• 3.12.12-0,32gr./14.12.12-0,22gr. Autor: hert [89.72.224.*]
    myślę,że gruby będzie zaniżał w następnym tygodniu,a kurs zejdzie max do 0,17 gr.Na początku 2013r. odbije na północ,ale to są tylko moje przypuszczenia
  • Re: 3.12.12-0,32gr./14.12.12-0,22gr. Autor: procka [83.4.188.*]
    Zalogowałeś się, więc Ci odpiszę - jak to jest, że jako zalogowany Hert prognozujesz 17 groszy na nadchodzący tydzień, a w drugim wątku jako niezalogowany Mesp obstawiasz 1 zł i to już w poniedziałek ?
    W sumie nie muszisz odpowiadac...:)
  • Re: 3.12.12-0,32gr./14.12.12-0,22gr. Autor: ~jo [78.133.202.*]
    do procka .... fajnie opisujesz cala sytuacje spolki ale za duzo optymizu i naganiaczy jest dlatego papier nie pojdzie w gore w nastepnym tygodniu odstawiam zjazd do 18 gr tam sie ustawiam ..... a to jest bardzo dziwne ,ze prawie bankrut kosztowal wiecej niz teraz kiedy niby chce ktos go przejac .a te listy intencyjne to sobie mozna w toalecie z nich skorzystac !!!!! pozdrawiam
  • Re: 3.12.12-0,32gr./14.12.12-0,22gr. Autor: ~observer [83.9.25.*]
    od kiedy komentarze na bankierze.pl są wyznacznikiem spadków lub wzrostów? może o czymś nie wiem, ale chętnie przeczytam jakieś przykłady spółek których kurs zwyżkował lub spadał po naganiaczach obu kierunków...
  • PERŁA Autor: nektary [46.76.175.*]
    do Prockiej
    jaka jest Twoja spekulacja na temat wartości kursu przyszłego IGR
    po uwzględnieniu aktywów firmy W.... tarczy itd. nie chodzi mi o najbliższy mies. tylko o rok 2013
    pozdrawiam
  • Re: PERŁA Autor: procka [83.4.188.*]
    Nie odważę się spekulowac oficjalnie, bo zawsze znajdą się osoby, które traktują takie spekulacje jako obietnice i potem chcą człowieka rozliczac...
    Wszystkie logiczne argumenty, które już kilka razy przytaczałam, sugerowałyby, że cena spokojnie powinna przekroczyc 50 gr, a potem droga wolna na wyższe poziomy - wg uznania rynku.
    Ale oprócz logiki istnieje jeszcze wiele czynników, które mogą to utrudnic, tzn. np. kombinacje z kursem, które są obecnie uskuteczniane i mogą się posunąc o wiele dalej.
    Wiele też powie cena emisji, która byc może będzie ujawniona w tym tygodniu - pokaże jakie jest podejście Pana W. do drobnego akcjonariatu.
    Emisja po 0,10 jednak będzie nieuczciwa w stosunku do rynku, nawet jeżeli najpierw zbiją cenę rynkową do 0,10 i emisja będzie po tyle samo, to i tak odbędzie się to kosztem tzw. leszczy, bo kupa ludzi kupowała przecież dużo dużo wyżej...
    Moim zdaniem ruchy Pana W. w najbliższym tygodniu pokażą kierunek kursu na najbliższe miesiące...
  • Re: 3.12.12-0,32gr./14.12.12-0,22gr. Autor: ~hert [89.72.224.*]
    do procka.....mesp żartował,ale hert nie,a ty siedzisz nosem na klawiaturze i sprawdzasz wszystkim ip.w podstawówce na takich jak ty mówili szpieg-donosiciel,ale ja tak nie powiem.
    Dzieciak jesteś, skoro powołujesz się na podstawówkę - teraz pewnie jestes w gimnazjum lub liceum..., więc w zasadzie nie powinnam Ci odpisywac.

Widzisz, nie zagłębiam sie w niczyje IP - założyłeś 2 nowe wątki prawie w tym samym czasie, nie było w tych wątkach żadnych odpowiedzi na Twoje propozycje, za to były tylko Twoje posty - tak trudno Ci uwierzyc, że numer IP rzuca się wtedy w oczy i że nawet nie trzeba byc zbytnio spostrzegawczym żeby zauważyc, że jest taki sam ?

