Czyli już nie dziwisz się, że nie ufałem żadnemu bomizarządowi...;-D
No i czy ktorakolwiek z emisji w czymkolwiek pomogla bomi poza przedlużaniem agonii?...
DF, jak sadzisz (zakladjac najlepsze intencje i pełna transparentność dzialań zarzadu) - kiedy Jesionowskiemu i bomi bedzie opłacało się odmrożić tę zawieszoną emisję?
I komu najbardziej zależy na jej obecnym nieodmrazaniu?
Przeciez ta emisja już dla biznesu spólki wlaściwie bez znaczenia. kasa pozyskana i skonsumowana. Teraz to juz problem akcjonariatu.
A bomi kombinuje z warrantami, bo ARCYPILNIE (czego nie ukrywają!) potrzebują kasy na bieżące potrzeby. Jesli jej nie dostaną, bomistraty ze względu na terminy, gwaltownie wzrosną.
Słyszaleś przecież w wywiadzie, jak jesionowski podkreśł nadrzędną wartość czynnika czasu. Właśnie gra toczy sie o czas. To czas decyduje o bomiistnieniu.
A bomiwtopieni z reguly wiedzą, ze teraz ju7z zostaje nadzieja tylko na jakąś spekulacyjna chwilowa podbitkę, czego probkę mieliśmy nazajutrz po walnym.
Jacyś grubsi zrobiłi malą windę, ale dojechali juz tylko do 22 groszy, bo tych kilku skubnięć po 23 gr wabiacych bomileszczynę nnie liczę...
No i postawmy pytanie - kto bedzie kupował drozej, np. powyzej 25 gr, skoro wizerunkowo juz jest to cena zaporowa, a wywalenie przez supernową po 30 gr (po megastracie z 90 gr) też wyjaśnia wiele - po co wywalali po tej cenie, skoro ma byc tak dobrze?...
No i co bedzie z kursem, jak juz wszystkie beda na rynku?
Wszyscy bedą grac pod megazyski z bomifranczyzy?...
Jest tylko jedna opcja na uratowanie bomi - konkretny, znany i uznany inwestor, który wchlonąłby bomi w swoj core biznes. I może to być ktoś sektora delikatesów jak i dyskontów...
Ale brutalna brzmi: bomi nikt nie chce.
Nie dopuszczenie do emisji akcji z wiosny 2012 wynika chyba tylko z złej woli Zarządu i chyba tylko dlatego aby ci, którzy wsparli finansowo spółkę stracili swoje peniądze.
Jeśliby wierzyć w dobrą wolę i transparentność działań Zarządu to tamte emisje douszczone by były już po miesiącu lub dwóch. Teraz należy czekać do układu, aby zacząć przygotować prospekt.
No i po co potrzebna ta dziwna emisja 40 mln akcji po 25 gr,która tylko działa na szkodę spółki, gdyż dochodzi do rozwodnenia akcji, a pieniędzy jak nie było tak nie ma. Wierzyciele nie zgodzą się teraz po takiej emisji na gorsze warunki . Równie dobrze można było zrobić emisję po 1,2 lub 2 zł.
Jeśli byłby poważny Inwestor to zgodziby się na kupno 10 mln akcji po 1,2 -2 zł co by świadczyło, że ma poważne intencje. A tak to wygląda jakby to była kolejna oszykańcza emisja dla jakiejś spółki cypryjskiej powiązanej z Zarządem..
Mimo mego bomisceptycyzmu - nigdzie nie dostrzegam złej. Raczej raząćą niekompetencję i brak wyobraźni.A skutki tego są do dzis.
Co układu - sam prezes wciąż nie jest o nim przekonany i nie ukrywa tego.
"No i po co potrzebna ta dziwna emisja 40 mln akcji po 25 gr,która tylko działa na szkodę spółki, gdyż dochodzi do rozwodnenia akcji, a pieniędzy jak nie było tak nie ma. Wierzyciele nie zgodzą się teraz po takiej emisji na gorsze warunki . Równie dobrze można było zrobić emisję po 1,2 lub 2 zł. "
Tu akurat mam podobne watpliwości, aczkolwiek rozumiem PILNĄ POTRZEBĘ bomizarzadu W DOJENIU BOMIAKCJONARIATU Z KASY na tę KOLEJNĄ EMISJĘ RATUNKOWĄ...
