• brawa dla prezesa!!! Autor: ~mms [89.69.44.*]
    przy 1,6 pisał, że kurs niedoszacowany a teraz widać już pasuje:P

a tu kolejna sesja z mega spadkami...jak tak dalej pójdzie to akcje motywacyjne już tak motywować nie będą bo kurs będzie podobny:P

od nowego roku spadek 75% - drobni dziękują za prowadzoną politykę informacyjną i emisyjną! jak widać przynosi wspaniałe efekty;)

pozdrawiam akcjonariuszy!

p.s. ktoś wie kiedy nowi powinni zgłosić przekroczenie progów? bo akcje już zarejestrowane a informacji o przekroczeniu ponad 5% brak..
  • Re: brawa dla prezesa!!! Autor: ~Piotrek [93.154.211.*]

Hej

Zwróć uwagę na ich stronę internetową.
    Tam nie ma raportu za 4kw.
    Nie ma zmian w akcjonariacie...
    Chyba nagle przestali pracować...
    Zrobili pompkę. Zgarnęli troszkę kasy i po zabawie.

Pewnie o 5% nie poinformują wcale.
    Nie wiem, jak jest w prawie (trzeba sprawdzić), ale może, gdy 5% przekracza się w wyniku aportu rzeczowego, to nie trzeba informować??? (do tej pory nie wiemy czy emisja za kasę czy za przejęcia. Wiem, że uważasz że za pieniądze, ale to nie takie pewne w BGE)
    Kombinuję już jak mogę. Najpewniej po prostu mają nas gdzieś.

Już chyba z 3 tygodnie temu sobie żartowaliśmy, że "swojska" emisja wcale nie musi być taka atrakcyjna...

Głowa do góry. To tylko kasa. Chociaż dla mnie cała.
    Pozdr
  • Re: brawa dla prezesa!!! Autor: ~mms [89.69.44.*]
    dla mnie niestety też praktycznie cała;(

a dzwoniłeś do spółki albo pisałeś??
  • Re: brawa dla prezesa!!! Autor: ~df [83.4.237.*]
    dzwonił, pisał, groził samogwałtem znaczy samobójstwem i... mają go w doopie. Pozostaje tylko chlipanie w rękaw.
    a, jesteś. :)
    Zastanawiam się czy 50 gr to faktycznie będzie atrakcyjna cena. Przypuszczam, że jednak 30 gr jest bardziej realne.
  • Re: brawa dla prezesa!!! Autor: ~prizm [87.116.235.*]
    ESPEROTIA, branża podobna, emisja dla swoich (ale jednak o wiele mniejsza i pod wieloma warunkami) po 10 groszy a obecny kurs 12. Może tutaj czeka to samo?
    wlazłem po 27 na Depend. Zobaczę co będzie jutro. W czwartek wprawdzie info, ale do czwartku nie zamierzam czekać ;)
  • Re: brawa dla prezesa!!! Autor: ~akcjonariusz [109.123.89.*]
    Faktycznie z tą polityką informacyjna jest coś nie tak. W ubiegłym roku co chwilę coś było, komunikaty, wywiady, raporty i nagle cisza i d.... Nawet przy gorszych wynikach jak te za IV spółka powinna prowadzić spójną komunikację z akcjonariuszami. Mam wrażenie że od kilku tygodni jakby wyłączyli światło i prezes poszedł sobie do domu. Szkoda bo BGE zapowiadało się na perełkę. Osobiście nie mogę narzekać wszedłem nisko i wyszedłem jeszcze na fixach z dobrym zyskiem. Przymierzałem się do ponownych zakupów licząc że to tylko mała korekta ale dochodzę do wniosku że spółka zaczyna dryfować a prezes schował głowę w piasek. Szkoda.
  • Re: brawa dla prezesa!!! Autor: ~observer [83.22.172.*]
    Trzeba wreszcie jasno powiedzieć - to jest bankrut.
    no, niestety. Sprzedawać wszystko. Może kupię od was po 30 gr.
  • Re: brawa dla prezesa!!! Autor: ~prizm [87.116.235.*]
    Przesada, ale kolorowo nie jest.
  • Re: brawa dla prezesa!!! Autor: ~VVU132 [82.160.131.*]
    Dnia 2013-02-19 o godz. 20:50 ~akcjonariusz napisał(a):
    > Faktycznie z tą polityką informacyjna jest coś nie tak.

