• PB - Sparaliżowane MNI Telecom!!! Autor: ~jack [178.235.53.*]
    Sparaliżowane MNI Telekom

W MNI Telekom nastroje dalekie od świątecznych. „Mamy zablokowane wszystkie konta bankowe. To, co tam wpłynie, zamiast do naszych dostawców lub pracowników trafia do komornika. Powoduje to całkowity paraliż firmy” — napisał w liście do pracowników Andrzej Piechocki, prezes i akcjonariusz MNI. To pokłosie sporu MNI z TP Długich Rozmów, kiedyś świadczących usługi telekomunikacyjne, wykorzystując dostęp do sieci największego operatora stacjonarnego w Polsce. TP uzyskała w połowie października zabezpieczenie na majątku spółki na 58 mln zł. Zajęła rachunek bankowy i ustanowiła hipotekę przymusową na nieruchomości spółki w Ursusie.

— Wystąpiliśmy do sądu z prośbą o możliwość korzystania z zajętych kont na poczet prowadzenia działalności gospodarczej, wypłaty pensji czy ZUS dla pracowników. Mamy nadzieję, że sąd przychyli się do naszego wniosku — mówi Andrzej Piechocki. MNI skarży spółkę Macieja Wituckiego o niezgodne z prawem niepodłączanie czy opóźnianie podłączenia abonentów Długich Rozmów. W sumie na 360 mln zł. TP skarży MNI o brak zapłaty za podłączenie Długich Rozmów do sieci TP. Na razie to TP jest górą. W związku z trudną sytuacją w spółce Andrzej Piechocki zaapelował do pracowników o oszczędności.

„1 mln zł to milion pojedynczych złotówek” — napisał prezes MNI pracownikom. Spółka liczy, że pomoże jej budowa sieci dla województwa małopolskiego. Giełdowy Hyperion, należący do Grupy MNI, kupił spółkę realizującą Małopolską Sieć Szerokopasmową od województwa. Hyperion ma zbudować 3 tys. km dystrybucyjnych sieci światłowodowych i blisko 300 punktów dostępowych. Projekt jest wart 120 mln, z czego 61 mln zł to dofinansowanie unijne. „Zakładam, że ten czarny czas minie i za parę miesięcy będziemy znowu firmą dającą konkurencji popalić. Wygrany przetarg w Małopolsce daje nam niewyobrażalne możliwości rozwoju” — napisał Andrzej Piechocki.
  • Re: PB - Sparaliżowane MNI Telecom!!! Autor: ~Michał [91.238.216.*]
    Jak widać mieli rację ci , którzy doradzali, żeby stąd uciekać nawet ze stratą. Mnie już na szczęście ten ich cały biznesik wisi. Niech sobie bankrutują. Dosyć już miałem tych trupów z szafy i wiecznego łudzenia się, że może kiedyś będzie lepiej, chociaż cały czas było tu tylko gorzej i coraz gorzej. Szkoda, że tylu ludzi dało się nabrać na ich bajeczki i straciło pieniądze. Trzeba było stąd uciekać już dawno, dawno temu. DNO.
  • Re: PB - Sparaliżowane MNI Telecom!!! Autor: ~BezWazeliny [80.239.243.*]
    Niósł wilk razy kilka, ponieśli i wilka. Dopóki trędowaty dymał swoich klientów, małe firmy z nim współpracujące czy drobnych inwestorów był górą. Ale gdy chciał wydymać molocha dostał w pysk. Teraz słania się na nogach a już leci wyprowadzony cios nokautjący.
    Niestety ta resztka drobnych co tu została zostanie ogolona z kasy do cna :-(
  • Re: PB - Sparaliżowane MNI Telecom!!! Autor: ~bzzzzz [95.178.42.*]
    Niestety jestem ofiarą tej korporacji i od miesiąca czekam na wynagrodzenie.Jutro powinno być kolejne.To jest jakaś bzdura.Co pracowników obchodzi dług firmy,przez tą sytuację sami toną w długach!!!!!!!
  • Re: PB - Sparaliżowane MNI Telecom!!! Autor: ~gorol [77.253.189.*]
    tu jest przykład jak sady rozwalaja spółki durnymi decyzjami

