Wartość Green Mark (Zielenaja Marka) (marka wódek nr jeden w Rosji i czwarta na świecie) w 2010 to 1100 mln USD wg http://www.cedc.com/pl/news/brand/wodka-zielenaja-marka-znalazla-sie-w-piatce-najdrozszych-rosyjskich-marek
Wartość podlaskich marek wyskokowych w 2013:
48. miejsce Żubrówka (293,1 mln zł),
96. miejsce Absolwent (120,5 mln zł),
http://www.podlaskie.strefabiznesu.pl/artykul/nasze-najdrozsze-marki-sa-z-branzy-spozywczej
Przydałyby się wyceny innych marek jak:
Soplica
Bols
Palace
Parliament
Zhuravli
Royal Vodka
Wycena CEDC wg. Houlihan Lokey wynosiła 945 mln USD czyli ok. 2800 - 3200 mln zł.
Sumaryczna wartość obligacji 2013 i 2016 to 1200 mln usd, co jest mniejsze niż wartość trzech marek: Green Mark, Żubrówki i Absolwenta - ok. 1250 mln USD.
CEDC wcale nie był bankrutem w momencie złożenia wniosku o upadłość w sądzie w Delaware (Chapter 11) !!!
Pytam się gdzie wartość pozostałych marek, zakładów produkcyjnych (sam Polmos Białystok posiadający najnowocześniejszą najnowocześniejszą na świecie instalację do rektyfikacji spirytusu wart jest ponad 1 mld zł), środków transportu.
To czas przypatrzec się odpowiednim władzom i zrobic porządek na który nie jest poczęści za póżno heeee... heeee... winnych tego zamieszania ukarac a moje akcje już powinny wrócic na konto razem z odszkodowaniem ??????
Stosuje się nie kupuje !!!!!!! a wystawiają w marketach nawet w wejściu nawet nie spoglądam na to i tak zostanie w dziurawych skarpetkach e tam onucach bo u nich to był ubiór narodowy jeszcze słoma do tego heeeee..... heeee..
Dnia 2013-12-29 o godz. 09:38 ~zgrywus napisał(a):
> Czyli z tego wynika że Tariko oszukał ten amerykański sąd ?
> Czy miał go w kieszeni ?
ALE MAJĄ TE SĄDY Z TEGO WYNIKA ŻE SPRAWIEDLIWOŚC TO MAJĄ NA H....JU heeeee... heeee.... myślałem że jest demokracja i sprawiedliwośc a a tu taki heeeee... heeee... chyba powinni w pierlu wszyscy skończyc .....
US-ramowe sady są "nie zawisłe" i nie da się ich oszukać, czyli jak on to zrobił, że ludzkość obrobił ? hymm - może chodzi o kieszeń ja pisze zgrywus ? bo sytuacja jest kuriozalna, no ale jak się żyje w kraju kolonialnym to takie numery to chleb powszedni.
Mam jedno zasadnicze pytanie-może ktoś mnie oświeci .Czy wyrok wydany w USA może być bez zatwierdzenia przez sąd polski może być egzekwowany w Polsce ? Bo np.jeśli ktoś z Polaków dostanie zaocznie w USA wyrok śmierci a u nas nie wykonują tej kary - to co jeśli go nie deportują mają ten wyrok wykonać ? tak też i w naszym prawie nie ma pojęcia-anulowanie akcji-więc dlaczego je anulowano ?
Egzekwowanie prawnej odpowiedzialności wobec nas, naszych dyrektorów i może być trudne. Jesteśmy zorganizowane zgodnie z prawem State of Delaware w Stanach Zjednoczonych. Dlatego inwestorzy mogą doręczać proces w Stanach Zjednoczonych na nas i może być w stanie dokonywać doręczeń procesu na naszych dyrektorów i prezesów. Jesteśmy spółką holdingową, jednak i wszystkie nasze aktywa operacyjne znajdują się w Polsce i na Węgrzech. Co więcej, większość z naszych dyrektorów i prezesów, i tych z większości naszych spółek zależnych, nie są rezydentami Stanów Zjednoczonych i naszych wartości i aktywów naszych dyrektorów oraz znajdujących się poza granicami Stanów Zjednoczonych. W rezultacie może nie być w stanie egzekwować wobec naszych aktywów (lub tych, niektórych z naszych dyrektorów lub prezesów) wyroki sądów Stanów Zjednoczonych opiera się na przepisach o odpowiedzialności cywilnej przepisami prawa Stanów Zjednoczonych, w tym federalnego prawa papierów wartościowych w Stanach Zjednoczonych . Ponadto nagrody odszkodowania za straty moralne w sprawach wniesionych w Stanach Zjednoczonych lub w innym miejscu, nie mogą być egzekwowane w Polsce.
