Ciekawe ile kolesie z Avivy zarobili na priv?
Spolka z new connect, 200 mln kapitalizacji, 17% czyli 34 mln free floatu.
I tym zajmuje się OFE z miliardami aktywów.
Na priv pewnie kupili dawno temu a analitycy z BZW napisali podkładkę
bzwbk jest zdaje się animatorem Hawe (gdzie Falenta w akcjonariacie).
Falenta to umi przekonywać OFE, w Hawe przekonał Generali OFE, ale już Generali informowalo o sprzedaży akcji Hawe
Falenta sprzedał ułamek swoich akcji, Sutkowski nie sprzedał w ogóle, zresztą tu zupełnie inna sytuacja i nie ma porównania z Hawe, która lata świetniości ma za sobą i jest w fazie stabilizacji, ZWG to smok w utlra szybkim pędzie rozwoju.
W Hawe już dawno Falenta zapowiadał że chce wyjść z inwestycji, a tutaj sprzedał niewielką część. Podobnie robił Tuora jak sprzedawał Cormay po 5 zł, potem poszło na 18, a sam tuora wyżej dokupował po 12 czy coś koło tego niedawno. CD-Projekt też sprzedali akcje chyba w okolicach 3 fundowi PKO a potem było 9, więc jest dobrze moim zdaniem
Fundusz w akcjonariacie to sygnał, że ta spółka to I liga.
Dnia 2013-04-09 o godz. 14:20 ~kawka napisał(a):
> Falenta sprzedał ułamek swoich akcji, Sutkowski nie
> sprzedał w ogóle, zresztą tu zupełnie inna sytuacja i nie
> ma porównania z Hawe, która lata świetniości ma za sobą i
> jest w fazie stabilizacji, ZWG to smok w utlra szybkim
> pędzie rozwoju.
W Hawe już dawno Falenta zapowiadał że
> chce wyjść z inwestycji, a tutaj sprzedał niewielką część.
> Podobnie robił Tuora jak sprzedawał Cormay po 5 zł, potem
> poszło na 18, a sam tuora wyżej dokupował po 12 czy coś
> koło tego niedawno. CD-Projekt też sprzedali akcje chyba w
> okolicach 3 fundowi PKO a potem było 9, więc jest dobrze
> moim zdaniem
Fundusz w akcjonariacie to sygnał, że ta
> spółka to I liga.
Falenta był także w IDM akcjonariuszem - największym i prezesem Electusa, dla twojej informacji.
Co do Hawe to w raporcie bieżącym czytałem coś innego o rzekomych zamiarach Falenty - powiedz gdzie słyszałeś że "chce wyjść z inwestycji"?, bardzo ciekawe co mówisz.
Jak Generali OFE wchodziło do Hawe to od zachwytów aż huczało w uszach :)
Co do ZWG to się pewnie wyjaśni co to za spółka, co tak poszybowała 1100% w kilkanaście miesięcy.
Falenta powiedzial to w jakims wywiadzie, ale nie ostatnio, mówił że jest inwestorem finansowym ,a w Hawe potrzeby jest branżowy i że chce zamknąć inwestycję, jakoś utkwiło mi to w pamięci., to pewnie z rok temu , nie pamiętam dokładnie bo nie interesuje mnie Hawe od dawna.
Generalnie ja nie inwestuję pod nazwiska, mnie zaintersowała ta spółka i jej potencjał, a nie Falenta w niej. Mam swoje osobiste przewidywania na jej temat dlatego ją kupiłem.
Takie mam wrażenie że jakby 7 to aktualnie wsparcie, a opór 7,20. Już wydawało się że go dziś machniemy, ale jeszcze wstrzymali. Zobaczymy jak jutro. Mam nadzieje że wreszcie zrobimy skok prze płot, ale pewnie trzeba się cofnąć do nabrania rozpędu gdzieś na 7,01 i stamtąd skiknąć