• Ze spólki Autor: ~bałwan śniegowy [89.77.83.*]
    Wczoraj, tzn. 20 listopada, napisałem maila do Depa. Odpowiedź otrzymałem dzisiaj z samego rana. Oto najważniejsze informacje.

1. "Bank of Amerika z pewnością nie będzie nas informował o wykonywanych czynnościach przejściowych, jaką jest otrzymywanie zwrotnych potwierdzeń od banków konsorcjantów. Proszę jednak pamiętać, że jest ich kilkadziesiąt, a banki zajmują się jeszcze prawdopodobnie innymi transakcjami oprócz naszej! W naszym przekonaniu jest to czynność czysto techniczna, która jednakże wymaga czasu. Czynność była prognozowana do zakończenia do 5 listopada która to prognoza po prostu nie sprawdziła się, gdyż pewnie była zbyt optymistyczna".

Mój komentarz: pierwszy raz dowiedziałem się, że jest aż tyle, kilkadziesiąt, banków wchodzących w skład konsorcjum. To obrazuje skalę przedsięwzięcia i tłumaczy długotrwałość wszystkich procedur.

2. "Harmonogramy będą dwa: jeden dla grupy syndykatów, drugi zaś dla syndykatu, którego członkiem jest Depend.

Mój komentarz: I znów coś nowego, czyli nie jeden a grupa syndykatów; kredytobiorców jest pewnie też sporo jak banków udzielających kredytu więc to też odDaje skalę.

3. Na pytanie dotyczące poprawy polityki informacyjnej padła odpowiedź:
    "Nie widzimy potrzeby, żeby poprawiać coś, co działa w sposób właściwy. Informacje są przekazywane dużo szybciej niż narzuca to regulamin".

4. Pytanie. "Czy procedura zamknięcia transakcji kredytowej powinna nastąpić w listopadzie?"
    Odpowiedź; "Nie potrafimy odpowiedzieć na to pytanie. Kwestia terminów jest uzależniona od czynności wykonywanych między bankami">
  • Re: Ze spólki Autor: ~sena9 [46.186.2.*]
    tak jak bazgrałem manipulacja diziego całodobowa że nie odpisują i nie odbierają telefonów . tyle spamu a wolumen 60k.
  • Re: Ze spólki Autor: ~jarek [89.77.131.*]
    dzięki za info. wiadomo było że to potrwa i nic jeszcze nie jest pewne. niecierpliwi sprowadzą kurs do niskich poziomów i tyle. nie wiadomo czy to info na które wszyscy czekamy będzie bardzo konkretne czy znowu ble, ble
    pozdrawiam i jeszcze raz dzięki za info
  • Mój harmonogram już rozpisłem dawno Autor: ~4,5% [82.139.164.*]
    1.Potrwa jeszcze długo karmienie plewami naiwnego leszcza.

2. Póki co, jak rozpisałem mój harmonogram - idzie 35 groli.

3. Gra czarnymi świecami trwa
  • Re: Mój harmonogram już rozpisłem dawno Autor: ~lork [77.223.197.*]
    4,5% cos ci sie pomylilo ! twoj harmonogram na piatek:

1lekcja - w-f
    2lekcja - przyroda
    3 lekcja - przyroda
    4lekcja - religia

:D:D:D:D

P.S.
    Zapomnialem o dodatkowych, ponadporgramowych zajeciach z nauki gry na flecie o godzinie 16.

• Re: Ze spólki Autor: ~wkrotce [83.22.96.*]
    czyli tye 200 000
    mln baksow
    doi podziału dla wszystkich
    kilkudziesieciu jest zapewne
    199 dla radomia ?
  • Re: Ze spólki Autor: ~4,5% [82.139.164.*]
    500 PLN z wonga com. dla seny9
  • Re: Ze spólki Autor: ~Bartek [94.251.213.*]
    Dnia 2013-11-21 o godz. 15:54 ~wkrotce napisał(a):
    > czyli tye 200 000
    mln baksow
    doi podziału dla wszystkich
    > kilkudziesieciu jest zapewne

buahaahahahaaahahahahaahahahah...i jak tu sie nie smiac...ponizej link ktory przeczytaj ze zrozumieniem

