• Wartość Green Mark przekracza 1,1 mld USD, obligacje to 1,2 mld USD Autor: ~zyx [89.228.33.*]
    Wartość Green Mark (Zielenaja Marka) (marka wódek nr jeden w Rosji i czwarta na świecie) w 2010 to 1100 mln USD wg http://www.cedc.com/pl/news/brand/wodka-zielenaja-marka-znalazla-sie-w-piatce-najdrozszych-rosyjskich-marek

Wartość podlaskich marek wyskokowych w 2013:
    48. miejsce Żubrówka (293,1 mln zł),
    96. miejsce Absolwent (120,5 mln zł),
    http://www.podlaskie.strefabiznesu.pl/artykul/nasze-najdrozsze-marki-sa-z-branzy-spozywczej

Przydałyby się wyceny innych marek jak:
    Soplica
    Bols
    Palace
    Parliament
    Zhuravli
    Royal Vodka

Wycena CEDC wg. Houlihan Lokey wynosiła 945 mln USD czyli ok. 2800 - 3200 mln zł.
    Sumaryczna wartość obligacji 2013 i 2016 to 1200 mln usd, co jest mniejsze niż wartość trzech marek: Green Mark, Żubrówki i Absolwenta - ok. 1250 mln USD.

CEDC wcale nie był bankrutem w momencie złożenia wniosku o upadłość w sądzie w Delaware (Chapter 11) !!!

Pytam się gdzie wartość pozostałych marek, zakładów produkcyjnych (sam Polmos Białystok posiadający najnowocześniejszą najnowocześniejszą na świecie instalację do rektyfikacji spirytusu wart jest ponad 1 mld zł), środków transportu.

ps. nie kupujcie wyrobów CEDC
  • Re: Wartość Green Mark przekracza 1,1 mld USD, obligacje to 1,2 mld USD Autor: ~Matoł [89.72.91.*]
    To czas przypatrzec się odpowiednim władzom i zrobic porządek na który nie jest poczęści za póżno heeee... heeee... winnych tego zamieszania ukarac a moje akcje już powinny wrócic na konto razem z odszkodowaniem ??????
  • Re: Wartość Green Mark przekracza 1,1 mld USD, obligacje to 1,2 mld USD Autor: ~Matoł [89.72.91.*]
    Stosuje się nie kupuje !!!!!!! a wystawiają w marketach nawet w wejściu nawet nie spoglądam na to i tak zostanie w dziurawych skarpetkach e tam onucach bo u nich to był ubiór narodowy jeszcze słoma do tego heeeee..... heeee..
  • Re: Wartość Green Mark przekracza 1,1 mld USD, obligacje to 1,2 mld USD Autor: ~zgrywus [178.36.62.*]
    Czyli z tego wynika że Tariko oszukał ten amerykański sąd ? Czy miał go w kieszeni ?
    Dnia 2013-12-29 o godz. 09:38 ~zgrywus napisał(a):
    > Czyli z tego wynika że Tariko oszukał ten amerykański sąd ?
    > Czy miał go w kieszeni ?
    ALE MAJĄ TE SĄDY Z TEGO WYNIKA ŻE SPRAWIEDLIWOŚC TO MAJĄ NA H....JU heeeee... heeee.... myślałem że jest demokracja i sprawiedliwośc a a tu taki heeeee... heeee... chyba powinni w pierlu wszyscy skończyc .....
  • Re: Wartość Green Mark przekracza 1,1 mld USD, obligacje to 1,2 mld USD Autor: ~many [89.73.176.*]
    US-ramowe sady są "nie zawisłe" i nie da się ich oszukać, czyli jak on to zrobił, że ludzkość obrobił ? hymm - może chodzi o kieszeń ja pisze zgrywus ? bo sytuacja jest kuriozalna, no ale jak się żyje w kraju kolonialnym to takie numery to chleb powszedni.
  • Re: Wartość Green Mark przekracza 1,1 mld USD, obligacje to 1,2 mld USD Autor: ~zgrywus [178.36.62.*]
    Mam jedno zasadnicze pytanie-może ktoś mnie oświeci .Czy wyrok wydany w USA może być bez zatwierdzenia przez sąd polski może być egzekwowany w Polsce ? Bo np.jeśli ktoś z Polaków dostanie zaocznie w USA wyrok śmierci a u nas nie wykonują tej kary - to co jeśli go nie deportują mają ten wyrok wykonać ? tak też i w naszym prawie nie ma pojęcia-anulowanie akcji-więc dlaczego je anulowano ?
  • egzekucja wyroku w Polsce Autor: ~zyx [109.231.54.*]
    CEDC podaje:

