• sales, co k... z tym walnym ? Autor: ~wq...rwiony [31.174.189.*]
    miało być dzisiaj info w tej sprawie
    czy znowu wyślą o 23:55 ?
    nie mogą załatwić tego w dzień, jak normalni ludzie ?
  • Re: sales, co k... z tym walnym ? Autor: ~psw [83.22.142.*]
    coś ty taki narwany
    może zwołają na sobotę lub niedziele to wiecej osób się zjawi żeby osobiście rudemu pogratulować wyników w rajdach :-)))
  • Re: sales, co k... z tym walnym ? Autor: rkm [77.223.201.*]
    Walne? Informacja? Jaja sobie koleś robi a ty się sugerujesz. Tutaj nie będzie żadnego infa. Tutaj będzie 2xP, z czego jedno P to piach a drugie - nie trudno się domyślić.
  • Re: sales, co k... z tym walnym ? Autor: ~sales manager [83.238.238.*]
    Giełda uznała, że informacje przekazane przez Spółkę w formie raportu bieżącego nie wypełniają dyspozycji Uchwały Zarządu Giełdy w sprawie zawieszenia notowań PSW CAPITAL SA.

Z ww. powodu akcje Spółki nadal pozostają zawieszone.

Zgodnie z regulacjami alternatywnego systemu obrotu, w przypadku nie wykonywania lub nienależytego wykonywania obowiązków informacyjnych Giełda może: nałożyć karę pieniężną na emitenta w wysokości do 50 tys. zł, zawiesić obrót, wykluczyć akcje z obrotu na NewConnect.

Informacje dotyczące działań Organizatora Obrotu podawane będą do publicznej wiadomości w formie uchwał (ewentualnie komunikatów) Zarządu Giełdy.

Z poważaniem,

Dział Rynku Kasowego

Zespół Emitentów / Pion Operacyjny
    Giełda Papierów Wartościowych w Warszawie SA
    ul. Książęca 4, 00-498 Warszawa
    T: +48 22 537 7762
    F: +48 22 537 7892
  • Re: sales, co k... z tym walnym ? Autor: ~wq...rwiony [31.174.189.*]
    Dnia 2013-06-03 o godz. 18:21 ~sales manager napisał(a):
    > Giełda uznała, że informacje przekazane przez Spółkę w
    > formie raportu bieżącego nie wypełniają dyspozycji Uchwały
    > Zarządu Giełdy w sprawie zawieszenia notowań PSW CAPITAL
    > SA.

>Z ww. powodu akcje Spółki nadal pozostają zawieszone.

i co k... teraz ?
    jajco teraz
    No to się nazywa sztama - hihihi.
    Zadzwoń do Pietrka, zobaczymy co tym razem ściemni ;-)
  • Re: sales, co k... z tym walnym ? Autor: ~MAX [89.72.47.*]
    A toś zapodał mocno merytorycznie nie ma co:)
    A ja uważam, że teraz trzeba tym dokładniej patrzeć im na łapy. Czekać co zrobią. Na razie. Potem się spotkać (jak najwięcej ludzi - drobnych akcjonariuszy), zbierać pytania, informacje i pomysły. Składka na prawników (bo oni swoją opinię prawną mogą sobie w buty włożyć... ani nie wiąże ona jakiegokolwiek sądu, ani nie była zamówiona w "niezależnej kancelarii prawnej" - bo czy ktokolwiek zna zależne???:))) - pośmiewisko z siebie zrobili samym tym stwierdzeniem).
    Powinniśmy pomyśleć nad konkretnymi pytaniami i opierając się o dokumenty (a choćby raporty) pytać i zawiadomić odpowiednie służby i prokuraturę (jak najbardziej). Vattenfall, powstanie długu prowadzącego do wydrukowania akcji dla tzw. "funduszy cypryjskich", kto i dlaczego te ich spółeczki dopuszczał do obrotu, co one robią, jaką działalność prowadzą i dlaczego tak długo trwało to, że "ktoś" zauważył nieprawidłowości i zawiesił gniota? Sporo mają za uszami.
    Na razie czekajmy.

Ale sales.... ze swoim poziomem przesadziłeś, chociaż... może nie - bo nigdy nic nie napisałeś merytorycznie.

Wiem jedno - kiedyś zwykły wozak handlujący węglem miał więcej honoru i uczciwości. A jak ich nazywać? Sam się domyśl.

