Za jakiś czas Bauer opisze jak wspaniale przejął jedna lub 2 spółke..... Jednak dokonując tych manipula cję naraził spółkę i mniejszych akcjonariuszy na straty! To jest NFI tu takie rzeczy nie mają prawa się dziać. Co to za kraj że nikt nie reaguje?!?
a co mu mogą udowodnic... znając zycie wsio odbywa sie zgodnie z literą prawa haha
To nie drobny złodziejaszek co kradnie ze straganu 2 marchewki
Wszystko za przyzwoleniem RN bo pod stolikiem pewnikiem było rozliczenie hahaha
i kazdy jest zadowolony
To co my piszemy to jedynie domysły w wielkiej częsci zblizone do prawdy...
Oprócz bycia biznesmenem to trzeba byc jeszcze przyzwoitym człowiekiem...
Tu biznesy robi się w wersji "hard"
Nie zgadzam się z Tobą. Panowie tak bardzo się rozpędzili, że nie tylko zaczeli być too hard, a po prostu naruszyli juz prawo. Robiono to wielokrotnie ale ostatio juz ich pogieło. Zresztą to że spólka jest wyceniana przez rynek tak jak jest to włąśnie gługotermoniwe ich działania..... Od dawna słyszałem żłe opinie o pewnych ludiach. Tym razem ich działania dotknęły i mnie.
Transakcja ostatnia gdzie Bauer sprzedał dziore w ziemi za 100 baniek którą kupił pewnie za 1,5 to masakra. To już nie jest drobny konflikt interesów to złodziejstwo. A ja jestem jednym z okradzionych. Pomyśleć że jest to Nadodowy Fundusz Inwestycyjny. Że nie ma na to żadnej reakcji państwa. Że takie przekręty się dzieją. To świadczy o państwie a nie jedynie biznesmenach.... Skoro brak reakcji ze strony państwa to znaczy, że tak wolno... I koło się zamyka. I jak nasza gospodarka będzie wyglądała za pare lat???
Nie Pamiętam jaką obiecali stopę zwrotu, ale swoją mogę sobie już odgryźć haha. Jak by forum po huczało, znowu faktycznie był by wywiadzik i gajer bajer zaprawiony w farmazonach wytapetowany jak gej by się wkręcił, tak jak pisał poprzednik. W końcu przejeżdżałem Grochowską na budynku PZO który jest osiatkowany od chyba 3 lat coś się dziej - powiesili baner z reklamą wioho victory. Jednak o dziwo na dalszym planie wyłaniają się jakieś budyneczki o ile dobrze przyciąłem są dwa ciężko określić z daleka powierzchnię ale szału nie będzie.
byłem w tamtej okolicy jakoś latem...Jesli myslimy o tym samym to te budyneczki za PZO to chyba budowle pt rebel.... szczerze mówiąc okolica do mieszkania nie w moim typie.
Dookoła brud i jakies budowle pofabryczne za czasów PRL. No i wszędzie kręci sie bohema w stylu przedwojennej warszawki a juz strach zajrzec do którejkolwiek bramy :-)
Jednego nie zrobią a łapią sia za inne biznesy. W tym Pzo to juz dawno miały byc biura chyba.
Najlepiej usytuowane jest soho factory... Wjezdza sie w brame, mija kilka starych, zasyfionych budynków gdzie mieszczą sie małe firemki, moze jakies magazyny itp...kiła i mogiła... Budynek soho wygląda OK ale dookoła- masakra.
aj...szkoda gadac.
Pisałem o konflikcie interesów. W normalnej firmie takich numerów sie nie robi.
I pomyslec, ze np prezes Kghm wraz z kolega zakladają na cyprze firme, kupują za 100 tys zł maszyne kopalnianą a pozniej ją sprzedają Kghm za 5 mln zł... i jeszcze sam sobie podpisałby papierki kupna-sprzedazy haha
Kryminał, kryminał i jeszcze raz kryminał. Nie wiem jak to przeszło w BLI... Naprawde sprawe mozna by rozwinąc. Trzeba by do jakiegos niezaleznego jednego drugiego pismaka napisac. Moze bylby odzew i ktos by sie zaiteresował ! Knf tez istnieje.