Egzekwowanie prawnej odpowiedzialności wobec nas, naszych dyrektorów i może być trudne. Jesteśmy zorganizowane zgodnie z prawem State of Delaware w Stanach Zjednoczonych. Dlatego inwestorzy mogą doręczać proces w Stanach Zjednoczonych na nas i może być w stanie dokonywać doręczeń procesu na naszych dyrektorów i prezesów. Jesteśmy spółką holdingową, jednak i wszystkie nasze aktywa operacyjne znajdują się w Polsce i na Węgrzech. Co więcej, większość z naszych dyrektorów i prezesów, i tych z większości naszych spółek zależnych, nie są rezydentami Stanów Zjednoczonych i naszych wartości i aktywów naszych dyrektorów oraz znajdujących się poza granicami Stanów Zjednoczonych. W rezultacie może nie być w stanie egzekwować wobec naszych aktywów (lub tych, niektórych z naszych dyrektorów lub prezesów) wyroki sądów Stanów Zjednoczonych opiera się na przepisach o odpowiedzialności cywilnej przepisami prawa Stanów Zjednoczonych, w tym federalnego prawa papierów wartościowych w Stanach Zjednoczonych . Ponadto nagrody odszkodowania za straty moralne w sprawach wniesionych w Stanach Zjednoczonych lub w innym miejscu, nie mogą być egzekwowane w Polsce.
    Dnia 2013-12-29 o godz. 22:00 ~zgrywus napisał(a):
    > Mam jedno zasadnicze pytanie-może ktoś mnie oświeci .Czy
    > wyrok wydany w USA może być bez zatwierdzenia przez sąd
    > polski może być egzekwowany w Polsce ? Bo np.jeśli ktoś z
    > Polaków dostanie zaocznie w USA wyrok śmierci a u nas nie
    > wykonują tej kary - to co jeśli go nie deportują mają ten
    > wyrok wykonać ? tak też i w naszym prawie nie ma
    > pojęcia-anulowanie akcji-więc dlaczego je anulowano ?
    MOŻE PRZYŚLĄ ŁOWCE NAGRÓD I SAMI SOBIE GO WEZMĄ TAK JAK AKCJE I SPRAWDZĄ CZY NIE MA COŚ DO WZIĘCIA ALBO MOŻE COŚ JEST ODŁOŻONE ŻEBY NA DARMO NIE TRACILI CZASU heeee.... heeee...
    Nie pijcie bo to zguba narodu ...... !!!!!!!!!
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [83.5.113.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Wartość Green Mark przekracza 1,1 mld USD, obligacje to 1,2 mld USD Autor: ~k...... [89.79.160.*]
    Złodzieje z usa mają się dobrze dzięki nim nie piją trucizny -jedyne co zysk. pozdrawiam Oszukanym a CEDC- BANKRUCTWA...
    Nie pij wódki ani wina - wychowanie w trzeżwości ... niech hlają ci co kradną ..... heeeee... heeeee....
  • Re: Wartość Green Mark przekracza 1,1 mld USD, obligacje to 1,2 mld USD Autor: ~Pisowski [37.30.41.*]
    Ja od zagarnięcia mojej wł... tz akcji nie kupiłem ani tez z moich najbliszych, nie kupili zadnych produktow CEDC . Napisałem do KDPW,odpisano mi że akcji CEDC zostały anulowane na podstawie iformacji uzyskantch od spółki z Luxenburga . To jest żałosne ze taka instytucja w ten sposób się wypowiada. Ciekawy jestem w jaki sposób jeszcze wypowie sie KNFi GPW bo chce wprowadzac zagraniczne spółki.Namawiam zdesperowanych do większej solidarność i współpracy,bo ponoć jest około 21 000 000 akcji ,Rusłan bez żadnych konsekwęcji wrogo przejoł POLSKI MONOPOL
  • Re: Wartość Green Mark przekracza 1,1 mld USD, obligacje to 1,2 mld USD Autor: ~Pisowski [37.30.41.*]
    Dnia 2013-12-29 o godz. 01:39 ~zyx napisał(a):
    > Wartość Green Mark (Zielenaja Marka) (marka wódek nr jeden
    > w Rosji i czwarta na świecie) w 2010 to 1100 mln USD wg
    > http://www.cedc.com/pl/news/brand/wodka-zielenaja-marka-zna
    > lazla-sie-w-piatce-najdrozszych-rosyjskich-marek

