• wza Autor: ~Or [67.176.149.*]
    niech sobie dobra ochrone zamowia na wza bo sie moga zdziwic
  • Re: wza Autor: ~Gerg [85.193.222.*]
    e... tam, to jest NWZA a nie WZA, to i środki beda nadzwyczajne. Zakładam po stronie krętaczy, w miejsce informacji o gotówce za zrealizowane dostawy i sprzedane usługi orzymamy:
    a) arogancję
    b) dezinformację
    c) kłamstwa
    d) lewkceważenie akcjonariuszy
    e) szantaż
    f) obstawienie większości RN swojakami
    g) wystawienie na odchodne środkowego palca
    h) wyjście z NWZA na......... krótkich nogach...

• Re: wza Autor: ~pula [88.160.191.*]
    no widze ze gerg stracil nadzieje na lepsze jutro w Atonie....
    Wręcz przeciwnie, namierzone osoby od pewnego czasu reaguja zgodnie z naszym planem... A lista osób zarejestrowanych na Walne tez daje do myslenia.
  • Re: wza Autor: ~jogo [37.225.70.*]
    mialo byc rozliczanie , wnioski do prokuratury , inne sankcje a bedzie jak zwykle , wszyscy poloza uszy po sobie a stara ekipa bedzie dalej wszystkich oszukiwac,
    pisac na forum latwo a jak zrobic cos to rozwolnienie
  • Re: wza Autor: ~los [178.36.105.*]
    Liczę na ciebie
    to nie ja od pol roku pisze na forum ze rozlicze wszystkich tych oszustow i zlodziei tylko nasz guru , mam nadzieje ze to zrobi , zobaczymy za kilka dni jaki z niego kozak lub nie
  • Re: wza Autor: ~miś przekliniak [83.27.121.*]
    To że w wtorek dojdzie do awantur i przepychanek do wiadomo nie od dziś a może i coś więcej .

Gerg mam nadzieje że wykażesz więcej wigoru bo jesteś za bardzo kulturalny a tym do rozumu im nie przemówisz.
    Spokojnie misiu, róbmy swoje. Im spokojniej, tym lepiej ;)