Swoją drogą, jak ja byłam w podstawówce, to nawet nam się nie śniło, że internet będzie powszechnie dostępny..:)
  • Re: 3.12.12-0,32gr./14.12.12-0,22gr. Autor: nektary [46.76.175.*]
    Procka wydaje mi się że cena emisyjna jest zazwyczaj wyższa od wartości nominalnej akcji, gdyż wartość spółki, przypadająca na jedną akcję przewyższa wartość nominalną akcji , czyż tak nie jest
    jedyny warunek jest taki, że cena emisyjna nie może byc niższa od nominalnej, może byc więc równa lub od niej wyższa...
  • Re: 3.12.12-0,32gr./14.12.12-0,22gr. Autor: ~zbycho= [95.49.79.*]
    procka

zmień walor bo tu ............
    Zbycho, Intakusa też mam, co prawda niewiele, ale zawsze:)
    A z IGR jeszcze trochę sie pomęczę;)
    procka
    przyznasz racje że trochę dziwne te zasady bez zasad
    ktoś zainteresowany sam sobie ustala po ile kupuje
    nie bardzo to rozumiem
    Niestety tak to jest wszystko zorganizowane, że daje duże pole do popisu emitentom itd. - jeszcze jak ktoś jest obeznany w przepisach i do tego ma kreatywnych księgowych, to przy umiejętnej socjotechnice może na wszystkie sposoby zakręcic w głowie takim małym jak my...

No cóż, po tym jednym info o emisji będziemy wszystko wiedziec - nie chodzi o samą cenę, ale też jakie ilości i dla kogo - pisałam już wcześniej i dzisiaj w tym drugim wątku - o wezwaniu - myślę, że nie jest tak źle...