A TO CIEKAWOSTKA:)

Ok, koniec mojego kawalarstwa na forum. Jak sądzicie, czy będzie gra na wymęczenie i nagła podbitka po raporcie za I Q plus jakiś kontrakt, czy info o powrocie do realizacji padnie wcześniej?

Myślę że na dniach info o podpisaniu harmonogramu spłat.Ile do tego czasu zdołują - 0.60, czy .30?

P.S. ponownie pozdrawiam animatora, który wystawia po 200 szt papieru o grosz niżej/wyżej (niepotrzebne skreślić) ode mnie. Z wora do wora...pomyślcie.
    za dużo od nich wymagasz. Tutaj się nie myśli, tu się gra na emocjach. 123 niczym Rejtan, rozrywa szaty w bezsilności, mms chlipie po kątach, że nie sprzedał bo teraz miałby 4 razy tyle, Niki próbuje sobie wyperswadować, że dobrze, iż został z papierem, po kupił po 30 i zawsze może po tyle sprzedać. ;-)
    Jedno co ich łączy, to pójście w ostateczności do kiosku po żyletki. :-)
  • Re: brawa dla prezesa!!! Autor: ~vvu132 [82.160.131.*]
    Wiesz...

gdybym to rozgrywał, podobnie jak miałem Jurka, Aleksandra, Adę, Komandosa czy innych, tak miałbym też swoich od dołowania:), ale mniejsza o to.

Mms czy Niki to pół biedy. Pamiętaj że jest sporo osób, które weszły >1.4. To dopiero przykre, ale cóż - na tym polega giełda.

Fakt jest jeden. Cokolwiek by się nie działo, jakiekolwiek wzrosty by nie następowały, nikt zdrowo myślący nie wejdzie bez poważnego impulsu w spółkę, której prezes w takiej chwili milczy, wcześniej nie informuje o problemach z kontraktem na 300 mln, jednocześnie drukując akcje w drodze rozwodnienia, czemu przed miesiącem wyraźnie zaprzeczał.

Śmiem twierdzić, że to będzie przypominane - czego świadomośc ma rozgrywający, dlatego zdziwimy się jeszcze infami. Obrzydliwa manipulacja.
  • Re: brawa dla prezesa!!! Autor: ~vvu132 [82.160.131.*]
    Bo nie wierzę, że to koniec zabawy. Menedżerskie też trzeba upłynnić.

Przeliczyli się i nie wyspstrykali w styczniu. To pewne, pytanie czy wystarczy im zysk z 0.06 do weźmy to 0.30, czy liczą na sprzedaż przy wyższych poziomach.

Odpowiedź zależy od fantazji:).
    generalnie to oni mi zwissają. Pisałem burakom, że będą mogli odkupić po 70 gr.? Ale nie, oni woleli się nakręcać a teraz pretensje do garbatego, że ma dzieci proste.
  • Re: brawa dla prezesa!!! Autor: ~Alina [83.7.104.*]
    Ja chyba poszukam innego forum.
    Was trudno nawet czytać:((
    Spółka ma 26 baniek obrotu, pół bańki zysku, a kolega pisze, że to bankrut, bo daje komunikaty bieżące co 2 tygodnie.
    Ciekawe ile kolega zarobił w tym roku i jaki obrót zrobił w swoim skupie złomu:)))
    Ludzie! Zastanówcie się proszę, czy musicie pokazywać, kim jesteście:(((
    Ja stąd uciekam! Szkoda czasu nawet na czytanie. A szkoda, bo mogło to być forum wymiany opinii, doświadczeń. Ale to, co Wy wyprawiacie, trudno opisać:((( Zegnam panów chłodno, mając nadzieję, że się z takim "inwestorami" w życiu nie spotkam:(
    Alina, to ciebie 123 tutaj wkręcił z tym dzieckiem?
  • Re: brawa dla prezesa!!! Autor: ~jurek [196.219.216.*]
    Wlasciwie to mialem juz nie pisac na tym forum i pewnie wielu pomysli lub powie co tu

