• Dla przypomnienia Autor: ~pikuś [89.73.178.*]
    Spółka CEDC jest jednym z największych na świecie producentów wódki, posiada m. in. 6 destylarni w Polsce i Rosji a głównymi rynkami, na których działa to - Rosja, Węgry, oraz Polska, w której zarządza takimi markami jak Bols, Żubrówka, czy Absolwent, oraz jest także właścicielem m.in. białostockiego Polmosu.

W grudniu 2011 r. rosyjski oligarcha Rustam Tariko ujawnił, że posiada prawie 10% akcji CEDC, i zaproponował przejęcie kolejnych pakietów po 7 USD za akcję, a potem stopniowo obniżał ofertę. Ostatecznie po kilku miesiącach przejął kontrolę nad firmą.

W czerwcu 2013 r. zostały w Polsce anulowane akcje CEDC (nie ma takiej instytucji w polskim prawie!) na podstawie zwykłego komunikatu i jedynie oświadczenia spółki CEDC.

Należy tutaj podkreślić, że sąd w USA wydał orzeczenie w sprawie restrukturyzacji spółki CEDC a nie prawomocny wyrok, a polskie instytucje takie jak KNF i KDPW bez mrugnięcia okiem, bez wyroku sądu i bez uchwał (które są zaskarżalne) a jedynie na podstawie oświadczenia spółki CEDC wykasowały akcje, które znajdowały się na rachunkach inwestycyjnych polskich akcjonariuszy.

Można tu mówić o swoistym kuriozum, ponieważ akcje znajdujące się na polskim rynku nie mogą, wedle polskiego prawa, podlegać obcym normom, ale jak się okazało nie było to żadną przeszkodą dla polskich instytucji aby pozbawić tysiące polskich akcjonariuszy majątku bez odszkodowania, a wartość całej spółki dosłownie darować rosyjskiemu oligarsze R. Tariko.
  • Re: Dla przypomnienia Autor: ~zgrywus [178.36.146.*]
    Ja myślę że właśnie te tzw. INSTYTUCJE powinny zwrócić nam pieniążki za akcje i to w cenie z wezwania , które obowiązuje w takich sytuacjach
  • Re: Dla przypomnienia Autor: ~miałemAkcje [91.234.102.*]
    Dnia 2014-12-03 o godz. 19:59 ~zgrywus napisał(a):
    > Ja myślę że właśnie te tzw. INSTYTUCJE powinny zwrócić nam
    > pieniążki za akcje i to w cenie z wezwania , które obowiązuje w takich
    > sytuacjach

"nie tylko powinny" ale zwrócą
  • Re: Dla przypomnienia Autor: ~mrfiesta [83.25.89.*]
    Popieram kolegów , a nie grabic nam w bialy dzien i to na slowo spolki. Nawet tylka nie chcialo im sie ruszyc zeby sad polski rozpatrzyl co dalej , teraz beda placic i to slono.
  • Re: Dla przypomnienia Autor: ~Matoł [95.41.74.*]
    Też myśle że zwrócą - ten w kufajce i jego pomagiery a przy okazji mogą iść sobie posiedzieć heeee... heeee... ( u nas w prawie nigdzie nie wyczytałem że biednych ten w kufajce może okradać i nikomu nie dawać choć to nie jego )....
  • Re: Dla przypomnienia Autor: ~NOWY [212.14.63.*]
    A na święta w prezencie niech nam dadzą , jako zaliczkę, dobrą wódę ale nie CEDC!!! Pozdrawiam
  • Re: Dla przypomnienia Autor: ~pikuś [89.73.178.*]
    Najłagodniejsza z najłagodniejszych i w 100% Polska to "Koneser"

http://www.nowociel.pl/katalog/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=2&category_id=1&option=com_virtuemart&Itemid=4

Dobra także bo z ziemniaka "LUKSUSOWA" ale niestety już nie polska
  • Re: Dla przypomnienia Autor: ~NOWY [212.14.63.*]
    Żeby nie zapomnieli: oddawać kasę!!!!
    Dnia 2014-12-05 o godz. 14:46 ~NOWY napisał(a):
    > Żeby nie zapomnieli: oddawać kasę!!!!