https://www.bankier.pl/wiadomosc/DEPEND-Zawarcie-umow-zwiazanych-z-uruchomieniem-strukturyzowanej-linii-kredytowej-2549573.html
  • Re: Ze spólki Autor: ~znachor [89.77.46.*]
    W zasadzie wszystko sie pokrywa z tym o czym rozmawialem. Nie zgodze sie tylko,ze az kilkadziesiat bankow uczestniczy w przedsiewzieciu - tego w Dependzie nie wiedza. ja tez nie mam pewnosci ale mysle za max 10. Natomiast niesamowita musi byc skala projektu skoro tak potezny Bank of America sie zabezpiecza, dzielac sie zyskiem z innymi. Mysle,ze jakies 5 mld USD moze wchodzic w gre przy takim konsorcjum. Zagrozenie w tej chwili jest juz zerowe a tylko czas i cierpliowsc przyniosa sukces najwytrwalszym. Wiadomo jednak,ze niewielu na gieldzie zarabia prawdziwe pieniadze.
    w konsorcjum jest więzienie z radomia ?
  • Re: Ze spólki Autor: ~Ja [193.105.122.*]
    Znachor , komu nie wierzysz , Klubie który odpisał na maila czy śniegowemu który przekazał treść maila na forum bo nie kumam??? Ja myślę ,że może być nawet pińcet usd dla całego konsorcjum. Wydawało się że piszesz do rzeczy a tu takie farmazony...
  • Re: Ze spólki Autor: jagiellon [95.160.216.*]
    Dnia 2013-11-21 o godz. 15:41 ~bałwan śniegowy napisał(a):
    > Wczoraj, tzn. 20 listopada, napisałem maila do Depa.
    > Odpowiedź otrzymałem dzisiaj z samego rana. Oto
    > najważniejsze informacje.

1. "Bank of Amerika z
    > pewnością nie będzie nas informował o wykonywanych
    > czynnościach przejściowych, jaką jest otrzymywanie
    > zwrotnych potwierdzeń od banków konsorcjantów. Proszę
    > jednak pamiętać, że jest ich kilkadziesiąt, a banki zajmują
    > się jeszcze prawdopodobnie innymi transakcjami oprócz
    > naszej! W naszym przekonaniu jest to czynność czysto
    > techniczna, która jednakże wymaga czasu. Czynność była
    > prognozowana do zakończenia do 5 listopada która to
    > prognoza po prostu nie sprawdziła się, gdyż pewnie była
    > zbyt optymistyczna".

Mój komentarz: pierwszy raz
    > dowiedziałem się, że jest aż tyle, kilkadziesiąt, banków
    > wchodzących w skład konsorcjum. To obrazuje skalę
    > przedsięwzięcia i tłumaczy długotrwałość wszystkich
    > procedur.

2. "Harmonogramy będą dwa: jeden dla
    > grupy syndykatów, drugi zaś dla syndykatu, którego
    > członkiem jest Depend.

Mój komentarz: I znów coś nowego,
    > czyli nie jeden a grupa syndykatów; kredytobiorców jest
    > pewnie też sporo jak banków udzielających kredytu więc to
    > też odDaje skalę.

3. Na pytanie dotyczące poprawy polityki
    > informacyjnej padła odpowiedź:
    "Nie widzimy
    > potrzeby, żeby poprawiać coś, co działa w sposób właściwy.
    > Informacje są przekazywane dużo szybciej niż narzuca to
    > regulamin".

4. Pytanie. "Czy procedura
    > zamknięcia transakcji kredytowej powinna nastąpić w
    > listopadzie?"
    Odpowiedź; "Nie
    > potrafimy odpowiedzieć na to pytanie. Kwestia terminów jest
    > uzależniona od czynności wykonywanych między
    > bankami">

dzwoniłem, tam do nich odebrał jakiś młody człowiek i powiedział, że czekają na informacje od Prometheus Capital Group i to oni a nie Bank of America, będą informować bezpośrednio Depend co jest logiczne, bo Bank of America nie wie pewnie nawet co to jest Depend SA, bo niby skąd mają wiedzieć cokolwiek o polskiej spółce, która nikogo nie zatrudnia i prawie nie prowadzi działalności operacyjnej. Z w/w informacji nie wynika już nic ciekawego pozatym, że Depend jest tylko jakąś częścią tego przedsięwzięcia. Nie mieli więc szans otrzymać informacji do 5 listopada, a info o tej dacie służyło jedynie do podbitki kursu. Depend nigdy się nie dowie, czy ...."Bank of Amerika z
    > zwrotnych potwierdzeń od banków konsorcjantów"
    więc po co mącenie ludziom w głowie było potrzebne ????
    otóż do podbicia kursu więcej do niczego !!!!

p.s. dobrze, że kupiłem Depend na niskim poziomie, zakupy na obecnym poziomie cenowym(po przeczytaniu w/w informacji) wydają się bardziej ryzykowne niż np tydzień temu

pozdrawiam posiadczy
    nie widze nic negatywnego w tym co ci powiedzieli lub co wpisal balwan sniegowy. Wiadomo ze BOA nie zna spolek ktore chca kasy bo zna je tylko Promethous. Dzis kurs uwalony przez niecierpliwych i tak bedzie jeszcze dopoki nie bedzie konkretnych informacji.
    Dnia 2013-11-21 o godz. 17:46 jagiellon napisał(a):
    > Dnia 2013-11-21 o godz. 15:41 ~bałwan śniegowy napisał(a):
    > > Wczoraj, tzn. 20 listopada, napisałem maila do
    > Depa.
    > Odpowiedź otrzymałem dzisiaj z samego rana.
    > Oto
    > najważniejsze informacje.

