• Cena ZWG a Falenta Autor: ~Gość [79.173.61.*]
    Nie chcę czarno-wróżyć, ale akcje spółek gdzie "udzielał" się Falenta pewnie pojada ostro w dół.

Dziś jest odreagowanie wczorajszych mocnych spadków na ZWG, ale każdy rozsądnie myślący inwestor pewnie zdaje sobie sprawę z tego, że to układy Falenty pozwalały na dotychczasowe kontrakty i marże.

Falenta poszedł (nie wiedzieć dlaczego) mocno po bandzie. Nie wiem czy myślał, że chłopaki z którymi zadarł są aż tak słabi?

Tak czy inaczej myślę, że składy węgla mu pozamiatają, a rykoszetem tej całej afery będą mocne przeceny spółek w których coś znaczył.

Pamiętajmy jak łatwo udało się sfinansować przejęcia ZWG.

Nic nie bierze się z przypadku. Teraz może być reakcja odwrotna.

Przyglądam się spadkom ZWG od pewnego czasu (nie rozumiałem ich przyczyny) i cieszę się, że nie wszedłem parę dni temu, bo cena już była ciekawa.

Teraz jednak trzeba na nowo zastanowić się jaki kurs jest tu właściwy, bo zagrożenie jest niemałe.
  • Re: Cena ZWG a Falenta Autor: ~stiopa [89.69.52.*]
    Powiedz co załatwił Falenta ZWG, bo ja nic nie dostrzegam
  • Re: Cena ZWG a Falenta Autor: ~ciekawy [87.116.206.*]
    Wystarczyło że był.
    Po połączeniu z Bumechem będzie go ok 15 procent
  • Re: Cena ZWG a Falenta Autor: ~ryk [95.49.245.*]
    Za pomówienia i aresztowanie dostanie takie odszkodowanie że dokupi sobie jeszcze Kopex do kompletu.
  • Re: Cena ZWG a Falenta Autor: ~olo [46.169.13.*]
    kurs spada bo właśnie wchodzą tacy jak Ty ;) w tydzień na mercedesa chcą zarobić ,pózniej sprzedaja taki ze stratą i woła ,że będzie niżej i jeszcze niżej ...
    graj w lotto taniej wychodzi
  • Re: Cena ZWG a Falenta Autor: ~hihi [83.25.152.*]
    Stiopa ci wyjąśni że jest super bo rządzi stukowski i AD jest na szczytach, przy 7 był koniec akumulacji wg Stiopy, miał rację bo zaczęła się wtedy dystrybucja po rekomendach , nic nie dzieje się bez przypadku
  • Re: Cena ZWG a Falenta Autor: ~olo [46.169.13.*]
    stiopa może snuć teorie za to tobie wierzę na słowo ;) niech ci Bozia w dzieciach wynagrodzi....
    mi nie trzeba wierzyc na słowo, fakty świadczą o tym ze miałem racje, kurs przebił wsparcie dwuletnie, taki mały szczegół odróżniający mnie od stiopy
  • Re: Cena ZWG a Falenta Autor: ~ZWG [87.205.79.*]
    też podzielam zdanie że teraz spółki Falenty beda miały trudny okres w biznesie .Państwo postawi się i zrobi wszystko by tacy ludzie którzy mu podpadli już nie mieli racji bytu.Dzis wiadomo zarabiają ci zo rano zdusili kurs a teraz spokojnie wychodzą z małym zyskiem .do końca miesiąca kurs i tak będzie poniżej 3,80
  • Re: Cena ZWG a Falenta Autor: ~ZWG [87.205.79.*]
    i jeszcze jedno jak nie udowdnią mu niczego To naślą Skarbówkę a ta znajdzie nieprawidłowości .Bo takie robi prawie każdy .Tym bardziej człowiek który dorobił się z 2000zł setki milionów.
    każdy by chiał miec kogoś któremu sprzeda wszystko co wyprodukuje, do tego żeby ten ktoś miał kase i był głupi czyli państwo, jak masz kontakty opychasz wszystko co wyprodukujesz, tak w polsce powstawały fortuny, na upychaniu państwu śmiecia którego nikt by nie kupił
  • Re: Cena ZWG a Falenta Autor: ~AS [31.1.221.*]
    śledząc sukcesy Falenty , nie sądze , że jest to biznesowy matoł .... Jakby nie było to zaczynąc od zera, parę złoty w życiu już zarobił. Może przesadził z rozmachem , ale ogólnie koleś ogarnięty mocno ...
    czytałeś jak zarobił tą kasę? kupował za bezcen długi szpitali a państwo spłacało te długi jego electusowi zamiast spłacac długi tychże szpitali, biznes to jest wymyślenie drukarki 3d albo microsoft windows, a nie dojenie panstwa mając cynki o lukach prawnych albo załatwianie kontraktów panstwowych
  • Re: Cena ZWG a Falenta Autor: ~AS [31.1.221.*]
    a czytałeś jak Kulczyk czy Krauze zrobił kase , w jakich czasach i na jakich układach ? Falenta przy nich to pionek, ale ma łeb do robienie kasy , to kwestia nie podlegająca dyskusji ..
  • Re: Cena ZWG a Falenta Autor: ~sek [80.108.10.*]
    zgadzam sie krauze to mistrz przekretow, malo mistrz nad mistrzami
  • Re: Cena ZWG a Falenta Autor: ~Gość [79.173.61.*]
    Dnia 2014-06-25 o godz. 15:16 ~AS napisał(a):
    > a czytałeś jak Kulczyk czy Krauze zrobił kase , w jakich czasach i na
    > jakich układach ? Falenta przy nich to pionek, ale ma łeb do robienie
    > kasy , to kwestia nie podlegająca dyskusji ..

