Ten patetyczny ton, wielkie litery... grupa ALEKSANDRA.
Po co ta szopka? Co z QQ - powołuje się na was tu i ówdzie, pisze że ma info z pierwszej ręki o spekule, która uwali kurs. A jeszcze z miesiąc temu łkał o twojego maila.
RACZEJ NIE SKORZYSTAM Z PANA PROPOZYCJI JA NIE ROBIE REKRUTACJI W GRUPIE
A RACZEJ TRUDNO BY BYLO SIE PANU DOSTAC DO GRUPY JEZELI NIE NALEZY PAN DO WPŁYWOWYCH OSÓB LUB ZAJMUJĄCYCH PIECZOŁOWITE STANOWISKO Z KTÓREGO GRUPA MOGŁA BY SKORZYSTAĆ DO TEGO DOCHODZI WPISOWE KTORE NIE JEST MALE
POZA TYM
PANSKIE PIENIĄDZE SA MI NIE POTRZEBNE BO NIE NALEŻNE DO BIEDNYCH
O WIELMOŻNY PANIE ALEKSANDRZE
(szkoda że nie mogę wyboldować i nabazgrać na fioletowo)
Nie siej Pan zamętu, bo kojarzysz się Pan tylko z masakrą na IFC, do której żeś się Pan pucował bezczelnie, mimo że była sprawką prawdziwych grubasów jak Patrol i świta.
Po Twojej odp na propozycję Woodopoo należy stwierdzić, że masz fantazję. I nic więcej. Pieczołowite stanowisko? Gdyby w tym co piszesz tkwiło z i a r n o prawdy, zależałoby wam na kapitale i bez znaczenia byłoby jego źródło. A gdyby ewentualnie tak nie było, nie widzę dokumentnie żadnego sensu w ujawnianiu się. Działalibyście z ukrycia. Over.
Fantasta. Ostra schiza. Co giełda robi z ludźmi. Pozdrów swoje alter-ego QQ.
P.S. Jurek, Mms, Radek - mówiłem że spekuła wejdzie po segmentacji. Czyli jeszcze nie teraz. Na razie mamy tylko bandę schizofreników:).
w mojej ocenie mamy tutaj akcjonariat świadomy więc ewentualna spekuła będzie miała utrudnione zadanie. Każdy z nas kto jest tutaj przynajmniej od trzech miesięcy zna wartość spółki BGE.
Nie będe komentował wpisów Aleksandra bo szkoda na to słów. Ale ewidentnie z gościem coś nie tak...
DLA WAS PEWNIE DZIWNE ZE ZJAWIAM SIE DOPIERO TERAZ DLACZEGO
KURS MIAL SPOKOJNIE ROSNAC DO USTALONEJ CENY A TA CENA JEST 2.50ZL
NIE BEDE ZDRADZAL SZCZEGOLOW ALE O EMISJI WIEDZIELISMY JUZ DUZO WCZESNIEJ
CI CO WCHODZA ZE MNA WIEDZA ZE NIE ZARTUJE
JA WIEM ZE ZNAJDA SIE BŁAZNY CO ZARAZ BEDA PISAC NIESTWORZONE HISTORIE
ALE DAM WAM KILKA FAKTOW DO POMYSLENIA A CO MI TAM
ZAINWESTOWALISMY W TAMTYM ROKU W 14 SPOLEK MIN W IFC MEDICALG . OPENNET ALE TEZ INNE SPOLKI JEDNE OKAZALY SIE DOBRA INWESTYCJA DRUGIE ZLA
MEDICALG OKAZAL SIE BARDZO DOBRA INWESTYCJA WIEC TAM ZOSTALISMY DOGADALISMY SIE Z WSZYSTKIM I JESTESMY
NIE BAWEM BEDZIEMY REALIZOWAC ZYSKI WIEC CENA MOZE TROSZKE SKOCZYC
IFC TU SZLO LADNIE DO CZASU KIEDY ROZPOCZELY SIE ROZMOWY O EMISJE I TU SIE Z PANEM MARIUSZEM NIE DOGADALISMY WIEC JAK SIE NIE DOGADUJESZ TO POCO TRZYMAC KAPITAL WIEC ZACZELISMY WYCOFYWAC KAPITAL I TYLE
W TYM OKRESIE NIE TYLKO IFC REALIZOWALIŚMY BYLY TEZ INNE SPOLKI DOKLADNIE ICH BYLO 9
Zostałem wywołany do tablicy przez Aleksandra więc odpowiadam.