z odsetkami!!!
    "dla przypomnienia" zachęcam poszkodowanych przez CEDC do aktywności na forum i wymiany poglądów na zaistniałą sytuację
  • Re: Dla przypomnienia Autor: ~zgrywus [178.36.50.*]
    Zgadzam się z moim poprzednikiem - musimy być aktywni i dobrze oby Nas było więcej Pozdrawiam i życzę wytrwałości
    A co z "pomoccedc" tzn. czy pomogła coś akcjonariuszom, czy bardziej sama sobie ?
    a są jakieś newsy, że mogli pomóc sami sobie?
  • Re: Dla przypomnienia Autor: ~Matoł [87.207.215.*]
    Dla przypomnienia ??? wkiedy kufajka wrzuci nasze akcje na giełde ???? heeee... heee..
    niebawem, czas mu się kurczy
    Oj siuda wodki nie ma za co pakupic dieniek niet potreba maszyno akcju odac oj nieszczęście musze odac co srazu zabrał wot popłynoł nada na giełdu odrobic bo bracia nie maju dieniek a w polszy so heee... heee...
    Idą święta, ludzkość się zresetuje, no i dlatego aktywność jest pod psem, no ale po nowym roku skończy się sielanka i zobaczymy kto jest za, a kto sobie odpuścił.
  • Re: Dla przypomnienia Autor: ~zgrywus [178.36.44.*]
    Ja myślę że wielu jest za - ale są mało aktywni i czekają na rozwój sytuacji
    Będe się przyglądał jak ten w kufajce straci cały kapitał już nie długo będzie skamlał że chce odac nam wszystko i wrócic tu skąd poszedł tylko czy go wezmą chyba bedzie musiał dac do karmana heeee... heeee...
    Ja mu się nie dziwię, że ukradł, bo skoro w POlszy nie ma żadnych sankcji jak się ukradnie powyżej miliona, to co się dziwić chłopu, że wziął te parę miliardów, które na tacy podały mu patałachy zatrudnione w urzędach nadzoru, że o milicji i innych poprzebieranych w togi nie wspomnę.
    najlepiej znać że nie ma problemu
    Ciekawi mnie czy w kufajce coś zostało dieniek pazerny zawsze dwa razy traci heeee... heeeee...
  • Re: Dla przypomnienia Autor: ~zebrak [83.27.22.*]
    ETPC: Rosja ma zapłacić odszkodowania akcjonariuszom Jukosu

Eu­ro­pej­ski Try­bu­nał Praw Czło­wie­ka (ETPC) w Stras­bur­gu nie zna­lazł pod­staw do re­wi­zji wy­da­ne­go w lipcu orze­cze­nia w spra­wie za­pła­ce­nia byłym ak­cjo­na­riu­szom kon­cer­nu naf­to­we­go Jukos od­szko­do­wań w wy­so­ko­ści ok. 1,9 mld do­la­rów. O re­wi­zję za­bie­ga­ły wła­dze Rosji.
    W lipcu ETPC na­ka­zał Rosji wy­pła­ce­nie byłym ak­cjo­na­riu­szom Ju­ko­su od­szko­do­wań za bez­praw­ne po­zba­wie­nie ich ma­jąt­ku po­przez za­wy­żo­ne po­dat­ki i zma­ni­pu­lo­wa­ną li­cy­ta­cję.

Wła­dze Rosji w paź­dzier­ni­ku skie­ro­wa­ły wnio­sek o zre­wi­do­wa­nie orze­cze­nia przez wyż­szą in­stan­cję ETPC - Wiel­ką Izbę Try­bu­na­łu - lecz w po­nie­dzia­łek ko­le­gium zło­żo­ne z pię­ciu sę­dziów od­rzu­ci­ło ten wnio­sek.

Tym samym, jak oznaj­mi­ła służ­ba pra­so­wa stras­bur­skie­go try­bu­na­łu, orze­cze­nie z lipca tego roku na­bra­ło mocy praw­nej.
  • Re: Dla przypomnienia Autor: ~zebrak [83.27.22.*]
    Moze jednak mamy gdzies jakies szanse. Ech tylko jak sie za to zabrac?

Pikus może Ty cos wymyslisz? Widac, ze kumaty facet jesteś.
    Zaczynam męczyć temat "Europejski Trybunał Praw Człowieka" ale tam jest tego w ch.... do czytania, tzn jakieś 100 stron. Mam nadzieję, że dam radę.

http://www.msz.gov.pl/resource/29734ee5-a2c2-4b2c-b09f-ce7f58b1fef3:JCR

Dnia 2014-12-16 o godz. 23:02 ~zebrak napisał(a):
    > Moze jednak mamy gdzies jakies szanse. Ech tylko jak sie za to zabrac?
    >
    > Pikus może Ty cos wymyslisz? Widac, ze kumaty facet jesteś.
  • Re: Dla przypomnienia Autor: ~krystyna [89.79.160.*]
    Nasze prawo to jak nasi politycy ---okradają obywateli złodzieje za zgodą KNF I nikt nie ma odwagi wyjaśnić tego.Trzeba czekać aż PIS wygra wybory i zgłaszać do prokuratury na temat KNF ze wyrolowali obywateli ,ja tak chcę zrobić i zrobię inaczej nie ma sensu BETON -UKŁADY-Pozdrawiam
    PIS wyborów nie wygra. A pisać i domagać się swojego trzeba cały czas
    Fakt , faktem ale odac musi a dziadem to może już jest tyle mu zostało z chciwości heeee... heeee... ( może by zrobił zrzute na kij i kawałek szmaty to taki plecak podręczny - ten sprzęt bu mu sie przydał ) heeee... heeee,,,....
[x]
CEDC -32,26% 0,21 2013-04-12 17:33:09
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.