Zobaczcie koleżanki i koledzy:
http://newconnect.pl/?page=1045&ph_main_content_start=show&id=44267&ncc_index=BGE&id_tr=1
Albo coś źle widzę, albo to RADA NADZORCZA zwołała NWZA.
To się bardzo rzadko zdarza, jeśli Zarząd żyje i ma się dobrze.
Czyli mamy poważny konflikt pomiędzy Radą Nadzorczą a Zarządem, a raczej jedynym jego przedstawicielem Prezesem Pawłowskim.
A to nigdy dobrze kursowi akcji nie służy. Spodziewam się serii "walnych równoległych" i temu podobnych zagrań. Pewnie ktoś kogoś opluje, ten drugi odda, a nasze inwestycje będą się chwiały:(((
Nie sądziłam, że to tutaj napisze, ale ja z przykrością UCIEKAM!:((((
Wreszcie era p. Pawłowskiego dobiega końca. Przecież dużo osób tutaj pisało, że zachował się bardzo nieodpowiedzialnie nie informują, że są problemy w realizacji kontraktu.Według mnie to pokłosie jego nieprzemyślanych decyzji, które podejmował na przestrzeni ostatnich miesięcy. Uważa, że to dobra informacja dla akcjonariuszy. Parę spraw się wyjaśni, a tak mieliśmy sytuację patową.
Ja tam kolego nie jestem dziewczyną Prezesa Pawłowskiego, ale to on dał nam te akcje a BGE ma jednoosobowy Zarząd i 3osobową załogę, w tym Pan Prezes, pewnie jakaś sekretarka i ktoś jeszcze.
Jak sądzisz, kto do tej pory prowadził sprawy spółki tak, że dziś jesteśmy tu, gdzie jesteśmy?:)))
Jak sądzisz, kto w 3osobowej spółce załatwia kontrakty, czyje to są relacje, pozwalające na powierzenie spółce bez doświadczenia kontraktu za 300 mln ze spółka ś.p.Aleksandra Gudzowatego?;))))
Spółka urosła i komuś rozsadziło ambicje. To niestety sygnały do ucieczki. Ja już w przedszkolu byłam i nie lubie, kiedy dorośli zaczynają pluć, a na to mi się tu zanosi.
To moja opinia i Radek pewnie wie, że przyjdzie menedżer stulecia lub sam aplikuje:)))
Ale ja się tu już nie bawię. To nigdy nie jest dobrze, kiedy Prezes-Założyciel jest posunięty ze swego dzieła:(((((
W naszym przypadku to Prezes, wprowadzający spółkę na naszą giełdę:(((
Oby Wam się moje wątpliwości nie sprawdziły, ale ja jutro uciekam.
Od momentu gdy GMK jest w tej spółce prezes ma juz chyba mało do powiedzenia. Zresztą nie popisał się ostatnio nie informują o problemach w realizacji kontraktu. Według Ciebie kogo to jest wina, że nie było takiej informacji?? Uważam, że aktualny rozwój BGE to zasługa paru innych osób a nie p. Pawłowskiego. Zresztą jak będziesz na walny to się pewnie dużo dowiesz. Jakby Ciebie już zabrakło to napiszę co było bo ja się wybieram.
Ja tam swoje myślę:))))
Z resztą lubiłam wypowiedzi Pana Prezesa. I sądzę, że ma racje, że nie informował nas o czymś, co negocjuje, dopóki nie skończył. To nie tylko formalnie prawidłowe, ale też zastanów się, jak wyglądałby dziś kurs, gdyby zakomunikował "mamy problemy z płątnościami i nie wiemy, co będzie dalej i kiedy się rozwiążą":)))) Jak myślisz, czy byłoby już 10 grosiszy, czy jeszcze może 12:)))
Poczytaj załączniki. Te dotyczące zmian w zarządzie i radzie nadzorczej
Albo się pomylili, albo nie ma mowy o odwołaniu...
W Radzie jest powołanie i odwołanie
W zarządzie już nie
Masz rację, nie zauważyłam.
Ale nie zmienia to faktu, że nie rozumiem.