Jeżeli rzeczywiście nie Ty pisałeś na INVENTI to przepraszam za moje słowa.
Odnośnie pozostałych kwestii - mamy na chwilę obecną zbieżne cele odnośnie BGE. Też liczę na wzrost kursu jednak moim zdaniem poziom 40 zł to bajki.... Liczę na znacznie mniej ale i tak będę zadowolony.
A czy nie będzie czasem tak, że Ci którzy mają dziesiątki k akcji pop wyjściu na ciągłe nie będą chcieli tego sprzedać? Obecnie ciężko jest sprzedać większą ilość akcji. Na ciągłych może zacząć się na początek przynajmniej wywalanie co obniży kurs o kilkadziesiąt groszy. Mam takie przeczucie. CO o tym myślicie?
Też liczę na chwilowy spadek kursu jak przejdziemy na ciągłe. To będzie świetna okazja do zakupów. Kto liczy na 15 zł i ma wolne środki to powinien kupować. Zawsze jest ryzyko ale w przypadku tej spółki bardzo małe.
Pierwsi - w znikomym stopniu. To twardy akcjonariat, przekonany o wartości spółki, nauczony cierpliwości na jednolitych, często po przejściach na 0,68, 1,4, 2,5. Poinformowani, znający temat.
Drudzy - cała rzesza reagujących na jednolite jak na oparzenie plus ci, którzy nie wierzą w wyjście z SHLRu. DT-owcy, ostrożni, ulica, plankton.
Będzie b. dobrze, dla 80% giełdy od stycznia dopiero zaczynami istnieć po powrocie z wygnania.
Na tej spolce moze sie wszystko zdazyc ale tak naprawde dla mnie realne 15zl wystarczy czy dla ciebie tez nie
I raczej wieksza czesc po tyle chcialbym sprzedac
Co do 30zl po wybudowaniu bio i podpisaniu kontraktow na dobre sumy nietwierdze ze takiej ceny tu nie bedzie spolka w tej chwili tak naprawde jest w fazie rozwoju i ma jeszcze przed soba duzo do zrobienia i pokazania na co tak naprawde ja stac
Dla mnie najlepiej zeby byla cisza a nie tak jak teraz nagonka na akcje cichutko w gore bo jak sie zleca szpaki co beda po 10-20% pykaly to bedzie juz po dobrym kursie
nie wiem kim jest ten ALEKSANDER ale raczej nie jest poważnym inwestorem, bo wypowiada się jak spawacz :) przepraszam jeśli obraziłem jakiegos spawacza.
A ja bym bronił Aleksandra, Wg mnie to przedstawiciel spekuly - spółdzielni. Podaje przyklady, całkiem wiarygodne i widac, że nie jest to wyssane z palca, A ze spekuła i to powazna jest dawno w posiadaniu papiera, to dla mnie jest od dluższego czasu oczywiste, Przeciez nie beda wchodzić, kiedy ulica sie juz wysprzedaje. Moim zdaniem moga jeszcze dość wysoko pociągnąc kurs bo są fundamenty i jest to malo ryzykowne dla spekuły. Ale do jakiej ceny? to jeden diabel i ta wlasnie spekuła wiedzą .