Mozna cos probowac tak jak pisalem. Ale patrzac okiem bylego posiadacza akcji bli- zbyt dlugiego jak sie okazalo trzeba wziac pod uwage, ze gielda to nie bezpieczna kasa oszczednosciowa z gwarancja zysku. Troche tez winy jest naszej zesmy w tym gownie sie tarzali i sporo jeszcze w tym siedzi pomimo smrodu. Jak cos chronicznie leci w dol nawet jak brak grawitacji to trzeba ratowac co jest i stac z boku lub znalezc sobie inne spolki lub formy oszczedzania. Niestety tak to wyglada. Bauer kasy nikomu nie zwroci a conajwyzej moze mu ktos leb ukreci w praskiej bramie czego mimo wszystko nie zycze.
Najlepsze jest to że za każdym razem jak Bauer występuje w telewizji to w roli wspaniałego utalentowanego biznesmena. WK na dzien dzisiejszy to ponad 4 zl a cena za akcje to już 75 groszy. Gratulujemy utalentowanemu Bauerowi.
Na dzień dzisiejszy wk = 3,66, a uwzględniając te akcje, które Wandzel i Ziętara parkują sobie w kocurku pod hasłem "do umorzenia", to wk = 3,39. Uwzględniając przyszłe straty, straty i straty, to poniżej trzech pln wk zjedzie w tempie światła, nawet pomimo tych 100 darmowych baniek z Unii.
Znaczy, umie czytać ze zrozumieniem. Teraz pewnie zatrudni sekretarza, bo w końcu nie co dzień robi się interes dający 2 tys % zysku. Swoją droga można byłoby Wandzla z Bauerem zgłosic do księgi rekordów Guinnessa. W kategorii permanentnego dojenia kocurka są nie do pobicia.
Sekretarz, ochroniarz, manikiurzystka, kierowca, stylista...
prezes niezły ogonek za sobą musi ciągnąć. A wszystko za sprawą pewnego urządzenia o nazwie Black Jack-Lion... wrzuca się żeton, pociąga i wylatuje tysiąc innych żetoników...
Zabawa tak się prezesowi spodobała, że chwilowo zbrakło żetoników... ale juz myśli jak uzupełnić braki :-)
Podsumowując, to nie my mamy psa co pieniędzmi sra. Przyfarciło się znajdzie. Wyszedłem ja na lamusa, więc jemu jest tylko do śmiechu. Jeszcze życie go pokarze. Mi już zwisają te grosze które mi zostały, niech sobie d... podetrze tyle w temacie.
Znam temat i miejsce i pana B. Mylicie się co do wielu spostrzerzeń/faktów
Nie mam akcji BL i nigdy nie miałem, ale powiem tak jak rynek pójdzie w górę to BL także odbije, gdyż te miejsce i BL ma olbrzymi potencjał wy o tym nie wiecie, ja to widzę z bliska
To co zrobili z tego terenu jest nie do wyobrażenia, a ma być jeszcze lepiej i będzie,
Niestety większość z was już się do tego czasu wyprzeda, co zrobicie jak bedzie 45 groszy? albo np 38 groszy, podobnie było z Zurawiami (GastelZur), Herkules 23 grosze-1,27 zł
może być z BL 500% zysku w krótkim okresie......
Masz rację potencjał to oni mają. Najlepsi byli w sprzedaży gruntów po upadających zakładach z programu powszechnej prywatyzacji, po doprowadzeniu tych zakładów do upadłości, w ramach tzw. hehe, "zarządzania". Za te marne parę baniek rocznie. Tylko jest jeden malutki dysonans, podczas gdy ta ferajna typu Wandzel i Bauer się bogaci, to akcjonariusze mniejszościowi zarządzanych przez nich spółek, idą z torbami.