jeszcze robie ale jak od piatku czytam to narzekanie i plucie na spolke ktora jeszcze pare

tygodni temu tak byla przez Was wychwalana to trudno sie nie wtracic i czegos

nie napisac !!!

po pierwsze zacznijcie pisac merytorycznie bo placz nic nie daje-jak komus nie podrodze ze

spolka niech sprzeda akcje a nie pisze bzdury ze bankrut i inne placze -spolka przynosi

zyski w ciagu czterech miesiecy 2012 roku osiagnieto wiele a ze nie udalo sie zrealizowac

wszystkich zalozen??? poczekajcie pare miesiecy nie traktujcie gieldy i inwestowania jak ruletki - dzisiaj nie padlo zielone padnie jutro???? to nie ruletka za akcjami ktore kupiliscie stoi firma stoja ludzie ktorzy ta firme tworza i ktorzy pewnie nawet nie wiedza ze to forum istnieje ale ktorzy codzienna praca przyczyniaja sie do wzrostu wartosci spolki

Nie udalo sie zrobic w ciagu czterech miesiecy tyle ile oczekiwaliscie -nie jest BGE samo

na rynku nie zawsze Partner jest uczciwy i nie wszystko co sie planuje wychodzi ale

pomyslcie - cztery miesiace 24mln przychodow ponad 500tys zysku przejete trzy spolki

ktore dobrze funkcjonuja na rynku , kontrakt z Lotosem , zakup nieruchomosci ,pozyskany

kapital dzieki ktoremu w tym roku mozna bedzie realizowac kontrakty juz zawarte i

pozyskiwac nowe - pytacie o biogazownie?? 4?? 6??? a moze wiecej mniej??? co mozna zaplanowac jak od roku nie ma ustawy o OZE????? kazda biogazownia to 15-25mln jak ustalic finansowanie jak bez ustawy zrobic biznesplan????

Wielu z WAS twierdzi ze zainwestowalo w akcje BGE na rok dwa-poczekajcie zobaczycie

wczesniej czy bylo warto !!!

a ze kurs dzisiaj jest 0,70 zl a nie 3zl tak jak przewidywalem lub jak wielu z WAS uwaza

naganialem??? trudno tez musze sie z tym faktem pogodzic nie sadzilem ze ktos bedzie sie

pozbywal 500 tys sztuk- tak tak ja dalej uwazam ze jeszcze ktos 100tys musi sprzedac i

dlatego taki kurs mamy dzisiaj-to jest NC jak ja jutro bym zaczal sprzedawac swoje akcje to

czy spolka mialaby 80mln przychodu i 4mln zysku to i tak kurs bylby dzisiaj moze 10-20gr

a moze sie myle????

Ktos napisal ze dobrze poinformowani podpompowali kurs zeby na gorce sprzedac

po pierwsze to tu jeszcze gorki nie bylo-bedzie przy kursie 8-10zl i wtedy wielu pewnie

sprzeda a po drugie ile by zarobili ????? 1mln zl????? po co ????? dla miliona ????

jak by robil ktos taki "walek" jak to ktos pieknie okreslil to raport za IV kw bylby -90mln

przychodu i 3mln zysku !!!! a wtedy mozna by bylo zarobic 4-5 mln

tylko takie rzeczy to nie w BGE

Ja dalej jestem nic nie sprzedalem i do konca roku nic sprzedac nie zamierzam i caly czas

wierze w 15 zl

pozdrawiam!!!!!

