• Bakalland Autor: ~Prawda [93.154.165.*]
    A jak Bakalland dogada się z Mispol, to co wtedy?
    Będziemy sprzedawali po parę groszy za akcję-rozważaliście taką opcję?
    Obym się mylił ale taka sytuacja jest możliwa
  • Re: Bakalland Autor: ~Bajera [188.95.29.*]
    Panika cie w----la.Po co inwestujesz.Daj sobie spokój sprzedaj dzisiaj jak masz dobrą średnią zakupu ,a co z tymi co brali od złodzieji po 5,4 3 zeta - mają oddać.The - end.
  • Re: Bakalland Autor: ~Makler [193.219.88.*]
    Transakcja z Bakallandem jest w istocie ciekawa. INtersujące jest w szczególności to, że Jutkiewicz nie dogadał się bezpośrednio z Litwinami. Ciekawe jest w co gra Bakalland. Przecież nawet jak skupi wszytki free float to i tak nie będzie miał nic do powiedzenia w spółce. Może po prostu chce podbić cenę po jakiej sam odda swoje akcje? Tak czy owak nie spodziewam się żadnych profitów dla drobnicy. Litwini są zbyt cwani, aby dali chociażby wyjść bez straty małym.
  • Re: Bakalland Autor: ~Prawda [93.154.165.*]
    Makler-masz podobny do mnie system myślenia.
    Przecież bakalland nie przejmie kontroli nad Mispolem- bez zgody Mispolu.
    A może chcą nawiązać współpracę-to by dla nas było najlepsze.
    Działają w podobnym sektorze.
    Czy możliwe jest ,że chcą odkupić resztę akcji od Mispol-powiedz co o tym myślisz.
    Moim zdaniem Bakalland musi wykonać jakiś ruch, tylko jaki-to jest pytanie
    Litwini nie muszą się liczyć z maluczkimi, ale z Bakallandem już tak. Nikt jednak nie zablokuje zdjecia z giełdy spólki, jeśli Litwini tak postanowią (nawet Bakalland). Z drugiej strony zdjecie z giełdy przy obecnym akcjonariacie (w szczególności jego rozproszeniu) nie byłoby korzystne dla LItwinów. Moim zdaniem więc są dwie możliwości: Bakalland nie idzie na konfrontację z Litwinami, więc kupił od Jutkiewicza jedynie aby zwiększyć możliwości przetargowe i zgodzi się na zdjecie z giełdy w zamian za dużo lepszą cenę (niekoniecznie popzez uzyskanie korzyści w oficjalnym obrocie akcjami mispolu); Bakalland wkurzył się, że Litwini chcą wydymać akcjonariuszy i bierze Litwinów na przetrzymanie, utrudniając im życie. Inne opcje? Jest kilka, ale są mniej prawdopodobne. Osobiście stawiam na pierwszą opcję. Litwini zawsze mogą wydmuchać spółkę i sprawić że i tak odbiorą co ich. Z jeszcze innej strony - Litwini wpakowali sporo cashu w spółkę i trochę ciężko im z tego zrezygnować. Trzeba pamiętać, że to fundusz private equity - więc kupują spółkę, inwestują,rozwijają aby sprzedać z zyskiem. Na razie kiepsko im idzie, ale skoro wciąż pompują, to raczej patrzą perspektywicznie. Ja na razie spisałem wszystko na straty, więc też czekam, co si z tego rozwinie. Patrząc realistycznie - płoteczki (jak ja) odzyskają kasę tylko jak zdarzu się cud.
    A ja stawiam ,że Bakalland chce kupić wszystko i po to zaczął skup. Zobaczymy.