Moim zdaniem komandos ma racje tylko oni wiedza kiedy wyjsc
Ja mysle ze wyciagna kurs do gory i kazdy sobie wtedy podejmie decyzje za ile sprzeda widzac wykres ifc to ladnie podciagneli a ci co wyszli na gorce napewno byli happy ze sie zalapali
Ty wierzysz w jakiegoś Aleksandra tato? Przedstawił dwa linki które niczego w ogóle nie potwierdzają, że wchodzili na niskich poziomach. Już Ci raz udowodniłem jak łatwo zrobić z siebie guru wśród płotek.
PS: tak tak tak tata i syn grają oddzielnie na tej samej spółce:) Tyle, że jeden jest w Szkocji a drugi w Polsce
Aleksander pisał o BGE ,że biorą akcje w sierpniu i wrześniu to jeden z jego postów.Ulica i grubsi nie wyciągnęli kursu z głębokiego dołka-jak już ktoś wyciągnął to tylko Oni.
A jak już podciągnęli wysoko bez (poprzednio) fundamentów , to teraz będą ciągnęli wysoko czy to się komuś podoba czy nie , bo teraz spółka widać dopiero ,że ma duże fundamenty , o czym Oni niestety wiedzą szybciej o 10 kroków od Nas.
Niektórym wydaje się ,że posiadają dużo akcji BGE i są kimś na Forum bo maja po kilka lub kilkanaście K , ale Oni posiadają prawie połowę tego co jest w wolnym obrocie (na kilku kontach) i z kursem mogą zrobić co zechcą, a jak napisał ,że będzie dobrze i akcje pójda wysoko to zapewne z czasem pójdą.
Podaje wiarygodne przykłady- o BGE dawno temu pisali , jak kurs był nisko...nie tak jak teraz.
Jedynie co trzeba zrobić to uzbroić się w cierpliwość lub odstawić laptop i uruchomić go dopiero za 3-4 m-ce jak będzie dwucyfrówka. A będzie to ,że będzie to większość jest pewna.
aaa jest też prawdopodobne ,że te nowe 3 mln akcji właśnie grupa przejmie po 2.5 zł za te 7.5 mln gotówką-dlatego jest wspomniane ,że kursu nie maja zamiaru spuszczać , bo mają inne plany co do BGE-jak się dogadali to wszystko możliwe i jeśli nie będzie komunikatu wkrótce kto przejął akcje , to mogli właśnie Oni, a że w grupie jest ponad 20 osób zostanie to rozdzielone i nie będzie komunikatu , bo próg 5 % nie będzie przekroczony.
To tylko przypuszczenia , ale wszystko możliwe.
123 klakierze, wobec twoich peanów i uzasadnionych podejrzeń, wypada zauważyć że zjawiasz się równo z Jego Ekscelencją Aleksandrem i nie było Cię wcześniej na forum BGE:). Nie kojarzę?
Z moich obserwacji ktore dzisiaj przesledzilem i po przeczytaniu jego wszystkich postow na ifc to on o bge pisal juz w sierpniu wrzesniu a nic o nim niewiedzielismy mozecie sprawdzic na forum ifc
Sam na poczatku jak sie zjawil bylem negstywnie nastawiony do tego co napisal ale cos mi niedaje spokoju patrzac na wykresy spolek ktore podal odpal byl dosc ladny wiec pieniadze na takie inwestycje maja choc juz nie wiem co myslec
Jezeli to co mowi jest prawda ktos bedzie musial zainwestowac w nowe akcje
Bo raczej ulica tego nie kupi i bedziemy potrzebowac duzego inwestora kto to kupi
jedno jest pewne jak wejdziemy
Na ciagle to sie okaze czy mowi prawde my tu narazie mozemy tylko gdybac i gdybac
Również prześledziłem, co do zasady się z Tobą zgadzam, ale nawet jeśli przyjmiesz, że wierzysz - zapewne prześledziłeś też wątki naśladowców. "Prawdziwy" Aleksander ma na koncie sytuacje, w których unieważnia niewypały podszywaniem się przez kogoś pod swojego nicka. A skąd pewność, że to nie naśladowca:)?