Zresztą jak ktoś już tu wiele razy zauważał - chyba nie może byc aż takiej swobody, bo jak przełożyc ilośc akcji z emisji na cenę emisji to wychodzi jakaś kwota, która chyba powinna miec jakieś odzwierciedlenie w rzeczywistej wartości wkładanych aktywów, a nie tak z sufitu... - 360 mln akcji razy 10 gr to by dawało tylko 36 mln zł, a chyba mają włożyc więcej.
    No chyba że tak wolno w majestacie prawa...
    ale jeśli tak jest faktycznie to jest nie logiczne
    facet będzie mial np.firmę wartości400 mln
    a w akcjach będzie warta100 mln
    przeciez to nie ma sensu i chyba nie oplacalne dla właściciela
    Właśnie dlatego uważam, że jednak nie będzie ceny 0,10 lub będzie tylko dla jakiejś części, chociaż to też bez sensu - poczekajmy, bo się zagdybamy na amen;)
  • Re: 3.12.12-0,32gr./14.12.12-0,22gr. Autor: ~hert [89.72.224.*]
    do procka...procka jesteś facetem.i przestań już chodzić do kibla z nosem na klawiaturze.zrób sobie przerwe bo ci okulary zaparują.piszesz i piszesz a sam g.wno z tego rozumiesz panie prockatrocka.jutro idź na spacerek i przewietrz sobie półkule.igr bez pana trockiego też da radę.
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [83.27.112.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: 3.12.12-0,32gr./14.12.12-0,22gr. Autor: ~swojak [80.50.228.*]
    Pani Gosiu jestem pełen podziwu dla pani osoby,nie dość że inteligentna to i piękna.
  • Re: 3.12.12-0,32gr./14.12.12-0,22gr. Autor: ~cph [77.66.1.*]
    Tez jestem pelen podziwu, sprzedac prywatnosc na forum bankiera.
    Ciekaw jestem czy maz wspiera cie w inwestycjach i czy inwestujesz swoje czy jego kase. Newry puszczaja, dac sie tak sprowokowac gnojkowi z forum. Powodzenia
  • Re: 3.12.12-0,32gr./14.12.12-0,22gr. Autor: _zajaczek_ [46.112.239.*]
    I tu sie zgadzam w 100% z panem cph. Nie powinnas sie tak "obnazac". To naprawde nieistotne jakiej plci jestes. Fajnie jest poczytac twoje posty. Bycmoze nawet ktos kozysta z tego co inni tu pisza i inwestuje pod tym kątem. Ja tam mam swoje zrodla:) ehhh Procka. Niedawaj sie:) czuwajcie!!! To na razie ostatni post. Nastepny jak wroce!!! Czuwajcie!!!
  • Re: 3.12.12-0,32gr./14.12.12-0,22gr. Autor: procka [83.27.112.*]
    Kopenhaga powiedz mi, jaka to jest prywatnośc ? W dzisiejszych czasach człowiek z chwilą założenia konta na facebooku, nk czy gdziekolwiek indziej i tak anonimowy do końca nie jest.
    Z drugiej strony to właśnie dzisiejsze czasy są chore, że ochrona danych osobowych opanowała wszystko i wszędzie zamieszcza sie związane z tym klauzule.
    Samo zdjęcie z nazwiskiem to żadna tajemnica, przynajmniej dla mnie, a Ty to komentujesz jakbym podała numer buta, karty i jeszcze PIN do kompletu.
    Właśnie dlatego, że jest przyzwolenie na forach na nieujawnienie podstawowych danych, to mamy wypisywanie głupot, bezkarne obrażanie, podawanie się za kogoś kim się nie jest i udawanie bohatera, a potem jak przychodzi co do czego, to okazuje się, że jeden z drugim to zwykły szary żuczek, który wyżywa się przed komputerem.
    A od mojego Męża bądź łaskaw się odczepic, byc może Tobie jedyny znany model jest taki, że mąż zarabia, a żona przepuszca kasę, którą od niego dostaje - jedna na kosmetyczkę czy ciuchy a inna na giełdę.
    U mnie jest zupełnie inaczej i pozwolisz, że szczegóły zachowam dla siebie, bo to akurat uważam za prywatnośc.
    Coz, wystarczy ze pokazalas jak wygladasz, ze masz meza i dziecko. Gdzie mieszkasz jakie tam szkoly klasy itp. To czesc prywatnosci. Teraz kazdy bedzie mogl fekla odpalic i cos wiecej, moze jakis komentarz itp.
    Co do mnie , hmm zona jak piszesz przepuszcza kase, ba nawet inwestuje w tescia chalupe, czyste frajerstwo z mojej strony, lecz wiekszosc idzie na rozpieszczanie kilku letniej corki. Do kasy nie mam przywiazania
    No widzisz, akurat do tego co najważniejsze w mojej wypowiedzi się nie ustosunkowałeś - czyli do anonimowości na forum, która daje niepisane prawo do bezkarnego bluzgania i udawania - przynajmniej tak sie wielu wydaje. Wiem, że dla niektórych forum to rodzaj terapii, bo dzieki temu moga sie lepiej poczuc - że komus nawtykają, że się czymś pochwalą, choc to nieprawda, itd. - sam niejednokrotnie z tego korzystasz, bo jestem pewna, że gdybyś pisał ze świadomością, że wszyscy wiedzą kim jesteś, to pewnie zupełnie inaczej by wyglądąło wiele z Twoich postów.
    Cóż, ja tak nie potrafię i pod tym względem moge się podpisac pod wszystkimi moimi wypowiedziami i po prostu się do nich przyznac.
    A linka do profilu na nk podałam na chwilę - ten kto miał w swoim założeniu z niego skorzystac - miał taką okazję, dodatkowo może zrobiło to pare osób - tak nadprogramowo i tyle. Zaraz go usuwam.
    Interpretacja, że się obnażyłam i że teraz ktoś to wykorzysta... bez komentarzy...
    Zresztą widzisz, sam jesteś na tyle ciekawski, skoro sprawdziłeś, bo skąd byś wiedział jakie informacje tam podaje? ;)
    Naprawdę, trochę wyluzujcie...;)
    Ja jestem wyluzowany, a ty probujesz z forum ( to jest bagno) zrobic ksiege prawosci gdzie wpisy sa powazne uczciwe itp. Sprawdzielm z ciekawosci jak wygladasz i ile masz lat. Co do tego ze gdybym byl w 100 jawny, wypowiedzi byly by inne 100% racji. Choc po IP mozna namierzyc skad kolo nadaje ale juz twarzy sie nie zobaczy, chyba ze ma sie imie nazwisko, wowoczas na fejku mozna zobaczyc. na fejku nie mam konta
    Pozdro
    P:S. I dobra rada. Lepiej kup dziecku jakas fajna zabawke, zabierz meza do restauracji, jedz na narty cos w tym stylu, niz ladowac kase w bankruta.
    Ale twoja kasa twoj problem i prawde mowiac G mnie to obchodzi
    Aha Pani Malgorzato, na miejscu twojego meza, dalbym ci OPR i to zdrowe .
    POzdrawiam
  • Re: 3.12.12-0,32gr./14.12.12-0,22gr. Autor: ~diagon [83.3.231.*]
    ~cph , chyba trochę przeginasz, a swój męski szowinizm możesz schować i przynajmniej na forum go nie eksponować. Swięta i Nowy Rok za pasem a Ty takie teksty walisz komuś kto akurat na nie nie zasługuje-wyluzuj chłopie.
  • Re: 3.12.12-0,32gr./14.12.12-0,22gr. Autor: ~INKA [192.109.140.*]
    DZIEWCZYNY NIE DRAPCIE SIE, WIEM ZE TA SPÓŁKA DOPROWADZA DO SKRAJNYCH ZACHOWAŃ , POTRZEBNE SĄ WIZYTY U LEKARZY ITD... ALE JESTEM PEWNA ZE PO NOWYM ROKU SPOTKAMY SIE W DUZO LEPSZYCH NASTROJACH. A DLA CIEBIE PROCKA RADA , JEŚLI MOGĘ ... POPROSTU NIE CZYTAĆ I NIEODPISYWAĆ NA POSTY JAJOGŁOWYCH JUŻ TERAZ WESOŁYCH SWIĄT I SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU
    CPH, to juz ostatnia wypowiedź w tym temacie, bo chyba więcej nie ma sensu.

