaw dla swojej mamusi chłopczyku...
    Nie mam umoczonej kasy. Jestem na plusie i to ładnym. A jeżeli uważasz ze rzeczy sprawdzone są tylko dogmatami to indolencie semantyka sie klania.
    I tyle w temacie. Baw sie dalej swoją pielucha, ja pasuje bo poziom za niski
    Dnia 2015-01-13 o godz. 12:22 vanitues napisał(a):
    > inwektywy zostaw dla swojej mamusi chłopczyku...
    > Nie mam umoczonej kasy. Jestem na plusie i to ładnym. A jeżeli uważasz
    > ze rzeczy sprawdzone są tylko dogmatami to indolencie semantyka sie
    > klania.
    > I tyle w temacie. Baw sie dalej swoją pielucha, ja pasuje bo poziom za
    > niski

Jesteś nie konsekwentny bo miałeś juz ze mną nie dyskutować ale jak widać twoje słowo jest tyle warte co zapewnienia Kluby o przyznanym kredycie. :)

Uważam chłopczyku w krótkich majteczkach, że kłamiesz pisząc o swoich zyskach na Depend. Jesteś na stracie i bardzo się boisz, że przyjdzie ci ta stratę zrealizować dlatego wbrew faktom wierzysz w kredyt bo to ci pomaga w tym stresie. A ja ci powiadam, twoja kasa przepadła. Wiem, że nadzieja umiera ostatnia ale nie zaklinaj rzeczywistość. Kasy zainwestowanej w Depend juz nie masz. :)))
  • Re: INFO Autor: ~IRA [83.9.146.*]
    Będzie na pewno kredyt!!! Kurs nie spanie nigdy poniżej.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [37.152.19.*]
    Kurs spadnie "nie później niż" :))))
  • Re: INFO Autor: ~wawiak [95.49.109.*]
    Po co dyskutujecie z pierdolnieta kreatura noszaca obecnie nick - sceptyk. On wie wszystko, ze to oszusci, ze kredytu nie bedzie, ze jestescie na stracie. No, pytia delfijska sie trafila na forum. Niech pisze co chce, dajcie mu spokoj.
  • Re: INFO Autor: ~łajza_meneli [37.152.19.*]
    wawiak wkleił byś jakie pismo od prezia z przed dwóch lat a nie dłubiesz w nosie przed kompem
  • Re: INFO Autor: ~1916 [46.186.1.*]
    zapakowany z pabianic był w diametrosie .
  • Re: INFO Autor: ~wawiak [95.49.109.*]
    Boli was, ze ludzie sobie w grudniu w dwa tygodnie 100% zarobili mimo szczekania na spolke. Wy dalej w ataku a papier sie trzyma. Ba, widac ze popyt coraz wiekszy. Wyjcie dalej!
[x]
DEPEND -4,00% 0,25 2015-03-02 16:49:55
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.