Ubocznie, przypominam tylko że autor pojawia się dopiero po zapowiedzi przez QQ dołkowania - co miałby wiedzieć "z pierwszej ręki". Prześledź net pod kątem QQ - gdzieś dopraszał się o wejście do grupy, o czym już pisałem.
Może wszedł, a może przejechał się na IFC:). Skojarz.
Żeby było jasne, podtrzymuję że czeka nas ostra północ. Ze schizofrenikami/grubasami giełdy (niepotrzebne skreślić, jak kto uważa), czy bez.
WIEC OSTATNI RAZ LOGUJE SIE Z TEGO HOTSPOTA A DLACZEGO BY WAM UDOWODNIC ZE TO JA TEN ALEKSANDER A NIE ZADNY NASLADOWCA
POPROSTU JESTEM TERAZ PO PRACY JEST GODZINA 19 U WAS PEWNIE PIERWSZA LUB DRUGA W NOCY ALE MNIEJSZA Z TYM
I NIE CHCE MI SIE TU WIECEJ PRZYJEZDZAC JA NIE SIEDZE TAK JAK WY NA CZATACH I NIE PISZE O PIERDOLACH MAM CALY DZIEN ZAJETY I FIRME NA GLOWIE
JEZELI NIE WIERZYCIE W TO CO NAPISALEM TO MNIE TO NIE OBCHODZI MOJE SLOWA BYLY TYLKO I WYLACZNIE SKIEROWANE DO PEWNYCH OSOB I TYLE
ZASTANAWIACIE SIE CZY AKCJE SA WARTE SWOJEJ CENY
A WY JAK MYSLICIE SA CZY NIE
POWIEM WAM TYLKO JEDNO JESTESCIE W TEJ SAMEJ SYTUACJII TERAZ CO LUDZIE W TAM TYM ROKU NA MEDICALG JAK AKCJIE BYLY PO OK 17ZL DZISIEJSZA CENA OK 63ZL
I TERAZ PYTANIE CZY AKCJE MEDICALG SA WARTE 63,00 CZY TO TYLKO BANKA MYDLANA I DLACZEGO NIE SPADAJA JAK AKCJE RESBUDU Z 70ZL NA 6ZL
MEDI W NAJWYSZYM MOMENCIE TEZ MIAL PONAD 75ZL JAK DOBRZE POSZUKACIE TO ZNAJDZIECIE ODP
I CZY AKCJE BGE SA WARTE SWOJEJ CENY CZY TO TEZ BANKA MYDLANA KTORA PRYSNIE I SPADNIE ZNOW NA 5GR LUB PÓJDZIE W GORE I WSKOCZY NA 40ZL
PISZECIE ZE 40ZL TO ZA DUZO A CZY PZU JEST WARTE 440ZL CZY TO TYLKO NAPOMPOWANY BALON KTORY MOZE SPASC A MOZE DOJSC DO 500ZL
JAK MYSLICIE DLACZEGO Z BALONA PZU USZLO DZIS POWIETRZE ?
