• Dlaczego nikt nie patrzy na ...? Autor: ~Obawa [82.113.49.*]
    ..AT ?

Może zacznę od tego, że dałem się sprowokować na forum i kupiłem po 1.01. Ustawiony SL na 0.95 miał ważność 1 dzień, i akurat na czasu wybicia w dół nie zadziałał.
    Aktualny stan -60% umoczonych środków.

Za naiwność się płaci. W tym przypadku słono.

Nie mniej jednak, do czego zmierzam ? Do AT i zachowań behawioralnych. Ta pierwsza wyrysowała młot na polskim rynku, przyni niskiej fluktuacji i b.wysokim wolumenie. Przez ostanie 3 dni obrocilo sie prawie 19mln akcji. Ktoś sprzedawał, ktoś kupował. Z reguły po czarnym młocie na drugi dzień jest luka up i zostaje wyrysowana biała świeca, która powinna zakryć poprzedzające ją 2 czarne świece (w tym przypadku do 67-70 gr). Tyle AT.
    Behawioralnie rzecz ujmując nawet na bankrucie pojawią się grupy/osoby, które zechą ugrać 100-150%. Mamy wciąż miesiąc do sądu, w tym czasie będzie gra informacji i stwierdzień. Może akcje i są warte 1gr, może i zostaną wymazane - co nie oznacza, że nie pojawią się spekulancji, którzy zechą ugrać swoje.

Jeżeli powyższe stwierdzenia miałyby rację bytu, jutrzejsze zamknięcie musi być powyżej otwarcia. Może to moja ostatnia nadzieja, i bardzo subiektywna opinia. Niemniej jednak dam sobie ostatni dzień... [w przeciwnym razie wypycham jutro na koniec sesji nawet i ze stratą 90% - nauczka na przyszłość]..
  • Re: Dlaczego nikt nie patrzy na ...? Autor: ~jola [87.96.29.*]
    ja wtopilam 60% ku..wa,8kola
  • Re: Dlaczego nikt nie patrzy na ...? Autor: ~Obawa [82.113.49.*]
    A co oznacza ten komunikat ?
    "W dniu 9 kwietnia 2013 r. Spółka otrzymała zawiadomienie (Staff Determination letter) z Departamentu Kwalifikacji Notowań (Listing Qualifications Department) stwierdzające, że spółka narusza punkt 5550(a)(2) Regulaminu Notowań Nasdaq, zgodnie z którym notowany papiery wartościowe muszą utrzymać minimalny kurs zakupu w wysokości 1 USD za akcję. Nasdaq ustalił, w oparciu o kursy zamknięcia z ostatnich 30 dni roboczych, Spółka nie spełnia tego wymogu. Jednakże, Regulamin Notowań przewiduje dodatkowy okres 180 dni, w którym Spółka może przywrócić spełnianie tego wymogu. Jeśli w którymkolwiek momencie w okresie tych 180 dni kurs zamknięcia papierów wartościowych Spółki wynosić będzie co najmniej 1 USD przez okres co najmniej 10 kolejnych dni roboczych, Nasdaq poinformuje spółkę o spełnieniu wymogu i sprawa zostanie zamknięta."

?? Ktoś na tyle biegły ??
  • Re: do Obawa Autor: ~Agata [83.26.224.*]
    Nasdaq wywala z parkietu każdy badziew notowany po niżej 1 dolca.
    W komunikacie ostrzega, że będzie won.
  • Re: Dlaczego nikt nie patrzy na ...? Autor: ~mrfiesta [83.8.133.*]
    kazdy wtopil tez mam spora 40k masakra nawet w kryzysie takiej wtopy nie mialem czlowiek sie połakomił za zeta i ma. Modlic sie zeby zmusili na podbitke i ze moze tego dolca zobaczymy jak nie chca z nasdaqa wywalac. Poki co -11,5% a to nie cieszy z perspektwa na jutro heh
  • Re: Dlaczego nikt nie patrzy na ...? Autor: ~Obawa [82.113.49.*]
    Ja akurat mam -7k. A przed zakupem wahałem się czy nie kupić PMI po 1 zł.. Jaka by nie była decyzja, zawsze w plecy..

No nic, jutro jak nie odbije, to chyba faktycznie juz dno i bankrut..
  • Re: Dlaczego nikt nie patrzy na ...? Autor: ~uczciwy11 [86.178.123.*]
    Analiza techniczna raczej tu nie działa, bo mamy drugi rynek w Stanach gdzie kurs prowokuje zachowania na naszym parkiecie, a tam strach przed zniesieniem akcji z parkietu.
    Akcje są warte minimum 6 centów, a może i więcej bo zawsze jest jakaś nadzieja że w sadzie coś się zmieni...
    Tymczasem większość chce zabrać z rynku ostatni centy i mieć gotówkę iż czekać na 6 niepewnych centów, i to nie wiedomo do kiedy...
    Mam nadzieję że ING OFE upomnie się o więcej, a w takim wypadku wszyscy musza dostać więcej...
    Może i lepiej było by gdyby nasdaq wykluczył akcje z notowań, a GPW dalej je notowała... Czy to możliwe?
  • Re: Dlaczego nikt nie patrzy na ...? Autor: ~tiktak [91.205.90.*]
    tak, pod jednym warunkiem, musi byc zlozony w obowiazujacym terminie okresowy raport, tu roczny 2012
  • Re: Dlaczego nikt nie patrzy na ...? Autor: ~Matoł [89.72.98.*]
    Bajkonur = kosmos już londuje nie będzie spadac 0,120hee..heeeeeeeeee...
[x]
CEDC -32,26% 0,21 2013-04-12 17:33:09
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.