1.
    > "Bank of Amerika z
    > pewnością nie
    > będzie nas informował o wykonywanych
    > czynnościach
    > przejściowych, jaką jest otrzymywanie
    > zwrotnych
    > potwierdzeń od banków konsorcjantów. Proszę
    > jednak
    > pamiętać, że jest ich kilkadziesiąt, a banki zajmują
    > > się jeszcze prawdopodobnie innymi transakcjami
    > oprócz
    > naszej! W naszym przekonaniu jest to
    > czynność czysto
    > techniczna, która jednakże wymaga
    > czasu. Czynność była
    > prognozowana do zakończenia
    > do 5 listopada która to
    > prognoza po prostu nie
    > sprawdziła się, gdyż pewnie była
    > zbyt
    > optymistyczna".

Mój komentarz: pierwszy raz
    > > dowiedziałem się, że jest aż tyle, kilkadziesiąt,
    > banków
    > wchodzących w skład konsorcjum. To obrazuje
    > skalę
    > przedsięwzięcia i tłumaczy długotrwałość
    > wszystkich
    > procedur.

2.
    > "Harmonogramy będą dwa: jeden dla
    >
    > grupy syndykatów, drugi zaś dla syndykatu, którego
    > > członkiem jest Depend.

Mój komentarz: I znów coś
    > nowego,
    > czyli nie jeden a grupa syndykatów;
    > kredytobiorców jest
    > pewnie też sporo jak banków
    > udzielających kredytu więc to
    > też odDaje skalę.
    > 3. Na pytanie dotyczące poprawy polityki
    >
    > informacyjnej padła odpowiedź:
    "Nie widzimy
    > > potrzeby, żeby poprawiać coś, co działa w sposób
    > właściwy.
    > Informacje są przekazywane dużo szybciej
    > niż narzuca to
    > regulamin".

4.
    > Pytanie. "Czy procedura
    > zamknięcia
    > transakcji kredytowej powinna nastąpić w
    >
    > listopadzie?"
    Odpowiedź; "Nie
    > > potrafimy odpowiedzieć na to pytanie. Kwestia
    > terminów jest
    > uzależniona od czynności
    > wykonywanych między
    >
    > bankami">

dzwoniłem, tam do
    > nich odebrał jakiś młody człowiek i powiedział, że czekają
    > na informacje od Prometheus Capital Group i to oni a nie
    > Bank of America, będą informować bezpośrednio Depend co
    > jest logiczne, bo Bank of America nie wie pewnie nawet co
    > to jest Depend SA, bo niby skąd mają wiedzieć cokolwiek o
    > polskiej spółce, która nikogo nie zatrudnia i prawie nie
    > prowadzi działalności operacyjnej. Z w/w informacji nie
    > wynika już nic ciekawego pozatym, że Depend jest tylko
    > jakąś częścią tego przedsięwzięcia. Nie mieli więc szans
    > otrzymać informacji do 5 listopada, a info o tej dacie
    > służyło jedynie do podbitki kursu. Depend nigdy się nie
    > dowie, czy ...."Bank of Amerika z
    >
    >
    > > zwrotnych potwierdzeń od banków
    > konsorcjantów"
    więc po co mącenie ludziom w głowie
    > było potrzebne ????
    otóż do podbicia kursu więcej do
    > niczego !!!!

p.s. dobrze, że kupiłem Depend na niskim
    > poziomie, zakupy na obecnym poziomie cenowym(po
    > przeczytaniu w/w informacji) wydają się bardziej ryzykowne
    > niż np tydzień temu

