• CEDC wyjaśnia Autor: ~Agata [83.26.218.*]
    6, Jak będzie wyglądała struktura właścicielska Spółki po przeprowadzeniu postępowania upadłościowego?

Zgodnie z Planem Reorganizacji zaaprobowanym przez wierzycieli, po zatwierdzeniu przez Sąd Upadłościowy i wejściu w życie Planu Reorganizacji, wszystkie istniejące akcje Spółki zostaną anulowane.
    Roust Trading Ltd., na czele której stoi Przewodniczący Rady Dyrektorów i główny inwestor CEDC, Pan Roustam Tariko, otrzyma 100% akcji nowej emisji w zreorganizowanej CEDC.
    Stąd, jeżeli Plan Reorganizacji CEDC zostanie zatwierdzony przez Sąd Upadłościowy, zreorganizowana CEDC będzie w istocie nowym podmiotem z nowymi akcjonariuszami.

7. Czy notowania akcji Spółki na NASDAQ oraz GPW zostaną utrzymane?

W dniu 12 kwietnia 2013 r. obrót akcjami CEDC na rynku NASDAQ Stock Market („NASDAQ”) został zawieszony. Ponadto, w dniu 15 kwietnia 2013 r. został zawieszony obrót akcjami CEDC na Giełdzie Papierów Wartościowych w Warszawie („GPW”) na czas nieokreślony, nie dłuższy niż 3 miesiące.

NASDAQ złoży Formularz 25-NSE w Amerykańskiej Komisji Papierów Wartościowych i Giełd (U.S. Securities and Exchange Commission) w celu wykluczenia akcji Spółki z notowań i rejestracji w NASDAQ. Zarząd GPW może także wykluczyć akcje Spółki z obrotu na GPW z uwagi na toczące się postępowanie upadłościowe lub z innych, określonych przyczyn. Ponadto, jeżeli Plan Reorganizacji Spółki wejdzie w życie, wszystkie istniejące akcje Spółki zostaną anulowane, a Spółka przewiduje że jej akcje nie będą dalej przedmiotem obrotu na NASDAQ oraz GPW.

8. Co stanie się z istniejącymi akcjami Spółki?

Jeżeli Plan Reorganizacji wejdzie w życie, wszystkie istniejące akcje Spółki zostaną anulowane na mocy orzeczenia Sądu Upadłościowego. Żadne wynagrodzenie nie zostanie przyznane obecnym akcjonariuszom Spółki oraz nie nastąpi wykup, umorzenie lub odkup istniejących akcji Spółki.

W tej sytuacji, brak jakiegokolwiek świadczenia na rzecz akcjonariuszy wynika z faktu, że po dokonaniu szczegółowej analizy przez kierownictwo CEDC wraz z doradcami jak również po przeprowadzeniu negocjacji z kluczowymi grupami wierzycieli CEDC, określono, że łączna wartość obecnego zadłużenia CEDC przekracza wartość Spółki. W rezultacie, po przeprowadzeniu restrukturyzacji obecnego zadłużenia CEDC zgodnie z Planem Reorganizacji, brak będzie środków pozostających do wypłaty dla akcjonariuszy Spółki.

9. Czy w Polsce zostanie ogłoszone wezwanie do zapisywania się na sprzedaż akcji CEDC?

Nie. Z uwagi na fakt, że CEDC jest spółką zarejestrowaną w stanie Delaware oraz przewidywanie, że istniejące akcje Spółki zostaną anulowane na mocy orzeczenia Sądu Upadłościowego, CEDC spodziewa się, że przestanie być spółką publiczną w Polsce. Dlatego też CEDC nie przewiduje, że w Polsce wymagane będzie ogłoszenie wezwania do zapisywania się na sprzedaż akcji CEDC, które przestaną istnieć wskutek wejścia w życie Planu Reorganizacji po jego zatwierdzeniu przez Sąd Upadłościowy.