    Tylko niestety zgadzam się z Tobą Makler ,że nie zarobimy na ewentualnym wezwaniu
    Ok, ale po co miałby kupować wszystko? I tak nie będzie miał wpływu na decyzje. Liczy na to, że Litwini wyciagną spółkę na solidny plus po to aby napompować wartość i sprzedać po dużo droższej cenie? To możliwe, ale to oznaczałoby długoterminową inwestycję (kilka lat). Wtedy równie i my możemy poczekać ze sprzedażą. Kluczowe jednak jest pozostawienie spółki na giełdzie. Teoretycznie jest to możliwe, bo zgromadzenie 4/5 akcjonariuszy może przekroczyć możliwości Litwinów. Myślę, że musimy być cierpliwi na tym etapie i popatrzeć co się zdarzy 1 marca. Swoją drogą KNF mógłby się zainteresować draniami, którzy w ciągu 4 lat zrzucają cenę akcji z 26 zł do 0,7 zł. Wypuszczają akcje po 8 zł (czy coś koło tego), a teraz nie ma nawer 20% tego. Tak jak solar, który wypompował instytucjonalnych na jakieś 100 mln w jeden rok.
  • Re: Bakalland Autor: ~Akcjonariusz [37.30.85.*]
    Widze, że rezygnacja. No cóż wygrywa silniejszy. Szkoda, że Bakalland wczesniej nie ujawnił się i nie powołał porozumienia,mieliby pełne popracie . Pozostaje czekać do 1.03.2013 ale wg mnie to wtopiliśmy wszyscy pieniądze w spółkę, która wkrótce nie będzie publiczna
  • Re: Bakalland Autor: ~udziałowiec [178.182.42.*]
    Ktoś sporo zaczął kupować jak na ostatnie obroty. Ciekaw jestem gdzie jest OFE Polsat, czemu się nie odzywają
  • Re: Bakalland Autor: ~aha [178.37.48.*]
    ktos kupuje, ale też ktoś oddaje, dopóki cena nie rośnie, nic to nie mowi
  • Re: Bakalland Autor: ~esos [178.37.164.*]
    Moze litwini oddaja teraz slupom aby miec wiecej glosow na walnym?
  • Re: Bakalland Autor: ~Prawda [93.154.131.*]
    Być może o tym jak my mali wylądujemy zadecyduje ile akcji ma OFE i jak zagłosuje w sprawie wycofania spółki z giełdy
    ile ofe ma akcji mozesz sobie znalezc w ich raportach noworocznych, jesli dobrze pamietam nie maja za duzo bodajrze cos kolo 400k . wczoraj ktos ładnie odbierał wiekszą ilość akcji, wygląda na akumulacje, czas na wybicie nie sądze aby komus w tej sytuacji zalezało na blokadzie wzrostów tak jak przed wezwaniem ;)
    aha i jeszcze jedno, jesli bakall i spółka chce pokazać litwinom że ich akcje są warte więcej niż 1.03 to musi zablokować ich na walnym, by pokazać im że jeszcze nie mogą robić co chcą, takie jest moje prywatne skromne logiczne zdanie
  • Re: Bakalland Autor: ~mispol [188.146.164.*]
    Czemu Bakalland nie wezwie innych do porozumienia kacjonariuszy tego nie rozumiem.. Fajnie jak OFE Polsat ujawnił sie z ponad 5%.
  • Re: Bakalland Autor: ~mispol [188.146.164.*]
    Polsat miał i miejmy nadzieję że ma 652 794akcje tj. 3,20%
  • Re: Bakalland Autor: ~Prawda [78.30.119.*]
    SPRAWA WYDAJE SIĘ BYĆ KLAROWNA .
    JEŻELI BAKALLANDi OFE ZABLOKUJĄ WYCOFANIE SPÓŁKI Z GIEŁDY TO ZAROBIMY. JEŻELI MAJĄ ZA MAŁO AKCJI ,ŻEBY ZABLOKOWAĆ TO BĘDZIEMY SPRZEDAWALI PO 1 ZETA
  • Re: Bakalland Autor: ~mispol [188.146.72.*]
    Mają za mało z moich wyliczeń wynika, że potrzeba ok.17%, a jest powiedzmy 12%. Także będziemy mieć stratę podatkową na przyszłą hossę do pokrycia.
[x]
MISPOL 3,37% 0,92 2014-02-10 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.