jesteś takim samym pacanem jak jak ci, o których tutaj piszesz (wielu z WAS).
  • Re: brawa dla prezesa!!! Autor: ~VVU132 [82.160.131.*]
    Dnia 2013-02-19 o godz. 23:38 ~jurek napisał(a):
    > Wlasciwie to mialem juz nie pisac na tym forum
    JUREK, SPOKO - PRZYZWYCZAILIŚMY SIĘ DO TWOJEJ SŁOWNOŚCI:)

> osiagnieto wiele a ze nie udalo sie zrealizowac wszystkich zalozen???
    MASZ RACJĘ, BRAK REALIZACJI 3/4 PRZYCHODU TO PRZECIEŻ NORMA, NIE ROZUMIEM O CO SIĘ LUDZIE DENERWUJĄ:)

>naganialem??? trudno tez musze sie z tym faktem pogodzic nie sadzilem ze ktos bedzie sie pozbywal 500 tys sztuk- tak tak ja dalej uwazam ze jeszcze ktos 100tys musi sprzedac
    TAK TAK, WIEMY - RUBICON. DOBRZE, ŻE NAPISAŁEŚ - TERAZ BĘDZIEMY WIEDZIELI SKĄD SIĘ BIORĄ NAJBLIŻSZE SPADKI:)

>jak ja jutro bym zaczal sprzedawac swoje akcje to czy spolka mialaby 80mln przychodu i 4mln zysku to i tak kurs bylby dzisiaj moze 10-20gr
    JAKBYŚ ZACZĄŁ SPRZEDAWAĆ DOPIERO DZISIAJ, MIELIBYŚMY 1,5:)

>Ktos napisal ze dobrze poinformowani podpompowali kurs zeby na gorce sprzedac po pierwsze to tu jeszcze gorki nie bylo-bedzie przy kursie 8-10zl i wtedy wielu pewnie sprzeda a po drugie ile by zarobili ????? 1mln zl????? po co ????? dla miliona ????
    RACJA, GROSZAKI:)

I NAJLEPSZE:

> nic nie sprzedalem i do konca roku nic sprzedac nie zamierzam i caly czas wierze w 15 zl
    JUREK TY SIĘ GUBISZ W SWOIM PATOLOGICZNYM KŁAMSTWIE:). W TYM SAMYM POŚCIE PISZESZ O GÓRCE NA 8-10!
  • Re: brawa dla prezesa!!! Autor: ~radek [83.12.58.*]
    Ja wiem tyle co i Wy ale jest jedna różnica między nami - nadal wierzę w tą spółkę.

Pozdrawiam!!!
  • Re: brawa dla prezesa!!! Autor: ~ciekawy [87.116.245.*]
    jurek ciężko ci wyjść że tak naganiasz zeby inni trzymali / kupowali ? a może jesteś jakimś elementem tej ustawki i twoim zadaniem było pitolenie i naginanie po forach ?
    ktoś zwrócił uwagę, że to samo robił na DASE. Ubrał się po 80-90 gr i naganiał na wzrosty, które nijak nie chciały przyjść ;)
  • TU JESZCZE GORKI NIE BYLO GWARANTUJE WAM TO Autor: ~Herakles [87.98.226.*]
    pan jurek powiedzial prawde tu jeszcze gorki nie bylo a ile to bedzie to wiedza tylko nieliczni

dopowiem tylko ze 3zl jest niczym z tym co jest tu zaplanowane

to co teraz sie dzieje to bylo zaplanowane przed wejsciem na ciagle inaczej nie moglo byc poniewaz potoczyly sie sprawy inaczej i takie kroki byly konieczne

bylo by 5zl i stalo by sie to samo

kto z was zarobi?

napewno nie ktorzy z was chca zarobic jak beda cierpliwi to zarobia na 100%

nieproszonym gosciom i darmozjadom co znalezli sie przypatkowo na spolce dziekuje

macie dobra cene teraz sprzedajcie !!!!!!!!!!!

jezeli nie wyjda w najbliszych 2 tygodniach cena akcji prawdopodobnie bedzie nizsza

to tyle

dobranoc

• Re: TU JESZCZE GORKI NIE BYLO GWARANTUJE WAM TO Autor: ~herakles [87.98.226.*]
    dla tego jezeli chcecie sprzedac to zrobcie to teraz !!!!!!!!!!!!

