zobaczcie sobie na globala (Global energy), ta sama ekipa i te same metody dzialania w postaci emisji obejmowanych za gotowke, tylko ze ta gotwka do firmy nigdy nie wplywa. radze trzymac sie z daleka.
Takie rzeczy nie tylko na GLE... Imienne warranty, konwersja na akcje, dopuszczenie do obrotu giełdowego, wysyp w "ulicę" i zero wpisu serii akcji do KRS i ujęcia wpływów z emisji w rachunku przepływów!
Przeanalizowałem raporty finansowe Global Energy SA, a także United SA, DM IDM SA . Doszedłem do wniosku, że zainwestuję w Global Energy i United. To prawda, że inwestują dość agresywnie. Ale teraz spółki zostały dość mocno przecenione, więc postanowiłem skorzystać z okazji. Istnieje pewne prawdopodobieństwo, że to firma United SA stanie się ostatecznie właścicielem hotelu w Łebie. Spółka United ogłosiła, że pozbyła się zobowiązań. Więc właściwie mogłaby przejąć hotel z kredytem. Zwłaszcza, że połowa kredytu została spłacona, a zyski są generowane. Trochę zaskoczył mnie pomysł eksploatacji złota i diamentów w Afryce, jednak to lepsze niż gdyby mieli wydawać fortunę na poszukiwanie gazu łupkowego w Polsce. Wyjście z inwestycjami poza Polskę ma jeszcze inny aspekt. Jeśli Putin nas napadnie, majątek przedsiębiorstw zostanie upaństwowiony, część przejmą oligarchowie. ZUS przestanie istnieć i wszelkie zobowiązania Państwa wobec narodu. Wystarczy zmienić nazwę. Np: Polska Rzeczpospolita Obywatelska. Nie muszę przypominać co stało się z przedwojennymi obligacjami. Nigdy nie zostały wykupione. Inaczej ma się sprawa z majątkiem za granicą. Np: KGHM w kanadzie czy Chile. Żeby zagarnąć kopalnie Putin musiałby napaść na Kanadę, Afrykę, Chile, a na to raczej się nie zanosi. Siedzibę firmy i rezydencję podatkową łatwo przenieść do każdego niemal kraju na świecie. I dlatego chociażby OFE powinny istnieć. ZUS nigdy nie zainwestuje pieniędzy emerytów za granicą, bo ich fizycznie nie ma. Po udanej agresji obcych nie będzie konstytucji, nie będzie trybunału konstytucyjnego, a protestujący pójdą do roboty do kopalń. Tych akurat mamy sporo. Pozdrawiam myślących perspektywicznie.
Zobaczcie kto rządzi tą spółką Karaszewcy i rodzinka -patrz United Elektus Wszędzie bryndza ten wniosek o likwidację nie jest bezpodstawny .Waksmudzki wiedział co robic bo znał wcześniej sprawę wyzerował się zupełnie z akcji.Ratujcie swoja kasę
zanim kupisz pomyśl kto nowy zainwestuje w spółkę której grozi likwidacja .Za dużo walili w rynek po 40gr i podejrzewam że to jeszcze nie koniec Cały zarząd dla mnie nie jest wiarygodny.Oni maja jeden cel wzbogacić się na was
Jemu się nie zlasowal, Ty stoisz w miejscu a świat jest globalny, a nie lokalny. Myslisz, że jest w rzadzie ktoś mysli o Tobie? o wielka naiwności- gdzieś Ty się uchował?