Nic nie próbuję z tego forum zrobic, wiem, że w jakiejś części jest to bagno i bagnem pozostanie. Nie jestem naiwnym idealistą walczącym z wiatrakami;)
    Ja tylko bronię swojego zdania, a to mi chyba wolno...

Co do zabawki i restauracji, spokojnie giełda to moje dodatkowe żródło dochodu, które jak jest - to dobrze, jak nie - to biorę naukę i działam dalej - w związku z tym prezenty już dawno kupione i miło będzie:)

I jeszcze do wypowiedzi Diagona - niestety się z nią zgodzę - tzn. odezwał się w Tobie lekki męski szowinista. Ja osobiście nie popieram, albo inaczej - nie bawię się w żadne feministki, równouprawnienie, parytety i inną światopoglądową pseudowalkę, bo uważam, że inteligencja jest niezależna od płci i obroni sie sama.
    A u Ciebie widze jednak staroświeckie podejście.
    A pro pos tego, co bys zrobił na miejscu mojego Męża - ... - na szczęście nim nie jesteś...;)
    Rozumiem, że Twoja Żona popiera Twoją forumową i inwestycyjną działanośc i jest z Ciebie dumna ? Chociaż nie, pewnie wg Ciebie kontrola nad poczynaniami drugiej osoby działa tylko w jedna stronę...
    Lubię Cie i pozdrawiam, chociaż jednak nasze poglądy trochę się rozjeżdżają, chociaż ze względu na Twoje POzdrawiam wydawało mi się, że POwinniśmy się bardziej zgadzac w niektórych sprawach;) Powodzenia:)
    Co zrobilbym na miejscu twojego meza. Porozmawial bym z toba, bys usunela wpis z bankiera. ja nie zyczylbym sobie by moja zona tak sie otwierala i pokzywal moje zdjecie i dziecka jakim gnojom z gimnazium.
    Co do mojej zony. Ona cos tam wie ze gram, lecz jaka kasa, to nie ma pojecia. jeszcze kiedys sie denerwowalem i cos jej mowielem ze na zlego konia postawilem. Ale ona zle to znosila.
    Ale dzis juz jej nie mowie. Ona rowniez nie wnika skad kasa jest i skad ja na to wszystko biore. krotko mowiac nie wie ile zarabiam ( to nieuczciwe) ale ..... temat bardzo szeroki.
    POwodzenia
    Od początku było oczywiste, że wpis po nieługim czasie usunę - nawet już go nie ma:)
    Więc jak widzisz, wiele hałasu o nic...
    Pisąłeś też wcześniej o fejku czy jak to tam się potocznie mówi - ja z niego nie korzystam, bo uważam, że tam to jest dopiero prawdziwa pralnia prywatności.
    I naprawdę, życzę więcej luzu - z okazji Świąt i nie tylko...
    A po tym, co napisałeś w ostatnim poście, to również więcej szczerości - wierz mi, w większości przypadków opłaca się:) Chociaż oczywiście to Twoja prywatna sprawa.
[x]
WINVEST 1,12% 0,04 2025-07-17 15:27:31
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.