• Re: TU JESZCZE GORKI NIE BYLO GWARANTUJE WAM TO Autor: ~herakles [87.98.226.*]
    a co mi tam

w miedzy czasie spojzcie na wykres MDEVELOP

3 runda sie niebawem zacznie w 2 ostatnich rundach w szczytowych momentach bylo

1 runda ok 80gr
    2 runda ok 1zl

3 runda ????????? jak myslicie bedzie wyzej 1zl czy nizej 80gr

zobaczycie sami niebawem

pozdr

• Re: TU JESZCZE GORKI NIE BYLO GWARANTUJE WAM TO Autor: ~VVU132 [82.160.131.*]
    PACJENT BĘDZIE ŻYŁ ALBO UMRZE

jak myślicie?

przekonacie się niebawem:)

Boże, widzisz i nie grzmisz...zaraz, grzmisz:)
    tak jak pisałem tu górki jeszcze nie było

BGE Wartość obrotu 54 722 zł

MDEVELOP Wartość obrotu 34 055 zł

cierpliwosc jest cnota a ci co sa cierpliwi zostana wynagrodzeni !!!
    no i gdzie te miny tych wszystkich glopkow z tego forum

mdv 10gr
    Jurek ma rację. Prędzej czy póżniej będzie tutaj 10 zł. Tylko jeszcze troszke musi spaść aby pewne osoby sprzedały papier bo akcjonariat mamy beznadziejny. Jak będzie tutaj wreszcie pare osób co myśli podobnie jak jurek to będzie szybko 2 zł. Jak Wam sie nie podoba to zawsze możecie zanieść swoje oszczędności do banku na lokatę 4,5 %. Tam macie zapewniony zysk bez ryzyka.........
    Do zobaczenia przy 2 zł.

Pozdrawiam!!!
  • Re: brawa dla prezesa!!! Autor: ~asad [193.200.215.*]
    to samo sądzę, niech wywalą już co mają i sobie dadzą spokoj z tą spółką, dalej sądże że obroty nie przekroczyły w sesji 250 tyś zł, więc dla mnie to sztuczny spadek, akcji mam wiecej niż obrót z dnia spadków, więc mmsy vvw i inni wywalic prosze i nie lamentować, bo to nie przedszkole
  • Re: brawa dla prezesa!!! Autor: ~Piotrek [93.154.181.*]
    Hej

To na prawdę TY???

Zawsze byłeś konkretny i merytoryczny.
    Często wcześniej krytycznie nastawiony do firmy, która miała złoty okres przed sobą, bo informacja były faktycznie piękne i raczej wtedy tej 10 nie widziałeś....

A teraz 10 jest możliwa?

Pewnie tak, ale jeżeli będzie 10 to nie dlatego, że firma prowadzi takie dobre interesy(obecnie nawet nie uaktualniają swojej strony) tylko dlatego, że ktoś ją tam wywinduje...
    W sumie wszystko jedno 10 to 10 tylko akcjonariat zamieni się z fundamentalnego w spekulacyjny...

Pozdr
    Piotrek poczekaj a zobaczysz. Nic nie rób tylko czekaj...czy to aż tak dużo. Ja też straciłem kupe kasy bo mam dużo tych akcji ale nie lamentuję.

