• prezes Karney Autor: ~andrzej [46.77.33.*]
    Prawdopodobnie Hawe dostanie TK Telekom ale?
    - kurs spółki zdołowany jest przez nieuczciwość p.Prezesa gdyż:
    1. obiecał 100 mln nie dotrzymał
    2. obiecał skorygować prognozę zysku jeżeli zaistnieją przesłanki
    do jej korekty - dowiedział się o nich bodajże 28.12.2012 czyli
    jakby go nie było w firmie od wyników za III kwartał
    3. znów obiecuje 300 mln efektów synergii - może to i prawda lecz w ciagu ilu lat??
    4. zamiast podniesc kurs przez skup akcji zdołował go kupnem akcji od
    Cypryjczyków (kolesie) - czym zniechecił do reszty inwestorów/akcjonariuszy
    dodatkowo zniechecił potencjalnych inwestorów do objęcia akcji po 5 zl
    nie piszę już po 6 gdyż to jeszcze większa bajka

mój wniosek: nowy Prezes +10 procent
  • Re: prezes Karney Autor: ~MAŁY BOSS [77.65.116.*]
    piszesz banialuki
  • Re: prezes Karney Autor: ~bream [94.40.27.*]
    Co do potencjalnych inwestorów, to przed kilkoma dniami potwierdzili chęć wejścia po 6.
  • Re: prezes Karney Autor: ~jak [178.56.4.*]
    Już dawno pisałem o wiarygodności prezesa, sam zorganizowałem konkurs na postać z bajki dając propozycję Pinokio, co chyba wygrało :-) jakie to ma znaczenie ogłoszenie skupu, nawet do XX,XX na jakaś tam czas, jakie to ma znaczenie ogłoszenie emisji po 6 czy 5 zł? Żadne.Pamiętajcie, że nie mają żywej gotówki na TK.Kredyt i emisja.W zasadzie to gra na dwa fronty, jak najniższa cena za TK,a z drugiej strony chęć emisji po jak najwyższej cenie własnych akcji.Jak kupią Prezes powie, że to jego sukces, jak TK ich oleje, to Pinokio powie, że się nie opłacało :-) ja jeszcze z hawe, ale czas kluczowych decyzji nadchodzi, dobranoc
  • Re: prezes Karney Autor: ~pusia [37.108.50.*]
    Prezesunio z długim nochalem,nie,nie z bardzo długim powinien za to co zrobił zostać zwolniony.U Michała S.też sie nie sprawdził.Niech tego mistrzunia zatrudni ktoś kto ma za dużo kasy.
  • Re: prezes Karney Autor: ~hrr [93.154.194.*]
    Masz rację w 100% Tylko czym się różnic twój opis działania w stosunku do TK od negocjowania jakiejkolwiek umowy, przez nawet najlepszych managerów. Zawsze jest jakiś próg, powyżej którego się nie opłaca. Zawsze są jakieś zapisy, od których nie można odstąpić.
    Popatrz sobie ile dostał w plecy Budimex, jak niefrasobliwie przejął spółkę od PKP.

Dla jasności - też uważam, że prezes jest niewiarygodny. Spółka zawiodła już wiele razy zaufanie. Jednak nie uważam, że każdy przetarg musi być wygrany, bo często się to nie opłaca.
    Z drugiej strony -co za idiota ogłasza, że będzie miał 300 ml z synergii przed zakończeniem negocjacji. Poza tym - jak mogły im wyjść takie liczby? Nawet zakładając że te 300 ml to wartość bieżąca cashflows w nieograniczonej przyszłości, to rocznie musieliby mieć tej synergii 35-40 ml dodatkowego zysku. Ha ha ha.
  • Re: prezes Karney Autor: ~paweł [79.191.62.*]
    hawe srawe śmieć na tej giełdzie
[x]
HAWE 3,45% 0,30 2018-05-18 02:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.