• Cena akcji Autor: ~Piotr [37.152.19.*]
    Jestem ciekawy jak by wyglądała dziś cena na Gpw gdyby nie ten skup akcji. Na rynkach światowych trwa korekta.Biorąc pod uwagę słaby obrót na hutmenie myślę, że kurs byłby około 4zł.
  • Re: Cena akcji Autor: ~Heniu [89.228.144.*]
    Jak ktoś nigdy na wezwaniu nie sprzedawał, to ja podzielę się swoim doświadczeniem z wezwaniem na Getin, bodajże w czerwcu, udało mi się wtedy oddać część papiera za niewielkim zarobkiem i dzięki podbitce resztę.

Od tej pory kurs nigdy już tak wysoko nie wisiał.

Jeśli ktoś się waha, to niech jeszcze dobrze wszystko raz przemyśli, bo możecie zostać z papierem na zawsze, albo wreszcie ktoś się znudzi i uwali kurs do 4 zł, to wtedy ludzie oddawać będą z płaczem byle szybciej.

Rozumiem tych co się powiesili po 5 czy 6 zł w ostatnim roku, ale gra giełdowa polega również na tym, żeby podjąć decyzję celem ratowania kapitału.

Nie namawiam do niczego, tylko niektórzy już założyli z góry, że SII na pewno wszystko załatwi albo kwota wezwania się sama przesunie z dobrego serca o 1 czy 2 zł w prawo.

Tyle ode mnie, każdy zrobi jak uważa.
  • Re: Cena akcji Autor: ~as [91.212.223.*]
    Nie uważasz, że ta cena w wezwaniu jest zdecydowanie za niska do wartości godziwej?
  • Re: Cena akcji Autor: ~kangoorrz [77.254.221.*]
    mamy szansę na powodzenie operacji pt. SII-czy tylko symbolicznie zaprotestujemy?
    ktos juz wysłał pełnomocnictwo?
    Zapytaj w spółce, tam już pewnie szykują listę uprawnionych do głosowania podczas Walnego.
  • Re: Cena akcji Autor: ~ja [212.160.172.*]
    a do kiedy bedą notowane te akcje na GPW?
    Czy jeśli Uchwały bedą zaskarżone to akcje będą mogły być wycofane z GPW przed wydanym prawomocnym wyrokiem?
  • Re: Cena akcji Autor: ~piekielny [89.78.214.*]
    Zależy od sądu. Zazwyczaj występuje się o zabezpieczenie powództwa, w tym przypadku wstrzymanie realizacji postanowienia NWZA do czasu prawomocnego rozstrzygnięcia. Już samo to będzie sukcesem, bo wiadomo jak Karkowi się spieszy, a młyny sprawiedliwości mielą bardzo powoli. Sąd albo się przychyli, albo nie.
    No tak. Sądy działają powoli. Jest czas na uzupełnienie braków, wyjaśnienia stron itp. Trwa to czasem latami.
  • Re: Cena akcji Autor: ~piekielny [89.78.214.*]
    Mogę jeszcze dodać, że bez dobrego prawnika specjalisty od tych zagadnień nie ma co startować, a to kosztuje. Dla drobnicy posiadającej po kilka kilo akcji skórka nie warta wyprawki. Albo sprzedać i zapomnieć, albo zaryzykować, że ktoś posiadający np. 100 k papiera postawi się i będzie walczył o swoje (i nie swoje) interesy.
    Niestety koszty mogą być spore, ale ktoś pisał tu że jest prawnikiem i te uchwały może sam zaskarżyć, a miał kilka tysiecy akcji.
  • Re: Cena akcji Autor: ~Heniu [89.228.144.*]
    Uważąm że to złodziejstwo, tylko pisże żebyście z ręką w nocniku nie zostali.
  • Re: Cena akcji Autor: ~jac [77.252.117.*]
    Ja się wczoraj wyprzedałem. Szkoda, ale nie będę ryzykował. Z karkiem nie wygramy, a SII nic tu nie pomoże.

• Re: Cena akcji Autor: ~Janek [193.25.183.*]
    No i dobrze. Twoja sprawa. Nie spodziewaj się jednak, że ktoś tutaj przyjdzie i poklepie po plecach, że to dobra decyzja. Ja nie planuję wygrać z Karkiem. Planuje sprzedaż akcje po wyższej cenie niż teraz proponowana nawet jeżeli bym musiał czekać na biegłego, który je wyceni.
  • Re: Cena akcji Autor: ~atus [78.30.86.*]
    popieram mojego przedmówcę nie trzeba tak tanio sprzedawać trzeba walczyć o swoje,przecież tu chodzi o własne pieniadze.
  • Re: Cena akcji Autor: ~fifka [164.127.3.*]
    jasne walczymy , może byc tylko drożej , karkowi sporo brakuje do 90 % , mysli , ze nabierze drobnicę , wybieram się na WZA
  • Re: Cena akcji Autor: ~Janek [193.25.183.*]
    Z tym terminem WZA też niezłe jaja. Specjalnie walneli taki termin, żeby mało komu pasował. Chwyty jak za głębokiego PRL.
[x]
HUTMEN 0,00% 5,30 2017-01-11 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.