• Co teraz ze spółką??? Autor: ~daro_83 [31.0.121.*]
    "Spółka otrzymała postanowienie Sądu Okręgowego XXIII Wydział Gospodarczy Odwoławczy, który na podstawie art. 385 k.p.c. w zw. z art. 397 par 2 k.p.c. w zw. z art. 229 ustawy Prawo upadłościowe i naprawcze postanowił oddalić zażalenie Spółki na postanowienie Sądu Rejonowego dla m. st. Warszawy z dn 27 lutego 2013 r. sygn akt X GN 1/13 w przedmiocie zakazu wszczęcia postępowania naprawczego Spółce Europejski Fundusz Hipoteczny S.A. w Warszawie."
  • Re: Co teraz ze spółką??? Autor: ~pit [94.251.229.*]
    do pierdla wszystkich wsadzić cwaniaków co już dzisiaj sypali akcjami bo mieli od wczoraj informacje, sprawę trzeba zgłosić do knf?
  • Re: Co teraz ze spółką??? Autor: ~daro_83 [31.0.121.*]
    Dlaczego dopiero dziś podali te informację, przecież ona jest niezwykle znacząca skoro znali ją wczoraj. Myślałem, że chociaż ten Zarząd działa przejrzyście, ale znów się zawiodłem.
  • Re: Co teraz ze spółką??? Autor: ~xxx [83.25.219.*]
    Znaczy się będzie upadłość? tylko pytanie czy układowa czy likwidacyjna?
  • Re: Co teraz ze spółką??? Autor: ~inspektor [87.56.94.*]

no to jutro wysyp 30gr, później info że składają wniosek o upadłość układową i kurs padnie na dwadzieścia parę groszy , i wtedy czekanie na decyzje sądu czy się zgadzą na układ jak tak to pompa ponad 100% powyżej 50gr a jak nie to podzieli los bomi i poljadła , jeszcze raport jak tragedia i długi się zwiększyły to wniosek złożą po raporcie z znienacka
  • Re: Co teraz ze spółką??? Autor: ~Zebco [217.144.209.*]
    Ludzie myślenie nie boli, od wydania postanowienia do otrzymania już kilka ładnych dni upłynęło i wszyscy zainteresowanie o nim już dawno wiedzieli.
    Co nam mówi postanowienie, że spółka nie ma 4 lat na spłatę obligacji i teraz albo się dogada z IDM, albo wypuści nowe obligacje, albo sprzeda nieruchomości tylko, że teraz za mniejszą kasę (to jest ostateczność).
    Tak jak kilka miesięcy temu się zakładałem z Olkiem człowiekiem bez honoru tak i teraz mogę się założyć z każdym, że spółka nie złoży żadnego wniosku o upadłość.
    I jeszcze jedno jeżeli spółka zdecydowała się udzielić informacji poczytnemu portalowi wnp.pl to jestem o nią spokojny.
  • Re: Co teraz ze spółką??? Autor: ~Olek [89.72.112.*]
    hehehhehehehehehehehe tylko tak to można podsumować a najlepszy jest ten argument o udzieleniu informacji poczytnemu portalowi :))))))) no teraz to wszyscy mogą być spokojni.... EFH upadło czy Ci się to podoba czy nie... z chwilą powiedzenia obligatariuszom, że nie mają kasy i możesz nawijać innym makaron na uszy ale sam dobrze o tym wiesz.... znaczy już nie wiem czy wiesz bo miałem Cie za kumatego ale po tym wpisie dzisiejszym to sam już wątpię :)))
  • Re: Co teraz ze spółką??? Autor: ~Olek [89.72.112.*]
    i jeszcze powiedz specu skąd wezmą kasę na spłatę obligacji...?! bo Twoja propozycja, że wyemitują nowe jest żenująco śmieszna... że niby kto od nich je kupi jak nie spłacają dotychczasowych a nieruchomości EFH są mega zadłużone więc to nic nie da bo przy takiej sprzedaży (a w ogóle to jest śmieszne co proponujesz bo i tak nic teraz nie sprzedadzą w takim trybie chyba że za 1/4 wartości i im nawet na hipoteki nie starczy). Zero w kasie, zero dochodów, mega długi - KONIEC misiu :)))
[x]
EFH 0,00% 0,03 2015-12-30 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.