ktoś po prostu traci cierpliwość bo nie jest w stanie zebrać większej ilości na takich poziomach. to co teraz widać to sami sobie przewalają.
Taki desperacki ruch według mnie zwiastuje silne wzrosty
No faktem jest, że parę minut po tej zwałce ktoś wystawił dwa zlecenia kupna na 15 000 sztuk każde po cenach w granicach 1,25 - 1,27, czyli po tyle, do ilu doszło. Chyba liczył, że inni spanikują i wyrzucą papier po tych cenach. Sprytne to było, nikt nie udowodni manipulacji...
Ale sprzedających nie było. Sam wystawiłem malutkie zlecenie kupna nieco wyżej i zaraz ktoś inny je przykrył wyższym. A więc jakiś "opiekun" jest tutaj bez wątpienia... w co tu kuźwa grają?
Od jakiegoś czasu po stronie K siedzi trochę zleceń, a pamiętacie jak było parę miesięcy temu. Teraz to nawet obroty jakos wyglądają, więc też twierdze że mamy opiekuna. Zwała jaka była to mógł być jakiś zniecierpliwiony inwestor, bo dawno nie było możliwości aby puścić większy pakiet na sprzedaż.
Firma z tego co słyszałem ale jest to nie potwierdzona wiadomosć to to że Action dogadał się z HP a oni nie i będą moze płacic karę a dla tak małej spółki to może być?
Największe obroty na New Connect. Takiego wolumenu na Black poincie jeszcze nie widziałem. Jakiś news w drodze. Przemielili już prawie 10% free floutu. Albo trzepanie leszczy albo lecimy na dno.
Nikt mi nie wmówi, że nagle tylu chętnych jest na akcje żeby aż takie obroty były generowane. Nikt przy takiej płynności jak na BP nie wrzucałaby w rynek kilkudziesięciu tys. akcji nie wiedząc że za chwilę zostaną odebrane.
Nadal uważam że to ustawka i wymiana na z góry określonych poziomach.
Ale jakby chcieli wymienić akcje to mogli to zrobić transakcja pakietową i już.
Prawdą jest natomiast to ,ze na spółce nigdy nie było dużych obrotów a te które się pojawiły w ciągu ostatnich 2 dni są rekordowe. I to będzie miało wpływ na przyszłość kursu spółki.
Martwi niestety tylko kierunek w jakim to się odbywa.
Potwierdziłęm bezpośrednio w spółce (kontakt dla inwestrowów na stronie www). Nie są planowane żadne komunikaty bieżacę. Najbliższy to publikacja wyników za IV kw. 2012 r. Czyli ktoś bardzo potrzebuje kasy :)
To nie jest przypadkowa dystrybucja, coś tu śmierdzi. Miała być emisja na sfinansowanie przejęcia SCOT, z tego co pamiętam to chyba po 1,70 zł. ale po takiej zwale to chyba nie wypali.
Oj inwestorzy, inwestorzy. Trochę rozjaśnię Wam w głowach. Jeżeli szykował by się wniosek o upadłość, to najpierw powinna być podbitka (patrz to, co wydarzyło się ostatnio na DXD). A jeżeli nie, to patrzcie na to, co wydarzyło się na Opennet, Inventi, KKH - to tylko trzy przykłady z ostatniego półrocza. Oczywiście to jest giełda i niczego nie należy być pewnym na 100%. Ja też nie jestem.
Oprócz tego co napisałem warto zauważyć, że duże transakcje (po kilkanaście i więcej tys, sztuk) były dokonywane zleceniami niewidocznymi w arkuszu. Tego chyba nie można nazwać dystrybucją w rynek?
Nie, co Ty ;) Pewnie ktoś duży chciał się pozbyć papierów PKC, a tu jak na złość ktoś równie duży przypadkowo się ustawił z kupnem... A tak na serio, to całkowicie się z Tobą zgadzam :)
Poza tym i tak nie zmienia to faktu, że dowiemy się o wszystkim po fakcie i będziemy ostatnim ogniwem, które będzie mogło coś z tym fantem zrobić. Ktoś coś wie, o czym my nic nie wiemy :( Szaraki zawsze są na końcu, życie...
Skoro nie ma szans dowiedzieć się, o co chodzi, nie należy sobie tym zaprzątać głowy tylko skorzystać z okazji grając pod wykres. I albo wejść w odpowiednim momencie i zarobić kilkadziesiąt (lub nawet więcej) procent wychodząc w równie dobrej chwili, albo nie zawracać sobie głowy papierem.