"Jeśli byłby poważny Inwestor to zgodziby się na kupno 10 mln akcji po 1,2 -2 zł co by świadczyło, że ma poważne intencje. "
ALE BOMI NIGDY NIKT POWAŻNY NIE CHCIAŁ.
A tak to wygląda jakby to była kolejna oszykańcza emisja dla jakiejś spółki cypryjskiej powiązanej z Zarządem..
AŻ TAK DALEKO BYM NIE SZEDŁ W PODEJRZENIACH, ale faktycznie wygląda to... nietransparentnie.
No i rynek reaguje nieufnie.
Trudno uwierzyć aż w tak wielką niekompetencję, szczególnie, że to zdarzało się wielokrotnie i konsekwencji nikt nie poniósł.
Jeśliby ten Zarząd byłby uczciwy już dawno zrezygnowałby.
I tu się zgadzamy.
W to faktycznie trudno uwierzyć, ale jak czytałem na forach wypowiedzi bylych i obecnych pracownikow bomi oraz klientów, to przestalem się dziwić.
Chcieli byc "liderem" w delikatesach i ambicja nie szla w parze z kompetencjami oraz odwagą w podejmowaniu decyzji.
Pamietasz chyba te rożne powody odwolywania wprowadzania rabatu na NC...;-D
Ten obecny zarzad faktycznie jest nijaki, ale ja wciąż nie moge pojąć, czemu nie ma zadnych konsekwencji wobec poprzedniego, ktory nie uzyskal absolutorium...;-D
Juz tylko przez ten jeden fakt rozsądek nakazuje trzymać sie od takiej spółki z daleka.
Ale jak ktoś lubi doplacać do kasyna, jego sprawa...;-D
Tylko potem juz heheplacz i bomijajeczny/bomiklopsikowy lament na bomisceptyków ;-D
Negatywnie zaskoczyl mnie jednak Jesionowski i obecny zarzad tym chowaniem głowy w piasek z podawaniem wyników za 4Q. Bo to negatywny sygnał dla rynku odnosnie wyników i wizerunku firmy w sensie transparentności.
gdyby mialo byc tak, że 4Q 2012 miałby byc najgorszym okresem, to choćby ze wzgledu na efekt bazy mogliby to ujawnić bez ściemniania i czekania na wyniki roczne. To tylko wiec podkreśla wciąż slabnąca kondycje spólki...
Parkiet pisał tylko, że istnieje (czy istniała) obawa o kworum, bo zostało zarejestrowanych tylko PONAD (bez sprecyzowania ile "ponad") 32% głosów.
Tamten artykuł podawał dokładne procenty właśnie tych zarejestrowanych jak i tych, które jednak na walnym się odnalazły.
Osobiście nie rozumiem, jak brakujące głosy "mogą się odnaleźć", przecież Ustawa mówi wyraźnie: rejestrujemy na 16 dni przed walnym. No, co? W BOMI już z sumowaniem mają problemy? Jak im zabrali komputery, to ilość głosów mogły policzyć kasjerki. Mają przecież wciąż 4 sklepy.
Dla mnie jedynym rozwiązaniem jest, że ING OFE zarejestrowało WSZYSTKIE swoje udziały. Nie znało dokładnej ich liczby, więc się potem doliczyło. Z drugiej zaś strony to byłby całkowite sci-fi. Surrealizm, którego sam Duchamp, by nie wymyślił.
zenek wytlumacze ci lopata bo zdaje sie nie masz pojecia jak to z walnymi jest :)
rejstracja na walne w biurze maklerskim akcji a rejstracja glosow na samym walnym to 2 rozne sprawy.
ktos moze byc pelnomocnikiem kilku podmiotow ktore przed walnym zarejstrowaly w sumie np. 5 mln akcji .
15 min. przed walnym pelnomocnik wyciaga tylko kwity na 4 mln i tyle glosow rejstruje na walne .
panial?
okazuje sie ze brak kworum wiec pelnomocnik wyciaga kwit na kolejny mln akcji . itd.
jak bylo na bomi ? ..... bylo pojechac to byscie wiedzieli :)
Jak akcje niebedące uprawnione do uczestniczena na walnym mogły być dopuszczone do głosowania? Przecież było jasno określone w ogłoszeniu, które akcje będą uprawnione do uczestniczenia.
tj.