Nawet jeśli będzie "walne", to podawanie terminu w ostatniej chwili jest chyba jedynie godne tej "gazeli businessu...." hahahahahaha.
    Tak zupełnie na poważnie i bez żartów nadchodzi moment kiedy chyba trzeba będzie wejść na drogę prawną bo raczej nic z tego nie będzie. Niech wyjaśnianiem i psuciem dobrego samopoczucia pewnym ludziom zajmą się odpowiednie do tego powołane instytucje.
    tak zupełnie powaznie to wszyscy tu dużo gadaja, a nikt nic nie robi
    jestem w stałym kontakcie tel z K. jak równiez w kontakcie mailowym z GPW- powyżej wkleiłem info jakie dostałem jakis czas temu od GPW odnośnie zawieszenia

Każdy ma tel i umie pisac i moze sie wszystkiego dowiedziec...

Każdy....natomiast pisze na forum, ze jedzie na walne, ze prawnika trzeba wynając ze pozew...zbieraja ile akcji potrzebnych ble ble ble...ale gówno robicie
    Właśnie o tym piszę. To nie żarty. A te "......................" nie chcę pisać dosadnie, o za to grozi odpowiedzialność karna" niech działają. Na razie obserwujmy uważnie. ALe w to ich "dobro akcjonariuszy" nie wierzę od dawna". Samo naruszenie praw autorskich przy zdjęciu na stronie też jest karalne, bo wprowadza w błąd (i to wielki). Te długi za transport, akcje dla "cypryjskich funduszy", "współpraca z Vattenfallem", sprawa sądowa tego dotycząca (jaka sygnatura i przed jakim sądem się toczy???? - pisali w którymś z raportów, że oczekują pozytywnego rozwiązania tej sprawy w ... 2013r.).

Wiem, że to NC. Ale to nie stoisko z pietruszką, a spółka akcyjna. "Gazela" hahahahahaha. A to zobowiązuje, ktoś czuwa nad tym rynkiem, ktoś dopuszcza spółki i ktoś DOPIERO teraz się obudził???? TO pole działania właśnie dla odpowiednich instytucji.

Na razie czekam. Czekajmy. Ale droga prawna jak najbardziej jest realna i możliwa. Albo wyjaśnią wiele spraw, opublikują tę śmieszną opinię (chyba, że jej nie ma - wcale bym się nie zdziwił) - albo odpowiedzialność cywilna i karna.

Niektórzy ich nazywają .. "pan krawczyk". Na pana, trzeba mieć wygląd i wykształcenie, a jakie są realia - widać. Wygląd... mhm... nie mnie oceniać - niestety każdy widzi, a "wykształcenie"..... ? Mhm... gdyby było wyższe - pochwaliliby się. Nie dało rady chyba skończyć i uzupełnić, bo trochę trudu trzeba i zdolności do tego.

Taki "prezes" i "dyrektor" z czerwonowłosego, jak z koziej.... d... trąba. W normalnie funkcjonującej instytucji i nie założonej przez tatusia byłby może kierowcą. DO tego się może nadaje.

Ja na razie czekam, ale patrzę im na łapy.

Jakby coś spotkanie w Warszawie jak najbardziej realne. Ja jestem ZA. Na tzw. "walne" nie ma co jechać bo i tak mają większość. Patrzmy co zrobią i analizujmy zgodność tych działań z prawem, bo na razie są z tym dość "kulawo".... .

• Re: sales, co k... z tym walnym ? Autor: ~Irecek [89.67.88.*]
    Jestem tym zainteresowany i będę tę sprawę na pewno wyjaśniał. Zbyt duże środki tu inwestuje od 3 lat. Jeśli ktoś z Państwa również myśli podobnie, to zapraszam z informacją na maila irecek@onet.pl. Proszę o informacje:
    - od kiedy akcjonariusz;
    - jakie pakiet akcji na dzień zawieszenia
    - jaki pakiet akcji na dzień ustanowienia prawa do dywidendy za 2012 r.
    - średnia cena zakupu
    - szacowane straty
    - czy i kiedy kontaktował się Pan/Pani z prezesem PCA p. Piotrem Krawczykiem - o czym mówił.