pozdrawiam posiadczy

Teraz to ty juz macisz ludziom w glowach jesli nie naganiasz tylko,ze nie po chamsku. Prometheus to jest powiernik a nie starajacy sie o kredyt. Projekt biznesowy Depend SA zostal rozpatrzony przez tabuny analitykow z Departamentu Analiz BoA i zatwierdzony przez komitet kredytowy, podpisany i kontrasygnowany pewnie przez kilku wladnych dyrektorow czy wiceprezesow. Bez tego ani rusz. Wiec pieprzysz i klamiesz kolego ,ze w BoA nikt o naszej spolce nie slyszal. Najwazniejsze, ze slyszeli ci ktorzy zatwierdzili ten projekt. Natomiast aby uwiarygodnic mala spolke z Polski potrzebna byla tak potezna firma jak Prometheus - za darmo tego nie robi przypominam. B.Kukolewski juz bral kredyty w USA i wie, ze bez takiej wlasnie formy ani rusz. Wiec, cieszyc sie nalezy z powiernictwa Prometheusa , bo to upraszcza i przyspiesza w tym momencie wszystko.
    Zadnego strachu nie ma i nie siej watpliowsci, bo kasa czeka na Dependa tylko pozostaje pytanie jak dlugo bank bedzie przygotowywal harmonogram. Sam juz wiesz,ze firm uczestniczacych w konsorcjum jest sporo. Jednak mysle,ze bedzie to trwalo o niebo krocej niz 4 miesieczne zbieranie dokumentow od poszczegolnych spolek..
    Pozdrawiam wytrwalych. Nie przejmujcie sie tymi infantylnymi wpisami bo to niedlugo, moze i za chwile bedzie bardzo goraco. Kasa jaka dostana jest naprawde niebywala.
  • Re: Ze spólki Autor: ~Martin EWP. [46.205.90.*]
    Proszę dokładnie przeczytać Korekte raportu 49/2013 z dnia 22.10.2013r-w szczególności Pkt-2.Na dzisiaj-brak jest informacji-przynajmniej kopii listu Bank of Ameryka do Prometheus o przyczynach niedotrzymania terminów-23.10- 25.10- 5.11-,które to uzgodniono na spotkaniu w dniu 16 października-chyba-po już wnikliwej analizie aranżacji linii kredytowej dla Dependa.Na powyższą informacje powołał się w komunikacie Depend. PYTANIE -czy wolno tak operować dokładnymi datami nie znając w pełni materii i podawac je do publikacji ?Czytamy również już o dwóch harmonogramach,,o których -chyba- nie wiedział sam Depend,skoro w Pkt-4-pisze o sporządzeniu Harmonogramu Wypłat ]lp.pojed.]
    Tłumaczenie Dependa-chodzi sformułowania-to dziecinada-prognoza pogody się nie sprawdziła-była zbyt optymistycznai - my dalej nic nie wiemy.Jak coś się dowiemy-to w komunikacie napiszemy.
    W tej chwli to Prometheus reprezentuje Depend Sa przed BoA - ten zatwierdzil ich jako powiernika. Jedyne info jakie otrzymamy to harmogram wyplat. Tylko to. Daty zostaly podane orientacyjnie, wstepnie jak napisano, wiec BoA nie bedzie za kazdym razem przygotowywal pism wyjasniajacych, ze jakies terminy sie troche przesunely.. W jakim celu i po co?
    Pewnie gdyby wiedzieli co na forum Bankiera inwestory wypisuja to pewnie zawstydzeni, szybko by sie poprawili i oddelegowali pracownkia ktory online by nam wszystko wyjasnial, na ktorym pietrze czy biurku sa papiery dotyczace naszej spolki. I relacjonowal godzine po godzinie jak sie sprawy maja.
  • Re: Ze spólki Autor: ~aldek [89.231.113.*]
    tak sobie czytam co ten Martin pisze i stwierdzam ze to musi byc naprawde jakis golas który operuje tu 5 max 10 tysiacami akcji i strasznie sie poci zeby napisac cos tak zawiłego ze nic z tego naprawde nie wynika

mam pytanie gdzie rodza sie tacy debile

Tak Martinku specjalnie dla ciebie bedzie info o tym ze spóznili sie z przekazaniem dokumentów o jeden dzien np

Wazne ze wiemy z raportu za pazdziernik ze punkt 1 i 2 zostały wykonane w pazdzierniku , mniejsza co dokładnosci o dzień czy dwa

musisz sie napocic wiecej , ale poć sie poć jeszcze chociaz troche bo chce jeszcze dokupic troche

dzieks Martin choc nadal uwazam cie za słabego naganiacza
    Widzisz znachor-to nie jest tak,jak piszesz , że daty - dzień-miesiąc-rok -konkretne terminy -ustalone po uzgodnieniu na spotkaniu w[w Stron=]Poważny Bank- Poważny Powiernik ]-podają Spółce ubiegającej się o milionowy kredyt-daty jak to Ty napisałeś-daty zostały podane orientacyjnie.Znachor-to nie jest zabawa w piaskownicy-,ze może dzisiaj a może jutro ,a może będzie futro.
    Zresztą-każdy ma prawo mieć swoją interpretację lakoniczności komunikatów,
    Dnia 2013-11-21 o godz. 19:57 ~Martin EWP. napisał(a):
    > Widzisz znachor-to nie jest tak,jak piszesz , że daty -
    > dzień-miesiąc-rok -konkretne terminy -ustalone po
    > uzgodnieniu na spotkaniu w[w Stron=]Poważny Bank- Poważny
    > Powiernik ]-podają Spółce ubiegającej się o milionowy
    > kredyt-daty jak to Ty napisałeś-daty zostały podane
    > orientacyjnie.Znachor-to nie jest zabawa w piaskownicy-,ze
    > może dzisiaj a może jutro ,a może będzie futro.
    > Zresztą-każdy ma prawo mieć swoją interpretację
    > lakoniczności komunikatów,

problemem jestes ty a nie twoja interpretacja!!!!!!!!!!!!!! jakos na poczatku listopada calkiem inaczej pisales o spolce a teraz jak niewytrzymales cisnienia i sprzedales akcje to zmiana nastawienia do spolki i komunikatow o 360 stopni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Re: Ze spólki Autor: ~Nwa [46.204.25.*]
    Cześć znachor,

Czy znasz może stronę internetowa tak poteznej firmy jaka jest PCG?
    Jeśli tak to podeslij mi proszę.