Akcjonariusz posiadajacy zdematerializowane akcje na okaziciela Spółki, w celu uczestnictwa w
Walnym Zgromadzeniu, winien ponadto zażąadac od podmiotu prowadzacego rachunek papierów
wartosciowych, na którym akcje te sa zapisane, wystawienia imiennego zaswiadczenia o prawie
uczestnictwa w Walnym Zgromadzeniu. Żądanie to może byc zgłoszone nie wczesniej niż po
ogłoszeniu zwołania Walnego Zgromadzenia (tj. nie wczesniej niż 21 grudnia 2012 roku) i nie
pózniej niż w pierwszym dniu powszednim po Dniu Rejestracji (tj. nie pózniej niż 7 stycznia 2013 roku).
Akcjonariusze akcji serii R emitenta niebedacy akcjami niezdematerializowanymi maja prawo
uczestnictwa w Walnym Zgromadzeniu jeżeli dokumenty akcji zostana złożone w Spółce nie
pózniej niż w Dniu Rejestracji i nie beda odebrane przed zakonczeniem tego dnia. Zamiast akcji
może byc złożone zaswiadczenie wydane na dowód złożenia akcji stosownie do art. 4063 § 1 KSH.
Akcjonariusz posiadajacy niezdematerializowane akcje na okaziciela Spółki, w celu uczestnictwa w
Walnym Zgromadzeniu, winien nie pózniej niż w Dniu Rejestracji złożyc w Spółce dokumenty
akcji albo zaswiadczenie na dowód złożenia akcji u notariusza, w banku lub firmie inwestycyjnej.
"W ostatniej chwili spółce udało się skompletować brakujące akcje i próg niezbędny do przegłosowania podwyższenia kapitału został minimalnie przekroczony."
"Z listy akcjonariuszy opublikowanej przed NWZA wynikało, że zarejestrowali się udziałowcy reprezentujący ponad 20 mln akcji, czyli około 32 proc. kapitału."
Rankor
Wystarczyło kupić 1 akcję BOMI zarejestrować i pojechać na walne.
A nie pisać jakieś bzdety
(kupili, zarejestrowali, pewnie po walnym sprzedali).
Przedstaw fakty
Bo mnie rozśmieszasz.
A ING dokupiło w styczniu i to jest fakt.
Ale tobie jakoś to umknęło.
Czas pokaze, czy to bezdety.
Bomiwalne mnie inie nteresuje. Zadne.
A nawet jakbym pojechał, na pewno nie chlapalbym jęzorem o jak niektorzy naganiacze.
Moge cię rozsmieszać. To twoj problem.
Ale to ty masz bomi i kurs chyba cię nie rozśmiesza.
Mozliwe , że ing dokupiło w styczniu i to mi umknęło.
Ale to tym bardziej niepokojaco swiadczy o bomisytuacji przed walnym, skoro za symboliczną kwotę dokupiłi w styczniu - pod kworum?
Nom i powtórzyła sie sytuacja z poprzednich walnych, wtedy też byly podbitki, a potem okazala się (rok temu) wielka ucieczka fundów i zjazd z 3 zeta na 17 gr...
Ale to ci umknęlo, bo jesteś mną rozśmieszony... ;-D
czekam cały czas na odpowiedź na moje pytania.........................
co nie potrafisz......... czy zapomniałeś...........
przypominam więc te pytania.........
1. "proponuje wam poszukać jeszcze tych około 4 mln akcji które zostały zarejestrowane na Walnym i były oddawane z nich głosy, ale w komunikacie o 5% nie zostały ujęte....... "
2. "jeszcze jest około 9 mln akcji w jednych rękach i nie były one w całości zarejestrowane na Walnym żeby za wcześnie niektórzy się nie dowiedzieli bo mogliby co nie co popsuć............. "
poproś przyjaciela lewą rękę zenka może ci pomoże, a jak nie to może jeszcze Alik wam coś podsunie mądrego...............
i nie wykręcajcie się znowu od odpowiedzi tak jak wczoraj.................
