W rozmowie z dyrektorem biura maklerskiego poinformował mnie że wszystko zależy od interpretacji Urzędu Skarbowego.Zdarzały się przypadki że odliczyli stratę.
Nie sprzedałem akcji:-(
kupiłeś akcje za x, dziś cena akcji wynosi 0.0 bo ich nie ma , czy jest strata ?
odpowiedż inna niz "tak" trąci ... no własnie czym bo nawet nie wiem co napisać,
odliczasz stratę : cena zakupu razy ilośc akcji i saldujesz z ewentualanym zyskiem
cała matematyka , tak zrobię a ty rób jak uważasz, czy kogoś oszukujesz?
żeby rozliczyć stare akcji w PICIE trzeba akcje spółki X ( w tym przypadku CEDC) sprzedać ze stratą czyi np kupiłeś 100akcji po 5zł i sprzedałeś po 2zł masz straty połowę kapitału. Wydaełś 500zł a sprzedałeś za 200zł czyli stratę 300zł możesz odliczyć tylko jak akcje sprzedałeś. Skoro akcje zostały NAM zabrane z rachunków to ich nie sprzedałeś a zatem nie możesz rozliczyć straty w PICIE bo jej po prostu nie ma. Ja to tak rozumuje
akcji wam nie zabrano tylko zostaly anulowane a to jest roznica!!!!
fakt faktem nie macie akcji :)))
ale czy to jest strata???
moze to jest drogocenna lekcja???
:))))))
no to jak jestescie tacy uczeni to napiszcie ile jest czasu na zglosznie umowy cywilno-prawnej? i co w przypadku gdy akcje zniknely z rachunku w czasie pomiedzy zawarciem umowy a zgloszeniem?