Pozdr.
    Dnia 2013-11-21 o godz. 19:58 ~Nwa napisał(a):
    > Cześć znachor,

Czy znasz może stronę internetowa tak
    > poteznej firmy jaka jest PCG?
    Jeśli tak to podeslij mi
    > proszę.

Pozdr.
    http://prometheuscapitalgroup.us/

o to chodzilo?
  • Re: Ze spólki Autor: ~Nwa [46.204.25.*]
    To stronę znam, ale oba zapewne nie należy do potężnej firmy o jakiej piszesz dlatego myślałem, ze masz jakaś inna na myśli.
    to wlasnie ten, a nie inny Prometheus jest powiernikiem Dependa.
    pozdrawiam
  • Re: Ze spólki Autor: ~sena9 [89.228.23.*]
    członki golasy i naganiacze. PROMETHEUS odpowiada na emaile . przestańcie się kompromitować człowiek z LST CAPITAL siedzi cały czas w USA i przez ROK załatwił 1 000 000 USD i również ma obiecaną dużą kasę i INVESTORA. cztery i pół czy ewp NIE DOSTALI NAWET W PROVIDENCIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Re: Ze spólki Autor: ~spekulant1973 [83.31.251.*]
    To niecierpliwi mają taką siłę że robią kolejne kółko
    Bartuś-już raz Tobie odpisałem-że dzisiaj jestem sceptyczny.-powody-pisze o tym w swoich postach
    Baruś-to jest GIEŁDA ,pieniądz -,gra o zyski -a nie towarzystwo wzajemnej adoracji.
    Bartuś-to jest świat rzeczywisty a nie wirtualny
    Bartuś-każdy gra swoim kapitałem.
    Bartuś-optymizm,który Ty posiadasz-to bardzo pozytywna cecha
    Bartuś-Forum to wymiana różnorodnych opinii i poglądów.,które zawsze mogą ewulować
    Dnia 2013-11-21 o godz. 20:29 ~Martin EWP. napisał(a):
    > Bartuś-już raz Tobie odpisałem-że dzisiaj jestem
    > sceptyczny.-powody-pisze o tym w swoich postach
    Baruś-to
    > jest GIEŁDA ,pieniądz -,gra o zyski -a nie towarzystwo
    > wzajemnej adoracji.
    Bartuś-to jest świat rzeczywisty a nie
    > wirtualny
    Bartuś-każdy gra swoim kapitałem.
    > Bartuś-optymizm,który Ty posiadasz-to bardzo pozytywna
    > cecha
    Bartuś-Forum to wymiana różnorodnych opinii i
    > poglądów.,które zawsze mogą ewulować

widzisz jak teraz wygladaja twoje posty z poczatku listopada. I takich jest tu wielu.np elpajaco co pisal co drugi post przez pewien czas i tez nie wytrzymal bo myslal ze przez pare dni zostanie milionerem buahahahahaahahhahahahaahahahahahahahahahaha...to samo ty buaahahahahahahahahahahahahaha. ale nie ma sie co martwic bo wreszcie bedzie koniec tej historii kredytowej i Depend bedzie posiadal te nieruchomosci ale nie kazdy z was bedzie zarabial wtedy na Depku
    Bartus-tak się nie denerwuj,wszyscy trzymamy kciuki,by ta procedura dobiegała już końca- bo ten serial komunikatowy trwa jak telenowela-kilka m-cy
    Bartuś-każdy będzie mógł zarobić na Dependzie,jeden trochę,drugi więcej a Ty najwięcej-bo przecież akcje nadal będą w obrocie i będzie i jest możliwość kupna i sprzedaży
    Bartuś-myślę , że wiesz dlaczego stosuje się sitka-tak rób również z postami tego Forum.
    Bartuś-pozdrawiam.
  • Re: Ze spólki Autor: ~dependziak [95.40.78.*]
    czy ktoś zna jeszcze jedną taka spolke na naszej gieldzie ktora dostala taki kredyt w ten sposób w jaki DEPEND próbuje dostac ?

zakres spadku do 36gr potem odbicie
  • Re: Ze spólki Autor: ~sena9 [89.228.23.*]
    CZŁOWIEKU TO NIE DEPEND !!!
  • Re: Ze spólki Autor: ~bałwan śniegowy [89.77.83.*]
    Czytając powyższe posty nasunęło mi się kilka wniosków.

Podejrzewanie, że prognozowane terminy były podane w celu manipulacji kursem jest dziecinadą. Kto i przede wszystkim ile miałby na tym zarobić? Chociaż oczywiście mnie też to się nie podoba, że podawane są nierealne terminy. Już raz, 11 kwietnia, podano przewidywany termin zakończenia transakcji rozumiany jako wypłatę kredytu na dwa miesiące. A mamy listopad. Nikt ze spółki nie zająknął się, żeby tę informację sprostować.