Według ktoś próbuje wykorzystać pozornie nie pewny moment dla spółki.
Ale wystarczy spojrzeć na prognoze ebidta 9 mln która prawdopodbnie zostanie zwiększona i aktualną kapitalizację . Taki stan rzeczy długo nie wytrzyma i kurs wystrzeli mocno w górę
Skoro nie rozumiesz, co miałem na myśli pisząc duże transakcje, to wytłumaczę łopatologicznie. Duże, to pojęcie względne. W tym wypadku dotyczy spółki, na której wolumen dzienny sporadycznie przekraczał 10 000.
Kto u Was tak ostatnio sypie, nawet przy minimach na zł jak się pojawi większy popyt to jest zasypywany. Kiedyś dawno temu posiadałem tą spółkę, po ostatniej przecenie się zastanawiam czy nie wejść. stało się coś złego, bo ja w zasadzie nic nie widzę takiego co by usprawiedliwiało taki zjazd. Produkty mają dobre, ja tusze np tylko tej firmy biorę choć troszkę droższe od konkurencji, to mi nie przysychają, jak np drukarka kilka miesięcy nie jest używana, nie tak jak z tuszami konkurencji (bardzo znanej i troszkę tańszych)
wczoraj troszkę dobrałem na minimach, wydaje mi się, że albo ktoś z podprogowym pakietem wczoraj wywalał, albo co gorsza ordynarna ustawka na wyznaczonym poziomie.
Ktoś przestraszył się HP, bo chyba żadne inne wytłumaczenie nie wchodzi w rachubę.
Moim zdaniem BP z HP wygra, nikt nie zakaże produkcji(napełniania) wkładów regenerowanych.
Według mnie regeneracja to nie problem, tego zakazać nie mogą. Pracuję w branży tusze/tonery od ponad 5 lat i jak rozmawiam z dostawcami/dystrybutorami to wszyscy obawiają się czegoś innego. Chodzi o tonery oraz o tusze, które do działania potrzebuję chipa. W ich wypadku regeneracja nic nie da bez wymiany chipa. To może być duży problem, jeśli za HP pójdą inni, np. Canon, Epson...
Druga kwestia to plany o których mówił BC odnośnie tuszów/tonerów z Chin. Teraz plany te musza zostać zrewidowane.
Też się nad tym już wcześniej zastanawiałem i o chipach myślałem i rzeczywiście tu jedynie może być problem. Zamienne chipy kosztują ok 10 centów sztuka, jak sprawa z patentami wygląda na tym polu ciężko mi coś powiedzieć, jedyne co znalazłem, to jest patent na uniwersalny chip do drukarek numer zgłoszenia patentowego: 20110032561 Joseph M. CACHIA (Las Vegas, NV, US) Ken Segler (North Las Vegas, NV, US) , jeśli są dostepne w sprzedaży i np z nich korzystają, wtedy mogą ich pocałować, bo korzystają z ogólnie dostępnego i legalnego/opatentowanego produktu. Jak jest w tym przypadku, to Prezes by musiał zabrać głos.
1.Black Point korzysta w regeneracji z oryginałów " boxów " - nie narusza zadnego patentu HP
2. Wykorzystywane CHIPY kosztuja 10 centów a ich wykorzystywanie nie narusza patentu
3. HP wymiotło z rynku konkurencje ......
4 Zablokowano tym samym napływ na polski rynek tanich zamienników z CHIN
Bedac K. Kolbuszem i majac wiedze na powyzsze tematy sam bym napuscil HP .... na konkurencje...:) Temat załatwiony w białych rekawiczkach..
Bedzie całkiem dobrze w 2013..:)
ad. 1 zgadza się
ad. 2 tutaj nie jestem do końca pewien, bo są nawet patenty na te uniwersalne chipy, jak tutaj jest, skąd to biorą tego nie wiem (najśmieszniejsze jest w tych chipach, że rejestrują patent na ominięcie patentu) :-))))
ad 3 i 4 dokładnie tak, czyszczą rynek dla BP i to może zaprocentować
co do zjazdu, to chyba ordynarna ustawka była, bo jak wytłumaczyć po 50% odbiciu brak chęci do realizacji zysku, sypanie też ucichło, kto odebrał większą część, bo na pewno nie ulica.
Ktoś ma jakieś inne teorie na ten temat, chętnie wysłucham.
ordynarna ustawka tutaj jest od 4 zł.
Jak tylko pokażą że realizują prognozę 9 mln ebidta a według mnie może być znacznie więcej to szybko wrocimy na ten poziom.