Oraz oczywiście używany e-mail. Jeśli sprawa się nie wyjaśni w ciągu paru tygodni - do końca czerwca - zakładam sprawę sądową. Wtedy też osobom zweryfikowanym podam swoje dane i umówimy się na spotkanie w celu omówienia strategii.

Pozdrawiam
    Irek
    podać Ci jeszcze ile kasy mamy na koncie , jaki samochód i zdjęcie wysłać?
    Ludzie widzą, żeś oszołom.
    Dnia 2013-06-03 o godz. 22:54 ~Irecek napisał(a):
    > ...Jeśli sprawa się nie wyjaśni w
    > ciągu paru tygodni - do końca czerwca - zakładam sprawę
    > sądową. Wtedy też osobom zweryfikowanym podam swoje dane i
    > umówimy się na spotkanie w celu omówienia strategii.
    > Pozdrawiam
    Irek

Chyba najlepiej zebrać grupę i założyć pozew zbiorowy.
    Niech K. wyrównają straty, tzn.:
    - odkupią wszystkie akcje po cenie nabycia
    - wypłacą zaległą dywidendę
    Kolejna sprawa to do zbadania, czy informacje, które podawali w raportach były prawdziwe
    Jeżeli nie, to chyba odpowiedzialność karna.
  • Re: sales, co k... z tym walnym ? Autor: ~Irecek [89.67.88.*]
    Jestem tym zainteresowany i będę tę sprawę na pewno wyjaśniał. Zbyt duże środki tu inwestuje od 3 lat. Jeśli ktoś z Państwa również myśli podobnie, to zapraszam z informacją na maila irecek@onet.pl. Proszę o informacje:
    - od kiedy akcjonariusz;
    - jakie pakiet akcji na dzień zawieszenia
    - jaki pakiet akcji na dzień ustanowienia prawa do dywidendy za 2012 r.
    - średnia cena zakupu
    - szacowane straty
    - czy i kiedy kontaktował się Pan/Pani z prezesem PCA p. Piotrem Krawczykiem - o czym mówił.

Oraz oczywiście używany e-mail. Jeśli sprawa się nie wyjaśni w ciągu paru tygodni - do końca czerwca - zakładam sprawę sądową. Wtedy też osobom zweryfikowanym podam swoje dane i umówimy się na spotkanie w celu omówienia strategii.

Pozdrawiam
    Irek
    Irek (nie wiem, czy tak masz na imię, ale to nie ważne). Poczekajmy. Z oczekiwaniami najlepiej poradzą sobie prawnicy. Na razie patrzmy im na łapy.
    Zapewniam Cię, że jest więcej ludzi zainteresowanych dochodzeniem swoich praw na drodze prawnej i zainteresowaniem odpowiednich służb tymi "panami".
    Spokojnie. Na wszystko przyjdzie pora. Ja jak najbardziej jestem zainteresowany takim spotkaniem. A "walne", którego terminu tak wszyscy czekają ... uważam, niestety za nienajlepszy pomysł. Chyba, że stanie się cud i coś się wyjaśni.
    Na razie widzę, że te "gazele" i "byznesmany" nie robią nic, czego nie muszą robić.
    Wygląda na to, że oni nie robią nawet tego co muszą. Niemniej pewne kwestie muszą się formalnie rozstrzygnąć zanim jakiekolwiek kroki będą miały rację bytu.
    Dokładnie.

Dlatego czekajmy. Ich ruch. To "oni" mają smród przy tyłku.

Za wykroczenia (nawet drogowe) ludzie płacą kary, są pociągani do odpowiedzialności karnej.

Jeśli nie zrobią tego, co muszą... mhm.... . Ich sprawa. Od wyjaśnienia wątpliwości są powołane odpowiednie instytucje i służby i trzeba je powiadomić w odpowiednim trybie i czasie. Wszystko.

Na razie czekajmy spokojnie co te "gazele" zrobią.

• Re: sales, co k... z tym walnym ? Autor: ~OBSER [83.9.180.*]
    Czytam te wasze wpisy i się zastanawiam czy wy tak na poważnie ? Wierzycie, że tutaj wydarzy się coś pozytywnego?

Idąc tokiem myślenia krawców to bym miał was w d...

1)Obiecywali kopalnie, przychody na poziomie ponad 200 mln zł,ciepłownie...
    No i co ? No i nic!!

2)Obiecywali dywidendę za 2011, 2012 r. No i co? No i nić!!