W raporcie za październik jasno napisano, że "Prometheus Capital Group zakończył kompletowanie zestawów umów kontraktowych od wszystkich uczestników syndykatu. Zestawy tych umów zostały również rozesłane do wszystkich banków będących składowymi konsorcjum banków udzielających kredytu." Zakładano, że potrwa to do 25 X. Zostało zrobione do końca października, czyli opóźnienie wyniosło najwyżej 7 dni kalendarzowych. Reszta to tak, jak napisał prezes, czynności czysto techniczne, czyli odesłanie potwierdzeń przez banki konsorcjum (to też musiało przeciągnąć się w czasie, w inny razie informacja o harmonogramie już by była - 8 XI + 7 dni to 15 XI) A sam harmonogram powinien być opracowany bez opóźnień gdyż wydaje się czynnością "stacjonarną".

Znów toczy się na forum bezsensowna walka pomiędzy tymi, którzy chcą wykorzystywać krótkoterminowe wahania kursu z tymi, co twardo trzymają. Ale po co? Na koniec może okazać się, że jedni i drudzy mieli rację.

• Re: Ze spólki Autor: dark7 [87.207.23.*]
    Bo ci co sprzedali chcą żeby inni poszli ich śladem wtedy odkupią z zyskiem ;) Pozostali trzymają ( w tym ja) bo wiedzą że info może być w każdej chwili i raczej szybciej niż później co pewnie nie da szansy odkupienia w "dobrych" cenach jakiś większych pakietów. Jak to mówią kto nie ryzykuje ten nie ma więc może i Ci którzy opchnęli a będą przy komputerze w momencie podania informacji część jeszcze zdążą odkupić - ryzyko jest jednak większe niż się spodziewają bo info pewnie będzie przed lub po sesji a wtedy będzie już bardzo długo kolejka chętnych i może na chwile otworzy się na widłach żeby dalej po 20s zawisnąć na następnych ;)
  • Re: Ze spólki Autor: ~spekulant 1973 [95.49.215.*]
    Tutaj będzie info ale nie takie jak się spodziewacie
    INFO ma cztery i pół w celi radomskiego więzienia.
  • Re: Ze spólki Autor: ~MIS [79.187.35.*]
    spekulant, mi tez sie wydaje ze to bedzie info ktore u wielu optymistow wywola nocne koszmary, zmieni ich zycie w ruine, popadna w obled i gleboka depresje, zmieni ich zycie i zniszczy wiele rodzin, za duzo tu optymizmu aby bylo tak kolorowo jak pisza, o wiele za duzo sciemy

P>S mam akcje
    dlatego się ustawiłem na 0.01 !!! pozdro >zasranego weekendu życzę.
  • Re: Ze spólki Autor: ~patryk [193.254.239.*]
    zasranego powiadasz a jak sie wytłumaczysz z ostatniej wpadki?

http://www.milanos.pl/vid-115101-Nie-wytrzymal-cisnienia.html
  • Re: Ze spólki Autor: ~dependziak [95.40.130.*]
    a ja sadze ze jeszcze dlugo czekania do magicznego INFA ..
    tak jak pisalem wczesniej mozemy jeszcze czekac i czekac ...

...przypomina mi to bardziej PETROLINVESTa z jego "100m do złoz ropy ..."

spoko dacie rade na zmywaku w england.
  • Re: Ze spólki Autor: ~nwa [212.180.162.*]
    znachor,

jesli twierdzisz, że to jest strona potężnej firmy jaką jest PCG to spróbuj tam zadzwonić.
    przyjrzyj sie dokładnie ch stronie a może znajdziesz coś co Cie zaciekawi i zastanowi.

odnosnie podawania terminów pod ewentualne wywalenie akcji powiem, że to ciekawa mysl, szczegolnie, że w komunikacie ktoryms z rzedu podali ze jest jeszcze kilka warunków zanim to sie wszystko skończy a to im daje możliwosci.

to są tylko moje przemyslenia i pisze o nich dopiero teraz bo Ci co mieli troche akcji mieli czas na zrealizowanie zysku i przyjrzenie sie bliżej całej tej sprawie.
    pozdrawiam
    dostałem odpowiedż od Prometheus chłopcze. mała firma chłopcze przytuli wielką kasę DLACZEGO? KRAWCZYKI sypią i sypią już rok > członek te akcje są ZAPARKOWANE ale jak się ma IQ ameby lub adhd to PROSTE.
    Dnia 2013-11-22 o godz. 10:48 ~nwa napisał(a):
    > znachor,

jesli twierdzisz, że to jest strona potężnej
    > firmy jaką jest PCG to spróbuj tam zadzwonić.
    przyjrzyj sie
    > dokładnie ch stronie a może znajdziesz coś co Cie zaciekawi
    > i zastanowi.

odnosnie podawania terminów pod ewentualne
    > wywalenie akcji powiem, że to ciekawa mysl, szczegolnie, że
    > w komunikacie ktoryms z rzedu podali ze jest jeszcze kilka
    > warunków zanim to sie wszystko skończy a to im daje
    > możliwosci.