wyglądamy na tym forum jak banda idiotów. poziom dyskusji pana cześka z bramy:) Prawda jest taka że ciężkie czasy są a giełda to nie to samo co trzymanie kasy w skarpecie. mimo tego zdechlak obiektywnie patrząc ma jakieś tam szanse na wybicie. soho rokuje naprawde nieźle, browar rozwija siec sprzedaży, pisemko też czytałem ze w końcu zaczęło zarabiać. Ciesze się z prochnika bo akurat na modzie to prezio się zna i co by nie gadac to on wyciagnal vistule.
a jak czesiu wytlumaczysz transakcje eustis-Bli ???
wytlumacz tez co bedzie po emisji 240 mnl akcji niewiadomo po jakiej cenie i kto zasponsoruje budowe huty i kupno akcji prochnika??
mam ndzieje, ze masz juz przygotowaną gotoweczke pod emisje na żetony do maszynki o nazwie BLI ??????
Moze to sam pan B. pisał... w nocy juz spac nie moze haha
Zarty-zartami to pomijając kryminogenną działaność włodarzy czarnego dachowego kota to osobiscie mam zal najpierw do siebie... złamałem tutaj wszystkie zasady inwestowania na giełdzie. I niech kazdy uderzy się w piers bo wykres, obroty i ruchy transakcyjne od momentu sprzedazy dzialki przy kasprzaka dobitnie wskazywały na dołowanie kursu....
Wzrost został bezczelnie zabity. To był wyrazny sygnał, że tu sie nie zarobi.
Wtedy trzeba było pozbyc sie tego szajsu a bylo ok 1,50zł tuz po pierwszym infie o sprzedaży (luty 2012). Lepszej okazji nie było i nie bedzie, zeby kurs poszybowal w gore....
Teraz moze zrobia drugi Bioton...
DLaczego ryek wycenia tą spółkę tak nisko? NIe pisz tu o koniunktorze. Zerknij na wykresy glógoterminowe. Ta spółka traci od lat nawet jak rynek odbijal to my dajej szliśmy w dół. Może i Bauer za jakiś czas dzięki tej spółce bedzie multimilionerem ale bedzie to kosztem nas. Kiedy on sie bogaci i zwieksza zaangażowaie zresztą pokrętnymi sposobani na specialnych warunkach, to nas zmusza do wyprzedaży!!!!!! Wszystkich inwestorów jedynie zniechecają!!!! Fakt może im na tym zależy, może dzięki temu oni jeszczxe więcej dla siebie zarobią! ALe co z innymi akcjonariuszami?
My mniejsi jesteśmy współ akcjonariatem a traktowani jesteśmy jak wrogowie, narybek wiekszych akcjonariuszy.
Niech się skupią na rozwijaniu spólki. a nie jedynie na tym kto z nich ma wiecej akcji.
Raport za raportem coraz gorszy a oni w skali roku wypłacają sobie miliony! Drenują spółke. Kolejny raport bedzie jeszcze gorszy bo Bauer zapłacił sobie samemu za hutę szkła miedzy inymi akcjami własnymi spółki które miały iść do umożenia. Kolejny raport bedzie dzielony poprzez zwiekszoną liczbę akcji które włąśnie sobie sprezentował.....
Wiec odpowiedz sobie na pytanie co ja tutaj robie i dlaczego biorę w tym udzial i caly czas trace?
Ja zadałem sobie to pytanie przy kursie 0.98 i odpowiedz w ulamek sekundy przyszła do głowy...
Sentyment to zguba w inewstowaniu.
LDS odpowiedź jest prosta. Sądziłem, że panom zależy na wypłoszeniu drobnych, ewentualnie pionieera i zebraniu akcji z rynku. Sami pisali o skupie akcji własnych. Sądziłem że tak długo jak trzymam akcje,e a spółka po cichu się rozwija to wszystko jest do zniesienia. Sądziłem że jak zbiorą akcje z rynku to kopną spółkę w górę. A jeśli ja będę cierpliwy to i ja jeszcze się odbiję. W tamtej sytuacji ich ruchy mogłem im wybaczyć. Jest to gra i tak nie fair bo przeciwko innym akcjonariuszom ale mnie by to nie dotyczyło. Stało się jednak inaczej. Wykonują wewnątrz spółki takie ruchy, że zakładają am pętle na szyje.