Tak tylko, że tego pokroju ludzie sprzedają spółki lub udziały dla swojego zysku i często zostawiają spółki w nie najlepszej kondycji .

Rozumiem, że to giełda, a zwłaszcza na NC to walka niczym w buszu, ale trochę normalności mi się marzy :)
    wystarczy spojrzec na Hawe, IDM albo Bumech, wszędzie gdzie wejdzie lub był Falenta dziwnym trafem w taki sam sposób wszystko jednostajnie spada, zobaczcie sobie na HAWE BUMECH I ZWG , myslicie że to zbieg okoliczności, poza pojedynczymi dzidami na które czekają różne naiwne Stiopy i Asady z forum te spółki nieustannie spadają. A jeśli chodzi o dotrzymywanie słowa to gdzie przejęcie które miało byc do końca czerwca gdzie młyn który miał byc rewolucją? To są fakty a nie piep-nie głupot o akumulacji. Nie widzę w tym żadnego genialnego biznesu, raczje porażkę za porażką.
  • Re: Cena ZWG a Falenta Autor: ~Gość [79.173.61.*]
    Dnia 2014-06-25 o godz. 15:02 ~hihi napisał(a):
    > czytałeś jak zarobił tą kasę? kupował za bezcen długi szpitali a
    > państwo spłacało te długi jego electusowi zamiast spłacac długi
    > tychże szpitali, biznes to jest wymyślenie drukarki 3d albo microsoft
    > windows, a nie dojenie panstwa mając cynki o lukach prawnych albo
    > załatwianie kontraktów panstwowych

To jest prawda. W Polsce (ale nie tylko) pokutuje jeszcze kombinatorstwo (które w naszych genach chyba zakorzeniło się jeszcze od czasów zaborów - ale kombinowaliśmy jak zabrać obcemu). Mówi się o takich ludziach "zaradni". To jest oczywiście smutne i niszczące w dłuższej perspektywie.
  • Re: Cena ZWG a Falenta Autor: ~barok [77.253.94.*]
    Panowie, co my tu robimy? Dlaczego jesteśmy wśród "przekrętów" i tak mocno się angażujemy? Czy brakuje porządnych spółek?
    Spółka jest nadzwyczaj porządna tylko jeden z akcjonariuszy ma problemy prawne, a po drugie chciałem zauważyć a propos "ciagłego spadania zwg" że spada od ok 6 miesiecy, ale wcześniejsze 3 lata rosło...a jak ktoś twierdzi że już nie będzie rosło mimo zwiększania zysku netto średniorocznie o ok 100 procent to cóż..
  • Re: Cena ZWG a Falenta Autor: ~nowy [84.10.113.*]
    Stiopa chyba o 1 rok za dużo?
[x]
ZWG 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.