10. Czy akcje Spółki będą przedmiotom obrotu na innych rynkach?

W dniu 12 kwietnia 2013 r. rozpoczęto obrót akcjami CEDC na platformach OTC Markets Group Inc. („Pink Sheets") oraz OTC Bulletin Board („OTCBB”). Inwestorzy posiadający akcje CEDC powinni skonsultować ze swoimi brokerami możliwość obrotu akcjami CEDC na Pink Sheets, OTCBB lub w jakikolwiek inny sposób.
    ALBO LAĆ PO ŁBACH IDIOTÓW Z KNF ZA ZAWIESZENIE NOTOWAŃ - to już mój dopisek

Całość na:

http://www.cedc.com/pl/news/company/pytania-i-odpowiedzi-dotyczace-restrukturyzacji-central-european-distribution
  • Re: CEDC wyjaśnia Autor: ~Agata [89.78.48.*]
    Z tego roztargnienia zapomniałam dodać, że na cedc straciłam całe swoje oszczędności.....

Teraz grywam w punktach LOTTO.....

Tylko tyle mi zostało.....
  • Re: CEDC wyjaśnia Autor: ~kris b [193.239.124.*]
    a ostrzegalem agatko-ze granie na bakrutach musi sie zle skonczyc.owszem na odbitkach i to gwaltownych mozna bylo b.ladnie zarobic-ale tylko na krotko.ale trzymanie na long term-to juz harakiri.a na cedc-ponad 10 pr,akcjii to byly nasze ofe.wiadomo kto poplynal a teraz ofe soe dziwia ze chca je zlikwidowac
  • Re: CEDC wyjaśnia Autor: ~Agata [83.4.44.*]
    Patrz Kris czasem na IP piszącego.
    Straciłam na CEDC. Trochę odrobiłam podczas tej zwariowanej sesji.
    Akcji nie posiadam o czym tu już pisałam ale to zupełny przypadek wynikający z moich zasad.
    Ale brak akcji wcale nie łagodzi mojej złości na cały ten cyrk jaki zgotował nam KNF, na cały ten burdel, w którym tak łatwo wyrolować Polaków z ich mienia z ich fabryk i spółek.

