"Spółka otrzymała postanowienie Sądu Okręgowego XXIII Wydział Gospodarczy Odwoławczy, który na podstawie art. 385 k.p.c. w zw. z art. 397 par 2 k.p.c. w zw. z art. 229 ustawy Prawo upadłościowe i naprawcze postanowił oddalić zażalenie Spółki na postanowienie Sądu Rejonowego dla m. st. Warszawy z dn 27 lutego 2013 r. sygn akt X GN 1/13 w przedmiocie zakazu wszczęcia postępowania naprawczego Spółce Europejski Fundusz Hipoteczny S.A. w Warszawie."
Dlaczego dopiero dziś podali te informację, przecież ona jest niezwykle znacząca skoro znali ją wczoraj. Myślałem, że chociaż ten Zarząd działa przejrzyście, ale znów się zawiodłem.
no to jutro wysyp 30gr, później info że składają wniosek o upadłość układową i kurs padnie na dwadzieścia parę groszy , i wtedy czekanie na decyzje sądu czy się zgadzą na układ jak tak to pompa ponad 100% powyżej 50gr a jak nie to podzieli los bomi i poljadła , jeszcze raport jak tragedia i długi się zwiększyły to wniosek złożą po raporcie z znienacka
Ludzie myślenie nie boli, od wydania postanowienia do otrzymania już kilka ładnych dni upłynęło i wszyscy zainteresowanie o nim już dawno wiedzieli.
Co nam mówi postanowienie, że spółka nie ma 4 lat na spłatę obligacji i teraz albo się dogada z IDM, albo wypuści nowe obligacje, albo sprzeda nieruchomości tylko, że teraz za mniejszą kasę (to jest ostateczność).
Tak jak kilka miesięcy temu się zakładałem z Olkiem człowiekiem bez honoru tak i teraz mogę się założyć z każdym, że spółka nie złoży żadnego wniosku o upadłość.
I jeszcze jedno jeżeli spółka zdecydowała się udzielić informacji poczytnemu portalowi wnp.pl to jestem o nią spokojny.
hehehhehehehehehehehe tylko tak to można podsumować a najlepszy jest ten argument o udzieleniu informacji poczytnemu portalowi :))))))) no teraz to wszyscy mogą być spokojni.... EFH upadło czy Ci się to podoba czy nie... z chwilą powiedzenia obligatariuszom, że nie mają kasy i możesz nawijać innym makaron na uszy ale sam dobrze o tym wiesz.... znaczy już nie wiem czy wiesz bo miałem Cie za kumatego ale po tym wpisie dzisiejszym to sam już wątpię :)))
i jeszcze powiedz specu skąd wezmą kasę na spłatę obligacji...?! bo Twoja propozycja, że wyemitują nowe jest żenująco śmieszna... że niby kto od nich je kupi jak nie spłacają dotychczasowych a nieruchomości EFH są mega zadłużone więc to nic nie da bo przy takiej sprzedaży (a w ogóle to jest śmieszne co proponujesz bo i tak nic teraz nie sprzedadzą w takim trybie chyba że za 1/4 wartości i im nawet na hipoteki nie starczy). Zero w kasie, zero dochodów, mega długi - KONIEC misiu :)))