• pozew do sądu w USA Autor: ~konstruktywny [37.109.31.*]
    Panowie pytanie czy nie warto by było się tym zainteresować tym tematem. Niestety nie znam się na prawie amerykańskim, więc należało by zacząć od opinni czy z naszego położenia, czyli obywateli PL, sąd będzie musiał wziąć nasze zdanie pod uwage. Nie wiem, też jaką formę miałby przybrać pismo,ale podejrzewam, że odpowiednik naszego zarzutu lub skargi. Każdy musiałby przesłać wyciągi do jednej osoby, które pewnie musiałby zostac przetłumaczone przysięgle.Skarga musiałaby dotyczyć działania głównego akcjonariusza na szkode spółki, którego celem było doprowadzenie do CH11. Pewnie kilka rzeczy by się znalazło. Tylko nie wpisujcie mi tutaj, ""jestem.i ilość akcji" bo to nie ma zadnej wartosci poza taka, że sobie probujecie poprawic humor, ze niby cos robicie. Ja się tym nie zajmę, bo mam małą ilość akcji(55K), moge , pomoc, czy są jakieś osoby ktore chca się zangażować na poważnie?
  • Re: pozew do sądu w USA Autor: ~pap [194.146.130.*]
    Są takie osoby i znajdzie się ich więcej .Myślę ,że powinniśmy sprawę zgłośic do link
    http://www.sii.org.pl/5/ochrona-praw.html
  • Re: pozew do sądu w USA Autor: ~konstruktywny [37.109.31.*]
    sii jednak moim zdaniem bardziej wyciąga kasę niż pomaga zreszta na pewno nie maja doswiadczenia w takich sprawach. Chodzi też o to, żeby nadać sprawie rozgłosu w mediach naszym działaniem. CEDC to nie spółka krzak tylko spółka z markami o gigantycznej wartości działająca na ciężkim rynku, ale nie beznadziejnym, przecież to oczywiste, że jak taka spółka spada 99% w kilka miesięcy to znaczy, że jest wałek.Niech sędzie się bardziej wgryzie w działania zarządu w ostatnich miesiącach, czy rzeczywiscie chcieli uratować spółkę, do czego są zobowiazani, czy chcieli ją pogrążyć na zamówienie Tarika. Jest jeszcze jedna rzecz, trzeba się śpieszyć.
    I do tych, którzy czytają i czują się dobrze z tym, ze jest cos robione.Dopoki każdy z nas nie wykona czegoś, nawet przesłania wyciągu do osob które uznamy za odpowiedzialne za sprawę to nie damy rady. Wszyscy musimy sie zaangażować w jakiejś formie.
  • Re: pozew do sądu w USA Autor: ~kak [95.171.204.*]
    pewnie że są chętni niech tylko znajdzie się ktoś to to poprowadzi.
    To co proponujesz ? gdzie z tym uderzyc ? ja myslę jeśli nie SII to tylko KNF musi dostaś sygnał o tym przekręcie Nas jako ,że handlujemy akcjami w Polsce obowiązuje prawo krajowe.
    knf będzie działał w interesie swoim, a nie akcjonariuszy, myślę, że skoro spółka jest amerykańska, to też tam powinniśmy uderzać. Chodzi o to, żeby ktoś to teraz pociągnął.
  • Re: pozew do sądu w USA Autor: ~info [79.190.210.*]
    Central European Distribution Corporation poinformowała dziś, że nastąpiło zawieszenie obrotu akcjami tej spółki na giełdzie NASDAQ. Taką decyzję podjął Panel Przesłuchań NASDAQ (Hearings Panel).

http://www.finweb.pl/firmy/handel/7716-cedc-opusci-nasdaq-i-gpw
    Co z tego ,że info? Tylko indywidualna wiadomośc do KNF dla akcji notowanych w Polsce, tak to widzę. Jeśli nie zaangażujemy w sprawę SII : aby w naszym imieniu powiadomiła KNF o próbie oszustwa to pozostaje pisanie intywidualnych doniesień.
    sii poprost zbierze od wszytskich pełnomocnictwa, każe płacić kapuchę, ale ma zerowe doświadczenie w takich sprawach, a knf moim zdaniem nie jest właściwy. bo co może zrobić knf? to co zrobiłoby SII możemy zrobić sami lepiej.
  • Re: pozew do sądu w USA Autor: ~taki sobie [79.185.46.*]
    Moze to miec jedynie forme pozwu zbiorowego-jest to sytuacja gdy grupa akcjonariuszy sklada pozew do sadu z siedziba wlasciwa.Przeciwko cedcjest sprawa z pozwu pension funds w Californi-chodzi o lata 2010-11.Sprawy prowadzi kancelaria adwokacka gdzie musisz wniesc oplate,ciagnie sie dlugo i kosztownie zysk wiekszy im wiecej reklamujesz.W PL moim zdaniem to nic nie mozna bo cedc jest z USA.Zarzuty mozna miec jedynie do Rady Dyrektorow ale jakie ze byli glupi bo celowe dzialanie do udowodnienia jest trudne.Carey ma ok 5mil akcji i MK ale co oni obaj roz...li cedcto przeciwko sobie beda pozywac-otrzec oblicze i zyc dalej oby w dobrym zdrowiu a cedc do piachu bo cuda to jedynie w swietych ksiegach rzeczywistosc jest twarda i bezwzgledna
  • Re: pozew do sądu w USA Autor: ~fdsd [37.225.34.*]
    smieszny jesteś, za dużo filmów i piosenek o solidarnośći :)

Narazie nikt nic nie wie . O żadnym zdięciu akcji a bardzie o anulowaniu akcji CEDC rozmawiałem moment temu z osobą o żadnym zdięciu akcji z GPW nie ma mowy bez zrobienia wezwania na akcje . Więc nie ma sprawy i z czym do KNF?
    Po drugie sąd w USA musi bac pod uwagę ,że akcje są notowane w USA I w POLSCE CEDC musi odkupic od nas akcje jak chce je zdiąc z parkietu albo wystąpic na drogę likwidacji przediębiorstwa czego z pewnością nie uczynią tylko dla akcji w Warszawie a pisac to oni se mogą , papier przyjmie wszystko- tak mi powiedziano i tego się trzymam . Na wezwanie także możemy nie odpowiedziec jak cena skupu będzie dla nas krzywdząca.
[x]
CEDC -32,26% 0,21 2013-04-12 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.