• BMC = ZWG Autor: ~Kazik [217.149.254.*]
    do czasu walnego kursy się zrównają. Żeby nie było, że nie ostrzegałem. Parytet będzie 1:1 moim zdaniem.
  • Re: BMC = ZWG Autor: ~Kazik [217.149.254.*]
    i już można śmiało szarpać "mega okazję". Ponad 50 tys. papiera jest z dyskontem 20% do bumechu. Ktoś chyba postradał zmysły, by tak wywalać, prawda? :)

Bierzcie, bierzcie… takie okazje to rzadkość ;>
  • Re: BMC = ZWG Autor: ~skoczek [89.229.192.*]
    Ja skorzystałem i wymieniłem Bumech na ZWG, a parytet zatwierdzony przez obydwie spółki i KNF, zatem zmian nie będzie i okazja jest konkretna
    zatwierdzone przez obie spółki, bo w obu ten sam Prezes :)))
    Tylko, że decyzja terz w rękach kacjonariuszy, a w BMC ZWG ma 20%?

Akcjonariusze BMC w większości mówią: "sorry Batory, 1:1 albo cya" i co dalej?
    Myśl.

Od kiedy jesteś na giełdzie? Ile było na GPW np. komunikatów o emisji po cenie XX pod głosowanie na walne i nagle na walnym obniżali cenę o kilkadziesiąt procent i jeszcze wyłączali prawo poboru?

Do czasu walnego to JEST TYLKO PROPOZYCJA pod głosowanie. W trakcie walnego można to dowolnie zmienić.
    We will see.
  • Re: BMC = ZWG Autor: ~stiopa [89.69.52.*]
    Tak drobnica ich przegłosuje z pewnością. Nawet mogą głosować 1 do 0,5 a co.

Tylko po pierwsze nie po to ZWG robi całą operację aby im drobnica fikała, a gdyby teoretycznie fiknęła to tym lepiej - nie ma żadnego łączenia i ZWG wraca na swoje tory bez Bumechu, a ten niech sam sobie radzi. Kurs Bumechu wtedy przywita grosze.
    Dnia 2014-10-30 o godz. 16:32 ~stiopa napisał(a):
    > Tak drobnica ich przegłosuje z pewnością. Nawet mogą głosować 1 do
    > 0,5 a co.

Drobnica?
    Konopka (6,50%) + TFI Aviva (6,18%) + OFE MetLife (6,10%) + XXX podproogowo (ktrzy teraz pewnie zbierają pod głosowanie)

ZWG ma tutaj niewiele do gadania obecnie.

>
    > Tylko po pierwsze nie po to ZWG robi całą operację aby im drobnica
    > fikała, a gdyby teoretycznie fiknęła to tym lepiej - nie ma żadnego
    > łączenia i ZWG wraca na swoje tory bez Bumechu, a ten niech sam sobie
    > radzi. Kurs Bumechu wtedy przywita grosze.

Kurs ZWG realnie to jakieś 2,5 pln i tam jest jego miejsce. Ta winda na 10 pln to cuda zębuszki i dobrze o tym wiesz. Popatrz sobie na wyceny konkurencji z tej branży i zobacz gdzie wycenieny byłby ZWG przy swoich wskaznikach. To balooon.

BMC nie radzi sobie dobrze i ja widze korzyści z jego połączenia z ZWG, ale ta spólka została zdołowana do poziomu bankruta, a majątek i kasy ma więcej niż kapitalizacji. Główny powód jej spadku to własnie ten złodziejski parytet.

Jakby go nie było tego całego połączenia, to BMC latałby koło 5 pln teraz (wolny trend spadkowy), a ZWG koło 2,5 pln (realna wycena spółki).