Pozdrawiam!!!
    Przecież troszkę się z naszych wypowiedzi poznaliśmy.
    Dobrze wiesz, że nigdy nie lamentowałem i nie mam zamiaru.
    Ja tylko zwróciłem uwagę, że zmieniłeś nastawienie i zastanawiam się dlaczego?
    Piszesz też, że mam czekać???
    Ja pisałem już wielokrotnie, że obecnie nie sprzedam, bo to dla mnie nie ma sensu.
    Tylko Ty pisząc do mnie w ten sposób, jak przed momentem, nie podając konkretów a twierdząc, że należy czekać, ustawiasz się na pozycji lepiej poinformowanego???
    Na czy opierasz swoją radę???
    Piotrek bo jemu tak jak i nam nie pozostaje nic innego;)

zauważyliście, że im gorzej z kursem tym więcej psycholi - mitomanów na wątku co teraz wchodzą i zrobią 100 zł :P co to z psychiką ludzką zrobiły te spadki:(
    Hej

Wiem, jedziemy na tym samym wozie

Tylko uderzyła mnie ta pewność Radka, gdzie wcześniej, mimo świetnych inf, jej tak nie prezentował...
    Coś wie??? Nie wierzę. Ci co coś wiedzą tu się nie bawią
    Ja zostaję, bo być może jestem głupio uparty?
    Ale do nikogo z Was bym nie napisał, że macie czekać z papierami.
    Jak nie mam wiedzy z środka firmy, to nie mogę takich rad udzielać...
    jak zawsze słusznie prawisz;)

no też pozostaje bo nic innego nie zrobię...najwyżej poczekam z rok - dwa;)
    a wtedy faktycznie jak uda się rozkręcić to bedzie gpw i dwucyfrówka...jak nie to nowe mieszkanie pójdzie sie bujać...zobaczymy;)

najbardziej martwi ta cisza...no i co z tymi akcjonariuszami? czy nie powinni dać inf o przekroczeniu progów??
  • Re: brawa dla prezesa!!! Autor: ~boss [89.67.66.*]
    masz chłopcze schzofremię :)
    lecz się , może nie jest za późno.

Jeżeli sądzisz (a chyba o to Ci idzie), że informacja o nowych akcjonariuszach z raportu kwartalnego jest tożsama z oficjalnym komunikatem o przekroczeniu progu 5% to się zastanów jeszcze raz.... Powiem więcej. W tym przypadku nastąpiło złamanie prawa. Bo oficjalne info o 5% powinno być przed raportem kwartalnym - choćby nawet 1 minutę ale przed. Informację tę należy podać "niezwłocznie" a nie czekać do raportu.....
    bo ten pseudo boss to jakiś gimbus;) widać, że się nie zna na niczym i jeszcze nagania dzieciak...
    Ja mam kredyt za budowę domu...cały do spłacenia
    Liczyłem że dzięki BGE spłacę i jeszcze zostanie, że ho ho
    Teraz na nic nie starczy więc siedzę i czekam

Piszesz cisza. Informacja o progu itp
    Wczoraj Ci już pisałem, że w spółce chyba wzięli urlop...nawet strona www nie aktualizowana
    Tam się coś dzieje ważnego ale my dowiemy się na końcu...
  • Re: brawa dla prezesa!!! Autor: ~BOSS PRAWDZIWY [82.132.220.*]
    Boss On tylko ukradl nick tak naprawde jego prawdziwy nick to ciota
  • Re: brawa dla prezesa!!! Autor: ~Niki [83.28.135.*]
    Boss to tu jest tylko jeden i to jest "boss" a ty to jesteś - tak jak napisał wcześniej Piotrek - leszcz i naganiacz. Więc przestań się sadzić i zrób to co dziś zrobił boss. Bez odbioru.
    Hej

Nie używam takich słów. Zresztą ja nie oceniam ludzi z forum. Każdy orze, jak może.
    Z kimś mnie pomyliłeś

Pozdr
  • Re: brawa dla prezesa!!! Autor: ~Niki [83.28.135.*]
    Przepraszam, to zatem chyba mms.
[x]
BGE 0,00% 0,05 2017-06-14 11:13:34
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.