Tu tpsa nic nie udowodniła i zablokowała działalność firmy konkurencyjnej
    to jakiś afrykański kraj z tej polski
  • Re: PB - Sparaliżowane MNI Telecom!!! Autor: ~czapajewo [83.12.16.*]
    Też dostałem swoją "dywidendę" kosztowało mnie to z 12 000 PLN. Wiem jedno facet jest nieuczciwy w stosunku do maluczkich (jak wspomne te wypłcane dywidendy co roku po 20-30 groszy na twarz) to zapewne był taki sam w stosunku do TP. Traktuje to jako nauczkę i może więcej podobnych błędów dużo nie będzie :(
    Dokładnie. A pamiętasz, było takie forum Mitsa. Jakie tam były farmazony. A to, że akcje warte 5zł, a to to, a to tamto jak to jest pięknie.
    Ja się dałem na te brednie nabrać i potem wywalałem z wielką stratą, ale dzisiaj jestem zadowolony, że nie muszę już mieć nic wspólnego z tymi ludźmi.
    Oby Tepsa ich dobrze popędziła.
    Tepsa Tepsą, ale czy oni mieli problemy tylko z Tepsą ?
    Tutaj ciągle jest coś nie tak.
    Do tej pory tylko bajeczki dla naiwniaków mieli dobre, ale dzisiaj już na ich bajeczki nikt się nie nabiera i dlatego kursik spada coraz niżej.
  • Re: PB - Sparaliżowane MNI Telecom!!! Autor: ~piotr opole [217.197.76.*]
    Pracuję dla nich - nie płacą. Będę szczęśliwy jak się wszystko rozleci bynajmniej nie będzie złudzeń. A Pan A.P. trafi tam gdzie jego miejsce
  • Re: PB - Sparaliżowane MNI Telecom!!! Autor: ~mc [89.73.6.*]
    Dnia 2013-01-06 o godz. 19:53 ~piotr opole napisał(a):
    > Pracuję dla nich - nie płacą. Będę szczęśliwy jak się
    > wszystko rozleci bynajmniej nie będzie złudzeń. A Pan A.P.
    > trafi tam gdzie jego miejsce
    "bynajmniej nie będzie złudzeń" - czy ty odróżniasz bynajmniej od przynajmniej ?
    ( bo to, bynajmniej, nie to samo )
    zapraszam tu - http://i27.tinypic.com/34oap9h.png
  • Re: PB - Sparaliżowane MNI Telecom!!! Autor: ~MNI to porazka [95.178.66.*]
    Mamy koniec marca i sytuacja dalej jest fatalna. Pracownicy już nawet nie dopytują o swoje wypłaty, firma sprzedaje co może i dalej olewa kogo może. PORAŻKA. Praca dla MNI Telecom jest lekcją życia. Trzeba kombinować, ściemniać i wymyślać żeby jakoś tutaj przetrwać. Każdy interesuje się tylko sobą albo tym jak komuś zająć stołek. Zero organizacji, szacunku i porządku.

Moja rodzina na święta bożego narodzenia nie dostała prezentów, na wielkanoc będzie podobnie bo pensji dalej nie ma...
  • Re: PB - Sparaliżowane MNI Telecom!!! Autor: ~ben [178.42.130.*]
    to zmień robotę - w tp przyjmą z otwartymi rękoma i paczkę dostaniesz
  • Re: PB - Sparaliżowane MNI Telecom!!! Autor: ~Lancet [95.41.224.*]
    A ile masz tej pensji - nieboraku. Napisz ile masz dzieci, co chciałbyś im kupić na zajączka, chłopie!!! tak mnie wzruszyłeś, że chętnie ci pomogę. Myślę, że znajdzie się jeszcze kilku innych wzruszonych twoim głodowaniem i ubóstwem i cię wspomożemy.
  • Re: PB - Sparaliżowane MNI Telecom!!! Autor: ~zly [85.193.216.*]
    konta MNI Telecom odblokowane od końca lutego więc nie piernicz jak nie masz o czymś pojęcia..
    czekamy na układ z TP S.A.
  • Re: PB - Sparaliżowane MNI Telecom!!! Autor: ~ja [91.182.42.*]
    a ty na pokladzie ?
  • Re: PB - Sparaliżowane MNI Telecom!!! Autor: ~zly [85.193.216.*]
    tak :(
  • Re: PB - Sparaliżowane MNI Telecom!!! Autor: ~zig [178.235.53.*]
    a mógłbyś podać źródło; MNI nic takiego nie ogłaszało (a zrobiliby to na pewno). Chyba że jesteś opłaconym naganiaczem.
  • Re: PB - Sparaliżowane MNI Telecom!!! Autor: ~mm [195.234.40.*]
    Nie mają obowiązku informować. Odblokowane i wszystkie należności spływają jak Pan Bóg przykazał pomijając fakt że coraz wiecej firm ma problemy z bieżącymi płatnościami.
    Także MNI już po paraliżu jak ktoś nie wie.
  • Re: PB - Sparaliżowane MNI Telecom!!! Autor: ~MNI to porazka [95.178.66.*]
    TY chyba nie wiesz o czym mówisz!!
    Jakaś bzdura :)
  • Re: PB - Sparaliżowane MNI Telecom!!! Autor: ~ww [213.108.154.*]
    mm napisał