Co się stało z Zarządem, że Rada Nadzorcza zwołała walne?:(((
Ja się boję. Wy mężczyźni macie za dużo testosteronu. A na giełdzie potrzeba spokoju i pływania do celu a nie chlupania tą miednicą, bo się wszystko porozlewa:))))
Ech, gdyby tak Pan Prezes Pawłowski był Panią Prezes Pawłowską, to bym się o nic nie bała. Albo już niech zostanie Panem, ale Rada Nadzorcza mogłaby być sfeminizowana moim zdaniem:))))
A na serio to się obawiam. To nie jest normalne postępowanie spółki. A każdy odchył od normy biorę za poważny mankament spółki. Są inne, bez odchyłów:)))
Słuchaj. Zgodnie ze statutem, NWZA może też zwoływać RN. Nie ma tu nic dziwnego
Zwłaszcza jeżeli walne dotyczy zarządu...a właściwie powołania wice...
Może uznali, że ładniej będzie jak Walne zwoła RN, bo dotyczy zarządu
Oby mnie intuicja zawiodła.
Ale wygląda mi to znajomo, jak przepychanki w mojej piaskownicy 20 lat temu:))))
Jeden drugiego opluje, to drugi go osiurka:)))
No dobra. Żarty żartami ale to moim zdaniem zły znak i będę uważnie patrzyła co się z tego wyłania:))))
Jak będzie piaskownica to trzeba będzie spadać:(((
Alina walne jest by przetsować zmiany w zarządzie, nic to nie zmieni w dalszej polityce spółki, ale ty głupia baba jesteś więc wywal wszystko ja odkuie po 80 gr, możesz mi wsio
Inteligent. I do tego jaki ujmujący:(((
Nie wiem co to znaczy przetstować:(((
Szczególnie nic nie przychodzi mi do głowy w tym przypadku gdy mamy tylko Pana Prezesa.
Ale ja głupia baba jestem:)))
Vvu123 gdzie Twoje akcje sie podziały??? Dzisiaj czekałem na 1 zł i co?? Przecież według Ciebie ta spółka to balon więc miałeś dzisiaj taką okazję drogo sprzedać...
Projekt uchwał nic nie mówi o odwołaniu kogoś z zarządy (w naszym przypadku Prezesa)
Jest za to projekt powołania na stanowisko w zarządzie
Są za to projekty powołania i odwołania członka RN
Powiększamy zarząd? Czy pomyłka?
Czy może Prezes sam się podda do dymisji?
W sumie (podkreślam to 100 raz) nawet nie jest aktualizowana strona www. Brak wyników 4kw, czy zmian w akcjonariacie. Może tam obecnie już nie pracują?
Z drugiej strony statut wyraźnie mówi że członków zarządu powołuje RN... a nie walne
Nie wiem
Obecny Prezes zraził do siebie drobnych
Jednak nie zapominajmy, że postawił firmę na nogi. Są zyski. Chociaż kilkakrotnie mniejsze niż miały być, ale zyski. Przejął firmy, które również przynoszą zyski.
Moim zdaniem gdyby obecny Prezes przepadł, to spadamy dużo niżej
Są tylko 2 możliwości (bo w błąd w projektach na walne nie wierzę)
Prezes sam podaje się do dymisji (dlatego nie ma projektu uchwały o odwołaniu)
Druga, lepsza możliwość, dostaje pomocnika...(może p. Wolak Wojciech?)
Stawiam na wariant drugi. Widocznie jest juz tyle pracy w spółce, że prezes sam tego nie ogarnia. Świadczy to tylko o jednym, że spółka się rozwija. Według mnie te zmiany sa pozytywne, tak to odczytuję. Mimo wszystko uważam, że będzie dobrze i jak potrzymasz akcje do końca roku to będziesz miał na spłatę kredytu za dom i jeszcze zostanie.
KORZYSTAJĄC Z OKAZJI, DROGI JURKU - I JA PRZYŁĄCZAM SIĘ Z PYTANKIEM.
PODBIJAM, BO WCIĄŻ NIE MOGĘ DOCZEKAĆ SIĘ ODPOWIEDZI. WOBEC TEGO, ŻE:
- DO 23 KWIETNIA 2013 Wratislavia zobowiązana jest zwrócić Atlantisowi 28 mln zł. pożyczki,
- dług Wratislavii wobec BGŻ wynosił 55 mln zł. aż do wynegocjowania aneksu do umowy kredytowej,
- dług Wratislavii to ponad 65 mln zł.,
- MIESIĘCZNE KOSZTY utrzymania to 1,4 MLN ZŁ..,
- w IIIQ nastąpił 8% SPADEK ZUŻYCIA ON, do któego biodiesel jest dodawany, Orlen i Lotos chroniąc swoje spółki może zmniejszyć zakupy u zewnętrznych dostawców,
- zgodnie z projektem KE kraje UE mogłyby TYLKO W POŁOWIE realizować biopaliwami PIERWSZEJ GENERACJI unijny cel 10-procentowego udziału energii ze źródeł odnawialnych w transporcie do 2020 r. KE chce w zamian promować biopaliwa drugiej generacji, czyli z odpadów.
wreszcie:
- o prezesie Wratislavii, krążą następujące opinie: "XXX to parodia prezesa. Kłamie wszystkich, od akcjonariuszy po zwykłych pracownikow. Zawsze ma problem z przelamiem pieniędzy( tak premii jak i zapłaty za usługi) zmysłach ze przelewy zrobił a potem się śmieje ze jest geniuszem. Kto z nim przebywał dłużej niż dzień zdaje sobie sprawę ze ten człowiek jest po prostu oblakany. ŻAL MI LUDZI KTÓRZY UWIERZYLI W JEGO NIEOMYLNOŚĆ I PRZEKAZALI MU DO DYSPOZYCJI PIENIĄDZE."
http://forum.wnp.pl/topic/19571-grzegorz-slak-pokieruje-niemieckim-producentem-biopaliw/
KIEDY MOŻEMY SPODZIEWAĆ SIĘ PŁATNOŚCI Z KONTRAKTU? CZY I TYM RAZEM
Szkoda tylko, że ściemniasz. Ktoś nieustannie na tym forum wymyśla jakieś nowe postaci albo podszywa się pod czyjeś nicki.
Niedawno ktoś podszywał się pod ade i pitolił dokładnie takie same głodne kawałki, łącznie ze ściskaniem mężusia na plaży, kobiecej intuicji i innych bzdurach.
Widać, że giełda doprowadza niektórych do ogłupienia i wymyślają sobie jakieś alternatywne rzeczywistości i postaci, jakieś Aleksandry, Aliny, Agi.
Co do NWZW nie ma powodów do zmartwień. Ktoś kto kupił 3 miliony akcji pewno chce mieć swojego przedstawiciela w RN.
Wątki dotyczące BGE na forum śledzę od jakiegoś czasu. Od grudnia mam też trochę akcji tej spółki. Dotąd nie zabierałem tu głosu.
Chwilami mam wrażenie, że dyskusje na forum stanowią odbicie konfliktu o kontrolę nad spółką, który (być może!) toczy się wewnątrz BGE (której to firmie życzę oczywiście jak najlepiej).
Wówczas naganianie na spadki i roztaczanie defetystycznych wizji (m. in. Alina, VV132) czy przekonywanie, że firma ma się jak najlepiej (m. in. Jurek) służyłoby nie tylko samemu w sobie wpływaniu na cenę. Np. niska cena akcji mogłaby stanowić pretekst do podważania kompetencji prezesa na WZA.
Hipoteza pracowałaby wówczas gdyby drobni mieli rzeczywiście istotny wpływ na kurs akcji i gdyby komuś chciało się bawić w manipulowanie kursem poprzez opinie publikowane na forum bankiera...
Pozdrawiam szanownych forumowiczów i akcjonariuszy BGE.
> Vvu123 gdzie Twoje akcje sie podziały??? Dzisiaj czekałem na 1 zł i co?? Przecież według Ciebie ta spółka to balon więc miałeś dzisiaj taką okazję drogo sprzedać...