• Re: BMC = ZWG Autor: ~ZWG [178.36.82.*]
    radze sobie przypomnieć kurs i obroty w latach 2009-2010 poniżej złotówki i miliony w obrocie dziś trudno sprzedać nawet 50tys bo i po co to kupować 4 razy drożej niż w latach podanych wcześniej
  • Re: BMC = ZWG Autor: ~jack [89.74.85.*]
    ZWG debiutowało pod koniec 2011r. Chyba Ci się lata pomyliły?
  • Re: BMC = ZWG Autor: ~skoczek [89.229.192.*]
    Do samego połączenia wiele czasu jeszcze musi minąć, jednak aż tak bym nie snuł scenariuszy spiskowych. Według mnie komuś stopy puściły albo akcje brane na kredycik, który zmusił przez marazm na spółce do ich oddania ze stratą - sam wielokrotnie to przerabiałem więc nie doszukuję się w tym drugiego dna.
    Ja obstawiam,że to sprzedaje ta fundacja której Sitkowski podarował trochę akcji. Dla nich liczy się kasa, bo dostali za darmo i cześć. Mają potrzebę zakupu opału na zimę i koniec
  • Re: BMC = ZWG Autor: ~asia [83.7.132.*]
    2,2 Bumecha za 1 ZWG dla lojalnych akcjonariuszy.
    Niestety nie wygląda to dobrze, Kazik może mieć rację, czyli przy parytecie 1 do 1, to akcjonariuszy ZWG, którzy brali po 5,6,7,8 zł zrobiono w bambuko. Grubas milczy od maja, ale przemielili drobnych. Spółka totalnie niewiarygodna, nie dotrzymują większości obietnic. C w d mitomanowi....
  • Re: BMC = ZWG Autor: ~stypa [91.189.219.*]
    A dla mnie dalej to nie realne... Nawet połączone siły o których Kazik pisze nie mają takiej mocy jak połączone ZWG.
    Sam Falenta poprzez swojego słupa - WT ma około 14 baniek w ZWG. Ponad to nie wierzę, że Sutkowski, który jest prezesem w obu firmach, ale kapitału ma więcej w ZWG zdecydował się na taką akcję, która obiektywnie rzecz biorąc jest dla niego bardzo szkodliwa.

ciekawe kto teraz skupuje bumech, zwolennicy czy przeciwnicy parytetu? Kurs obu spółek jest podejrzany.
  • Re: BMC = ZWG Autor: ~stypa [91.189.219.*]
    Ciekawe kto teraz s
    Parytet 1:1 nie realny.
    Nie wierzę w głosowanie na walnym Bumech za tym chociazby AVIVY.
    Zauważcie, że jest ona w obu akcjonariatach. Przy czym, przy obecnym kursie wycena ich akcji w BUMECHU wynosi niecałą bańkę, a w ZWG jest to około 6 baniek... Nie sądzę, aby połączenie 1:1 było im na rękę...
    Według mnie wyrzucenie 54K akcji jest zwykłym straszakiem i przygotowaniem pod jutrzejszy dzień. Nie przewiduję ani drastycznym spadków, ani wzrostów. Wszystko jak zwykle w granicach 5-6%.
    ZWG ma cały czas zarysowany plan działania.
    Sutkowski, Brzózko i Falenta nie pozbywają się akcji. Ja, pomimo poważnej straty, też nie...
  • Re: BMC = ZWG Autor: ~cc [80.108.10.*]
    wiesz ma to sens dziś ktoś na dogrywce wywalił prawie 54 tyś jakby miał cel aby zdołować kurs na 1,80-1,90 bo tak sie to rozłoży , widać sterowanie kursem jak na dłoni cos niedobrego sie dzieje i chyba chcą nas wyprawic o kiju i z kneblem na ustach, trzeba być na walnym nie dać sie wycyckać
    Musiałbyś mieć akcje Bumechu, to dla nich parytet jest niekorzystny. Qwa, ale mnie wydmuchali, trzeba było zjeżdżać w maju, dodruk akcji zawsze wróży spadki. Wtedy było ok. 6 i zjechali o 50 oczek w dół, do ilu jeszcze zjadą, jak długo to potrwa.....? Teraz to jestem z tym g na kilka lat. Straty nie odrobię, ale poczekam co z tym Bumechem zrobią???
    A może Bumech ma jakieś ciekawe nieruchomości, które gruby będzie chciał zbyć? I zmniejszyć zobowiązania. Kto go tam wie? Co do porównań do spółek z branży, famur do tanich nie należy i porównując wynik netto i kapitalizację jest co najmniej 2 razy droższy.
    Jeszcze niedawno obowiązywała wersja że KNF - nie zatwierdzi połączenia.

Teraz - jak zatwierdził obowiązuje wersja że mimo oficjalnego stanowiska zarządów Bumechu i ZWG nie będzie połączenia w stosunki ZWG - Bumech 1 do 2 tylko niby 1 do 1.

