MOŻE GŁĘBOKO, ZŁODZIEJ PIEPRZONY...
CHCE OKRAŚĆ AKCJONARIUSZY Z ICH AKCJI I TO W BIAŁY DZIEŃ.
TO CO ROBI TARIKO W GŁOWIE SIĘ NIE MIEŚCI.
JEŚLI SĘDZIA NIE ZMYJE GŁOWY TARIKO I NIE NAKAŻE WYKUPU AKCJI LUB INNEGO ROZWIĄZANIA NIE KRZYWDZĄCEGO DOTYCHCZASOWYCH AKCJONARIUSZY, TO BĘDZIE ŚWIADCZYŁO O BEZSILNOŚCI OBECNYCH SYSTEMÓW PRAWNYCH I SĄDÓW NAD WIELKIMI KORPORACJAMI, A TE MOGĄ ROBIĆ CO IM SIĘ PODOBA.
Jeśli to prawda z tym miesięcznym raportem to jest czyste kur......wo.............
Jeżeli sędzia poprze złodzieja to będzie to precedens do wywłaszczania akcjonariuszy z ich majątku przy pomocy rozwiązań siłowych, normalnie kur..... nowa era okradania ludzi przez korporacje przy pomocy instrumentów finansowych
Nagle tzw. akcjonariusze wykazali zainteresowanie raportami? A gdzie byliście jak poprzednie raporty wykazywały że ze spółki błyskawicznie znika szmal a rosną długi? W 2011 r koszty operacyjne to ponad 1,3 mld $ a strata na jedną akcję ponad 18$ czyli prawie 60zł! Rok wcześniej też nie było różowo. Trzeba było wtedy czytać raporty i wyciągać wnioski. Dzisiaj macie akcje o wartości ujemnej zadłużone wobec właścicieli obligacji.
To są hazardziści-analfabeci. Część nawet nie zna podstaw angielskiego, nie mówiąc o wiedzy finansowej. To jest myślenie (a raczej tępa rządza): "wódka=pieniądze" i nic więcej...
Prezes, a czy nie lepszym rozwiązaniem dla wszytkich była by emisja akcji? A o czym ty piszesz, jeśli chodzi o raporty, to po prostu wielka ściema. Nie pisz takich rzeczy, bo ci nikt nie uwierzy..........Jaki był ostatni podany 3 kwartał 2012, może odpowiesz na plusie czy minusie???? Więc nie piep...rz bzdur..Może odpowiesz dlaczego nie podali raportu za 2012 rok, no odpowiedz szujo..........???????????Mimo wielkiego skoku na kasę i swielkich wysiłków na odpisach i zm niejszeniu wyceny, nadal o 200mln jest więcej majątku od zadłużenia, więc nie zaklinaj rzeczywistości!!!!!!!!!!!!!!!!
A jak mogli mieć miliard straty??????????????To fikcja.Miliard z powietrza.Był już kiedyś taki Tygodnik Miliarder............tam tez było wszystko z powietrza..............i tak jest do dzis!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
fatalna sytuacja spółki to jedno, a jednak ewidentny brak próby restrukturyzacji w naturalny sposób to inna sprawa. Poza emisją spółka, spokojnie mogła sprzedać część marek i gwarantuje wam, że ustawiłaby się po nie kolejka chętnych.ale zamysł od początku był jeden CH11.
ta straty, a skoro takie straty to niech robią upadłość likwidacja, a wtedy jestem spokojny ze jako akcjonariusz, czyli ostatni w kolejce dostanę spokojnie po spłacie wszystkich jakieś 20 $ na akcje i dlatego taka wojna aby okraść nas na takie siano
Dnia 2013-05-11 o godz. 18:17 ~ezechiel napisał(a):
> Prezes, a czy nie lepszym rozwiązaniem dla wszytkich była
> by emisja akcji? A o czym ty piszesz, jeśli chodzi o
> raporty, to po prostu wielka ściema. Nie pisz takich
> rzeczy, bo ci nikt nie uwierzy..........Jaki był ostatni
> podany 3 kwartał 2012, może odpowiesz na plusie czy
> minusie???? Więc nie piep...rz bzdur..Może odpowiesz
> dlaczego nie podali raportu za 2012 rok, no odpowiedz
> szujo..........???????????Mimo wielkiego skoku na kasę i
> swielkich wysiłków na odpisach i zm niejszeniu wyceny,
> nadal o 200mln jest więcej majątku od zadłużenia, więc nie
> zaklinaj rzeczywistości!!!!!!!!!!!!!!!!