A jogo niech sprzeda kozaki, jak się czuje obuty. Jogo, to Twoje te 10 zarejetrowanych akcji?... Tak z ciekawości chiałbym wiedzieć, z jakimi armatami startujesz. Może się przyłączysz?
    Nie wciagajmy sie tu w jakies bezsensowne dysputy , kto ile ma .
    Zrob to co obiecywales od dawna czyli usadz tych zlodziei a najlepiej posadz za kraty jak czesto pisales
  • Re: wza Autor: ~xawery [77.253.218.*]
    Jak zwykle bełkot. Jeśli powzięliście wiedzę o popełnienia przestępstwa to prokuratura czeka, zgłoście to. Chętnie to zobaczę, bo finansowanie tego cyrku z unijnego i państwowego budżetu mnie po prostu wkurza niemiłosiernie, tak samo jak bezkarne wymyślanie komunikatów. Tylko po prostu zostaliście ubrani w bezwartościowego śmiecia, jak setki innych przed wami i po was i inne NC śmiecie. Koniec smutnej historii.
  • Re: wza Autor: ~Gerg [31.61.90.*]
    Bez emocji, i nie od razu. Dlugo twalo oszukiwanie, to i odkręcanie potrwa, ale xawery moze miec racje, tylko polowiczna, bo tu nie tyle o ubranie nas chodzilo tylko o to, by zyski szly innym torem...innymi slowy, u nas nie wychodzi, by moglo wyjsc gdzie indziej. I oni nie zauwazyli od kiedy byli dokumentowani juz w nowych firmach. Poczytajcie wpisy NT z ostatniego miesiąca. To ciekawe. W tym szalenstwie jest metoda. A wahania kursu nie sa efektem, tylko narzedziem do osiagania celu w postaci odzyskania kontroli nad tym systemem. To sprytne, ze nasza frustracja jest gwarancja ich zyskow i co dla nich wazniejsze odzyskania pelnej kontroli. No i tu na szczescie dla nas popelniaja bledy, ktorych juz nie odwroca, a my mamy jeszcze duzo czasu na odzyskanie kasy. Nie poganiajcie, to nie jest polowanie na pchly. Ponadto kazdy ma sie angazowac, a nie czekac na to, az ktos zalatwi problem Wasi przeciwnicy pracuja zespolowo...
  • gerg dużo masz tego towaru Autor: ~bATON [89.231.103.*]
    ja mam coś koło 70 K i niewiele wiem o co tutaj chodzi. Jeżeli dowiem się więcej, to chętnie przyłączę się do działania.
  • Re: gerg dużo masz tego towaru Autor: ~Gerg [85.193.222.*]
    Odnosze wrażenie, że nie zarejetrowałeś. Ale jak piszesz prawdę o stanie posiadania, to bardzo Cię lubimy, i dołączysz wkrótce. Oby wiecej osób miało jaja.
  • trochę mi daleko do Wrocka Autor: ~bATON [89.231.103.*]
    ale jestem gotów walczyć z draństwem
  • Re: wza Autor: ~maciekk [78.31.167.*]
    No i już mamy gotową wymówkę, dlaczego nie udało się uplasować emisji - pewnie nam powiedzą, że to Bieriezowski miał być inwestorem, no ale mu się zmarło...
    Fakt, zachowanie firmy może doprowadzić do obłedu nawet magnatów i stoików.
    Zastanawiam się nad pierwszym pytaniem tego wątku :)))
  • Re: wza Autor: ~do Gerg [88.153.144.*]
    Dnia 2013-03-23 o godz. 20:17 ~Gerg napisał(a):
    > Fakt, zachowanie firmy może doprowadzić do obłedu nawet
    > magnatów i stoików.
    Zastanawiam się nad pierwszym pytaniem
    > tego wątku :)))

a co ty jeszcze tu kolego robisz? nie siedzisz jeszcze??? mam nadzieje, ze pod cela dostaniesz troche w dupeczke i bedzie bolalo.
  • Re: wza Autor: ~jogo [37.225.135.*]
    to przykre ale zgadzam sie z xawerym , znowu belkot
    co to znaczy " bez emocji i nie od razu " ?
    obiecywaliscie rozliczyc tych oszustow , po co bylo to cale pisanie i ten belkot ?
    znaczy sie we wtorek wygraja zlodzieje , jak zawsze ,
  • Re: wza Autor: ~miś przekliniak [83.22.94.*]
    Bo trzeba było ku...a ruszyć du.... z domu i przyjechać na Walne niech by było kilku co ma po 50 - 100k i byłby milion więcej a nie narzekać na forum.

Ale i tak nie jest tak źle parę kilo jest jak się poskłada do kupy.
  • Re: wza Autor: ~precel [87.206.237.*]
    Spokojna głowa. Dno już Aton osiągnął na poziomie 0,39. Teraz już tylko rozgonimy hołotę (niedobitki nędzne) z RN, powoła się nową, i jazda na 0,86 zgodnie z moimi obliczeniami. Poza tym w zeszłym tygodniu AT wyraźnie wskazała filiżankę z uszkiem!! Nie ma teraz innego kierunku jak północ! Kupować, bo taka okazja się już nie powtórzy!
    Dnia 2013-03-24 o godz. 23:09 ~precel napisał(a):
    > Spokojna głowa. Dno już Aton osiągnął na poziomie 0,39.
    > Teraz już tylko rozgonimy hołotę (niedobitki nędzne) z RN,