Będzie z tą wersją tak jak i z pierwszą, ale na dnie jeszcze coś można wygarnąć
    Trzeba było brać 54 tys., chyba, że to jeszcze nie dno? za chwilę bumech będzie po 3 pln, a ZWG po 2 i co wtedy?
  • Re: BMC = ZWG Autor: ~kazek [83.21.236.*]
    Dnia 2014-10-30 o godz. 19:03 ~jack napisał(a):
    > Trzeba było brać 54 tys., chyba, że to jeszcze nie dno? za chwilę
    > bumech będzie po 3 pln, a ZWG po 2 i co wtedy?

Ja trochę dzisiaj kupiłem, aby nie mówić: I CO WTEDY?

PO PROSTU UP
  • Re: BMC = ZWG Autor: ~Tom [188.146.12.*]
    A skąd niby wiesz ze 1:1? Przecież by zmienić parytet musieliby raz jeszcze składać memo do KNF.
  • Re: BMC = ZWG Autor: ~Sylwek [188.146.12.*]
    Tom dobrze pisze. By zmienic parytet obie spółki muszą zacząć wszystko od nowa: plany połączenia, wyceny,uchwały, wniosek do KNF itd. Poczytajcie nim napiszecie bzdury!!!!!
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [87.207.233.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
    Moim zdaniem sypacz to może być fundacja

https://www.bankier.pl/wiadomosc/ZWG-S-A-zawiadomienie-o-nabyciu-i-zbyciu-akcji-Emitenta-3135836.html

1) Pan Marcin Sutkowski przekazał w formie darowizny 300 000 sztuk Akcji Emitenta na rzecz Fundacji działającej na rzecz osób niepełnosprawnych i wykluczonych społecznie oraz,
    2) Pan Marcin Sutkowski dokonał zapłaty instrumentem finansowym tj. 35 014 sztukami akcji Emitenta po wartości 7,14 PLN za sztukę, za udziały w podwyższonym kapitale innej spółki.
    Ależ masz rację. Ale po zgodzie walnego na zmianę parytetu następuje ponowne złożenie memo do KNF która musi je zatwierdzić. Komunikat KNF wyraźnie mówi ze zatwierdza memo zgodnie z przedstawionym planem połączenia.
    Coś to zapodał?

1) wezwania tu nie ma tylko połączenie

2) walne może wszystko, ale musza być tu walne Bumechu I ZWG - chyba nie uważasz że jak nawet na Bumechu ich przegłosują to na ZWG też Sutkowskiego i Falentego przegłosuje te 20 parę procent pozostałych

3) jak Bumech się nie zgodzi to droga wolna - ZWG sprzedaje swoje akcje i macie grosze

Oczywiście to bardzo wątpliwe, bo ZWG ma 20 procent, pozostali duzi reprezentowani w Radzie i zarządzie mają po 5 do 1 procenta i też się zgadzają, a ulica ma ponad 60 procent Bumechu,a ta palcem nie ruszy może 1- 2 procent głosów zbierze na walnym

Na zwg raczej nikt nas nie przegłosuje. Zaufajcie nam grubasom.
  • Re: BMC = ZWG Autor: ~Michał [83.11.41.*]
    ..miałem tą spółkę na oku ale teraz rezygnuję a akcjonariuszom współczuję..prawdopodobnie kurs zatrzyma się na ok 1.5 zł bez powrotu do poważnych wzlotów.. i tyle w temacie
  • Re: BMC = ZWG Autor: ~dixi [83.7.132.*]
    Ekspertom już dziękujemy. ZWG uciągnie ten balast.
  • Re: BMC = ZWG Autor: ~baba [83.27.234.*]
    Coś jest jednak na rzeczy skoro na bumechu duże obroty i wzrost drugi dzień z rzędu , a na zwg kicha.
    Bez snucia teorii spiskowych, obstawiam 1:1 ;)
  • Re: BMC = ZWG Autor: ~xxxx [89.161.2.*]
    ta dyskusja rozpętała się po to aby ktoś jeszcze zdążył tanio dokupić przed wzrostami i nie wynika z żadnych rzeczywistych faktów dot. spółki. dyskusja nad wirtualnymi faktami wywołana w celu zasiania wątpliwości i jednocześnie postraszenia baton
    e

m

• Re: BMC = 1/2 ZWG Autor: ~byk [82.139.56.*]
    nie pisać głupot o nowym parytecie
    Bumech po1,80 - 1,88