Ten numer z hutą gdzie jedynie Bauer z kumplem zarobili kosmiczne pieniądze (wyprowadzili 100 mln). Tu straciła cała spółka. Nie wiem jak do mogło dojść, jak się zyskami podzielili. Teraz jeszcze ma być nowa emisja. Emisja gdzie ceny emisyjnej nie podają! Jak to możliwe?! I co dalej? Tak jak napisałem zakładają pętle na szyje swoim najwierniejszym akcjonariuszom!!! Sami będą mieć pieniądze na zakup akcji. Pieniądze które wyprowadzili właśnie z tej spółki.
Grosze nie grosze ale pomnożyć je można. Wyjść masz parę.
1. sprzedać w cholerę od razu
2. sprzedać na pierwszej podbitce
3. zostawić i dalej dofinasowywać Wandzla, Bauera, Zientarę i tą ferajnę od zarządzania.
4. zostawić i nie dofinansowywać ale opchnąć pp.
Nie muszę dodawać, że w razie sprzedaży zainwestować, w ODPOWIEDNIM MOMENCIE, w perspektywiczną spółkę ( tzn. albo zgodnie z analizą fundamentalną, albo techniczną). Na czuja nie polecam.
Ja ostatnią partię wywaliłem po 0,83 i już udało mi się odrobić straty z kocurka.
Głowa do góry i powodzenia. pozdr. moja@
NIejstety, nie znam się na giełdzie. Nie gram na giełdzie, po prostu zainwestowałem długoterminowo. Zostałem przekonany przez bliską osobę, że jest to mocno nie dowartościowana spółka spółka. Osoba która mnie przekonywała jest prawym człowiekiem który nie chciał wierzyć, że osoby zarxządzające mogą działać jedynie na własną kożyść kosztem innych akcjonariuszy.
Dla mnie jest to pięć lat mojej pracy.
Zainwestowałem przed połączeniem Zachodniego z Pro. Potem uśredniałem miejąc nadzieję że to bądź zła koniunktóra na rynku, bądź jeszcze coś innego. Teraz widać czarno na białym co się w spółce dzieje.....
Tak sie zastanawiam... Free float to 45% czyli ok 55 mln szt akcji...
Mając na uwadze większych inwestorów (fundy, jakis tam pan Drabek) mających ponizej 5% to liczę będzie ok max 10 -15mln szt akcji....
Czyli zostaje nam 40 mln szt akcji jakby w posiadaniu ulicy !!!
Zmierzam do tego, ze mimo przeceny w ostatnim czasie z 0,90 do 0,75 to obroty nie powalają... Po infie o emisji o powinno przynajmniej przemielic sie z 4-5 mln akcji...
Teraz kurs stoi na 0,75 i ani sprzedających ani kupujących... od czasu do czasu poleci jakis umówiny pakiet 500k czy 20k a reszta to jakies marne tysiączki...
Wniosek:
1. z puli 40mln szt wieksza czesc jest zaparkowana po słupach a drobni mają z tego
ok 5 mln szt i nie wiedzą co z tym zrobic (coś działo sie jedni sprzedali inni kupili ale to drobiazgi)
2. pule 40mln szt mają drobni, których średnia zakupu jest conajmniej 5 razy większa i posiadane akcje zakopali do konca swiata.
Jakie jest zdanie innych ? Free float 55mln szt skłaniałby do większych obrotów... Srednia z ostatnich 5 dni sesji ti obrót ok 50k szt akcji... nie licze pakietów umowionych 500k itp.
Dziwne to wszystko.
tak, czy siak nie wiele osób ma ochotę wejść w nowa emisje. Przy tak kosmicznychnstratach dalej inwestować w coś na czym ponosi sie cały czas straty. Sadze ze na to właśnie liczą. Chcą mimo wszystko niskim nakładem zwiększyć swój stan posiadania akcji. Prawdopodobne jest późniejsze nawet wycofanie spółki z obrotu giełdowego. Te prawa poboru które nie zostaną objęte przez tych którym sie w pierwszenstwie należą trafia tez do nich...