to są tylko moje przemyslenia i pisze o nich
    > dopiero teraz bo Ci co mieli troche akcji mieli czas na
    > zrealizowanie zysku i przyjrzenie sie bliżej całej tej
    > sprawie.
    pozdrawiam

Wywolany do tablicy odpowiadam.Kazdy przestoj na spolce jest zawsze wykorzystywany do siania watpliwosci. Pamietam,ze wyszedles z akcji bo straciles zaufanie do prezesa a piales peany po spotkaniu z nim. Pewnie boli, bo spolka pofrunela przez moment ponad 60 groszy, podnoszac sie z okolic 21-22 groszy. Co do Prometheusa to Depend sie zwrocil do nich o pomoc a nie na odwrot. Bez Prometheusa ten kredyt nie bylby mozliwy praktycznie wcale. Z tego co sie doczytalem to doradzaja w pomnazaniu kapitalu nawet amerykanskim milarderom i maja kilka milionow klientow. Myslisz, ze BoA powierzylby dysponowanie tak duzymi srodkami finansowymi firmie o podejrzanej reputacji?
    I sorry, ale ja mam dzwonic do Prometheusa???

• Re: Ze spólki Autor: obi wan [178.216.139.*]
    Witam - jak tak sobie was czytam to jakoś się nie martwię , kurs będzie się mielił do czasu uzyskania inormacji na którą czekamy - to jest jasne
    ciekawi mnie tylko ile osób trzyma akcje a ilu zwatpiło, nadto pamiętam te setki k które szły z rąk do rąk i jakoś tam w nich zostały
    często mam tak że jak zaczynam wątpić to kurs idzie w górę , jeszcze nie zacząłem to pewno na info poczekamy
    pozdrawiam
  • Re: Ze spólki Autor: ~nwa [212.180.162.*]
    znachor,

dobrze pamietasz, sprzedałem do straciłem zaufanie do spolki.
    napisałem kiedy sprzedałem i nie bylo to na minimach. nie jestem z tych co naganiaja na spadki bo przestalem po prostu pisać.

nie musisz dzwonic do PCG, zasugerowałem Ci coś, żebyś sam sie o tym przekonał o jakiej to wielkiej spolce piszesz nie majac pojecia jak jest naprawde.

To są Twoje pieniądze. nic nie musisz robić.
    to co pisze nie koniecznie kieruje do Ciebie a takich jak Dark bo jego szanuje bo razem stracilismy na PSW i nigdy nie pisze glupot.

dam Ci jeszcze jedną wskazówke .

WordPress to system zarządzania treścią (CMS) przeznaczony głównie do obsługi blogów.
    zerknij dobrze na strone PCG

ja nauczylem sie jedno inwestujac na NC. nie wierze z gory to co mi powie prezes tylko ide sladem tego co podają i sam sie upewniam czy to prawda. 80% inwestorow nie wie, nie chce ma gdzies i inwestuje swoje pieniądze a potem ma pretensje do tego, że ktos ich oszukał.

warto czasem poswiecic czas i pare zloty zeby nie stracic wszystkich swoich oszczednosci.

nie twierdze, że z tego kredytu nic nie bedzie, ale na logike kto daje spolce, ktora nie ma doswiadczenia w zarzadzaniu kredyt na 200mln usd. Kluba mowil mi, że ich biznes plan mial ponad 1000 stron, a ludzie z AITI Holdings powiedzieli mi, że oni nie patrza na biznes plan pomagajac firmom zdobywac pieniądze a na doświadczeniu w tym na co chcą pieniądze.

to jest moja wlasna opinia i prosze sie nią nie sugerować. warto poszukać samemu odpowiedzi na wątpliwosci.

Dnia 2013-11-22 o godz. 12:59 ~nwa napisał(a):
    > znachor,

dobrze pamietasz, sprzedałem do straciłem
    > zaufanie do spolki.
    napisałem kiedy sprzedałem i nie bylo
    > to na minimach. nie jestem z tych co naganiaja na spadki bo
    > przestalem po prostu pisać.

nie musisz dzwonic do PCG,
    > zasugerowałem Ci coś, żebyś sam sie o tym przekonał o
    > jakiej to wielkiej spolce piszesz nie majac pojecia jak
    > jest naprawde.

To są Twoje pieniądze. nic nie musisz
    > robić.
    to co pisze nie koniecznie kieruje do Ciebie a
    > takich jak Dark bo jego szanuje bo razem stracilismy na PSW
    > i nigdy nie pisze glupot.

dam Ci jeszcze jedną wskazówke .
    >
    WordPress to system zarządzania treścią (CMS) przeznaczony
    > głównie do obsługi blogów.
    zerknij dobrze na strone PCG
    > ja nauczylem sie jedno inwestujac na NC. nie wierze z gory
    > to co mi powie prezes tylko ide sladem tego co podają i sam
    > sie upewniam czy to prawda. 80% inwestorow nie wie, nie
    > chce ma gdzies i inwestuje swoje pieniądze a potem ma
    > pretensje do tego, że ktos ich oszukał.