a ZWG ktoś widocznie musiał sprzedać
    albo biuro sprzedawało z braku zabezpieczenia
    ------------------------------------
    na koniec miesiąca piękny wzrost
    wczoraj kupiłem za całą wolną kasę
    a dzisiaj wszystko sprzedałem po 2,98
    ------------------------
    czas pokaże czy to było dobre
    możliwe ,że dzisiaj ktoś znowu wpadnie na pomysł i wywali pakiecik 50 000 po 2,80
  • Re: BMC = 1/2 ZWG Autor: ~jarek_z_mpku [91.145.128.*]
    ehhh ty miszczu giełdy....
    I chyba już po wzrostach na naszym duecie
    BUMECH -5%
    ZWG jeszcze +7,97% odreagowanie
  • Re: BMC = 1/2 ZWG Autor: ~bronek [87.207.186.*]
    Byk na prezydenta!
  • Re: BMC = 1/2 ZWG Autor: ~Kazik [87.207.233.*]
    Dnia 2014-10-31 o godz. 11:45 ~byk napisał(a):
    > wczoraj kupiłem za całą wolną kasę
    > a dzisiaj wszystko sprzedałem po 2,98
    > ------------------------
    > czas pokaże czy to było dobre
    > możliwe ,że dzisiaj ktoś znowu wpadnie na pomysł i wywali pakiecik 50
    > 000 po 2,80

czy dzis sprzedawałeś to co kupiłeś po 3,60pln czy tez to co dobierałeś po 3,50?

tak czy siak "zarobionyś" mistrzu. nie pisz proszę tutaj o swoich krokach, bo nie ma się czym chwalić.
  • Re: BMC = 1/2 ZWG Autor: ~dixi [83.29.181.*]
    Bucu czy jak ci tam byku, sprzedaj resoraki i kupuj papier po 2,80
  • Re: BMC = 1/2 ZWG Autor: ~stypa [91.189.219.*]
    I ta sama osoba co wczoraj wywaliła 25k papiera po 2,80...
    Zobaczymy jak się to rozłoży.
  • Re: BMC = 1/2 ZWG Autor: ~Michał [83.11.41.*]
    .. a niby jak się ma rozłożyć ?? .. prawdopodobnie na zjazd do 2.5 następnie do 2 i do 1.5 ...........i kiszonka..
  • Re: BMC = 1/2 ZWG Autor: ~krul [31.178.200.*]
    to po co ktoś kupuje debilu skoro ma tak spadać ?
    a skąd wiesz że kupuje ?? a nie przewala z kieszeni do kieszeni naciągając leszcza na kupno..
  • Re: BMC = 1/2 ZWG Autor: ~krul [31.178.200.*]
    gdyby chcieli naciągać leszcza to kurs latał by po 20% dziennie up , tak jak to kiedyś było
    ..kiedyś..gdyby..pozdrawiam ))
  • Re: BMC = 1/2 ZWG Autor: ~byk [93.105.147.*]
    znowu kupiłem za całą wolną kasę
    -------------------------------
    czas pokazał ,że sprzedać po 2,98 dnia 31.X.2014 było trafne
    znowu posiadam ZWG
  • Re: BMC = 1/2 ZWG Autor: ~byk [93.105.147.*]
    polecam ZWG
    jest tanie-będzie drogie niebawem
  • Re: BMC = 1/2 ZWG Autor: ~Tiki [83.26.209.*]
    Nie wprowadzaj inwestrów w błąd ---- jednyna słuszna decyzja sprzedać PKC.
    Do końca m-ca 1 PLN. Parytet pewnie przegłosują ---- 1:1 --- fetor czuć na odległość.
  • Re: BMC = 1/2 ZWG Autor: ~as [89.72.234.*]
    Inwestorzy mają gdzieś twoje i innych doradztwo.Każdy niech myśli samodzielnie.
  • Re: BMC = 1/2 ZWG Autor: ~jack [89.74.85.*]
    Trzymać 2-3 lata, nie oddawać na tych poziomach. Za chwilę wyniki. Kapitalizacja Bumechu i ZWG zdołowana. Albo ktoś sprytnie wyleszcza, albo to bankruty? Zakopać akcje na kilka lat. Mimo wszystko nie wierzę, żeby aż tak źle działo się w obu spółkach...ale każdy niech sam podejmie decyzję.
[x]
ZWG 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.