• te wyniki to tragedia Autor: ~Olek [89.72.112.*]
    w najlepszym dla takich spółek kwartale znowu wtopa... Ta spółka tym kwartałem powinna sobie rok ustawiać a nie zaliczać takie dno. A co będzie w kolejnych ???? Z czego będą płacić zobowiązania ???? Jak oni chcą zarządzać komuś hotelami (no takie mają przecież plany jak już wszystko sprzedadzą:) jak nie potrafią osiągnąć porządnych zysków w najlepszym kwartale w roku?! KAŻDY KTO NAPISZE ŻE TO DOBRE WYNIKI JEST OSZUSTEM!!!

Zresztą mi najbardziej podoba się to zdanie z raportu
    "Nie jest natomiast możliwa spłata, z nadwyżki finansowej powstającej w działalności operacyjnej, wszystkich wyemitowanych w poprzednich latach obligacji. Mimo niekorzystnej sytuacji ekonomicznej, Zarząd dokłada wszelkich starań, aby w jak najkrótszym czasie przeprowadzić sprzedaż niepracujących aktywów, na których zabezpieczone są obligacje za kwotę umożliwiającą zaspokojenie przynajmniej większej części tych zobowiązań."
    Zarząd sam nie wierzy w to co robi... Czy tak się powinien wypowiadać nowy zarząd walczący o SUKCES ?!!!! Dla mnie takie podejście i takie słowa to brak profesjonalizmu a już na pewno brak wiary.
  • Re: te wyniki to tragedia Autor: ~re [89.228.33.*]
    Posłuchaj nieuku potrafiący tylko obrażać innych.Analizując kondycję firmy zestawiamy okresy porównywalne.Zgodnie z raportami za 3Q narastająco (skonsolidowane) za 2012r spółka miała ponad 34mln straty netto.Dziś analogicznie jest to 4 razy mniej,a cena akcji w porównaniu do tamtego okresu jest ponad dwukrotnie mniejsza.Dlatego twoje teatralne "TRAGICZNE" pasują tu jak garbaty do ściany.Oczywiście nie są to wyniki rewelacyjne ale wskazujące na systematyczną poprawę.Zobowiązania w zasadzie się nie zmieniły.Poza tym w sytuacji spółki znacznie lepszym rozwiązaniem jest regulowanie zobowiązań ze sprzedaży niepotrzebnych areałów ziemi,na których i tak jak mniemam nic by nie zbudowano niż posiadaną gotówką.Miałem nadzieją,że po dość długim okresie twego umiarkowania trochę zmądrzałeś ale nadzieja to matka głupców.A na marginesie to na początku tego roku pisałeś w swoich wypocinach,że spółka najpóżniej do kwietnia przestanie istnieć a jeśli nie to już nigdy nie zabierzesz głosu na tym forum.Jeśli nie masz wiedzy to miej przynajmniej honor dzieciaku.
    '
  • Re: te wyniki to tragedia Autor: ~Olek [89.72.112.*]
    heheheheheheheheheheheheheheheheheheheeheheheheheheheheheheheheheheehehehehheheheheheheheheeheheheheheheheheheheheheheheheeheheheheheheheheheheheheh wyniki są lepsze bo już tak nie kradną dzieciaku !
    i jakbyś przeczytał ze zrozumieniem raport to być wyczytał, że oni chcą sprzedać nie tylko jakieś areały jak to piszesz ale HOTELE !!!!
    a co do mojego honoru to kolego zły adres.... Spółka miała ogłosić bankructwo i to ogłosiła!!! prośbą o restrukturyzację... Oczywiście na tym forum wielu uważa, że jak ktoś mówi wierzycielom, że nie jest w stanie spłacać zobowiązań to nie jest bankructwo ale wg mojej wiedzy jednak jest :)
    ale ten tekst o poprawie wyników naprawdę Świetny :))) Nie ma złodziei w spółce i nie muszą w wynikach księgować przekrętów tzn że spółka polepszyła wyniki:))))) Tekst w sam raz na miarę większości tutaj :)) Cukiereczek normalnie :)))
    i jakbyś dalej nie rozumiał to w nie macie dziesiątek mln straty bo już nie ma za bardzo z czego kraść i spółka jakaś taka sądowa się stała :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
    Nawet nie chce mi się komentować,zresztą tym wpisem skompromitowałeś się totalnie.Cieszę się,że wymknęło ci się,że w spółce jest lepiej a nie tragicznie-wyniki lepsze bo nie kradną.No comments
    pomyśl trochę... Nie ma głównego złodzieja, na spółką w III kw wisiał są no i za bardzo nie ma już czego kraść bo wszytsko zastawione :)) TO CO MAJĄ KRAŚĆ... Tak masz racje jest lepiej - NIE kradną w biały dzień :)))))))))))))))))))))))
  • Re: te wyniki to tragedia Autor: ~mattom [93.94.191.*]
    Dla tych co nie bardzo umieją czytać raport opis w pigułce - http://pulsinwestora.pb.pl/3419810,81487,zmalala-strata-netto-efh
    dla wszytskich geniuszy z tego forum - STRATA jest mniejsza bo nie ma Bekkara :)) i nie księgują jego wybryków:))) Ja nie wiem o co chodzi z Wami... jeden pisze, że gdyby nie było długów by było super:) Drugi zapomina, że w zeszłym roku księgowali przewały Riada i cieszy się z mniejszej straty:) MATKO gdzie wy się rodzicie ?
  • Re: te wyniki to tragedia Autor: ~do re [70.39.231.*]
    no ty pisałes wczoraj, ze dziś po wunikach bedzie 1,2

czekamy, jak nie to....sam wiesz...
    Widzę,że masz nie tylko problem z czytaniem i zrozumieniem ale i z pisaniem.
    po pierwsze to wyżej to nie ja pisałem... ale spoko bo Ty to już dzisiaj się tak ośmieszyłeś, że ta drobna wpadka to nie problem :)) Ale powiedz nadal się cieszysz z wyników ?:))))
[x]
EFH 0,00% 0,03 2015-12-30 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.