Siła Twoich argumentów rozwala, chociaż czytałem na tym forum jeszcze większe idiotyzmy. Wcale się nie dziwię, że zostaliście wyru...ni. To o czym piszę to nie żadna ściema tylko dane dostępne dla każdego rozumnego człowieka na oficjalnej stronie CEDC http://www.cedc.com/pl/fakty-i-liczby . Kto przy zdrowych zmysłach pakuje się w spółkę której cena nominalna wynosi 1 cent a strata na jedną akcję w latach 2010-2011 to ponad 20$? Zrozumcie chociaż jedno - kasa wyparowała ze spółki a w zamian zaciągnięto kosmiczne zobowiązania w postaci obligacji. Jako akcjonariusze jesteście dłużnikami właścicieli obligacji. Chyba nie myślicie, że ci którzy kupili obligacje zrezygnują ze swojej kasy bo wy chcecie odzyskać umoczone pieniądze? To jest niestety walka na śmierć i życie, w biznesie nie ma sentymentów. Kto jest głupi słaby ten ginie.
Dnia 2013-05-11 o godz. 13:52 ~ezechiel napisał(a):
> MOŻE GŁĘBOKO, ZŁODZIEJ PIEPRZONY...
CHCE OKRAŚĆ
> AKCJONARIUSZY Z ICH AKCJI I TO W BIAŁY DZIEŃ.
TO CO ROBI
> TARIKO W GŁOWIE SIĘ NIE MIEŚCI.
JEŚLI SĘDZIA NIE ZMYJE
> GŁOWY TARIKO I NIE NAKAŻE WYKUPU AKCJI LUB INNEGO
> ROZWIĄZANIA NIE KRZYWDZĄCEGO DOTYCHCZASOWYCH AKCJONARIUSZY,
> TO BĘDZIE ŚWIADCZYŁO O BEZSILNOŚCI OBECNYCH SYSTEMÓW
> PRAWNYCH I SĄDÓW NAD WIELKIMI KORPORACJAMI, A TE MOGĄ
> ROBIĆ CO IM SIĘ PODOBA.
Jeśli to prawda z tym miesięcznym
> raportem to jest czyste kur......wo.............
I to jest właśnie ignoranctwo ..."siła argumentów", o czym ty piszesz???????A gdzie twoje argumenty Odpowiedz może na pytania które zadałem jeśli jesteś w stanie a nie ośmieszaj się.
Przejęcie CEDC to obecnie jeden z większych przekrętów , a Tariko w niedługim czesie będzie siedział w pierdlu...Tego może być pewien jeśli nie przystopuje.
Akcjonariusze CEDCa. Jesteście subiektywni w swoich osądach do granic możliwości. Nikt wam przecież nie kazał trzymać akcji jak spadały po kilkadziesiąt procent w ciągu kwartału czyż nie? Teraz jesteście w czarnej d.... I obwiniacie wszystkich dookoła tylko nie siebie. Zrozumcie nikogo nie obchodzą wasze żale, czy straciłeś 5 10 100 tysięcy czy więcej, nikogo to nie obchodzi to tylko i wyłącznie wasza wina i wy jesteście za to odpowiedzialni. Nie rozumiem czego czepiacie się Tarika. Każdy zdrowy na umyśle biznesmen postąpił by tak samo. Pozdrawiam serdecznie :)
Uzi pierd....l sie . Ja tutaj pisze o korupcji, szwindlu i wielkim przekrecie. Mam w d...ie ta kase co ja moge teraz stracic. Wkurza mnie naslana przez Sku...wialego tatara garstka naganiaczy takich jak ty. Nie masz akcji to sper...j. Tarik chce przejac za nic polskie polmosy, Rusek do tego zyd.... To jest Zlodziej ktory chce zlupic polakow, a do tego zlodziej z rosyii... Czy nikt tego nie zatrzyma?
Dnia 2013-05-12 o godz. 21:50 ~ezechiel napisał(a):
> To jest Zlodziej ktory chce zlupic
> polakow, a do tego zlodziej z rosyii... Czy nikt tego nie
> zatrzyma?
