Dla nas akcjonariuszy to dobry znak , 3 miesiące rzeczywiscie zabezpiecza nasze akcje przed anulowaniem, bo Tariko powinien zrobić wezwanie na akcje. Tak gdyby wyrzucili z giełdy mamy posprzątane, a tak gpw będzie musiało nas ochronić i wymusić na Tariko wezwanie ;). Zobaczymy jaki będzie raport za 2012 roczny, jutro powinni podać. Jeśli nie podadzą jutro, to będzie ewidentny znak dla sędzsiego, jeśli choć troche myśli to zrozumie o co chodzi w tej całej sytuacji.....
najbardziej slabe w tej ukladance jest niewiarygodna wycena aktywow jak rowniez brak raportow
mam nadzieje ze sad wezmie to pod uwage rozpatrujac wniosek tatarskej mendy
ktora jak i inni czlonkowie rady dyrektorow bierze odpowiedzialnosc za to co sie dzieje takze karna mam nadzieje ze ktos zaskarzy go za to co robi
pzsr
piotr
pamiętam że tatar chciał dawać 7,5 dolara za akcje gdy chciał przejmować CEDC dwa lata temu . Na tyle własnie wyceniam dalej jedną akcję. Przez ten okres ta menda doprowadziła do takiej wartości jaka dzisiaj jest żeby tylko przejac firmę. Mam nadzieję że sędzia ma troche oleju w głowie i nie weźmie pod stołem czegoś w zamian za to pozbawiając nas wszystkiego a dając temu mafiozie za darmo firmę wartą grube pieniądze...
tak jasne sędzie będzie brał pod uwage tylko dobro obecnych akcjonariuszy
tyle że to on zaprosił sędziego z tamtego stanu do rady za kilka baloników a ty co możesz zaoferować ?
3 lata temu akcje chodziły po 80 zł, pamiętam jak dziś. I nawet zakładając pogorszenie sytuacji w spółce, nie widzę podstaw dla uzasadnienia tak wielkiego przeszacowania wartości posiadanych marek wódek ani też nie wierzę w to by zadłużenie przekroczyło wartość majątku. Jeśli tak to czemu nie ma raportu , który by to potwierdzał? Sędzia powinien wziąć to pod uwagę, o ile jest uczciwy. Obligacje zapadające w 2016 spółka spłaci bez problemu, jest jeszcze sporo czasu. A te z tego roku to sprawka Tarika, który sztucznie stworzył problem rzekomej niewypłacalności.
a wy dalej swoje. cedc to spolka zarejestrowana w stanie delaware i zgodnie z prawem tego stanu bedzie przeprowadzane postepowanie upadlosciowe. jak wam papier dopuszcza na gpw to sie zatrzyma na 1-2gr jak wiekszosc spolek ktore sa likwidowane(bo tak naprawde do tego sie sprowadza chapter 11 dla akcjonariuszy-anulowanie akcji). jedyna nadzieja w sedzi, ktory bedzie prowadzil chapter 11. ale jesli obligariusze sie zgodza na propozycje tarika to sad raczej przystanie na propozycje tarika. przypominam ze w akcjonariacie nie ma juz innych duzych akcjonariuszy wiec nikt nie bedzie protestowal.hehe
Lepiej napij się żubróki , tylko nie za dużo bo możesz póżniej nogami do tyłu chodzic - a tak pierdzielisz głupoty już myślałeś że wszyscy sprzedali a tu figa heeee.. heeee,...... spadac nie ma gdzie a straszenie tymi 2- grosze to wszyscy mają już w d......ie teraz jest problem ale w drugą strone jak papierek tanio odzyskac heeee... heeee...