Ponawiam post skrobnijcie kilka slow po angielsku do menedzera moze cos odpisze , mu juz nie zalezy jest w innej spolce a tarik tez mu wisi duzo kasy Namiary w linku , ma adres warszawski
Ja wyslalem wy tez , moze ktoremus z nas odpisze
https://www.bankier.pl/static/att/emitent/2014-01/Evangelos_Evangelou_zyciorys_201401220093371617.pdf
Ja nie mam pomysłu o co gościa zapytać i w sumie można go zapytać czy by nie wyraził zgody na wskazanie go jako świadka do prokuratury w sprawie przeciw cedc
Chocby moze o chec wspolpracy , on tez mial te akcje i z tego co zrozumialem ta cena o jaka sie domaga w USA to z odszkodowaniem za akcje . Napewno ma wiecej atutow jak my w koncu dla Tarika pracowal i ma wiarygodniejsze stanowisko jak my.
Pomysl nie glupi ale trzeba ladnie zapytac o zgode, nie wiem dokladnie jaki zapis walczy i co mial w tej umowie i tez na co chce sie powolac z odszkodowania akcji, bo jak tylko umowe o prace i premie ktora mial dostac to kicha
wskazanie kogoś na świadka nie trzeba go pytać o zgodę.Swiadek ma obowiązek powiedzieć co wie na temat.Poza tym należałoby w dwołaniu zawnioskaować o zabezpieczeniu na majątku trwałym CEDC ewentualnych zasądzonych roszczeń.kto będzie pisał odwołanie niech to napisze
CEDC to forum z największymi jełopami.
Wielokrotnie pisałem o realiach i faktach CEDC, za co geniusze giełdy w postaci oszukanych posiadaczy akcji CEDC mnie obrażali.
Manager w osobie Evangelosa będzie was bronił.
K.rwa mać. Skręcę się ze ś miechu.
Pisze do ,, PREZYDĘTA PUTINA " niech zobaczy jakiego gagatka tatara ma - schował mi akcje i nie chce odać może będzie miał wpływ na niego i mi oda moją własność cuda się zdażają może coś poradzi na mój problem ....
do Putina nie ma co pisać. Z Putina trzeba brać przykład i zabrać co swoje, podpisać nową swoją umowę, zabrać polmosy i po temacie. To co "Matoł" bierzemy?
Ja bym był za !!!! ale wydaje mi się że jak by Putin był za naszą sprawą to ten( @ ) by musiał odac albo akcje + odszkodowanie wysokie !!!! lub polmosy to też by grało i chyba wszyscy by nie mieli przeciwko temu...
Dzwoncie do Obamy- nie karze kupowac ruskich akcji, to moze za ten swoj k.......i Sad w Deleware sie zabierze i zrobi tam porzadek. Przeciez USA to taki praworzadny kraj, stojacy na strazy prawa wlasnosci........ Ech, dobrze ktos tu na forum napisal, ze swoja czare goryczy chociaz tutaj mozemy wylac. Zawsze pozostaje jednak -nadzieja- mimo iz jest matka glupich, a tych nie sieja tylko sami sie rodza. W przedmiotowym przypadku, ja naleze do nich. Niestety Nasze "kukielki" nic z tym fantem nie zrobia. Rok temu, w maju i czerwcu do wielu pisalem. Dostalem kilka odpowiedzi, w tym z KNF, RM i RPO. Wszyscy umyli rece i wskazali ze rynek kapitalowy to rynek ryzyka utraty pieniedzy. Tyle w temacie......
To który ma układ z Obamo to niech pisze żeby zrobił porządek u siebie jak dograją z Władymirem to wtedy pogonią tych zorganizowanych co nam akcje w Polsce podprowadzili .. heeee... heeee..
Nie przyszło wam, geniusze do głowy, że ów manager, co to do niego chcecie się modlić, to ten sam przydupas, który wespół z managerem Billym Careyem utopił CEDC w bezmiarze długów ?
Nie burzy to wam, geniusze giełdy, toku myślenia ?
Wyjaśniałem na tym forum już dawno temu, wkrótce po Chapter 11, a nawet przed postanowieniem sądowym w USA, powody dlaczego spółka upadła jak i powody dlaczego nie jest możliwe odzyskania odszkodowania czy czegokolwiek od nowej spółki za "utracone akcje które zostały anulowane wbrew polskiemu prawu"
Już wtedy wskazywałem że jedyna teoretyczna możliwość uzyskania jakichkolwiek pieniędzy to proces o odszkodowanie przeciw ówczesnemu Zarządowi a w tym gamoniowi Evangelosowi, chociaż w pierwszej kolejności Careyowi i Biedermannowi jako "signing officers".
