• 30%ceny nominalnej 19% c/wk wartość rynkowa15 mln Autor: egzorrcysta [213.158.218.*]
    a było 127.5 mln a z inflacją powinno być około 200mln
    akcji w FF za 2.3mln .spadek kursu od IPO z inflacją to 92.5 %
    w tej chwili akcje musiałyby wzrosnąć 1250% źeby być na zero
    a przecieź miały być ponadprzeciętne zyski.Oto osiągi nieudacznego
    Prezesa.a lata temu radziłem sprzedaj komuś co się zna na interesach.
    jak moźna jeszcze było sprzedać teraz szanse są na to prawie źadne
    roztwoniłeś wszystko.Przez ostatnie prawie 3 lata nawet nie próbowałeś
    Chodź raz pomóc akconariuszom jesteś bez honoru i zasad jesteś zerem.
    Zniszczyłeś wiele osób .zostawiłeś z niczym.
  • Re: 30%ceny nominalnej 19% c/wk wartość rynkowa15 mln Autor: ~Zorientowany [85.89.176.*]
    A ja myślę Egzo że Ty byś chciał żeby było tak dobrze , bo ja myślę że nie jest. Obliczyć C/WK jest łatwo , ale ważne są prawidłowe dane. Mnie zastanawia tylko jak to się stało że:

wrzesień 2013 aktywa segmentu w sektorze nieruchomości wynoszą około 57 milionów

ale

wrzesień 2014 aktywa segmentu w sektorze nieruchomości wynoszą około 94 miliony

Tak więć jakimś cudem aktywa w sektorze nieruchomości zwiększyły się o 100 %. Tak ?

Zapraszam do dyskusji , sprawozdanie finasnowe strona 36 i 37.

https://www.bankier.pl/static/att/emitent/2014-11/Skonsolidowany_raport_za_III_kwartal_2014_20141114_173339_1763861575.pdf
  • Re: 30%ceny nominalnej 19% c/wk wartość rynkowa15 mln Autor: ~ogluszek [176.221.121.*]
    Strzelam: zaczeli konsolidować ,,Factory coś tam'" ? USD/PLN znowu się umocnił więc strata w 4Q na 200% pewna,ale przecież chłopaki przeszacują nieruchomości i rok zakończą na plusie bo ich nieruchomości rosną po kilkanaście % rocznie.
  • Re: 30%ceny nominalnej 19% c/wk wartość rynkowa15 mln Autor: ~Zorientowany [85.89.176.*]
    No dobra, z tym że to nie jedyna zmiana. Aktywa sektora nieruchomości wskoczyły z 57 milionów na 94 miliony , ale w pasywach mamy skok zobowiązań z 28 milionów na 64.
    Przypominam że wszystko to wydarzyło się w zaledwie rok.

Czyli teoretycznie mogło by wyglądać tak że obciążyli się kredytem na zakup nieruchomości która podniosła aktywa lub chcą sprawiać takie wrażenie że inwestują.

Mogło by tak być ale ich zobowiązania lekko zmalały bo coś spłacili . Czyli sztucznie zawyżyli wartość nieruchomości i dali zabezpieczenie bankom obciążając jeszcze bardziej hipoteki ?

Co o tym myślisz - myślicie ?

Źle napisałem , bo w pasywach główny skok wynika z kosmicznej zmiany kapitału własnego . A to jest jeszcze bardziej zastanawiające. To co zwiększył kapitał własny tak samo fikcyjnie jak i przewartościował nieruchomości ?

Czy pożyczył kasę poza bankami żeby ten kapitał podnieść , wniósł inne składniki majątku z zewnątrz i to też fikcyjnie ?

Jestem bardzo ciekaw waszego zdania.
  • Re: 30%ceny nominalnej 19% c/wk wartość rynkowa15 mln Autor: ~Gienek [79.190.24.*]
    Z tego co wiem to w wielu obiektach przeprowadzono
    remonty przez co mogli je przeszacować.

Oj Gieniu Gieniu :)
  • Re: 30%ceny nominalnej 19% c/wk wartość rynkowa15 mln Autor: ~ogluszek [176.221.121.*]
    Nie chce mi się w tym grzebać,ale wydaje mi się zaczeli konsolidowac tą nieruchomosć na Przybyszewskiegio co ją chcili sprzedać chyba za 27mln, a do tego doszły przeszacowania tegoroczne innych nieruchomości.Kredyty pod to mieli a teraz wciagneli to do konsolidacji.
[x]
REDWOOD 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.