I CZY BGE JEST TYLKO SPOLKA NIE DOWARTOSCIOWANA A MOZE PRZEWARTOSCIOWANA
PRZEMYŚLCIE MOJE SLOWA I SAMI SOBIE ODPOWIEDZCIE
ODPOWIEDZI JUZ WAM DALEM NA NIE KTORE PYTANIA W 1 POSCIE WYSTARCZY POSZUKAC I POMYSLEC
CO DO BGE WSZYSTKO OKAZE SIE NA CIAGLYCH BO NA 2 FIXACH I TAK JUZ DUZO ZROBILISMY
JESZCZE JEDNO JAK ROZPOZNAC NASLADOWCE
JA NIE NAMAWIAM DO KUPOWANIA I SPRZEDAWANIA JAK TEN Z INWENTI DAJE TYLKO INFORMACJE GDZIE TRZEBA POMYSLEC I SAMEMU ZADECYDOWAC
BO INFORMACJIE JUZ I TAK KONSTRUUJE TAK PROSTYM JEZYKIEM TAK JAK TO JEDNA OSOBA NAPISALA JEZYKIEM SPAWACZA BY KAZDY NAWET PROSTY CZLOWIEK MOGL ZROZUMIEC CO WAM PRZEKAZUJE BO NA TYM FORUM TAK NAPRAWDE WIEKSZOSC Z WAS JEST PROSTYMI LUDZMI NIE OSZUKUJMY SIE TAKA JEST PRAWDA
DLACZEGO TU JESTESCIE JA WIEM DLACZEGO WIEKSZOSC ZA WYPLATE KTORA DOSTAJE OD PANSTWA LEDWO CO PRZEZYWA OD 1 DO 1 CZY NIE JEST TAK DOSTALEM TROSZKE TYCH MAILI OD LUDZI I WIEM JAK JEST
NA GIELDZIE NIE INWESTUJA TYLKO BOGACI NAWET BIEDNI CHCA ZAROBIC CHOC IM SIE TO NIE ZAWSZE UDAJE BO BOGACI MAJA SZYBCIEJ INFORMACJIE NIZ CI BIEDNIEJSI
DLATEGO CHCIALBYM TYM OSOBOM POMOC
JA WIEM ZE WIELE OSOB PISZE DO MNIE TAK PROSZE POWIEDZ KIEDY MAM KUPIC I KIEDY SPRZEDAC
TAK NAPRAWDE JA TAKICH RZECZY NIE MOGE POWIEDZIEC WYBACZCIE ALE NIE WOLNO MI
TO WY DECYDUJECIE O SWOICH CIEZKO ZAROBIONYCH PIENIAZKACH I NIE PROSCIE MNIE OTO
PRZEPRASZAM TEZ ZA TO ZE OSTATNIO NIE ODPISYWALEM NA MAILE POPROSTU NIE MIALEM CZASU
JAK BYM WAM NAPISAL JEZYKIEM SLUZBOWYM TO ZROZUMIELI BY TYLKO CI CO MAJA PRZYNAJMNIEJ W STOPNIU SREDNIM OPANOWANA WIEDZE W ZAKRESIE INWESTYCYJNYM I EKONOMICZNYM
PAMIETAJCIE TEZ O TYM ZE TO WY PODEJMUJECIE DECYZJE
we wstępie chylimy głowy nisko za Twój wysiłek włożony w dojazd do hotspota zamiast swojego apartamentu, kiedy wracałeś wykończony po pracy.
Podziwiamy Cię za brak oderwania od rzeczywistości - mimo, że jesteś milionerem i do tego najprawdopodobniej masonem lub przynajmniej iluminatem, pracujesz jak większość z nas. Wreszcie wiemy dlaczego nie odpisałeś na nasze liczne maile. Przyznajemy, że trochę się martwiliśmy - bo jak tu inwestować bez Ciebie?
Nieistotne. My, pokorni i świadomi swojej niewiedzy pamiętamy, że wypisujemy pierdoły na forach, bo mamy na to mnóstwo czasu, co wywołane jest egzystencją od pierwszego do pierwszego. Dlatego liczymy na Ciebie, Robin Hooda GPW i piątą kolumnę swojego elitarnego kółka rybackiego.
Jednak nader wszystko dziękujemy za słownictwo spawacza. Rzeczywiście, większość z nas to hazardziści, altruiści giełdy, leszcze i ludzie z przypadku. Faktycznie, w zasadzie nikt z nas nie operuje wiedzą z zakresu ekonomii i inwestowania.
Przy okazji, prosimy nie przejmować się zgryźliwymi uwagami na temat Twojej ortografii i gramatyki. Jak sam pisałeś, długo przebywasz poza granicami Polski, żyjesz i mieszkasz w Kanadzie. Twoje błędy, zwłaszcza w pisowni słowa "pab/pub" są w pełni zrozumiałe.