3)Raporty miesięczne, kwartalne to śmiech. Czy jakiś biegły rewident to kiedyś badał??

4)Przejęcie węglopeksu za ponad 20 mln zł. (wystarczy spojrzeć na stronę tej spółki)

Czy Krawcom się opłaca wypłacić dywidendę za 2011 i 2012 r. ? Ponad kilkanaście milionów zł? Pewnie powiecie, że większość akcji jest posiadaniu krawców. Tylko, że to i tak nie załatwia sprawy bo i tak drobnym musieli by wypłacić ładnych kilka milionów zł.

Sądzę, że bardziej opłaca się krawcom, nie robić nic. Bo co można i zrobić ??? Kara 50.000 zł ?? Śmiech. Ostatni przykład (SERENITY) pokazuje jaki jest mechanizm działania niektórych spółek na NC. Czy ktoś został ukarany? NIKT. Jeśli nawet będzie jakaś kara to na pewno niewspółmierna do wyrządzonej szkody.

NIKT ZA TEN BURDEL NIE ODPOWIADA (GPW, AUTORYZOWANI DORADCY, ZARZĄDY SPÓŁEK). LICZY SIĘ TYLKO KASA,

Masz rację. 50 tysi to nic. Ale jednak nieco może zaboleć. A dług za transport będący powodem drukowania akcji dla "fundów" z Cypru.... . Mhm.... a na wyjaśnieniu tego może zależeć już niektórym instytucjom państwowym. Trzeba ich jedynie poinformować i zainteresować.

A kto tak DŁUGO umożliwiał to, co się działo? ... . Mhm... . Są od tego powołane odpowiednie instytucje.

Powiem tak: większości ludziom też się wydaje, że po polskich drogach mogą jeździć po pijaku, z prędkością 200 km/h...... ale jak ktoś taki zrobi komuś "kuku"..... mhm..... . Bywa różnie.

Dlatego poczekaj. Na wszystko przyjdzie czas. Jest zbyt dużo wqr..... - ja pytam o drogę prawną, ale zauważ, że pojawiają się głosy pytające o prywatny adres tych "panów" - myślisz, że to żarty?.... .

Ja wolę drogę prawną lub wyjaśnienie spraw przez nich samych i niech interes się kręci. Ale na giełdzie inwestują różni ludzie. A większość nie lubi jak się ich oszukuje.... prawda?.... .
    Są jeszcze sądy chłopie. A tam nie ma takich pojęć jak "niezależna kancelaria prawna".... bo poszukaj "zależnych" - znajdziesz?

Opinia prawna jest zależna od tego, kto PŁACI. Ale nie wiąże ona sądu.
    złożyły juz wniosek do sądu?prokuratury itp
    NIE:) Czytaj i troszkę wysil mózg. CZEKAMY - to podpowiedź. A "czytały oszołomy wcześniejsze posty?" . Przeczytaj więc.
    Skąd ty się chłopie urwałeś? Nie masz czasem ryżęj fryzury - bo z daleka wszyscy widzą, że coś tak jak by zalatuje... podobną yntelygencyją:))))
    Panowie przestańcie przynajmniej tutaj. Dosyć włodarze na tutaj krwi napsuli abyśmy psuli ją sobie. Koledze wyżej, który jest taki sceptyczny odpowiem tak - masz rację obiecywać można wszystko podawać plany i ich nie realizować też. Tak to jest w biznesie. Jednak w tym przypadku nic nie jest takie oczywiste bo oprócz planów (które tak jak napisałem można i na papierze toaletowym drukować) podane zostały pewne oficjalne i jak się okazuje, nie do końca prawdziwe informacje jako fakty. To już pachnie innym paragrafem i tego w ostateczności należy się przyczepić.
    A tak przy okazji to jest taki Dom Inwestycyjny Platinum. Wyszukaj sobie go w KRS-ie, następnie popatrz na spokojnie kto jest prezesem i sprawdź złożone sprawozdania finansowe.
    Czyż nie pachnie ładnie ambergoldem? ;-)
    Nawet nie mów (nie pisz) o takim "zapachu". Masz rację. Spokoju trzeba.Ale sam wiesz, że czasami krew się burzy..... .
[x]
PSWCAPITA 0,00% 0,01 2014-04-04 14:52:05
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.