Sproboj, rzuc sie pod kola. Ten mokry dzwiek "ciup" to twoja pusta mozgowina rozbijajaca sie o bruk.
Jestes najtepszym z tepych. A tu bardzo duzo dobrze tepych...
Nie mam akcji i bardzo mnie to cieszy. To czy rusek przejmie jakąś tam polską firmę niewiele mnie obchodzi. Zapewniam Ciebie że jeżeli nie miałbyś tutaj utopionych pieniędzy również miałbyś w d... Że jakiś tariko próbuje w białych rękawiczkach zagarnąć majątek CEDCa. Twoje rozgoryczenie i słowna agresja wobec wszystkich którzy potrafią spojrzeć na sytuacje bez obciążenia emocjonalnego ma bardzo prostą przyczynę. Przecież tobie nie chodzi o dobro polskich firm, bo takich przypadków jak ten jest na przestrzeni lat sporo. Chodzi tobie tutaj o twoje stracone pieniądze, które straciłeś na własne życzenie a teraz szukasz winnych. Dopóki tego nie zrozumiesz będziesz zawsze na giełdzie dawcą kapitału.
A ty woznica widze wyrocznia? Sam Sie debi.. u rzuc pod locust I nie mow mi oszolo...mie co man robic. Tak uwazam . Mass idi...to inne zdanie to sie Jim podziel a nie obrazaj. Pscho...Lu.....
Widze że znalazło się dwóch pseudo intelektualistów ktorzy chcą udowodnić swoją wyższość tutaj. A może tak do obory gnój wybierać. Do tego się nadajesz uzi z tym CAŁYM OSZOŁOMEM WOŹNICĄ . A jeśli chodzi o kasę utopioną to nie twoja sprawa pilnuj swojej cieniasie...................
PS> Tarik robi PRZEKRĘT jakich dawno nie było, zrobił ze spółki znoszącej złote jaja bankruta ,a nawet jeszcze nie zrobił i do tego wmawia,że jusz jest . Więc nie pitol jeden z\ drugim że czarne jest białe a białe czarne.
W tym momęcie argument że to żyd i rusek jest jak najbardziej odpowiedni, bo każdy jest lepszy od ZŁODZIJSTWA które w tej chwili robi TARIKO...........
i tyle.................
Tariko jest zbawcą dla spółki i jej wszystkich firm. Tariko ratuje firmę przed upadłością likwidacyjną i rozszarpaniem jej na szczątki, wkładając w nią wiele swojego kapitału, wiele energii i kładąc na szalę swoją reputację.
Tariko tak jest i tak będzie postrzegany przez świat biznesu.
Tariko nikogo nie okradł. Zainwestował i czeka na finał. Najpierw w sądzie, który jest formalnością przy uległości i zgodzie wierzycieli.
taaa...
a gdzie zes to wyczytal?chyba w komsomolskiej prawdzie.buahahaa
on tak pomogl jak czerwonoarmista Warszawie 44.stal i sie przygladal jak dogorywa.
jak ci napluja w twarz to powiesz,ze deszcz pada,lemingu?!
podobno pierwszy milion trzeba ukrasc.wot,w Rasiji nie tolko pierwyj ale wtoroj i trietij...
durak!
Takich psycholi jak ty woźnica szybko spotyka bardzo sroga kara, czekaj jej z niecierpliwością , przyjdzie niebawem, i pomyśl sobie wtedy o tym co tutaj napisałem teraz .... Będzie to kara sroga i bardzo ciężka , a dotyczyć będzie TWOJEGO ZDROWIA...
Odszekaj wszystko co powiedziałeś , ALBO zobaczysz co znaczy przeznaczenie !!!
Kolejny debil tarikowy, skąd tego barachła tyle przed wyrokiem ....Uaktywniki się akurat dzisiaj.
Mam do was dwa słowa :
" Ch....j wam w d...pę".....................;)
A ty woźnica siedzaca w USA nie smiej sie z tego tylko poczekaj.Zobaczysz kolego. Bo ten sie smieje kto.....może dokończysz ;)
Przecież nikt z Was nie wie co będzie jutro. Jesli Wsz scenariusz sie sprawdzi, to będziecie piać jacy to jesteście inteligentni, jeżeli bedzie inaczej to wymyślicie coś innego. Niestety w Polsce panuje zawiść i nienawiść, więc nic dziwnego, że obserwujemy na tym forum tego typu przepychanki. Proponuję zająć się włanymi problemami osobistymi, a nie osądzać decyzje innych. Przecież Wy też w życiu popełniacie błędy, zachowujecie poniżej krytyki. To takie typowe polskie zachowanie wobec innych. Obstawiam, że nie zostanę zrozumiany.