Chciałbym móc w Ciebie wierzyć, ale nie sposób:
- ten patetyczny ton, tania retoryka oparta na wielkich literach, dzieleniu zdań i odwoływaniu się do najprostszych emocji,
- historyjka o ojcu, który dopuścił Ciebie do kółka rybackiego, o ogromnym wpisowym, ludziach z branży (w tym NAWET prawnikach, lekarzach), spotkaniach w Berlinie, decyzjach góry,
- uzasadnienie aktywności - zrobiło mi się was żal,
są genialne do mocnej powieści o giełdowym Ptaśku. Mam nadzieję jednak, że nie są za słabe na pospolite ruszenie, króre chcesz wywołać.
Bo co do zasady jesteśmy zbieżni w interesach - różnimy się tylko poczuciem humoru:).
WIDZE ZE NAPRACOWAL PAN SIE Z ODPOWIEDZIA JAK NIKT INNY PEWNIE PISAL PAN TO POL NOCY
JAK BY PAN BYL CHOC TROSZKE MADRY TO WIEDZIAL BY PAN PO PIERWSZE
NIE NAPISALEM TEGO NA KOMPUTERZE TYLKO NA KOMORCE WIEC DLA TEGO DUZE LITERY .BLEDY ORTOGRAFICZNE ITP POZA TYM ZAJELO MI TO 10 MIN BO JA NIE MAM CZASU JAK PAN SIEDZIEC NA KOMPUTERZE SPOGLĄDAĆ CO SIE DZIEJE NA FORUM
MIESZKA PAN NA SLASKU(KATOWICE) KOLO ANTYKWARIATU W DODATKU W OBSKURNEJ KAMIENICY ZDOBYCIE PANA ADRESU ZAJELO BY MI 2 GODZINY
MYLE SIE !!!!!!!! CZY POPROSTU ZATKALO
PO 2 NIE WIE PAN NAWET Z KIM PAN TERAZ ROZMAWIA WIEC POCO TA IRONIA
MYSLI PAN ZE JAK COS NEGATYWNEGO NAPISZE PAN O DRUGIM CZLOWIEKU TO SIE PAN DOWARTOŚCIUJE I POCZUJE SIE LEPIEJ
NIECH PAN WSTĄPI DO ANTYKWARIATU KTORY JEST KOLO PANA I NAKUPI SOBIE KSIĄŻEK I COŚ POCZYTA LUB KUPI PSA I SIE PRZEWIETRZY TROSZKE BO OD SIEDZENIA PRZY KOMPUTERZE TO SIE PAN PEWNIE NAPROMIENIOWAŁ ZE NIE POTRZEBUJE PAN ŚWIATŁA WIECZOREM I TYM SPOSOBEM CO ZAOSZCZĘDZI PAN NA PRADZIE ZAINWESTUJE PAN W BGE KUPIONE MA PAN 171 AKCJI I WYSTAWIA CALY CZAS BY KTOS KUPIL
PO TRZECIE JA NIE MAM CZASU NA ZARTY
JEZELI PAN TAK ZAZDROSCI LUDZIOM ZE SA BOGACI TO NIECH PAN SIE WRESCIE WEZMIE DO ROBOTY A NIE ZAZDROSCI SASIADOWI ZE MA TAKIE I TAKIE AUTO
DLA MNIE PAN JEST TAKI SAM JAK TEN PAZDZIOCH Z KIEPSKICH
alek, nie stać cię na internet, że musisz korzystać z hotspota? Podobno mieszkasz w Kanadzie. No to angielski bądź francuski masz obcykany. Proszę, napisz ten cały tekst w którymś z tych języków. Ostrzegam, że rozpoznam translator. Spróbuj i mnie też namierzyć. Dla ułatwienia, nie szukaj na śląsku koło antykwariatu. :-)