Dla mniej wtajemniczonych warto dodać, że w USA toczy się kilka pozwów zbiorowych przeciwko Zarządowi CEDC. Trzeba było się zgłosić. Był czas.
Minął już dobrze ponad rok, chyba dwa, a wy to samo: KNF i KNF i że zaje.iecie Tatara.
On nie wie i się nigdy nie dowie że istniejecie.
Mamy za cienkich prawników ,urzędników boją się swojego cienia nic nie potrafią zrobić ,odpuściłem nawet nie myślę o tym syfie ,z mafią się nie wygra ,unikać GPW zresztą to nie jest giełda ,dla mnie to szulernia ,złodziejstwo ,brak kompetencji tylko układy i kasssa ,,ZŁODZIEJE ....koniec
Minął już dobrze ponad rok, chyba dwa- to albo manipulacja faktami albo brak rozeznania. Bez sensu wzajemna polemika. Mam propozycje konkretniejszą. Potrafisz "Billy" Nas ukierunkować? Daj wskazówki co zrobić?
TAK - on tylko wie że z...ał nam kase w postaci akcji i cicho siedzi jak sobaka bo prawo w Polsce też jakieś obowiązuje a jak nie umią nasi nieudacznicy wyegzekwować to im podpowiem co mają zrobić - zabrać rafinerie w Polsce w ten sam sposób załatwić jak on zakpił z naszego prawa przy bierności nieudaczników którzy biorą kase za prace której nie umią wykonywać ..... myśle że dyscyplinarne zwolnienie bym im dał jak bym był ich szefem a może jeszcze wypisał bym im skierowanie do sanatorium heeee... heeee...
Matoł heee
a co konkretnie ci nasi nieudacznicy jak to ujmujesz heee mają wyegzekwować ?
a może heee mają odebrać sądom amerykańskim jurysdykcję nad spółkami inkorporowanymi w USA heee
Matoł heee
Taki bystry jesteś hee
To jak ma być ? hee
Dnia 2014-03-20 o godz. 15:57 ~Billy napisał(a):
> Matoł heee
a co konkretnie ci nasi nieudacznicy jak to
> ujmujesz heee mają wyegzekwować ?
a może heee mają odebrać
> sądom amerykańskim jurysdykcję nad spółkami inkorporowanymi
> w USA heee
Matoł heee
Taki bystry jesteś hee
To jak ma
> być ? hee
NIE JESTEŚMY W AMERYCE TYLKO W POLSCE I TU BYLI NOTOWANI I NASZE PRAWO OBOWIĄZUJE A DŁUGU TO W TEJ AMERYCE NAROBILI CAŁY CZAS GADAŁ ŻE NIEDOTYCZY ZAKŁADÓW W POLSCE , UKRAINIE I NA WĘGRZECH , POZATYM SKORO TU BYLI NA GIEŁDZIE I TAK MÓWILI - CHYBA PISZE TU JESZCZE U GÓRY NA TEJ STRONIE A W NASZYM PRAWIE NIE MA CZEGOŚ TAKIEGO TO BEZ KOMENTARZA
Wklejam kolejny raz dla przypomnienie tym co pier... o długach
Majątek, który został darowany panu R. Tariko był i nadal jest warty wiele miliardów USD, ponieważ Wartość samej tylko Green Mark (Zielenaja Marka) (marka wódek nr jeden w Rosji i czwarta na świecie) wynosiła w 2010 roku 1,1 miliarda USD
W skrócie należy wspomnieć także o wartości takich marek jak Soplica, Bols, Palace, Parlament, Zhuravli, Rogal, Vodka i wielu innych, ponadto w skład majątku CEDC wchodzi 6 destylarni w Polsce i w Rosji, gdzie wartość każdej przekracza grubo ponad miliard zł.
Sumaryczna wartość obligacji wyemitowanych przez spółkę CEDC o zapadalności 2013 i 2016 wynosiła 1,2 miliarda USD, (obligacje na które powołał się sąd w USA, a których w większości właścicielem był pan R. Tariko i które legły u podstaw planu restrukturyzacji) była mniejsza niż wartość tylko trzech marek wódek takich jak np. Green Mark, Żubrówka, czy Absolwent, ponieważ ich sumaryczna wartość wynosiła ok. 1,250 mld USD i mając tylko to na uwadze należy wskazać, że tysiące polskich akcjonariuszy zostało po przez bezprawne anulowanie akcji pozbawione majątku, który można szacować na wiele miliardów USD.