Dnia 2013-12-29 o godz. 22:00 ~zgrywus napisał(a):
> Mam jedno zasadnicze pytanie-może ktoś mnie oświeci .Czy
> wyrok wydany w USA może być bez zatwierdzenia przez sąd
> polski może być egzekwowany w Polsce ? Bo np.jeśli ktoś z
> Polaków dostanie zaocznie w USA wyrok śmierci a u nas nie
> wykonują tej kary - to co jeśli go nie deportują mają ten
> wyrok wykonać ? tak też i w naszym prawie nie ma
> pojęcia-anulowanie akcji-więc dlaczego je anulowano ?
MOŻE PRZYŚLĄ ŁOWCE NAGRÓD I SAMI SOBIE GO WEZMĄ TAK JAK AKCJE I SPRAWDZĄ CZY NIE MA COŚ DO WZIĘCIA ALBO MOŻE COŚ JEST ODŁOŻONE ŻEBY NA DARMO NIE TRACILI CZASU heeee.... heeee...
Ja od zagarnięcia mojej wł... tz akcji nie kupiłem ani tez z moich najbliszych, nie kupili zadnych produktow CEDC . Napisałem do KDPW,odpisano mi że akcji CEDC zostały anulowane na podstawie iformacji uzyskantch od spółki z Luxenburga . To jest żałosne ze taka instytucja w ten sposób się wypowiada. Ciekawy jestem w jaki sposób jeszcze wypowie sie KNFi GPW bo chce wprowadzac zagraniczne spółki.Namawiam zdesperowanych do większej solidarność i współpracy,bo ponoć jest około 21 000 000 akcji ,Rusłan bez żadnych konsekwęcji wrogo przejoł POLSKI MONOPOL
Dnia 2013-12-29 o godz. 01:39 ~zyx napisał(a):
> Wartość Green Mark (Zielenaja Marka) (marka wódek nr jeden
> w Rosji i czwarta na świecie) w 2010 to 1100 mln USD wg
> http://www.cedc.com/pl/news/brand/wodka-zielenaja-marka-zna
> lazla-sie-w-piatce-najdrozszych-rosyjskich-marek
Wartość
> podlaskich marek wyskokowych w 2013:
48. miejsce Żubrówka
> (293,1 mln zł),
96. miejsce Absolwent (120,5 mln zł),
> http://www.podlaskie.strefabiznesu.pl/artykul/nasze-najdroz
> sze-marki-sa-z-branzy-spozywczej
Przydałyby się wyceny
> innych marek jak:
Soplica
Bols
Palace
Parliament
Zhuravli
> Royal Vodka
Wycena CEDC wg. Houlihan Lokey wynosiła 945
> mln USD czyli ok. 2800 - 3200 mln zł.
Sumaryczna wartość
> obligacji 2013 i 2016 to 1200 mln usd, co jest mniejsze niż
> wartość trzech marek: Green Mark, Żubrówki i Absolwenta -
> ok. 1250 mln USD.
CEDC wcale nie był bankrutem w momencie
> złożenia wniosku o upadłość w sądzie w Delaware (Chapter
> 11) !!!
Pytam się gdzie wartość pozostałych marek,
> zakładów produkcyjnych (sam Polmos Białystok posiadający
> najnowocześniejszą najnowocześniejszą na świecie instalację
> do rektyfikacji spirytusu wart jest ponad 1 mld zł),
> środków transportu.
ps. nie kupujcie wyrobów CEDC
Ja od zagarnięcia mojej wł... tz akcji nie kupiłem ani tez z moich najbliszych, nie kupili zadnych produktow CEDC . Napisałem do KDPW,odpisano mi że akcji CEDC zostały anulowane na podstawie iformacji uzyskantch od spółki z Luxenburga . To jest żałosne ze taka instytucja w ten sposób się wypowiada. Ciekawy jestem w jaki sposób jeszcze wypowie sie KNFi GPW bo chce wprowadzac zagraniczne spółki.Namawiam zdesperowanych do większej solidarność i współpracy,bo ponoć jest około 21 000 000 akcji ,Rusłan bez żadnych konsekwęcji wrogo przejoł POLSKI MONOPOL
Takiego numeru to nawet Bareja by nie wymyślił, no ale w tamtych czasach ludzie wiedzieli, że kraj jest pod okupacją, a dzisiaj już nie widzą, że jesteśmy w trakcie kolejnych rozbiorów.
przede wszystkim dla abw, przecież ten przekręt to jest działanie na szkode Państwa, zakłady były państwowe i sprywatyzowane na konkretnych warunkach. I daję głowę że te warunki tym złodziejstwem zostały zerwane.nie wspomnę o akcjonariuszach
wg ostatnich raportow w cedc byly 3 ofe.nigdy bym nie przypuszczal te takie cedc moze upasc.stare akcje zniszczono dla ruska wyemitowano nowe akcje ktore nie sa notowane.ostatni podobny wypadek byl z akcjami slowenskiego banku panstwowego nova kbm