O ile się nie mylę, to nie ma już nawet nędznych niedobitek do rozganiania?
  • Re: wza Autor: ~oleg [37.108.101.*]
    dzis jakies sztuczne zawyzanie kursu 100 sztukami , to sie nadaje do prokuratury, trzeba o tym powiedziec gergowi , niech straszy i straszy a potem na wza nie przyjezdza bo ma gdzies , mial rozliczyc zarzad z naszych pieniedzy a gowno zrobil ,

nie ma co ufac takim krzykaczom i oszolomom ,

a nowa rada ? starzy oszusci plus jeden nowy i to od nas z forum , tragedia
  • Re: wza Autor: ~wojtek [188.147.107.*]
    Jest nowa Rada? Jaki skład, czy omawiano sytuację w spółce? Co powiedziano i czy są widoki na rozwój firmy, w świetle przebiegu nwza? Prośba o merytoryczne odpowiedzi. Z przyczyn losowych nie mogłem przyjechać na nwza a bardzo jestem zainteresowany firmą
  • to jest nas dwóch Autor: ~bATON [89.231.103.*]
    mam trochę doświadczenia w pozyskiwaniu inwestorów dla ciekawych innowacyjnych produktów (spółek). Chętnie porozmawiam gdzieś poza forum.
  • Re: wza Autor: ~xyz [188.125.63.*]
    A dlaczego ktoś od nas z formu w RN to tragedia ?
  • Re: wza Autor: ~oleg [37.108.101.*]
    bo robil z nas idiotow
  • Re: wza Autor: ~wojtek [37.31.245.*]
    Tzn jak robił idiotów, coś konkretniej mogę prosić?
  • Re: wza Autor: ~Prezydent [212.96.231.*]
    Coś więcej? Czyżby maciek to Barczyk w lustrze?
    Dnia 2013-03-26 o godz. 21:00 ~oleg napisał(a):
    > bo robil z nas idiotow

W którym momencie i z kogo? Wydaje mi się, że wczorajsze walne było jednym z bardziej treściwych i merytorycznych, na którym usłyszeliśmy coś więcej, niż tylko kolejne numery uchwał. Dzięki naszemu zaangażowaniu udało się skłonić Zarząd do odpowiedzi na wszystkie zgłoszone przed Walnym pytania, w trakcie spotkania udało się jeszcze kilka rzeczy doprecyzować i w efekcie te osoby, którym na tyle zależy na spółce, żeby pojawić się we Wrocławiu, dostały dużo nieujawnianych wcześniej informacji zarówno w zakresie zobowiązań jak i planów spółki. Starałem się zadać wszystkie pytania, które się tutaj pojawiały - gdzie tu robienie z kogokolwiek idiotów?

W związku z wyborem do RN będę musiał oczywiście do minimum ograniczyć obecność na forum, proszę zatem uważać na ew. "sobowtóry", które na tym forum jak wiadomo lubią się tworzyć. Piszę zawsze z tego samego IP, więc cokolwiek z innej lokalizacji to nie ja.
  • Re: wza Autor: ~wojtek [89.231.69.*]

"W związku z wyborem do RN będę musiał oczywiście do minimum ograniczyć obecność na forum"