W świetle przedstawionych wyżej faktów i okoliczności warto wskazać, że spółka CEDC wcale nie była bankrutem w momencie składana wniosku o restrukturyzacje, która według niej miała polegać na anulowaniu akcji i przekazaniu za darmo wielomiliardowego majątku panu R. Tariko.
Dnia 2014-03-20 o godz. 17:53 ~pikuś napisał(a):
> O jakich długach ten Bill pier.....
Wklejam kolejny raz
> dla przypomnienie tym co pier... o długach
Majątek, który
> został darowany panu R. Tariko był i nadal jest warty wiele
> miliardów USD, ponieważ Wartość samej tylko Green Mark
> (Zielenaja Marka) (marka wódek nr jeden w Rosji i czwarta
> na świecie) wynosiła w 2010 roku 1,1 miliarda USD
> www.cedc.com/pl/news/brand/wodka-zielenaja-marka-znalazla-s
> ie-w-piatce-najdrozszych-rosyjskich-marek
Wartość tylko 2
> polskich marek w 2013 (Żubrówka 293,1 mln zł), Absolwent
> (120,5 mln zł)
W skrócie należy wspomnieć także
> o wartości takich marek jak Soplica, Bols, Palace,
> Parlament, Zhuravli, Rogal, Vodka i wielu innych, ponadto w
> skład majątku CEDC wchodzi 6 destylarni w Polsce i w Rosji,
> gdzie wartość każdej przekracza grubo ponad miliard zł.
> Sumaryczna wartość obligacji wyemitowanych przez spółkę
> CEDC o zapadalności 2013 i 2016 wynosiła 1,2 miliarda USD,
> (obligacje na które powołał się sąd w USA, a których w
> większości właścicielem był pan R. Tariko i które legły u
> podstaw planu restrukturyzacji) była mniejsza niż wartość
> tylko trzech marek wódek takich jak np. Green Mark,
> Żubrówka, czy Absolwent, ponieważ ich sumaryczna wartość
> wynosiła ok. 1,250 mld USD i mając tylko to na uwadze
> należy wskazać, że tysiące polskich akcjonariuszy zostało
> po przez bezprawne anulowanie akcji pozbawione majątku,
> który można szacować na wiele miliardów USD.
W świetle
> przedstawionych wyżej faktów i okoliczności warto wskazać,
> że spółka CEDC wcale nie była bankrutem w momencie składana
> wniosku o restrukturyzacje, która według niej miała polegać
> na anulowaniu akcji i przekazaniu za darmo
> wielomiliardowego majątku panu R. Tariko.
Pikus, Zlotko, wezta sie za nauke.
Pitolisz o wartosciach roznych mark, i twierdzisz, ze CEDC dzieki wartosci tych marek byla wiecej warta niz jej firmowe dlugi. A prawda jest taka, ze wartosci marek nie mozesz zaniesc do banku. Moglbys, gdybys je sprzedal. Ale jak nie ma chetnych na kupno, to one sa warte dokladnie $0 i dla Ciebie, i dla bankow, i dla inwestorow.
Poniewaz nie bylo chetnych na kupno tych marek, a dlugi CEDC byly wyrazone w realnych dolarach, to stare CEDC nie majac pieniedzy, nie mogac sprzedac marek i nie mogac uzyskac pozyczek na dalsze funkcjonowanie, musialo pojsc z torbami, jako ze nie mialo gotowki na dalsze operacje. No i madry Tariko przechwycil firme, kupil ja za 15-25 centow na dolarze i jak bedzie dalej dobrze myslal, to ma szanse zarobic krocie.
Proste matematyczne dzialania na duzych cyfrach.
To w sumie nie jest takie trudne do zrozumienia. No chyba, ze sie nie ma czym.
NIE PIJĘ TEGO ŚWIŃSTWA CEDC I NIGDY WIĘCEJ TEGO NIE UCZYNIE BEZ WZGLĘDU CZY KASĘ ODDADZĄ CZY NIE !! MAM ICH W DOOPI!!! Wziąłem ostatni orzechówkę ale jak zobaczyłem nazwe producenta to odrzuciłem to goono na kilometr. NIECH SOBIE TARIK PIJE TE POMYJE!!!