Wartość
    > podlaskich marek wyskokowych w 2013:
    48. miejsce Żubrówka
    > (293,1 mln zł),
    96. miejsce Absolwent (120,5 mln zł),
    > http://www.podlaskie.strefabiznesu.pl/artykul/nasze-najdroz
    > sze-marki-sa-z-branzy-spozywczej

Przydałyby się wyceny
    > innych marek jak:
    Soplica
    Bols
    Palace
    Parliament
    Zhuravli
    > Royal Vodka

Wycena CEDC wg. Houlihan Lokey wynosiła 945
    > mln USD czyli ok. 2800 - 3200 mln zł.
    Sumaryczna wartość
    > obligacji 2013 i 2016 to 1200 mln usd, co jest mniejsze niż
    > wartość trzech marek: Green Mark, Żubrówki i Absolwenta -
    > ok. 1250 mln USD.

CEDC wcale nie był bankrutem w momencie
    > złożenia wniosku o upadłość w sądzie w Delaware (Chapter
    > 11) !!!

Pytam się gdzie wartość pozostałych marek,
    > zakładów produkcyjnych (sam Polmos Białystok posiadający
    > najnowocześniejszą najnowocześniejszą na świecie instalację
    > do rektyfikacji spirytusu wart jest ponad 1 mld zł),
    > środków transportu.

ps. nie kupujcie wyrobów CEDC
    Ja od zagarnięcia mojej wł... tz akcji nie kupiłem ani tez z moich najbliszych, nie kupili zadnych produktow CEDC . Napisałem do KDPW,odpisano mi że akcji CEDC zostały anulowane na podstawie iformacji uzyskantch od spółki z Luxenburga . To jest żałosne ze taka instytucja w ten sposób się wypowiada. Ciekawy jestem w jaki sposób jeszcze wypowie sie KNFi GPW bo chce wprowadzac zagraniczne spółki.Namawiam zdesperowanych do większej solidarność i współpracy,bo ponoć jest około 21 000 000 akcji ,Rusłan bez żadnych konsekwęcji wrogo przejoł POLSKI MONOPOL
  • Re: Wartość Green Mark przekracza 1,1 mld USD, obligacje to 1,2 mld USD Autor: ~zgrywus [178.36.177.*]
    Powinieneś dodać-przejął wrogo i z pomocą naszych pseudo-urzędników Parodja - to się nadaje do filmów Barei
  • Re: Wartość Green Mark przekracza 1,1 mld USD, obligacje to 1,2 mld USD Autor: ~pikuś [89.73.176.*]
    Takiego numeru to nawet Bareja by nie wymyślił, no ale w tamtych czasach ludzie wiedzieli, że kraj jest pod okupacją, a dzisiaj już nie widzą, że jesteśmy w trakcie kolejnych rozbiorów.
  • Re: Wartość Green Mark przekracza 1,1 mld USD, obligacje to 1,2 mld USD Autor: ~NOWY [87.205.49.*]
    To sprawa dla ABW i nie tylko!!!!!!
  • Re: Wartość Green Mark przekracza 1,1 mld USD, obligacje to 1,2 mld USD Autor: ~miałem akcje [91.234.102.*]
    przede wszystkim dla abw, przecież ten przekręt to jest działanie na szkode Państwa, zakłady były państwowe i sprywatyzowane na konkretnych warunkach. I daję głowę że te warunki tym złodziejstwem zostały zerwane.nie wspomnę o akcjonariuszach
  • Re: Wartość Green Mark przekracza 1,1 mld USD, obligacje to 1,2 mld USD Autor: ~zgrywus [178.36.137.*]
    Trzeba pamiętać o ING OFE ci frajerzy umoczyli - CZYJEŚ pieniądze i co cisza !!!!!!!!
  • Re: Wartość Green Mark przekracza 1,1 mld USD, obligacje to 1,2 mld USD Autor: ~kris b [193.239.124.*]
    wg ostatnich raportow w cedc byly 3 ofe.nigdy bym nie przypuszczal te takie cedc moze upasc.stare akcje zniszczono dla ruska wyemitowano nowe akcje ktore nie sa notowane.ostatni podobny wypadek byl z akcjami slowenskiego banku panstwowego nova kbm
  • Re: Wartość Green Mark przekracza 1,1 mld USD, obligacje to 1,2 mld USD Autor: ~zgrywus [178.36.137.*]
    Musisz zrozmieć -żyjemy w państwie sługusów
[x]
CEDC -32,26% 0,21 2013-04-12 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.