Już dawno pisałam, że inwestycja long na giełdzie to ogromne ryzyko na każdym papierze
  • Re: CEDC wyjaśnia Autor: ~Adamus [188.223.48.*]
    Ja w takim razie nie rozumiem skąd ta złość na Knf za zawieszenie notowań ??przeciez gdyby tego nie zrobili tutaj następne setki a moze tysiące potraciloby swoje pieniadze chyba nie o to ci chodzi, bo przeciez tak piszesz o współczuciu.Moze inwestowanie długoterminowe jest ryzykowne ale jak sie wybiera spółki silne fundamentalnie to jest na pewno duzo bardziej bezpieczne niż gra na takich na skraju bankrutctwa jakim była Cedc od jakiegoś czasu więc proponuje moze starać sie mimo wszystko inwestować a nie grać .
  • Re: CEDC wyjaśnia Autor: ~Agata [83.26.217.*]
    Zrozumiesz jak obejrzysz bujanie kursu w Ameryce.
    KNF działał i działa na szkodę akcjonariuszy stąd moja krytyka. W przypadku CEDC kilkakrotnie, zaczynając od dopuszczenia na GPW a na zawieszeniach kończąc.
    Gdy w USA cena rosła my byliśmy zawieszeni.
    Nikomu nie zabraniam inwestowania typu long. Wyraziłam swoje zdanie oparte zresztą na zdaniu ekspertów, że inwestycja long się nie opłaci.
    Znam setki spółek o mocnych fundamentach, których kurs miesiącami stoi a ruch jest szczątkowy.
    Ja nie gram po to by ratować kapitał przed stratą. Ja mam zarabiać.
    Dlatego swingowanie i DT uważam za lepsze rozwiązanie.
    "Bujanie kursu w Ameryce" i do kiedy to bujanie do 13 maja a potem następne setki albo tysiące zostałoby z akcjami które maja byc anulowane ? Rozumiem , ze chciałabys by Knf dała sie bawić w ruska ruletkę do końca No fakt dla tych co by coś ugrali byłoby fajnie ale KNF nie ma za zadanie ochrony interesów spekulantow a ochronę rynku kapitałowego jako całości, fakt ze powinni wycofać ta spółkę i poinformować o tym np dzień wcześniej ale z drugiej strony o tych ryzykach pisaliśmy tu na forum kilka tygodni
  • Re: CEDC wyjaśnia Autor: ~olek [46.170.141.*]
    A jako to ochrona skoro nie można sprzedać?. Co w sytuacji, gdy jednak akcje zostaną anulowane a na GPW notowania nie zostaną odwieszone?. Straty nie będzie można odpisać. W czyim interesie w takim razie KNF działa? Upraszczając chyba w interesie budżetu, bo nie akcjonariuszy.
    Ja mysle ze równie wielki krzyk podniosły sie gdyby Knf nie zawiesiła notowań a akcje byłby anulowane przez sad amerykański 13 maja wtedy byłyby ogromna żale i pretensje za to ze Knf nie chronila polskich inwestorów i pozwoliła handlować akcjami które wiadomo było, ze zostaną anulowane
  • Re: CEDC wyjaśnia Autor: ~Matoł [89.72.98.*]
    A dlaczego nie można anulowac tej fabryki ognistej wody w polsce , przecież to jest cyrk... a w cyrku trzeba się umiec obracac przecież jego pradziadowie demokracje po 1945r wprowadzali nałka nie idzie w las tylko wnioski trzeba wyciągac i robic jak sojusznik heeeee... heeee... najpierw burżujom zabrali demokratycznie póżniej lud korzystał póżniej sprzedali a póżniej za nasze pieniądze prubują sobie wziąśc tak mi się wydaje że to tak było i jest to jest tylko moje myślenie......
    Nie ma co tu dorabiać ideologii to czysty krwiozerczy kapitalizm w USA jest to na porządku dziennym przejmowanie firm za długi nawet filmy w tym temacie kręcili my na gpw mamy z czymś takim doczynienia pierwszy raz u nas jest upadłość układ bądź likwidacja tam to wyglada inaczej szkoda, ze tak wielu ludzi musiało boleśnie sie o tym przekonać
  • Re: CEDC wyjaśnia Autor: ~piotr [178.182.199.*]
    ja mysle ze oswieceni urzednicy z kpwig nie przewidzieli takiej sytuacji dopuszczajac prospekt a teaz chowaja glowe w piasek
    swoja droga adamusie dlaczego regulatorzy nie nalozyli kary na tatara za naruszenie obowiazkow informacyjnych ktore zreszta zrobil z premedytacja
    przyznaj sam ze te pierdy tatarskie ktore zostaly zastepczo opublikowane nie zastepuja raportow i nic go w tej sprawie nie tlumaczy
  • Re: CEDC wyjaśnia Autor: ~Geo [149.156.28.*]
    Lepsza upadłość likwidacyjna bo wtedy by się okazało ze każdy akcjonariusz dostałby po kilka dolarów za akcję i niech tak zrobi sędzia w stanach. Co to za różnica dla obecnych akcjonariuszy czy akcje zostaną anulowane czy firma zbankrutuje.
  • Re: CEDC wyjaśnia Autor: ~ms [89.76.227.*]
    a może tak powinniśmy się zebrać pod fabryką i odebrać w towarze to co nam ten tatar chce zabrać???
  • Re: CEDC wyjaśnia Autor: ~Matoł [89.72.98.*]
    Dnia 2013-05-07 o godz. 19:05 ~ms napisał(a):
    > a może tak powinniśmy się zebrać pod fabryką i odebrać w
    > towarze to co nam ten tatar chce zabrać???
    PRZECA TO NASZA WŁASNOŚC MY TE ZASRANE PAPIRY KUPILI A ON NAM CHCE ICH PODPROWADZIC ŻEBY MIAŁY WARTOŚC PAPIERU W WYCHODKU W TAKIM RAZIE TO MU MOŻEMY UGOTOWAC CZARNY POLEWKI I HEJA Z NIM heeee.. heeee....
[x]
CEDC -32,26% 0,21 2013-04-12 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.