Przez miesia to tu ladny tom postów wyjdzie. Swoja droga tez mysle ze ,nie ma paragrafu na to zeby akcji anulowac, wiec mysle ze nie zniknie. Zeby ten sedzia jakis dobry byl i wzial duzo rzeczy pod uwage. Nie ma takiej spolki na GPW co ma majtek fortune i tak spadla w tak krotkim czasie
Adwokat diabla jest dobry.
A tak powaznie - mam nadzieje, ze Tariko dostanie po tylku jeszcze, mam nadzieje, ze Kaufman jest msciwy, szkoda mi ludzi w Polsce, sam czuje sie oszukiwany. To co odwalil KNF to totalne nieporozumienie, jak mozna wydac komunikat o 18.00 w piatek i jeszcze pisac ze to niby dobre dla akcjonariuszy, zadnych ostrzezen, nic w artykulach, a wczorajszy wzrost byl kontrolowany z przeciekow KNF. Nie mam watpliwosci, ze ludzie z KNF albo sami graja poprzez swoje slupy albo sprzedaja informacje, to samo sie tyczy zarzadu gieldy, poniewaz nie rozumiem dlaczego cos czasami stoi na widlach 2 min np dolne, a gorne nieraz caly dzien lub sie przesuwa o pare groszy, wogole czy ktos wie czy w nowym systemie zniosa to prymitywne narzedzie?
Tym wszystkim kieruje system , komputer, wiec to ze jest czasem wachniecie 100% w jednej sesji to bardzo prawdopodobne. A na KGHM 1,5roku co zrobili po 100zl byly i nagle odpal. Nikt sie tym nie zajal i dawno zatuszowali. Z jednej stony dobrze ze zawiesili nie bedziemy tak nerwowo sledzic tylko teraz woz albo przewoz. Przydaloby sie dla nas pozytywne rozwiazanie, bo ta spolka wydaje sie oplacalna i dochodowa tylko nie potrafi ktos ja normalnie zarzadzac heh
Zarzadzana jest dobrze, raport pewnie jest dobry, ale Tariko dziala na niekorzysc akcjonariuszy, wylozyl troche kasy i praktycznie kosztem kasy inwestorow i obligow przejal majatek cedc, ma w kieszeni Zarzad i tyle. Sprzedaliby jedna fabryke gora dwie rok wczesniej i by nie mieli problemu. Reorganizacja, ciecie kosztow zarzadu, bo malo nie zarabiali i tyle.
Poprostu stary zarzad bawil sie na koszt inwestorow.
Osobiscie licze, ze sad uchwali chapter 7 albo bedzie prowadzil dlugo postepowanie, aby ruski tracil kase. Nie mam akcji ale czytalem jego historie w necie, brzydze sie tym bandyta i oszustem, sporo ludzi okradl i okrada teraz legalnie bo go stac na doradcow
Już wam pisałem. Spółka której akcje posiadacie jest NIEWYPŁACALNA. Więc o jakim majątku mowa? Tariko jest gwarantem wypłaty zobowiązań kotrahentom i zapewnienia pracy dla wielu ludzi. Pretensje możecie mieć wyłacznie do siebie i poprzedniego kierownictwa. Przecież większość z was jest tu tylko z głupoty i chciwości. Zła sytuacja finansowa bimbrownika znana była od dawna. Kierując się logiką "jeśli ja i znajomi ostro dajemy w gaz, to inni pewnie też, a zatem to nie może zbankrutować" daleko nie zajedziecie. To "rozumowanie" ma błedy.
Niewyplacalna jest teraz, ale jakby ten wielki rusek myslal o rozwoju, restrukturyzacji, splaty obligow za 2013, kolejne bylyby wymagalne pozniej, 3lata to sporo na przygotowania, ciecie kosztow, sprzedaz nierentowego majatku, spolka zaczela przynosic zyski, marki byly jej silnym atutem, rozszezenie rynkow zbytu itd
Istotne są fakty, a nie intencje. A fakty są takie, że nie wykupiono obligacji, bo nie było za co, a nie dlatego że nie. Dla Tariko spółka ma wartość po oddłużeniu. A to nie wy będziecie ją oddłużać tylko on, sąd i wierzyciele. Dlatego wasze akcje warte są zero, ewentualnie warte są ten 5-milionowy ochłap od Tariko (5 centów na akcje bodajże...), o ile AMERYKAŃSKI sąd coś w tym stylu zarządzi.
Można oczywiście próbować domagać się np. emisji (powszechnej) ratującej przed bankructwem, ale na to już jest za późno, i ja na pewno na coś takiego bym nie poszedł. To kolejna starta forsy przy takim zarządzie.
Dokladnie, ruski wykoRzystal okazje I tyle, szkoda, ze np fundusze typu ING nie wspolpracuja z inwestorami, pozniej nie kontroluja sytuacji na gpw, bo nie maja za co, wiec szulernia. Gdyby wyszli nawet przy 2 zl a wiedzieli jako wiekszosciowy to by byl sygnal ze jest zle, ale tak to jest jak to nie ich pieniadze, ofe zarobilo 16 mld za 3 lata, ale z jakiej kwoty nikt nie napisal, a ja wam powiem, ze na lokacie wiecej bym mial, niz one zarobily od tej kwoty