Raport miesięczny pewnikiem w tym tygodniu. Ciekawe czy będzie coś ciekawego czy tylko powielą imformacje, które już znamy. Może poznamy drugi zakład do testowania młyna?
Nie sądzę, by w raporcie miesięcznym było coś o czym nie wiemy... Będzie to raczej powtórzenie informacji, które są już nam znane.
A w związku z tym czas na małą korektę... Młyn jest testowany przemysłowo - testy potrwają kilka miesięcy, więc nic nowego w tym temacie nie będzie. Wskaźniki na wykresie dziennym pokazują osłabienie popytu - w myśl zasady "kupuj plotkę, sprzedaj fakty". Nie zdziwi mnie teraz korekta...
Podeszliśmy pod opór i co? I nic. Stoimy w miejscu - może to i konsolidacja boczna, ale równie dobrze może być zejście niżej i powrót do góry na zamknięcie - i mamy dolny cień... A co to oznacza - już sami wiecie...
Wskaźniki techniczne są wygrzane - przyda się lekkie ich uspokojenie przed atakiem na opór. A ten będzie - ale chyba nie teraz...
Nikt nie wie kiedy nastąpi przebicie tego szczytu, ale dla mnie jest pewne, że czas ten się zbliża...a jak przebijemy- dwie cyfry w zasięgu w tym ruchu. Podjeżdżamy już czwarty raz w przeciągu ok 6 miechów.
Infa będące zapalnikiem mogą pojawić się w w każdym czasie. W maju niemal pewne podniesienie prognoz. Można oczywiście obstawiać korektę, ale czy i tym razem spadnie zdrowo poniżej 5 - śmiem wątpić. Tym razem może być lekka cofka i skok od razu na 6.
Dają do myślenia obroty sprzed paru dni - 1 mln zł na wzroście. Co to oznacza...każdy wie
Pomijając już młyn i inne innowacje dla niedowiarków polecam temat - olej - zakontraktowane dostawy podwajające aktualny przychód roczny i to dla jednej tylko firmy i to przed uruchomieniem fizycznym produkcji - a to wszystko w temacie
on chyba zdaje sobie z tego sprawę :) poprostu nie kupił spółki wcześniej i teraz się wku..ia :) i myśli że jak napiszę coś na forum bankiera to to będzie miało wpływ na kurs hehe :) śmieszą mnie takie leszcze :D
Dnia 2013-03-13 o godz. 14:06 ~stiopa napisał(a):
> Pomijając już młyn i inne innowacje dla niedowiarków
> polecam temat - olej - zakontraktowane dostawy podwajające
> aktualny przychód roczny i to dla jednej tylko firmy i to
> przed uruchomieniem fizycznym produkcji - a to wszystko w
> temacie
"olej" - ok, tu się z tobą zgadzam... To będzie impuls wzrostowy, ale nie teraz...
O kontraktach na olej już wiemy, korekta prognoz przed nami, pewnie w maju.
By przebić opór wynikający z historycznego szczytu potrzebne jest coś nowego, coś o czym jeszcze nie wiemy i czego się nie spodziewamy - i oczywiście trochę siły technicznej...
Tylko o przejeciu tez juz wiadomo wiec nie jest to jakas niespodzianka. Potrzeba jakiegos goracego newsa mi sie wydaje a nie potwierdzenia plotek czy realizacji zapowiedzi.
Na pewno wiecie kogo przejmą na pewno zysk jest oczywisty i tak dalej
Teraz jest moment na podjęcie ryzyka tych niewiadomych
jak będą szczegóły to już kurs będzie w innym miejscu
ale nie którzy myślą że to już wszystko w cenie
myślę że nie mają racji
Chcialbym sie zgodzic z Toba... Poczekamy zobaczymy, to nie ten czasy niestety jak kurs poszedl w gore z 2zl na ponad 4zl i na sesjach co chwile lataly pakiety po 10 tys sztuk akcji. Czas jess taki ze ZWG ma problem z przebiciem oporu. Czyt to wynik slabego zainteresowania? Moze. Moze ktos juz zebral tyle ile chcial akcji i nie ma ktoro teraz kupowac. Mam na mysli wieksze ilosci. Kurs moze stac i pol roku jak tak dalej pojdzie.
Widać, że kurs jest sterowany jak gospodarka za komuny. Przebijemy jak duzi będą mieli na to ochotę. My leszcze możemy co najwyżej pobiadolić na forum Bankiera.