Ni ja cie bardzo dobrze rozumiem , ale to nawet nie "polskie " zachowanie. Tutaj są po prostu "pilnujący", nawet tutaj ...
Kulczyk kiedys powiedział" Duże pieniądze potrzebują spokoju, wielkie ciszy" i tutaj powinno nigdy nie być ciszy, bo czym większy rozgłos tym większa szansa DROBNYCH na odrobienie strat..................
Nie jest źle.
Mam cynk, że wpłynęło kilka istotnych protestów od "drobnych". Licza się trzy z nich, w tym jeden bardzo rozsądny z Polski.
LInia obrony jest taka: Tariko działa w złej wierze, jest w zarządzie/jest insiderem/realizował transakcje mając wiedzę, jakiej nie mieli drobni z zewnątrz. Nie miał na celu ratowania spółki, tylko ordynarne wrogie przejęcie. Jego praktyka sprzeniewierza się idei i tradycji kapitalizmu i giełdy (w rozumieniu Amerykańców).
Drugi istotny protest jest ze Szwajcarii, chociaż nie Szwajcara :) - - pisał kumaty prawnik z USA, bardzo rzeczowa sprawa i do przyjęcia przez sąd.
Aha, jeden z polskich protestów będzie przez sąd potraktowany bardzo uważnie, zawiera istotne argumenty i sposób widzenia z perspektywy drobnego (chociaz w istocie protest złożony przez "średniaka"), rzekłbym, że pisany tłustą czcionką...
Pozdrowienia dla tych, którzy nie tracą wiary.
Jest średniowielki akcjonariusz z Polski, który zgłosił do sadu rozsądny protest, będzie odczytany w trakcie rozprawy. sa jeszcze dwa z Polski, słabsze i bardzo dobry i obszerny akcjonariusza ze Szwajcarii - ma ponad 2 mln akcji - pisany przez dobrego prawnika z USA.
Nie jest źle.
Skąd wiem ? Moja sprawa, ma się "krewbych i znajomych" w USA :)
kto chce, niech wierzy, kto nie , jego sprawa.......
Spko nie pytam zgryzliwie. Jestem mocno zainteresowany pozytywnym wynikiem i dlatego sie dopytuję skąd masz te informacje... Czy ING posiada akcje zwykłe czy uprzywilejowane?
Dnia 2013-05-11 o godz. 13:52 ~ezechiel napisał(a):
> MOŻE GŁĘBOKO, ZŁODZIEJ PIEPRZONY...
CHCE OKRAŚĆ
> AKCJONARIUSZY Z ICH AKCJI I TO W BIAŁY DZIEŃ.
TO CO ROBI
> TARIKO W GŁOWIE SIĘ NIE MIEŚCI.
JEŚLI SĘDZIA NIE ZMYJE
> GŁOWY TARIKO I NIE NAKAŻE WYKUPU AKCJI LUB INNEGO
> ROZWIĄZANIA NIE KRZYWDZĄCEGO DOTYCHCZASOWYCH AKCJONARIUSZY,
> TO BĘDZIE ŚWIADCZYŁO O BEZSILNOŚCI OBECNYCH SYSTEMÓW
> PRAWNYCH I SĄDÓW NAD WIELKIMI KORPORACJAMI, A TE MOGĄ
> ROBIĆ CO IM SIĘ PODOBA.
Jeśli to prawda z tym miesięcznym
> raportem to jest czyste kur......wo.............
Jakim cudem, przeciez zlozyli info na SEC? A z innej beczki, to ciekawe jak Nasza bajka pt. "Ksiaze i Zebrak" sie zakonczy, a przede wszyskim kto w jakiej roli ostatecznie bedzie, bo stars prawda glosi przeciez,ze "jak sie kto bogaci tak i traci" Na zakonczenie cisna mi sie slowa piosenki " wypijmy za bledy na gorze....by tu naz dole zle Nam nie wiodlo sie" jakos tak to lecialo. Trzymam za Nas kciuki.....