No dobra, a teraz lepiej napisz na jakie to odpowiedzi udało się skłonić Zarząd, jakie to kilka rzeczy doprecyzować i jakie to "dużo nieujawnianych wcześniej informacji zarówno w zakresie zobowiązań jak i planów spółki" przekazano. Bo chyba to nie tajemnica?
    Zobaczymy, ile z tego znajdzie się w sprawozdaniu z NWZA (pewnie niewiele), postaram się dzisiaj popołudniu uzupełnić sprawozdanie i spisać najważniejsze punkty
  • maćku chętnie się z tobą spotkam Autor: ~bATON [89.231.103.*]
    mogę podpowiedzieć skąd zdobyć kapitał obrotowy i podpowiedzieć kilka kwestii ułatwiających funkcjonowanie w RN.
  • Re: maćku chętnie się z tobą spotkam Autor: ~maciekk [78.31.167.*]
    zapraszam do kontaktu - atonmaciekk@gmail.com
  • Re: wza Autor: ~wojtek [89.231.69.*]
    kiedy będzie sprawozdanie?
  • maćku, opowiedz trochę więcej o przebiegu Autor: ~bATON [89.231.103.*]
    prosiłem gerga ale chyba nie miał czasu żeby odpowiedzieć. Jestem tu od niedawna. Próbuję ustalić czy to nie jest kolejna wirtualna spółka. Profil działalności bardzo mi odpowiada. Jestem gotów spróbować przyprowadzić inwestorów i sam wejść w temat nieco głębiej.
  • Re: maćku, opowiedz trochę więcej o przebiegu Autor: ~xyz [195.205.163.*]
    Kapitał mile widziany ale pod jednym warunkiem że w zamiana za niego obecny Zarząd zostanie usunięty ze spółki gdyż jego wiarygodność dąży do 0. Z tą drużyną masz szanse go tylko stracić. Kazdy kto tą spółkę miał w portefelu bądź nadal ma przez ostatnie 3 lata Ci to potwierdzi
  • jesteście zorganizowani czy ograniczacie się do wylewania żalów Autor: ~bATON [89.231.103.*]
    na forum? Jeżeli zarząd popełnił przestępstwo to od tego jest prokurator i KNF. Osobiście nie mam zdania i jestem na etapie zbierania informacji. Patrząc na wykres to faktycznie wygląda trochę "krauzowato".
  • Re: maćku, opowiedz trochę więcej o przebiegu Autor: ~Arnold [95.41.142.*]
    Najzabawniejsze w tej tragedii jest to że spółka to prawdziwy diament, tylko horda bez urazy ignorantów się tym bawiła i jest jak jest.
  • maćku, kiedy komunikat o WZA? Autor: ~bATON [89.231.103.*]
    czeka cię dużo pracy i nauki. Trzymam kciuki za powodzenie.
  • Re: wza Autor: ~mono [37.225.13.*]
    tak z ciekawosci , patrze na uchwaly ,
    dlaczego do RN nie wszedl Pan Chocian , rozumiem ze RB byl przeciw bo nie , ale glosow za bylo 900K a przeciez grupa miala 1,5M , jakis rozlam nastapil Panie Macku?
    Dnia 2013-03-28 o godz. 15:08 ~mono napisał(a):
    > tak z ciekawosci , patrze na uchwaly ,
    dlaczego do RN nie
    > wszedl Pan Chocian , rozumiem ze RB byl przeciw bo nie ,
    > ale glosow za bylo 900K a przeciez grupa miala 1,5M , jakis
    > rozlam nastapil Panie Macku?

Niestety nie wszyscy spośród osób, które wnioskowały o zmiany w porządku obrad dotarły na Walne...
  • wysłałem ci maila na priva Autor: ~bATON [89.231.103.*]
    czytałeś?
  • Re: wysłałem ci maila na priva Autor: ~maciekk [78.31.167.*]
    Tak, dziękuję, jutro postaram się odpisać, tylko muszę się uporać najpierw z codziennymi obowiązkami :)
    Moze tym razem sie uda, bo już 4 raz mój wpis nie jest zamieszczany na bankierze.

To teraz tylko i aż tyle:

Dziękuje wszystkim, korzy pomimo niesrzyjających okoliczności oddali 900.000 głosów
    Zapewniam, ze nie poszły na marne. Radca czuwał nad przebiegiem Walnego i tym, co tam powiedziano, a czego nie powiedziano lub zmieniono w stosunku do faktów.

• Re: wza Autor: ~ato [83.20.32.*]
    I bardzo dobrze, że Pan Chocian nie wszedł do RN. On jest konfliktowym człowiekiem i przy obecnym układzie sił niestety trzeba współpracować z Panem Barczykiem przy ratowaniu spółki.
  • Re: wza Autor: ~spostrzegawczy [89.68.143.*]
    "Współpraca" doprowadziła to tego co jest, "konflikt" mógłby coś zmienić.
    konflikt w organach spółki zawsze szkodzi, czego najlepszym dowodem jest skonfliktowana poprzednia Rada Nadzorcza, która niczego nie osiągała.