"Odblokowane i wszystkie należności spływają jak Pan Bóg przykazał pomijając fakt że coraz wiecej firm ma problemy z bieżącymi płatnościami. "

mm nie wiesz o czym piszesz, nie płacili i nie płacą należności, brak pomysłu na biznes, samo dno.
  • Re: PB - Sparaliżowane MNI Telecom!!! Autor: ~mm [195.234.40.*]
    Nie mają obowiązku informować. Odblokowane i wszystkie należności spływają jak Pan Bóg przykazał pomijając fakt że coraz wiecej firm ma problemy z bieżącymi płatnościami.
    Także MNI już po paraliżu jak ktoś nie wie szczególnie zig
  • Re: PB - Sparaliżowane MNI Telecom!!! Autor: ~tom [31.61.54.*]
    Jestes zwyklym łgarzem. Zabezpieczenia tp dalej sa. Gdyby bylo inaczej piecocki by to oglosil na kazdym portalu. Idz lgac gdzie indziej.
  • Re: PB - Sparaliżowane MNI Telecom!!! Autor: ~re [83.11.7.*]
    większość o tym nie wie
  • Re: PB - Sparaliżowane MNI Telecom!!! Autor: ~aga [79.190.210.*]
    Nowe info ze spółki

http://www.finweb.pl/firmy/telekomunikacja/8728-porozumienie-ktore-nie-konczy-sporu
  • Re: PB - Sparaliżowane MNI Telecom!!! Autor: ~zly [195.20.110.*]
    troche trwały negocjacje :)
    czekamy co dalej z DR, bo to jeszcze nie wyjaśnione
  • Re: PB - Sparaliżowane MNI Telecom!!! Autor: ~BOB [79.189.199.*]
    A pamiętacie jaka to była Firma, przed tym jak pany z Żurawiej ją kupiły???
  • Re: PB - Sparaliżowane MNI Telecom!!! Autor: ~ja [83.10.184.*]
    spadki,spadki a skup to kolejna bujda na resorach :)
  • ot dogorywający BANKRUT Autor: ~666 [83.29.83.*]
    i tyle w temacie
  • Re: ot dogorywający BANKRUT Autor: ~abc [213.108.154.*]
    AMEN !!!
  • Re: PB - Sparaliżowane MNI Telecom!!! Autor: ~Lancet [46.76.141.*]
    Demokracja i internet to wspaniały wynalazek. Każde umysłowe barachło może wypowiadać się przelewając swoją myślową sieczkę w obszar sieci i na dodatek bezkarnie. Dlatego teraz nie ma rewolucji, bo głupki swe frustracje mają gdzie zwymiotować, odczuwając zadowolenie i zaspakajając swoje poczucie doskonałości gatunkowej.
  • Re: PB - Sparaliżowane MNI Telecom!!! Autor: ~B52 [213.108.154.*]
    Tak demokracja ma swoje prawa.
    pan pewnie z zarządu spolki, nie ladnie ...........
    jasne spółka marzenie :)))
    ciekawe do ilu dzisiaj spadnie ??
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [46.169.21.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
[x]
MNI 0,00% 0,03 2018-03-29 15:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać