Generalnie lista jest dluga i znana ale moze cos umknac. Prosze o wpisy, chce zglosic sprawe do sadu - ile jeszcze te cwaniaczki chca okradac swoich akcjonariuszy? chetni dolaczenia sie do pozwu mile widziani..
Na giełdzie istotny problem to brak zorganizowania drobnych akcjonariuszy.
Na EFH gdyby drobni potrafili się skrzyknąć to wystarczyłoby pojechać na Walne, powołać nową RN, a RN nowy zarząd, rozliczyć wszystkich dotychczasowych prezesów i jeśli to możliwe wyprowadzić spółkę na prostą.
A tak proszę ile kasy idzie na wynagrodzenia dla Zarządu:
www.e-hotelarz.pl › HOTELARZ › 04/2014
smiec nie smiec, chodzi o oszustwa, ktore powinny byc karane, jesli cos ukradniesz w sklepie masz na glowie police i sad. Tu okradli mase ludzi i nic. Sad im sie nalezy jak psu buda. Tyle..
Chłopie ale o czym ty piszesz.Mam naprawdę dużo akcji dlatego dla mnie jeden gr w dół czy w górę to masa kasy,dlatego na tym forum wielokrotnie pisałem o obecności na walnym.Osobiście byłem na 4 WZA i NWZA łącznie.Obrażałem dwóch prezesów i część RN od najgorszych.Wypraszano mnie.Spuszczali głowy ale jak dochodziło do głosowania to wszystko było po staremu.Największą zakałą tej firmy jest główny akcjonariusz JW oraz my wszyscy.Prześledżcie jaką ilością głosów w stosunku do ogółu udzielane są absolutoria,wprowadzane nowe uchwały itp.Jest rzeczą skandaliczną,że osoba mająca ledwie kilkanaście % akcji robi ze spółką co chce.Ale gdzie my jesteśmy.Powinniśmy zdmuchnąć ten zarząd ale większość stać tylko na ślinienie się na tym forum.Wiedząc o tym,że większość akcjonariatu EFH to banda obszczymurków która nigdy nie zawita na WZA ta garstka robi ze spółką co chce.Przestańmy pier...ić bzdury na forum i stawmy się za kilka dni na walnym.Pogońmy tą hołotę,rozliczmy ją z wszystkiego a nie wylewajmy jedynie żale na forum
Ja na walne nie pojadę bo nie dam rady ale chętnie kogoś upoważniłbym do głosowania. Uważam że największym przekrętem jest nierozliczenie pieniędzy z ostatniej emisji gdzie część poszła na spłatę zadłużenie (ok 40 milionów) a reszta miała być przeznaczona na zakup hoteli. Zakupiono za to spółki które nic nie są obecnie warte a reszta na skup akcji własnych wiemy po jakiej cenie i z umorzeniem 3 milionów. Takie jest moje zdanie pozdrawiam.
Wy to sobie jakieś żarty robicie... Spóła debiutowała chyba po coś koło 9 zł (teraz to będzie 90 :) i już chwila po debiucie była awantura z fundami o to, że ich wyrąbali źle wyceniając wartości niematerialne... od tamtego czasu przez lata całe był to jeden wielki przekręt. Każdy normalny inwestor sprawdza historię spółki i jej zarządu. Nie chciało się lub świadomie podjęło się ryzyko to siedzieć teraz ciszo :) Już to raz tutaj pisałem - to jak wejść do kasyna o którym się wie, że oszukują i po przegraniu kasy mieć pretensje:) Jak się ze złodziejami robi interesy to się to tak kończy. To co tera uprawiacie to dzieciniada :) Swoją drogą ubaw po pachy, że teraz jak w spółce zostały same wióry będziecie dochodzić praw :))))))))))) No i oczywiście -> jak dwa lata temu zacząłem pisać jak to się skończy to wielu pluło:)) a teraz...
Z nowej emisji chcą pozyskać do 109 mln, a akcje będzie można wydać tylko za wkłady pieniężne, czyli po 10 zł. Te 109 mln załatwiło by sprawę, tylko jak chcą wydać akcje po dychu skoro są warte 50 gr a potrącenie wierzytelności nie wchodzi w grę skoro za wkłady pieniężne (czyli gotówkę). Zobaczymy, może jest jakiś tajny plan :)
dlaczego dziecinada? czy jesli ktos ukradl pieniadze i oszukal innych ma pozostac bezkarny? byc moze ty uznajesz, ze tak ma byc. Na szczescie nie wszyscy tak mysla..
przeczytaj może jeszcze raz to co napisałem ale tym razem ze zrozumieniem... Ale jakby nie wyszło to wg mnie to jest tak jakby ktoś miał na czole napisane jestem złodziejem a Ty próbujesz z nim robić interesy i na koniec oczywiście zawodowy złodziej wygrywa to powiedz kto tu jest głupszy i ponosi winę... Oni z niczym się nigdy nie kryli, w biały dzień kradli oszukiwali itd i to od samego początku to powiedz kto normalny bierze sobie takich gości za wspólników?! Ty! A dlaczego? Bo chciałeś być sprytniejszy, chciałem zarobić... a może nie poczytałeś o spóle i jej przewałach od samego początku... Wiesz np. w ogóle coś o helikopterach w tej spółce ?:))
zgoda, choc nie sadzilem ze az takie machloje tam robia jak piszesz. Tym bardziej nalezy im sie pozew i proces. Dlatego prosilem o przyklady takich dzialan. Skoro teoretycznie zyjemy w panstwie prawa, jego organy powinny ukarac zlodziei, tak? Ja jestem zdecydowany na dzialanie sadowe, sam czy z innymi. I nawet nie chodzi juz o kase..
Choć raz przyznam rację Olkowi.Ty chyba jesteś jakąś V kolumną.Kogo ty chcesz sądzić jak nawet nie wiesz za co.Przecież ci co najbardziej zawinili dostali od NAS czyli akcjonariuszy absolutoria za dobrą robotę.Poza tym wiesz ile w tym kraju trwa postępowanie sądowe.I teraz podam ci genialną myśl.W ciągu paru najbliższych dni będą walne,które zadecydują o losie spółki.Jak się tak o nią martwisz to się na nich pojaw i zagłosuj swoimi akcjami.W tej spółce przy FF ok. 75% wszystko zależy od takich jak ty i nie wysługuj się innymi.Poniał
Czy aby na pewno Riad dostał absolutorium za swój ostani rok? Chyba nie przesła ta ustawa, niestety WZA nie głosowało za nie udzieleniem absolutorium Riadowi, więc defakto nie zostało skwitowane ani na nie ani na tak.
Witam.Ludzie po co Wy piszecie te teksty o sądach.Kupujcie jak jest tanio i wystawiajcie stop losa na 3-4% procenty Waszego kapitału i wszystko jasne.Kupowaliście wcześniej drożej i się nie baliście,a teraz gdy jest tanio to nie kupujecie i macie pretensje to zarządu.To jest giełda.Można mieć pretensje tylko do siebie.Ja kupiłem 15 tys akcji po 0.57 i stop mam na 0.47.Strata maxymalna to10gr.