Tu ktoś jest potrzebny, który ma dar przekonania Pana Barczyka a także Pana Parosy. Natomiast nie ma żadnych szans aby Aton wyprowadzić na prostą bedąc w konflikcie z twórcą technologii oraz najwiekszym akcjonariuszem.

Także spory sądowe nie zwiększają wartość firmy i nie wrócą akcjonariuszom stracony kapitał.
  • Re: wza Autor: ~spostrzegawczy [89.68.143.*]
    Konflikt rozumiany wyłącznie jako obrzucanie się wyzwiskami zapewne tak, ale "konflikt" rozumiany jako różnica zdań już niekoniecznie. Z bezmyślnego potakiwacza korzyści są ograniczone. A jak wiadomo dwa sprzeczne zdania nie mogą być prawdziwe. Czasami nie ma miejsca na kompromis. Współpraca rozumiana jako szukanie rozwiązania pośredniego nie zawsze jest możliwa.

"Ktoś z darem"? A niby w jakim celu Ktoś miałby ten dar pożytkować akurat na przekonywanie owych Panów? Do czego miałby przekonywać i jaki miałby w tym interes? Zakładamy, że nie działałby charytatywnie.

A niby co miała osiągnąć Rada Nadzorcza? Jak sama nazwa wskazuje taka rada tylko nadzoruje, to Zarząd zarządza spółką, tak by coś osiągnąć. 84% akcji (czyli ponad 5x więcej) należy do kogoś innego. Wszyscy oni to bezmyślni potakiwacze? Jak na razie ten Twórca narobił tylko długów i ponownie szuka frajerów którzy je spłacą. Spółka zmienia co chwilę profil działania, wstrzymuje produkcję i... myśli o przejęciach. Istne kuriozum.

Spory sądowe to ostateczność, ale gdy nie można czegoś załatwić polubownie i są ku temu uzasadniające przesłanki (nie mam tu na myśli jakichś konkretnych) czasami zostaje jedynie droga oficjalna. Wrzód lepiej przeciąć niż go ciągle nakłuwać i udawać, że nic się nie stało. Nieudolny zarząd i działalność przynosząca straty tym bardziej nie przyniosą tej wartości i nie zwrócą kapitału.
    Rada Nadzorcza oczywiście nie jest od wtrącania się w zarządzanie spółką. Ale jak najbardziej Rada Nadzorcza powinna zmienić nieudolny Zarząd. Powinien się także aktywnie zająć poszukiwaniem inwestora. A to wymaga współną wizję wszystkich członków Rady Nadzorczej. Taka współna wizja może jak najbardziej powstać w ramach dyskusji i ucierania się poglądów. Właśnie po to jest potrzebny dar przekonania.

Pomysł z przejęciem może się wydawać kuriozalny, ale zastanawiając się trochę nad tym jest całkiem słuszny. Przerabiając sam odpadów własną technologią Aton szybko może zacząć zarabiać. Dla potencjalnego inwestora jest to całkiem inna perspektywa niż obiecanki, sprzedaży urządzeń, które mogą się spełnić za kwartał, za rok albo nigdy.

A co lepiej przekona potencjalnych klientów niż funkcjonujący zakład dobrze zarabiający na własnej technologii.

Moim zdaniem ratować Atona może tylko inwestor przedsiębiorca, który sam obejmie funkcję Prezesa Zarządu. Alternatywnym rozwiązaniem jest sprzedaż firmy lub samej technologii inwestorowi strategicznemu z branży. Jedno i drugie jest możliwe tylko przy wsparciu Pana Barczyka i Pana Parosy.
[x]
ATONHT 13,38% 0,18 2022-05-26 11:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.