A czekaj sobie. Już ci napisalem, dlaczego wlasnie tobie nie mam zamiaru odpowiadać i cie oswiecac. Nie jesteś dla mnie partnerem do dsykusji, myslisz prostacko i schematycznie i swymi postami zaslużyłeś, bym wlaśnie tobie merytorycznie nie odpowiadał na twe infantylne pytania...;-D
rankor nie ośmieszaj się takimi wymówkami, nie jesteś w stanie odpowiedzieć na to pytanie bo nie masz pojęcia co się dzieje i jaka jest bieżąca sytuacja w spółce i tyle.
jesteś beznadziejnym naganiaczem i tyle w tym temacie............................
dobrze, że ludzie którzy mają chęć inwestować nie kierują się wypowiedziami na tym forum.......
Nie ośmieszam się. Ośmieszam ciebie, bomiklopsiku...;-D
I mam niezłą przyjemność w odmawianiu ci odpowiedzi na infantylne pytania.
A na razie nie widać, by ktos tu kierowal sie twoim naganianiem... ;-D
Wtopileś i czekasz na naiwnych, ktorzy dadza ci kasę za bomibankruta...;-D
Ale użalaj sie dalej na rankora...;-D
Nie wiem i nie chce wiedzieć...;-D
Wisi mi, co masz i po ile...;-D
A slabą wrozka to ty okazales się sam dla siebie, bo kupileś i wyjść nie mozesz...
Juz nawet większość chętnych po 0,20 wycofala zlecenia.
A obroty...
Chyba sam je robisz przekladając z kieszeni do kieszeni... ;-D
Nikt twego bomibankruta nie chce ;-D
Dla ciebie motgę być nawet niemowlakiem...;-D
I juz n-ty raz piszesz, ze nie bedziesz ze mna rozmawiać...;-D
I kto tu jest marudnym dzieciakiem?...
Kto z tobą dotąd poza mna i zenkiem rozmawial poważnie?...;-D
Ale nie zaslugujesz na moje wyjaśnienia. Powody wyzej podałem.
Pogadaj sobie z bomijajem i hehepłaczkiem o rankorze...;-D
To , o czym ty piszesz , większosć wie, czekając na finał .[prokuratorski?]....
Dziś ty, DF dajesz renkorowi możliwość zarobku i ściemniania forum..
Odpuśc sobie, gdyz to jest walka z wiatrakami...
Dyskusja z renkorem, to gra na jedną bramkę. On przekręci wszystkie fakty , a będzie pisał do północy.
Bezinteresownie...
Dla UCIECHY...
Tak jak wczoraj...
Dzis czeka na takich jak ty, lub wymyśli sobie jakiegoś "Alika"..
wyplakales u moderacji usuniecie " zagadki"? a wiec jednak bardzo nerwowy jestes :)
i znowu potwierdzasz ze nie masz pojecia o bomi :)
na co pojdzie kasa z warantow i jaka kwota jest wiadome bo nawet prezes o tym mowil.
potrzebna na szybkie zamkniecie restrukturyzacji co znacznie przyspieszu mozliwosc zawarcia ukladu.A wiec jest zupelnie odwrotnie niz piszesz ale skad ty masz o tym wiedziec ? :)
To ty masz jakąś rankorowa obsesję i nerwowo reagujesz...
Twój smieszny watek zostal usunięty razem z moim postem, gdy ci tam po swojemu odpowiedzialem...;-D
i jeszcze napisz, co to wg ciebie znaczy teraz dla bomi "szybkie zamkniecie restrukturyzacji"?
Bo na razie bomi to robi juz kolejny rok i wciąż do konca daleko, a pozytywnych efektów przekkladajacych się na kurs nie widać... ;-D
No i nie czytasz uważnie moich postów, bo wlaśnie cały czas akcentuję, ze wszystko na razie to jedynie "mozliwość" zawarcia ukladu...;-D
A bomi i tak nikt nie chce. ;-D
Rozpaczliwe podbijanie na TKO trwa....
Ktoś ma duzo do wywalenia, skoro tak rozpaczliwie broni kazdego grosika...;-D
Ale to akurat tylko podkresla brak popytu.
A z lewej zlecenia pozdejmowane.
Półka po 0,20 radykalnie zmalala...
Było w zeszlym tyg ponad 777K, a teraz nawet 200K juz nie ma...
No i chetnych o polowę mniej...
A jak nie bedzie dziś info o warrantach, zainteresowanie wkrotce bedzie maleć jeszcze bardziej, zaś prawdopodobieństwo likwidacji zacznie wzrastać...