warto czasem
    > poswiecic czas i pare zloty zeby nie stracic wszystkich
    > swoich oszczednosci.

nie twierdze, że z tego kredytu nic
    > nie bedzie, ale na logike kto daje spolce, ktora nie ma
    > doswiadczenia w zarzadzaniu kredyt na 200mln usd. Kluba
    > mowil mi, że ich biznes plan mial ponad 1000 stron, a
    > ludzie z AITI Holdings powiedzieli mi, że oni nie patrza na
    > biznes plan pomagajac firmom zdobywac pieniądze a na
    > doświadczeniu w tym na co chcą pieniądze.

to jest moja
    > wlasna opinia i prosze sie nią nie sugerować. warto
    > poszukać samemu odpowiedzi na wątpliwosci.

widzisz kolego widze ze sugerujesz ze spolka klamie, Juz pal licho ze niedawno jak miales akcje to wielbiles spolke i akcje nawet po wizycie na NWZA. A teraz pojawiasz sie znowu na forum i przedstawiasz swoje nowe wnioski sugerujace ze to jest jeden wielki przekret. Myslisz ze Kluba ryzykowal by zarobek na podbitkach na kursie kosztem duzo wiekszej kary z GPW? czy KNF? pomysl. Tu nie problem jest dzis podaz ale maly popyt bo niektorzy ludzie jak sie opoznia termin infa to wywalaja na lewo. Ja tam czekam cierpliwie.
  • Re: Ze spólki Autor: ~dark7 [87.207.23.*]
    Witaj NWA dzięki za szacunek mam nadzieję że nie tylko dlatego że oboje straciliśmy u tego złodzieja trochę kasy :) Szkoda że akurat teraz mamy różne zdanie na temat Dependa bo ja mam do nich cały czas zaufanie. Moim zdaniem to już kończymy tą przygodę pt. staramy się o kredyt i za chwilę zaczniemy inną pt. co za tą kasę kupujemy. Ja zostaję z akcjami jak wszyscy widzimy zakupy były robione ostro a teraz nerwowi wychodzą ale po obrotach widzę że to jakaś leszczyna ( nie chodzi mi o to że ja nie jestem leszcz bo też za dużo nie mam ;) ) Ktoś może po prostu coś więcej wie i zna tutejszy akcjonariat dlatego wiadomo że brak infa i zakupów sprowadza kurs coraz niżej przy minimalnych obrotach.
    To niestety jest mylące bo spróbuj teraz kupić z 100-200k to zobaczysz co się nagle zacznie dziać.
    Pozdrawiam i życzę samych trafnych decyzji inwestycyjnych :) i dużo cierpliwości
  • Re: Ze spólki Autor: rkm [77.223.201.*]
    Dark7 uciekaj stąd póki można. Szkoda przespać hossę. Jak chcesz pogadać to napisz ;-)
    Mi sie juz nie chce wdawac w polemiki. Ja mam gdzies zaufanie do prezesa, tutaj gwarantem jest Kukolewski. Poza tym wszystko do tej pory uklada sie w logiczna calosc i jest realizowane. Dotarlismy po mekach do fimalu staran o kredyt. Naprawde zostalo juz nie duzo do rozpoczecia biznesu z nieruchomosciami. Pamietac nalezy ile podmiotow jest w to wszystko zaangazowanych co powoduje notoryczne niedotrzymywanie terminow. Piszesz ,ze mala spolka z Polski a tyle kasy dostanie. To nie jest tak do konca, bo Depend kazda transakcje bedzie musial konsultowac z powiernikiem , ktory bierze na siebie odpowiedzialnosc za prowadzenie projektu. Nie zapominaj o prawie cesji , ktora Depend podpisal w stosunku do BoA. Nie wyjdzie im biznes bank przejmie wszystko. To procedura powszechna i zadnej sensacji w niej nie ma. Pisalem o poteznej firmie Prometheus z uwagi na srodki jakie im powierzono i klientele, ktora obsluguja a nie ile tam osob pracuje. Gwarantuje ci,ze w Polsce nie ma ani jedenej tak mocnej firmy consultingowo - doradczej.
    Skoro umoczyles na PSW i nabrales sie na basnie rodziny Krawiec to wspolczuje ale stawiane z nimi w jednym szeregu Kukolewskiego jest naduzyciem. Poczytaj sobie o tym czlowieku, skoro tak lubisz drazyc gdy inwestujesz pieniadze, co to za biznesmen, jak doszedl do majatku i ze z gielda nic wspolnego nie mial. W przeciwenstwie do cinkciarzy z Ciechanowa produkujacych bezwartosciowy paier toletowy zwany akcjami ich zasranych spolek i z rekordowa kara w historii gieldy.
    Ja jestem pewny i przekonany,ze zainwestowalem w Dependa bardzo racjonalnie i mam szanse na zarobek, bardzo duzy zarobek.
  • Re: Ze spólki Autor: ~Wiki [195.149.118.*]
    Nic dodać nic ująć...
[x]
DEPEND -4,00% 0,24 2015-03-02 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.